Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 54 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Fetelor, haideti sa va povestesc, ca sa mai adaugam ceva nou la "folclorul mutantelor"
Eu aveam impresia ca trombofilia opreste sarcinile in evolutie, dar nu impiedica in niciun fel, nicio femeie sa ramana graviduta...
Si m-am dus flower-power la Mister White, cu un PAI 844G heterozigot...surpriza: Mi s-a spus ca e gresit ceea ce cred eu despre mutatii, datorita faptului ca unele (printre care si combinatia mea) nu permit irigarea cu sange a endometrului, sau irigarea este insuficienta, deci embrionul nu se poate implanta, deci nu va rezulta niciodata o sarcina daca nu se urmeaza tratament.

Iata cum mi-au scazut sansele la IA, ne-am calmat si eu si sotul, facem al treilea fiv, dar asta abia dupa ce am sa fiu o mireasa sirena supla, fara burta, cu un fund ferm si un ten de invidiat...si modesta din cale-afara

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

aristica ete veste ! pai eu atunci cu 2 paie la activ cum sufletul am ramas insarcinata natural la 40 de ani trecute ? ca eu paiele le-am descoperit abia dupa ce am fost la prima eco in s5 si m-a pus musiu sa fac repede analize de trombofilie (ca nu o sa inteleg in veci de ce nu le dau inainte ca doar tot banii aia ii dai !!!)

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, acid folic 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Vit E 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

oi fi avut tu mai mult sange in...ca doamna ministru Lenuta Udrea..nu stiu soro, eu de ce am zis sa mai adaug la "folclor". Din pacate, explicatia e cam logica...explicatia doctorului

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Aristica, si experienta mea te contrazice, si eu am mutatiile tale + inca o heterozigota si am ramas natural dupa 4 luni. Cred insa clar ca mutatiile impiedica evolutia embironului.

Fetelor, in alta ordine de idei, de o saptamana incheiata am dureri ca inainte de ciclu, chiar mai mari, mai ales de spate in zona lombara, dar ciclu nimic. Azi sunt in z 25, si mie imi vine intre 24-26. Ce-o mai fi si asta? MA chinuie rau de tot, poate fi de la tratament (Aspenter, Femibion)? A maiexperimentat vreuna din voi asa ceva? Ma tot gandesc la o anexita, desi am fost la control luna trecuta si nu aveam nimic, totul era perfect, iar durerile au debutat brusc si seamana cu cele de dinainte de ciclu, dar sunt mai mari si perioada e prea lunga :(( Asta ar mai lipsi sa ma mai pricopsesc si cu altceva.

Va pup pe toate

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeys spune:

Cybele te rog sa faci si mutatiile cu PAI, eu aveam ca tine una singura descoperita; doctorii mi-au dat de gura mea clexane de 0,2 si am pierdut sarcina obtinuta prin FIV. Dupa aceea am vazut ca am si PAI-urile si mi-au dat de 0,4.
Bafta.

Mergi la inceput

ileanasi o colega s-a tot vaitat asa si a mers cocosata vreo 2 saptamani, zicea ca a tras o raceala groaznica la ovare; eu o tot trimiteam la dr, ea tot amana. cand s-a dus .. surpriza ... era insarcinata. si mai are si vreo 2 fibroame si inca cateva probleme de nici nu visa ca poate fi insarcinata. cand e sa se intample si sa se incapataneze unul mic sa se agate, nu il mai dai jos de acolo nici cu picamerul
asa ca iti tin pumnii si tie sa nu fie totusi o raceala.

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, acid folic 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Vit E 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

ileana experienta ta, nu MA contrazice, ca eu nu-s doctor sa emit astfel de ipoteze...eu am primit o explicatie, m-am gandit s-o dau mai departe, poate ajuta pe cineva...imi pare rau ca sare lumea pe mine, contrazicandu-MA...buna vorba:" Daca taceam, filosof ramaneam"!...deh, altruismul asta e piaza rea la un forum mare...o.k., eu tot cu optimismul meu - sper sa-ti vina ciclul fara probleme sau, cum zice Qiao, poate ai vreo surpriza...eu ma retrag de la comentarii, ca vad ca-s percepute gresit.

floricica pup fata pe burtica

Mergi la inceput

aristica relax, ca nu la gatul tau sarim. Bifam si noi la "folclor" pe langa vestea proasta si "exceptiile" care o contrazic.
Pe mine ma surprinde ca acelasi dr ma tot trimite acasa dupa eco si imi ureaza succes ! Clexane mi-a zis ca o sa incep abia de la test pozitiv. Cand l-am intrebat de ce sa nu incep mai repede - si i-am povestit ca am citit ca la FIV incep si din prima zi de stimulare - a zis ca e alta mancare de peste cu FIV-ul (explicatiile stiintifice le-am primit aici) Cand m-am dus iar in februarie cu neoronul isterizat ca eu intru la menopauza si nu mai apuc sa fac copil, mi-a zis ca sa incercam o IA, fara sa se impiedice de paiele mele.
De tratamentul dat de la Fundeni in dec, mi-a zis ca e OK - cu toate ca ma trimisese la hematologul lor de la care nu am primit nici un tratament. In feb cand a vazut iar lista cu tratamentul (mai aparuse Q10, Vit E si inca un MagneB6) incepuse sa mi le taie cam pe toate ca nu are nici un rost sa le iau - ma lasa doar cu Femibion si acid folic. M-am incapatanat totusi sa le inghit in continuare cu toate ca mi se par ingrozitor de multe
Asa ca jucam la loterie in continuare, si noi si doctorii.
Iar pt tine sustin urarea ce ai primit-o cu ceva vreme in urma ... sa iti pocneasca rochita sirena pe o burtica cu un bb surpriza - greturile sunt optionale . Mama natura doar are grija sa ne demonstreze ca face tot ce vrea ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Aristica draga, nu stiu de ce te-ai suparat asa de tare, suntem aici sa discutam, nu sa disputam; tu zici ce ti s-a intamplat tie, eu ce mi s-a intamplat mie; nici prin gand nu mi-a trecut ca te vei supara, ma gandeam doar ca impartasind si experienta mea sa incurajez fetele cu aceleasi mutatii ca pot ramane insarcinate

Qiao, nici nu indraznesc sa ma gandesc la ce zici tu, ar fi prea frumos, inca n-am curaj sa fac testul. Oricum va tin la curent :))

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic

Mergi la inceput

ok, sa zicem c-a fost o usoara iritare la un comentariu ambiguu...de suparat, ma supar greu si-mi trece ca alizeeul, deci supararea nu-si are locul aici

Mergi la inceput