Colectia de toamna-iarna 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 10
maria_alexia spune:
Epilog la how stuff works cu whiskey-ul: azi iar browsam pe TV, dam peste o imagine cu muulte boabe de porumb, la care Cristi: astea sunt cereale pentru whiskey ? Deci a invatat bine lectia .
Si tot din seria culturalizat copiii cu discovery science: azi am dat peste Brainiacs . Care, evident, nu e emisiune pentru copii. Dar secventele pline de explozii, distrugeri si faze periculoase i-au intepenit pe post, n-am reusit sa-l schimb prea curand. Drept care si-acum se minuneaza "ce nazdravani sunt nenea aia". Eu eram pe post de ciocanitoare la cap: sa nu va vina asemenea idei si mai ales sa nu incercati sa faceti asta .
Cred ca trec si Disc Sci pe lista de banned. Ca de altfel tot TV-ul, cum a fost de ceva ani incoace. Ziceam sa le deschid si eu orizontul, sa nu-i tin doar cu disney & sportacus, dar asta e deja mult prea mult.
meems spune:
Ioana77, cu intarziere, dar cu un brat de si cu o imbratisare calda: La Multi Ani si numai bucurii!
Noi ne-am intors azi-dimineata din Los Angeles. Trebuia sa ajungem aseara, insa drumul de intoarcere a fost o adevarata aventura! Un drum ce trebuia sa ne ia 6 ore... ne-a luat 13+. A nins in munti si am ramas blocati pe loc 7 ore. Imi dau seama ca putea si mai nasol, insa tot mi s-a parut groaznic. De la 6 dupa-masa pana dupa 1 noaptea am stat in masina alaturi de alte mii de masini. Drumul inainte era inchis iar inapoi era imposibil de intors. Noroc ca am avut rezervorul plin de benzina, ceva sandwich-uri si apa la noi, paturi... Rianna a fost foarte cuminte, desi plictisita de numa' la un moment dat. Am condus toata noaptea, am facut cu schimbul in functie de cat de tare ne lovea somnul... si pe la 6 dimineata am ajuns acasa.
Altfel, am avut un weekend foarte frumos, a fost scurt, a trecut timpul repede, insa ne-am bucurat sa ne revedem cu ai mei (parinti, frate, cumnata), plus prieteni din Los Angeles. Sambata am fost aproape toata ziua la Disneyland. Am fost doar intr-unul din parcuri, si si pe ala l-am vazut poate cam in treime. Insa am ochit punctele importante pentru Rianna. Ea a fost incantata, aproape coplesita de tot ce era in jurul ei, si incerca sa "absoarba" totul. Am vizitat Main Street unde am vazut orchestre cantand piese din filme de copii, si ne-am spalat ochii prin vitrinele magazinelor - toate cu produse Disney & co. Apoi am facut o tura (tot pe Main Street) cu un tramvai tras de cai. Dupa, am facut o tura cu barca printr-un tunel in care se auzea in difuzoare "It's a small world after all" si erau reprezentate scenete cam din toate tarile din lume. De-acolo am trecut la sectiunea cu printese si castele. Am dat peste Cenusareasa, Frumoasa Din Padurea Adormita, si Mica Sirena - se plimbau pe-afara sa faca poze cu copiii. Am vizitat si castelul Frumoasei Din Padurea Adormita. Am vrut sa intram si la Alba Ca Zapada, insa era o coada imensa. De-acolo am mers in Toontown, oraselul lui Mickey Mouse & company. Am stat aproape o ora in linie sa il intalnim pe Mickey si sa facem poze cu el, dar s-a meritat - Rianna a fost super incantata! In plus, linia trecea prin casa si gradina lui Mickey & Minnie, deci cu cat inaintam mai vedeam cate ceva din casuta lui si din gradina aranjata pentru Minnie. I-am vizitat si pe Chip & Dale, de fapt casuta lor construita in copac, ca veveritele nu erau acasa. Ziceam ca au plecat in padure dupa alune (ce sa inventez sa nu fie dezamagita copila ca nu au asteptat-o cand le-a vizitat?) Am facut si turul parcului in tren, nu a fost asa de spectaculos cum m-as fi asteptat, insa tunelele au fost dragut decorate cu "pagini" de istorie americana. Mie cel mai mult mi-a placut in Toontown, iar pentru Rianna punctul culminant a fost intalnirea cu Mickey. Mai erau vreo 5 sectiuni in care nu am ajuns... insa, cum ziceam mai sus, am atins punctele care prezinta interes pentru Rianna acum. Or mai fi si alte vizite, sa speram.
Incarc pozele si le trimit in contul comun.
