Parinteala nepavloviana
Raspunsuri - Pagina 7
alex_andra spune:
Da, Luna, stiu ca as fi putut sa-i pun acea rochita pe post de bluza, cum de altfel am mai facut-o o data, tot asa...ramasese o rochita mica, a vrut-o pe aia si pe-aia i-am pus-o.
Dar..nu stiu...m-am blocat si eu pe ideea ca rochita e mica si basta
A mea oricum doarme la pranz, deobicei, nu a fost o tragedie ca s-a culcat la 22.30 in loc de 21.
La restaurant, pe la 21.50, mi-a zic : mami, nani.
Ok, am platit si-am plecat.
Pana atunci nu a data niciun semn de oboseala, sau suparare, era vesela.
Peste tot cu mine nu pot sa o iau, ca noi, daca iesim seara, iesim dupa ora 22 si ea chiar nu sta asa tarziu treaza.
Ieri am zis ca na...e 8 martie, sa iesim toti 3
Si am evitat un scandal, desi, daca nu eram asa pe fuga si obosita, poate il evitam de tot.
Dar...mi se intampla cateodata sa ma intreb: eu chiar trebuie sa fac mereu ce-mi cere copilul, pur si simplu, ca asa vrea el? Nu poate si copilul sa fie intelegator cu mine, ca-s si eu poate, obosita, suparata, necajita, etc?
Zilele astea am avut un necaz mare si...nah...s-au adunat.
Sunt exagerata, daca-i cer, cateodata, fetitei mele, de 2 ani si o luna, putina intelegere?
Muuh spune:
Din experienta mea zic ca la 2 ani este prea mica sa ii ceri intelegere si tot din experienta mea cu cat mai multa intelegere le-am acordat cu atat mai dispusi sa ma ''suporte'' sunt. Dar evident ca este posibil sa nu functioneze la toate familiile.
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Mai concret, alex_andra, eu nu am intrat niciodata cu forta peste programul previzibil al Ilincai (in perioadele in care a fost previzibil si a avut un program..) pentru ca ea a reactionat mereu f rau la oboseala. Deci eu sa fi iesit cu ea in oras peste ora de somn, as fi avut parte numai de nervi si scincete si miriieli si pina la urma ii dau dreptate ca nici mie nu-mi place sa imi strice cineva programul. Dar as fi lasat-o sa stea in usa de la baie sa ma vada facind dus daca vroia asa de mult Si i-as fi dat rochita pe post de bluzita daca o vedeam ca tine musai. Dar eu sint de-aia de ma doare la 3 metri-n spate cu ce e imbracat copilul atita timp cit e curata si e adecvat temperaturii din locul in care mergem, si care vara frecventeaza plajele de nudisti. Asa ca ceea ce pentru mine inseamna nimicuri, pentru tine poate sunt chestii importante. http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
pisigri, fi-mea nu a fost suparata ca am plecat peste programul ei.
Conflictul nostru a fost la ora 19 si ceva, cu 2 ore inainte de somn, deci nu era de oboseala.
Ea nu vroia sa stea sa se uite la mine cand fac dus, ea vroia sa faca dus cu mine, ceea ce, in mod normal fac, dar acum nu am fost de acord, pentru ca ieseam in frig si mi-era teama sa nu raceasca.
Am retinut cu rochita
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Muuh alex_andra eu plecam cu rochia scurta. Dar pe viitor as ruga pe cine sta cu ea pana sa vin eu sa o imbrace + pregateasca de plecare, inclusiv sa ii spuna ca mami vine grabita, va face dus, noi o asteptam gatite pruna si plecati apoi impreuna. La copii mei merge intotdeauna sa ii pregatesc inainte, sa le explic in amanunt ce si cum se va intampla. Evident ca ideal este sa fie si ei odihniti. Eu, cand mi se intampla sa ridic tonul la copii imi cer apoi scuze. Le spun ca e vina mea ca am tipat, ca mi-am pierdut controlul si ca imi cer scuze pentru asta. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
Muuh, dupa ce am ridicat tonul la ea, am luat-o in brate si "mi-am cerut scuze", nu prin vorbe, ci prin comportament:)
De obicei, o rog pe mama sa o pregateasca, dar atunci nu s-a putut.
Iar sotul meu nu poate sa o imbrace cand sunt eu acasa, ca ea ma striga sa o imbrac eu:)
Asta e, a fost o conjunctura, pe care o evit de cele mai multe ori.
