Puiuti de Sept-Oct 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Documentul stabile#351;te c#259;, īncepānd cu 1 ianuarie 2011, persoanele care, īn ultimul an anterior datei na#351;terii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activit#259;#355;i independente ori din activit#259;#355;i agricole supuse impozitului pe venit pot beneficia op#355;ional de concediu pentru cre#351;terea copilului īn vārst#259; de pān#259; la un an, cu indemniza#355;ie īn cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, īntre minimum 600 lei #351;i maximum 3.400 lei, sau de pān#259; la doi ani, īn cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, īntre minimum 600 lei #351;i maximum 1.200 lei.
Pentru copilul cu handicap, concediul pentru cre#351;terea copilului se acord#259; pān#259; la īmplinirea de c#259;tre acesta a vārstei de trei ani, iar indemniza#355;ia aferent#259; se acord#259; īn cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni #351;i nu poate fi mai mic#259; de 600 lei #351;i nici mai mare de 3.400 lei.

14+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

oana asa e. la pct 4 e un salariu mediu pe unitate.

dar eu pusesem virgula, nu le-am pus pe amandoua. ca am inteles ca primesti ori al 13-lea salariu ori un salariu mediu pe unitate. in functie de CCM intern.

acum am mai citit si se pare ca e varianta cu salariul mediu pe unitate. dar mie mi-e greu sa cred ca il dau ai mei la ce salarii sunt la noi
probabil eu voi primi al 13-lea salariu .... ceea ce e ok. nu ma plang. ca sunt de primit nu de dat

mami de Annelies (30.06.2005) si 10+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elly_b

oana asa e. la pct 4 e un salariu mediu pe unitate.

dar eu pusesem virgula, nu le-am pus pe amandoua. ca am inteles ca primesti ori al 13-lea salariu ori un salariu mediu pe unitate. in functie de CCM intern.

acum am mai citit si se pare ca e varianta cu salariul mediu pe unitate. dar mie mi-e greu sa cred ca il dau ai mei la ce salarii sunt la noi
probabil eu voi primi al 13-lea salariu .... ceea ce e ok. nu ma plang. ca sunt de primit nu de dat

Mie mi-ar place al 13 lea salariu.. ca noi avem multi muncitori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Citat:
citat din mesajul lui elly_b

Conform legii Nr. 118 din 30 iunie 2010, art 12, indemnizatia de ingrijire a copilului se calculeaza astfel: 85% din media salariilor din ultimele 12 luni, dar nu mai mult de echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, si apoi se aplica o scadere de 15%. Daca suma rezultata este mai mica de 600 lei, se acorda 600 lei.

nu scrie nimic de diferenta pt 1 an sau 2 ani.

Art. 66.
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

deci e vorba de minim 6 sapt pana in alea maxim 142 zile. probabil depinde de CCM al fiecarei unitati.

Nu mai e valabila. Pentru noi se va aplica ordonanta de urgenta 111/2010

9+
Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Am citat eu din Ordonanta , insa nu stiu de ce apar atatea cifre...am dat copy in word, dar degeaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

apar diacriticele, ca nu le suporta.
scrie cu a, i, t, s, nu #259;, ā, #355;, #355;

9+
Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Schimbam subiectul..

Ati auzit se scutece refolosibile si ajustabile?
unul e de 100 -150 lei.. insa cica pana la 2 ani o mamica (bebe) are nevoie de doar 10 buc... si mai sunt si ajustabile?

Insa ideea de spalat scutece ma sperie... oarecum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena2706 spune:

buna, gravidutelor!!!!
am fost ieri la doctor pentru dublu test si se pare ca totul este bine.
Mi-a spus ca ar fi fetita, caci nu vede nici o putza.
Eu eram asa de fericita nu pentru ca este fetita, ci pentru ca l-am vazut pe bebe si se misca.
Sper ca Dumnezeu sa ne ajute pe toate sa putem aduce pe lume aceste fiinte minunate.

[13+]

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancaroro

apar diacriticele, ca nu le suporta.
scrie cu a, i, t, s, nu #259;, ā, #355;, #355;

9+
Bijuteriile mele

aha.. no ca blonda de mine nu si-a dat seama..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Documentul stabile#351;te c#259;, īncepānd cu 1 ianuarie 2011, persoanele care, īn ultimul an anterior datei na#351;terii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activit#259;#355;i independente ori din activit#259;#355;i agricole supuse impozitului pe venit pot beneficia op#355;ional de concediu pentru cre#351;terea copilului īn vārst#259; de pān#259; la un an, cu indemniza#355;ie īn cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, īntre minimum 600 lei #351;i maximum 3.400 lei, sau de pān#259; la doi ani, īn cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, īntre minimum 600 lei #351;i maximum 1.200 lei.
Pentru copilul cu handicap, concediul pentru cre#351;terea copilului se acord#259; pān#259; la īmplinirea de c#259;tre acesta a vārstei de trei ani, iar indemniza#355;ia aferent#259; se acord#259; īn cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni #351;i nu poate fi mai mic#259; de 600 lei #351;i nici mai mare de 3.400 lei.

aha. ms
de unde e luat articolul? ce am citat eu era de pe drepturile-gravidelor.ro

si voi v-ati gandit cat stati acasa? 1 sau 2 ani?

Mergi la inceput