Bic spune:
wow, meems, nu mi-am dat seama ca erati pleacti in zona aia si nici nu mi-am dat seama ca a fost inchisa autostrada. Unde v-a prins? Pe 5 pe linga Santa Clarita? Acolo e destul de sus si stiu ca se inchide autostrada daca ninge.
Misto ca v-ati facut timp sa mergeti la Disney. Ar trebui sa ne facem si noi, dar eu nu mai reusesc sa-mi iau timp liber muuulta vreme de-acum incolo.
In alta ordine de idei .
Am facut o boacana de zile mari si ma gindeam ca poate aici, intre experte, sa gasesc sfaturi. Nu mi-a trecut prin cap pina acum sa o fac. si uite acum imi pare rau.
DECI, o prietena i-a facut Smarandei de ziua ei gauri in urehci. Totul a mers bine si frumos, nu i s-au infectat deloc urechile. Pe 14 februarie, m-a pus necuratu' sa-i iau o percehe noua de cercei. Tot de aur. Am fost la locul unde i-a facut initila gaurile si mi-au spus ca e vindecata si ca nu mai are nevoie de nimic acum. EU, ca mama incostienta ce sint, am incetat sa o mai curat cu solutie salina. Si asa mi-am lasat copilul vreo 3 saptamini. Nici macar cind am fost la schi si s-a tot plins ca o doare urechea cind ii asezam caciula aiurea, nu m-am prins. La citeva zile dupa ce ne-am intors de la schi, in timp ce o jumulem tare, am vazut urechea. Si m-am ingrozit. Era ca copiii pe care ii stiam din copilarie cu sfoara rosie in urechi in conjurata de puroi si singe. Am inceput din nou sa o curat cu solutie salina si am reusit sa aduc infectie sub control in citeva zile. Pe urma, am constatat ca a curs singe si atunci m-am speriat si am decis sa ii scot cerceii. Asta a fost simbata dimineata. Ieri am incercat sa-i pun la loc si nu m-a last (e taaare fricoasa pentru ca eu ii transmit anxietatea asta.) De fapt ea m-a lasat, dar cercelul de impotmolea in spate, unde fusese infectia. Am incercat in somn si am reusit sa-i pun doar cercelul de la urechea sanatoasa. La urechea cu probleme imediat simtae si puntea mina la ureche in somn.
Am fost azi la doctor si slava Domnului ca mi-a spus ca nu are nevoi de antibiotic. A incercat si doctorita sa-i puna cercelul si s-a impotmolit. Mai pe seara, cind Sma aflat ca i se vor infunda gaurile, mi-a spus ca vrea sa mai incercam inca o data. Am incercat din spate, de la infundatura, de data asta, dar fireste ca nu a mers. Eu una nu am curajul sa o tin, sa-i infing bine cercelul si gata. Dar probabil ca asa ar trebui sa fac.
La momentul actual, am hotarit sa-i scoatem si celalat cercel, sa-i lasam urechile in pace si poate sa-i refacem gaurile peste citiva ani.
Voi ce ziceti sa fac? Prietena mea care a mers cu ea la gauri initial zicea ca trece miine pe la noi si ii punea ea cercelul la loc inapoi, dar teama mea este ca la virsta asta, dupa doua zile de stat fara cercel, s-a lipit deja la loc.
Sfaturi? Mai e ceva de facut acum????
La noi in familie eu am fost prima care si- a facut gauri la 23 de ani, deci n-am nici cea mai mica competenta in infectii, gauri la copii, etc.
meems spune:
Bic, mai sus de Santa Clarita ne-am impotmolit, era inainte de exit-ul Lebec. Am pus cateva poze in al doilea album ce l-am trimis in contul comun.
In alta ordine de idei, eu tind sa cred ca Smarandei i s-a infundat gaura din urechea in care zici ca nu-i mai intra cercelul, si cred ca mai trebuie gaurita odata profesionist. Vezi ce rezolva si prietena ta maine, dar decat sa o chinuiti, eu zic sa mergeti inapoi la cei care i-au facut gaurile.
Eu mi-am facut gauri in urechi la 28 ani si stiu ca 6 saptamani mi-am pus solutie salina in jurul cerceilor de trei ori pe zi, religios. Plus ca tot 6 saptamani nici nu am incercat sa-mi schimb cerceii initiali. Am avut si eu o tentativa de infectie, dar tot cu solutie salina m-am tratat.
lavi02 spune:
N-am citit nimic din urma, am sa revin.
Ne-am intors aseara cam franti!
