Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 54 -

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

o fi de vina si lipsa de nicotina cum mai esti, te tii bine pe pozitii ?

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote

sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, acid folic 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Vit E 1/zi, aspenter 2/sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

ruxandrada, dar ce anume s-a intamplat? ce complicatii au fost de la clexane?
floricica, tu te-ai consultat cu medicul pt schema aceea sau te-ai gandit singura sa o pui in practica?
mie medicul mi-a spus ca trebuie sa intrerup cu 2 zile inainte de nastere si atat.
legat de analiza mea cu valoare mai mare de la fibrinogen nu mi-ati dat nici un raspuns, inseamna ca nu e nimic grav
va pup dulce

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 15+ cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, elevit 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, elevit 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Pup fetele!
Aristica, si mie mi se pare logic ce zice dr-ul, dar oare clexane-ul si restul tratamentului facut de la ovulatie pana la data la care ar trebui sa apara CM nu ar fi suficient? Adica nu ar realiza irigarea aceea atat de necesara? Sau poate de dinainte de ovulatie?
Gliana, Ruxandra a avut o hemoragie. Eu am intrebat-o acum pe d-na dr U care m-a asigurat ca dupa 24-48 de ore de la intrerupere nu mai exista LMWH in organism. Nu prea mai am ce medic sa intreb, eventual pe hematologul de la spitalul unde voi naste, dar am rezervele mele. O sa vad cum voi proceda, poate scad doza la 0,4 cu o zi inainte de a opri de tot si gata. Adica 0,6.... 0,4 (o zi), 48 de ore fara si apoi operatie. Nu stiu inca sigur, o sa il mai intreb si pe ginecolog, totusi. Eh, de murit nu o sa mor eu in ditamai spitalul, sange se gaseste de cumparat... important e sa fie bebe in regula, ca are tata si bunici care sa aiba grija de el daca patesc eu ceva.

Multa lume ma intreaba daca voi naste la Bucuresti. Ar fi poate mai simplu, dar cum sa ma incumet la un drum de 5-6 ore, plin de curbe, cu copilul de 3 zile si eu cu operatie? Mi-a fost greu si asa, doar cu burtica...Iar la prima nastere mi-a fost foarte greu la intoarcere, un drum de 50 de km curba dupa curba, am mers cu 40 de km/ora

35+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

buna dimi!! va fi bine, ne rugam sa fie totul bine pana la capat. E greu , dar trebuie sa ne straduim sa atragem pozitivul. eu am emotii pt triplul test desi dublu test a iesit bine.
si eu ma gandesc la distanta si-mi place clinica gynia din cluj pt ca am vazut cand a nascut prietena mea si totul a fost minunat acolo....dar ea sta in cluj nu in sv ca mine.
De azi abia am inceput sa iau femibion 2. asta are fier in compozitie?
Ce mai trebuie sa iau in afara de femibion 2, aspenter si clexane 0.6. sa mai iau acid f suplimentar?
va pup

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 15+ cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, elevit 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, elevit 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

Salut fetelor
Ma puteti ajuta si pe mine cu o parere?
Am facut profilele de ereditara II la synevo si cel antifosfolipidic. Mai am de asteptat rezultatul de la MTHFR.
Singurele lucruri care sunt in afara normalului sunt:
proteina S-28% (valori normale 55-140)
antitrombina III-28 (valori normale >80)
ce parere aveti? am vreo sansa la valorile astea? ce analize ar trebui sa mai fac?
eu vreau sa fac fiv, dar ma dezumflu analiza cu analiza nu altceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

Floricica trebuie sa fie bine! Sa dea Domnu' sa nu ai complicatii de nici un fel! E normal sa-ti faci griji, dar trebuie sa ramai optimista ca va fi totul bine!
Gliana iti tin pumnii pentru TT, la noi a iesit bine, cu siguranta si la voi va fi la fel!
Pe langa femibion2 mai iau Magne B6 2/zi, Cetebe+Zn 2/zi, Acifol 5mg/zi, No-spa 160 mg/zi. Nu stiu ce sa-ti spun despre fibrionogen, al meu e usor peste limita superioara, dr. U n-a spus ca-i o problema si cum ai spus si tu, in sarcina e marit.
Ce pachet de analize iti faci de la Synevo pentru coagulare si cat te costa?
toate fetele!

