Parinteala nepavloviana

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Denizel la mine te refereai ca scriu rar sau deloc? Si tocmai cand scriu si eu o vorba ma trezesc sa-i semnalez Ancai o problema, in loc s-o sustin in ceea ce scrie? Am inteles corect?
Eu l-am considerat un feedback util, care ii va fi de folos Ancai, fiindca eu o consider pe Anca matura, echilibrata si capabila sa integreze un feedback. Cum a si aratat ca este.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Nu, Roxana, nu ma refeream la tine, deci, nu, nu ai inteles corect .

Uite un feedback si de la mine: atata timp cat Anca si-a cerut imediat scuze, a dovedit ca a inteles exact unde a gresit.
Nu mai era necesara o predica din partea ta, cu atat mai mult cu cat o consideri pe Anca matura si echilibrata (asa cum este, de altfel).

Mai mult, interventia ta a alterat echilibrul deja fragil al subiectului si a generat, precum ai vazut, comentarii nepoliticoase.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Eu i-am zis ca nu ating copilul, ea a zis "bine, mai vorbim cind mai creste".

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Oh, inca mai aud asta! Ba chiar mi s-a reprosat ca sunt neglijenta ca nu-i altoiesc cate una, altfel nu va fi in stare sa discearna binele de rau!!!

Apoi mi se ofteaza in fata si mi se spune pe un ton mustrator "nu asa se cresc copiii"

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Eu i-am zis ca nu ating copilul, ea a zis "bine, mai vorbim cind mai creste".

Apoi mi se ofteaza in fata si mi se spune pe un ton mustrator "nu asa se cresc copiii"

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Oh, inca mai aud asta! Ba chiar mi s-a reprosat ca sunt neglijenta ca nu-i altoiesc cate una, altfel nu va fi in stare sa discearna binele de rau!!!

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Apropo de asta, eu zilele trecute am "atins-o" pe maica-mea (stiti, eu am povestit pe-aici ca am fost un copil batut): il tot lauda pe fiu-meu ca e un copil destept si cuminte chiar, la care replica mea a fost "da, si se poate asta si fara bataie".
Faza tare e ca a preluat imediat ideea, ca la cateva zile o aud vorbind cu cumnata mea si-i spunea: "da, cum a zis si Nicoleta, se poate educatie si fara bataie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Apropos de insistat (ca tot s-a vorbit de pa-ul Ilincai): sotul meu m-a enervat intr-o zi cand, vizitandu-i pe socri, tot insita la Lucas sa spuna "saru'mana". Binenteles ca micutul nu avea nici o treaba, dar m-am enervat si de fata cu toti am spus sa-l lase in pace, ca spune el cand vrea si daca vrea, si ca oricum eu nu vreau sa-mi oblig copilul sa spuna "saru'mana". Nu stiu daca am facut bine, pur si simplu nu m-am mai putut abtine. Poate ca nu trebuia sa fac genul asta de comentariu de fata cu copilul, dar in fine, ce e facut e bun facut. Desi eu il apar pe Lucas si in fata lui taica-sau, daca consider ca ceva nu e in regula. O fi bine, o fi rau: voi ce ziceti?

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Regula de aur de 24 de carate: "Poarta-te cu copiii tai asa cum ti-ai dori sa se poarte altii cu ei"

e bine ! sotului tau nu i se pare ok ?

Mergi la inceput

Jasmin, cand l-am dus la gradi, una din educatoare ii pretindea baietelului meu sa-i spuna 'sarumana'.
Adica, el zicea "buna dimineata", iar ea il corecta: 'sarumana'.
Nu am intervenit, copilul ii zicea dupa cum avea chef , cand sarumana, cand buna dimineata.
I-am zis insa la un moment dat ca, daca nu vrea sa-i spuna sarumana, poate sa nu-i spuna, important e sa salute cand intra pe usa dimineata.

Acuma are anumite doamne carora le spune 'sarumana' (nu-s mereu aceleasi :)), dar se intampla rar.
I-am explicat ca 'sarumana' asta (al carui rost el nu-l intelege) e o chestie dintr-asta de curtoazie desueta , dar ca destule doamne apreciaza inca salutul acesta.
A zis ca "aha, bine" .

A, prima data cand a zis sarumana din proprie initiativa a fost acum vreun an, unei batranele foaaaarte blande care vindea stevie in piata si pe care a studiat-o cu atentie cat am stat acolo, la taraba ei .

Mergi la inceput

Agnes, el (sotul) nu mi-a zis niciodata nimic despre asta. Nu ne-am certat nicioadata si nici n-am discutat de subminarea autoritatii parintesti sau asa ceva. Dar eu ma gandesc la impactul asupra copilului, in principiu. Stii ca sunt pareri cum ca parintii trebuie sa faca front comun impotriva copilului (ce urat suna, nu? Ca la razboi ). Eu in schimb nu am fost adepta acestei idei si nu stiu ce impact ar putea avea asta asupra puiului. Am mers mai degraba pe ideea ca nu trebuie sa se simta el nedreptatit si sa stie ca oricand se poate sprijini pe ajutorul unuia dintre parinti.
Dar ca orice parinte, am si eu moentele mele cand ma intreb daca fac bine, mai ales ca baietelul meu e inca mic, are 3 ani, nu am mare experienta, inca nu am fost pusa in orice fel de situatie.

Mergi la inceput

UItam...
Jasmin, La multi ani si tie de 8 martie!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Jasmin, La multi ani si tie de 8 martie!!!!

Denizel, multumesc !

Mergi la inceput

haha, eu cu acest saru'mana am niste sechele: cat am fost mici parintii ne obligau sa spunem saru'mana. Si am tot spus saru'mana tuturor oamenilor mari (inclusiv la barbati) din vecini, pana pe la 16 ani.

Uite, vezi, Denizel, copilul a stiut cine merita cu adevarat acel saru'mana, batrana aceea i-a inspirat lui sentimentul de duiosie. Dragut.

Mergi la inceput

RA, e cazul sa vorbim despre vegetarianism? ;))
Nu mai pacali copilul sa pape carne. Foarte bine daca nu ii place, asa si trebuie :D.

Apropo de carne, pentru ca eram racita zilele astea, mama voia sa vina la mine si sa-mi faca supa de piept de cocos (eu sunt vegetariana printre altele :)).
Inutil sa spun ca de mai bine de 30 de ani ii repet cu orice ocazie ca nu pot nici macar sa prounut cuvantul "pasare", daramite sa o mananc (mie imi e foarte scarba de pasari).
Si, totusi, ea voia sa-mi faca supa de pasare, ca sa ma scape de raceala :)).

Am pove asta, fiindca ma gandesc ca asa o fi si cu discutiile astea de aici: pana la urma, indiferent de discurs si de stilul acestuia, fiecare ramane cu ce stia ca e bine....
Probabil ca schimbari se produc doar acolo unde oricum s-ar fi produs curand o schimbare :).

Mergi la inceput