Puiuti de Sept-Oct 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancaroro

Fetelor, eu vorbesc de alea 126 de zile de prenatal-sarcina-postnatal. E 85%, si se impoziteaza si tot.
Indemnizatia de maternitate - pentru cresterea copilului este 75% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni

9+
Bijuteriile mele

nu se impoziteaza concediul si indemnizatia de maternitate...

Ce vb de 75 % e concediu pentru crestere a copilului , respectiv indemnizatie pt crestere a copilului pana in varsta de 2 ani

14+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

aici e salariul mimim in 2011

Salariul minim brutt, conform GH 1193/24.11.2010 este de 670 lei
- Salariul de baza minim brut si coeficienti de ierarhizare in 2011 conform Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2011 – 2014
Conform dispozitiilor art. 40 alin. (1) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2011 – 2014:
Salariul de baza minim brut pe ora, negociat, va fi de 4,118lei/or#259;, respectiv 700 lei pentru un program complet de lucru de 170 de ore pe luna.
Strict pentru anul 2011, se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalifica#355;i – 1 = 700 lei;
2. califica#355;i – 1,1 = 770 lei.
b) personal administrativ încadrat în func#355;ii pentru care condi#355;ia de preg#259;tire este:
1. liceal#259; – 1,1 = 770 lei;
2. postliceal#259; – 1,15 = 805 lei;
c) personal de specialitate încadrat pe func#355;ii pentru care condi#355;ia de preg#259;tire este:
1. #351;coala de mai#351;tri – 1,3 = 910 lei;
2. studii superioare de scurta durata – 1,3 = 910 lei.
d) personalul incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare – 1,72 = 1204 lei.
Coeficientii de ierarhizare se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
Salarizarea personalului se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Scuze.
Acum am citit si eu codul fiscal. Nu se impoziteaza. Dar ceva tot stiu ca se ia de acolo, sanatatea, ca pensiile (cas) nu se plateste

9+
Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Citat:

Scuze.
Acum am citit si eu codul fiscal. Nu se impoziteaza. Dar ceva tot stiu ca se ia de acolo, sanatatea, ca pensiile (cas) nu se plateste

9+
Bijuteriile mele

ART. 42 Venituri neimpozabile
din Codul Fiscal/TITLUL III Impozitul pe venit/CAP. I Dispozitii generale comentarii(3)In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii;

Ca sa fim pe lege...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Si eu stiu la fel : nici pre-post natal nu e impozitat si nici indemnizatia de crestere a copilului.

Oana 11+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Citat:

Scuze.

9+
Bijuteriile mele

Singura care se plateste e CAS (de 10.5 %).. pensii si somaj sau carti de munca nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

ART.66. (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Din contractul colectiv la nivel national

9+
Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alayna
Pe 25 martie voi face dublu test. Regret ENORM ca am acceptat.Chiar si sora mea ma intreabse DE CE am acceptat?

Alayna stai linistita , atat timp cat ai anticorpi nu mai faci citomegalovirus. Pacat ca nu ti-a dat rezultatul si la IgM, asa ar fi fost corect.
In legatura cu Dulbulu Test... nu ai de ce sa te stresezi. Eu tocmai l-am facut si nu sunt absolut deloc stresata. La mine rezultatul vine intr-o saptamana ca sangele si datele ecografice sunt trimise la un laborator specializat.
Nu ai de ce sa fii streasata. Ai sa vezi cand o sa faca dr masuratorile si bebe o sa faca tumbe, cu siguranta ai sa te linistesti.
Apropo ...tu il platesti? eu l-am platit 120 euro.
+ 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Si cu diferenta de 15% eu stiu ca angajatorul e obligat sa o plateasca. Acuma nu am baza legislativa ca sa ma asigur.

Oana 11+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

mi se pare super documentat situl pe care l-a pus .... seidana?!? nu mai stiu ....

http://www.drepturile-gravidelor.ro/

sper numai sa fie la zi.

mami de Annelies (30.06.2005) si 10+

Mergi la inceput