19+

Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Gliana, pe cutia de femibion scrie exact cantitatile din fiecare substanta continuta. Banuiesc ca are si fier, ca majoritatea. Eu acum suplimentez cu tot'hema, dar am luat inainte maltofer, care mai are si acid folic. Oricum, eu sunt aproape de cezariana si de-asta iau, daca iti iese bine la analize nu cred ca are rost.
Cu fibrinogenul... n-am nici cea mai vaga idee, daca mi-a iesit bine nu m-am documentat.
Legat de clinici particulare, sa stii ca in orasul unde voi naste eu exista o clinica foarte laudata, dotata, etc. Dar din pacate sansele sa fiu acceptata acolo sunt minime, iar daca se intampla ceva - hemoragie, de ex.- , cheama ambulanta sau SMURD-ul si ma transfera la spitalul de stat. Si eu... ca eu, dar cu bebe nou-nascut nu-mi convine! Chestia asta se stipuleaza in contractul pe care il semnezi la inceput. Am vorbit cu o graviduta care are placenta praevia si nici macar pe ea nu vor sa o primeasca. Poate ca la alte clinici nu este asa, dar aici din pacate eu nu am sanse. Ma consoleaza gandul ca la spital exista sectie de hematologie, exista rezerve de sange, etc, care la clinica particulara ar fi mai greu de obtinut.

Sa va spun ce am patit aseara cu clexane - cel de 0,2. Nu intra acul nicicum! Am reusit sa bag acul o data, am auzit cum a strapuns carnea, dar ma durea tare si mi-a fost teama sa injectez ca nu cumva sa pompez intr-un vas de sange si sa fac ditamai vanataia... intr-un final am reusit si am avut norocul sa nu fie vas de sange. Ideea era ca acul era ascutit, dar nu la fel ca celalalt de la 0,4, pe care o facusem cu un minut inainte. Avea alt unghi pilit fata de celalalt, le-am studiat cu lupa pe amandoua de nervi! A fost o placere... m-am chinuit aproape 10 minute. Se vedeau urmele pe piele cum impingeam acul si nu strapungeam pielea. Sotul a declarat ca el nu imi poate face injectia, asa ca a trebuit sa insist singura.

35+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

Floricica ma apuca lesinu' , cat chin pe capul tau!

19+

Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

sarrah!!! felicitari! sarcina usoara si la termen!
aristica, de parul de lighioane nu mai zic nimic... am 2 cockeri in casa. si cum stau in chirie intr-un apartament "renovat" la constructia lui, acu vreo 35 de ani in sufragerie e musai sa pun 3 covoare sa acopar linoleul foarte misto pe care l-a primit apartamentul la constructie. deci... e beton la noi cu parul de lighioane
de sportul tau de dupa IA eu as zice sa faci pauza in ziua cu IA si sa te reapuci a doua zi si de sport si de alergat barbatul prin casa
noua, desi avem spermograma praf, ni s-a recomandat la fiecare IA sex neaparat in ziua 1 (ziua cu IA = ziua 0) si din ziua 2 la alegere dar de preferat da
Ruxandrada - bine ai revenit! sa-ti traiasca feciorul si sa fie sanatos. recuperare grabnica

vali79 ti-au facut surpriza BBii sa-ti traiasca flacaii.
odihna multa si ai grija de voi!
brotacel83 stai cuminte ca e maricica si bebelina ta. mai ai putin
aristica, ce ti-a zis Albu nu e nou in folclorul mutantelor.
s-a dezbatut problema de cateva ori si eu sunt convinsa ca e asa cum ti-a zis Mister White tie si mie geneticiana de la blue life Genetic Center de la CLuj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica

oi fi avut tu mai mult sange in...ca doamna ministru Lenuta Udrea..nu stiu soro, eu de ce am zis sa mai adaug la "folclor". Din pacate, explicatia e cam logica...explicatia doctorului

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

acuma pe bune fetelor, nu trebuie sa contraziceti explicatia doar pt ca voua vi s-a intamplat sa ramaneti insarcinate.

infertilitatea data pe motivele expuse de Mister White are argumentatie logica. si cum nu fiecare organism e la fel, impactul trombofiliei asupra organismului fiecaruia e diferit. depinde cat de mult se manifesta la fiecare, corelat cu alti "n" factori
poti sa ai exact aceleasi mutatii cu alta si sa duci o sarcina fara probleme exact pe acelasi tratament ca si "sora" de mutatii, pe cand cealalta sa nu poata duce "n" sarcini datorita aceluiasi tablou de mutatii pe care tu l-ai tinut sub control cu brio. nu suntem ceasuri elvetiene sa raspundem exact la fel fiecare. nu e matematica pura, din pacate e mai mult hazard...

Mergi la inceput