Impresii mai multe despre parc aam scris la subiect: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161089&whichpage=9
Foarte misto atmosfera la Disney, veselie, copii multi, ne-am simtit excelent.
Multe familii, majoritatea cu 2 sau 3 copii, cele cu 1 sau 4 erau mai rare, m-a impresionmat foarte mult cat de cuminti erau copiii, cat de calmi parintii, toata lumea traia in buna pace si intelegere.
Cand ma duc sa o iau pe Nati de la gradi jumatate din parinti isi cearta copiii , aici daca am vazut de vreo 2-3 ori in 3 zile si jumatate parinti aflati in conflict cu copiii. In Romania eu par monument de rabdare (multa lume se uita dezaprobator si zice: cata rabdare aveti!), acolo aproape ca m-am simtit mama isterica.
Poate ca e si momentul toata lumea a venit sa se relaxeze si sa se distreze pe cand la gradi sunt obositi dupa o zi de munca. Dar cred ca si atitudinea de fond e alta.
Pe de alta parte am vazut si chestii mai aiurea, cum ar fi copii in carucior tinand o sticla intre maini, initial am crezut ca e biberon, cand ma uit mai atenta - Coca Cola.
Mie mi-a placut tare mult atmosfera internationala, jumatate din clienti erau francezi, apoi multi englezi si irlandezi, spanioli, italieni, mai putini germani. Arabi erau putini (eu traumatizata dupa Austria), am vazut si rusi, romani, si alte natii dar putini. Multe mame englezoaice overweight.
corap spune:
'mneata :)
tineti-mi pumnii, cred ca am gasit apartament!
in alta ordine de idei, bic, eu nu cred ca s-a acoperit gaura (am patit acelasi lucru si eu la anais anul trecut cand i-am facut cadou de ziua ei gaurile) - la sfatul medicului, eu i-am schimbat temporar cerceii de aur (ii pusesem a doua pereche) cu unii sterili din otel chirurgical (dar puteau fi si de argint sterling) si i-am dat cu un unguent care sa mentina zona hidratata, sa nu se usuce (nu mai stiu care, nu le am cu medicamentele -daca il mai gasesc pe acasa pot sa scriu substanta activa).
ar fi bine sa-i pui cercei www.stylehive.com/bookmark/cube-ear-studs-handmade-in-sterling-silver-studs-dawanda-731205" target="_blank"> de-astia pana se vindeca - adica ear studs cercei cu surub, sa "stea" gaura dreapta, nu curba ca la cerceii cu tortita
soanso spune:
iar a venit frigul...
Meems, bine ca ati ajuns cu bine acasa, cred ca Rianna a fost foarte incantata de minivacanta voastra. si noi ne-am propus sa ajungem la Disnay.
Bic, pune-i cercelusii in spirt, pune-i in urechiusa direct din spirt, daca nu reuseste prietena ta atunci te sfatuiesc sa mergi la cineva avizat. soacramea a gaurit-pus cercei la sute de fetite, dar cand a fost vb sa-i puna Soranei ii tremurau mainile, asa am patit cu ia si cand a tb sa-i fac injectii Soranei.
Ioana, La multi ani, multa sanatate si multe bucurii!
lavi02 spune:
Am citit acum din urma, n-ati fost prea harnice la scris !
Madau bine ca ati dat de cap problema! Chiar era o problema, deci.
Bic eu as lasa fata in pace, sa i se refaca urechiusele. Dar eu sunt din tabara contra gauri in urechi.
meems bine v-ati intors!
It's a small world! e si la DL Paris, ne-a placut f mult mie si Nataliei, ne-am dat de vreo 6 ori in total in ea!
Casa lui Mickey si Minnie nu este aici.
meems spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 meems bine v-ati intors! |
La fel si voua! Ma bucur ca ati avut un timp atat de bun acolo. Am citit rezumatul tau de la subiectul celalalt si multe din rides sunt la fel. Noi, vizitand in weekend, am prins niste cozi enorme la mai toate, asa ca nu ne-am incumetat sa stam desi Rianna ar fi vrut la cescute, la elefantul zburator... Insa asteptarea era de la o ora in sus si noi oricum nu aveam mult timp la dispozitie.
Corap, bafta cu apartamentul!
Madau, sa se repare repede Miruna.
Soanso, si pe aici e destul de frig...
lavi02 spune:
Corap fac galerie cu apartamentul!
Meems da, in mijlocul zilei in week-end sunt cozi, la Paris peste o ora n-am vazut decat la Crush's Coaster, dar nici 45 de minute n-as fi stat. Noi insa stand mai multe zile am putut jongla cu momentele de "dat".
Maria tari de tot ai tai cu Discovery Channel