Parinteala nepavloviana

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

PS denizel acum am vazut si ultimul raspuns al tau, acum pricepui si mai bine :).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Tie ti s-a interzis sa "te joci" cu focul cand erau ai tai acasa? :)

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

haha, mie mi se cam interzicea aproape orice (asta nu inseamna ca nu am facut tot ce mi-a fost interzis . Tot pe-aicea am povestit cum am fumat catinel-catinel un pachet de tigari cand aveam 7 ani :))))).
(Mama era (si este :) foarte sensibila cand e vorba de mine. Tot timpul se temea sa nu mi se intample ceva si, de aici, interdictii peste interdictii.
Am fost foarte racita zilele astea si draga de ea ma suna de cateva ori pe zi ca sa ma intrebe daca am luat medicamentele, daca ma mai doare in gat, daca nu cumva ma doare ceafa, ma rog, din astea... ).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Inca ceva si plec la treburi .

Parerea mea: atunci cand interzici ceva(si ma refer aici la copii destul de mari, asa cum sunt si cei ai Laurei) o faci cu explicatiile de rigoare si daca e posibil cu demonstratie, fotografii, etc. Nu interzici de dragul de a interzice caci atunci atractia devine si mai mare(sau curiozitatea) ci interzici pentru ca e periculos.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Tie ti s-a interzis sa "te joci" cu focul cand erau ai tai acasa? :)

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

haha, mie mi se cam interzicea aproape orice (asta nu inseamna ca nu am facut tot ce mi-a fost interzis [I]. Tot pe-aicea am povestit cum am fumat catinel-catinel un pachet de tigari cand aveam 7 ani :))))).
(Mama era (si este :) foarte sensibila cand e vorba de mine. Tot timpul se temea sa nu mi se intample ceva si, de aici, interdictii peste interdictii.
Am fost foarte racita zilele astea si draga de ea ma suna de cateva ori pe zi ca sa ma intrebe daca am luat medicamentele, daca ma mai doare in gat, daca nu cumva ma doare ceafa, ma rog, din astea... ).

Esti mortala! Acum inteleg de ce esti adepta "neinterzicerilor" totale :)).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nuuuu, nuuuu, MIhaela, nu sunt adepta neinterzicerilor totale!!!! Pe bune ca nu sunt!

Sunt doar pentru interziceri putine si echilibrate (adica, doar alea care cu adevarat folosesc la ceva copilului :).
Ca daca avem asteptari nerealiste si exagerate de la bietul cupil, apai in primul rand lui ii facem rau. Iar daca ii e rau lui, nici noua nu ne e bine. Macar din motivul asta egoist sa fie mai putin pretentiosi unii parinti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Lucia nu pretind nimanui sa creada ce scriu eu. Nu am asteptari d-astea fanteziste. Inteleg ca avem experiente diferite, perceptii si perspective diferite, asa cum avem si cunostiinte diferite. Nu neaparat de psihologie, ci si despre anumite persoane care posteaza pe dc.

Agnes multumesc Scriu mult mai putin exclusiv din lipsa de timp. Mi-e aproape imposibil sa urmaresc toate postarile si sa raspund la obiect. Incerc insa.

Denizel la mine te refereai ca scriu rar sau deloc? Si tocmai cand scriu si eu o vorba ma trezesc sa-i semnalez Ancai o problema, in loc s-o sustin in ceea ce scrie? Am inteles corect?
Eu l-am considerat un feedback util, care ii va fi de folos Ancai, fiindca eu o consider pe Anca matura, echilibrata si capabila sa integreze un feedback. Cum a si aratat ca este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Sa scriu si ceva mai la subiect

Copiii sunt atrasi de foc, indiferent daca suntem de acord sa aprindem o lumanare la cererea lor sau nu. La un moment dat vor ajunge intr-o situatie cand vor putea aprinde un foc si atunci, ar fi de dorit, sa stie deja multe lucruri despre foc.
Cred ca o experienta controlata si educata cu focul e mult superioara unei lipse de experinta, fie ea indusa de o interzicere sau prin evitare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Sa scriu si ceva mai la subiect

Copiii sunt atrasi de foc, indiferent daca suntem de acord sa aprindem o lumanare la cererea lor sau nu. La un moment dat vor ajunge intr-o situatie cand vor putea aprinde un foc si atunci, ar fi de dorit, sa stie deja multe lucruri despre foc.
Cred ca o experienta controlata si educata cu focul e mult superioara unei lipse de experinta, fie ea indusa de o interzicere sau prin evitare.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Perfect de acord!Si cred ca in special baietii.
Si sa va povestesc un pic cum am facut noi de-am rezolvat problema asta,de fapt am impuscat 2 iepuri dintr-un foc.
Noi facem o "sedinta" de gratar in fiecare saptamana.E un tabiet al familiei(no,parca tabiet suna mai molcut decat rutina,nu?)
La aceasta poveste,cel mare face foc cu tat-su,dar el e cel care face focul,tat-su numai il ajuta.Si a invatat cu timpul ca asta se face numai afara.Era foarte important pentru noi,intrucat l-am gasit jucandu-se cu chibriturile de mai multe ori.
Al doilea "iepure" tine de fiu-miu cel mic,care e un "fructo-vegetarian" convins si numai gratarul ii excita papilele gustative intr-o masura suficient de mare incat sa se oboseasca sa mestece si niste carne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Citat:
citat din mesajul lui CampariSoda

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Lorelai, multumesc pentru linkul cartii I Can Problem Solve: Intermediate elementary grades By Myrna B. Shure.
Am inceput deja sa o citesc.

Ingrid, merci pentru linkul filmului Dead Poets Society.
Abia astept sa-l pot vedea zilele astea.

Vai de mine, la Dead Poets Society am ajuns? Io nu stiu in ce context i a fost recomandat filmul asta Ancai, dar anca 74, daca in timpul vre unei discutii despre parenting - io zic sa te uiti la el mai incolo....si numai cu scop de entertainment.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Apropos de insistat (ca tot s-a vorbit de pa-ul Ilincai): sotul meu m-a enervat intr-o zi cand, vizitandu-i pe socri, tot insita la Lucas sa spuna "saru'mana". Binenteles ca micutul nu avea nici o treaba, dar m-am enervat si de fata cu toti am spus sa-l lase in pace, ca spune el cand vrea si daca vrea, si ca oricum eu nu vreau sa-mi oblig copilul sa spuna "saru'mana". Nu stiu daca am facut bine, pur si simplu nu m-am mai putut abtine. Poate ca nu trebuia sa fac genul asta de comentariu de fata cu copilul, dar in fine, ce e facut e bun facut. Desi eu il apar pe Lucas si in fata lui taica-sau, daca consider ca ceva nu e in regula. O fi bine, o fi rau: voi ce ziceti?

Mergi la inceput