Laura25 spune:
alex_andra, cred ca e exagerat sa ceri intelegere pt tine, un adult, de la un copil atat de mic. Si da, daca e ok d.p.d.v. al sigurantei proprii si se poate, ar trebui sa facem cum vor copiii doar pt ca asa vor ei. Intotdeauna au un motiv f, f. bun din punctul lor de vedere, chiar daca noua, ca adulti ni se pare o chestie de 2 lei peste care ar trebui sa trecem cu nepasare. Pt ei este intotdeauna ceva important atunci cand insista si 'se fixeza' pe o cerinta. Nu zice nimeni ca e usor sa fii mereu disponibil, ca poti avea zile si stari de kko, dar ar trebui sa te gandesti ca e doar un copil de 2 ani, care abia descopera lumea, abia invata cum sa faca fatza propriilor trairi si sentimente.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alex_andra spune:
Da, Laura, de cele mai multe ori aceste lucruri le pun in practica.
Asa e, acum descopera viata si ceea ce lor li se pare important, pai e important
pisigri spune:
Am zis de ora de somn LA NOI pt ca in postarea ta ai intrebat "voi ce ati fi facut....ati fi plecat doar voi doi..." sau ceva de genul. Si da, noi am fi plecat doar noi doi daca era musai sa plecam. Noi sintem mai siamezi, asa...si daca nu se poate in 3 preferam sa stam acasa.
Nu, nu poti sa pretinzi intelegere de la un copil de 2 ani. Am facut asta si am fost toti 3 nervosi si am avut o perioada oribila. Ca eu ma asteptam sa inteleaga ca vin obosita si nervoasa de la serviciu si ma enervam si mai tare. Am renuntat sa cer intelegere pentru mine (de la ea), acum cer de la tati si ma imping sa am energia si buna dispozitie sa petrec timpul frumos cu ea.
Si nu, nu trebuie sa faci toata viata ce vrea copilul, dar trebuie sa invatati sa va armonizati dorintele, nevoile, timpul TOTI 3, ca de-aia sinteti o familie. Mie mi se pare ca avind in vedere ca e mica, are nevoi mai multe decit mine si e mai stringent sa fie satisfacute. Si fii atenta, ca ma refer la nevoi, nu la dorinte.
Faza aseara.
Am urcat la ai mei (stau in apartamentul de deasupra) sa ii repare bunicul un trenulet cu telecomanda. Ma rog, repara bubu, hai sa plecam..."Ilinca, spune pa" ..Ilinca nimic. Ii mai zic o data - nimic. A treia oara cind ii spun ca plecam, sa spuna pa, imi zice ca "Ilinca nu spune pa".
Da-i si explica-i ca asa se face, cind plecam de undeva spunem pa, si mami spune pa, si buni spune pa cind pleaca de la noi... "Ilinca nu spune pa".
Mama deja se pregatea sa imi tina inca o teorie (de fata cu copilul...), asa ca o trimit pe Ilinca sa-i spuna noapte buna Laurei (sora-mea, care era la ea in camera). Sora-mea habar n-avea de discutia anterioara si s-au luat ele doua la joaca la greu; intre timp eu ii explicam mamei ca nu plesnesc copilul pentru ca nu vrea sa spuna pa (iar mama imi explica cum Ilinca o pedepseste pentru ca, cu doua zile inainte, cind eu nu eram atenta, o obligase sa dea noroc cu socru-miu).
Ma rog, in final aia mica iese din pasa "nu", spune pa, plecam 9cu tot cu sora-mea) la mine acasa. Si pe sora-mea ce-o duce capul (dupa ce trasese cu urechea la reprosurile mamei mele)?
No, pe scurt Ilinca a invatat o noua expresie: "n-am chef"
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
denizel spune:
Hihi, ce dulce e Ilinca!!!!
Pisigri, normal ca copchila nu spune 'pa' daca tot inisitati atata sa spuna 'pa'.
O sa spuna si 'pa', stai linistita!! Iti spun sigur-sigur.
Nu spune 'pa', pentru ca a spune 'pa' nu reprezinta nimic pentru ea in momentul asta.
E o chestie care pentru adulti are o semnficatie (ma rog, mult spus semnificatie, e doar o uzanta), chestie care pentru copiii mici nu inseamna absolut nimic!
Cand o sa-si dea seama ce-i cu 'pa' asta, o sa spuna si 'pa', stai fara grija.
Daca insistati atata pe spusul 'pa'-ului, o sa spuna nitel mai tarziu decat ar spune in mod obisnuit. Probabil :D.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
alex_andra spune:
Pisigri...te-ai exprimat gresit? Mama ta iti zicea sa pleznesti copiul pt ca nu spune "pa"?
Nici a mea nu spune "pa" decat cand are ea chef.
Noi nu o fortam si nici bunicii.
Mie mi se pare ca avind in vedere ca e mica, are nevoi mai multe decit mine si e mai stringent sa fie satisfacute. Si fii atenta, ca ma refer la nevoi, nu la dorinte. |
Rochita,in cazul nostru, cum o vezi: dorinta sau nevoie?
Laura25 spune:
pisigri, pai nu avea dreptate fata?! Daca nu avea chef .. de ce sa spuna ?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me