"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
Saskia, eu am inteles ca regulile nu permit scoaterea unui copil din clasa, ca regulile-s de la ministerul invatamantului sau din scoala n-am mai intrebat. S-a pus problema ca-s diversi copii care deranjeaza intentionat ora, fac pe clovnii si unii parinti au zis "da de ce nu-i dati afara din clasa ca pe vremea noastra asa era" si li s-a spus clar "n-avem voie, raspundem de ei, plus ca ar zice mersi ca oricum cer des voie la toaleta, ei chiar vor sa scape de ora". Se vorbeste cu parintii, copiii sunt mustrati pe loc in clasa si se trece mai departe cu lectia. Nu le scade nicio stima de sine ca-s mustrati, copiii care fac pe clovnii chiar cer un plus de atentie, o provoaca si aici sunt de acord cu Adra Bell, de multe ori problema e de acasa.
Derapajele pomenite sunt cazuri izolate si le-am mentionat ca stiam ca se intampla, da oricum nu erau cazuri de "time-out", au fost subiecte la Generale, era altceva acolo, furt nu mai stiu ce si un prof tampit i-a facut copilului atata morala ca pustiul s-a dus acasa si s-a sinucis.
Nu te gandi imediat ca scolarii din Romania au parte de discursuri moralizatoare in clasa, la cat de stufoasa e programa, nici n-ar avea timp profii de asa ceva. Atitudinea profesor-elev e in general prieteneasca, nu ca pe vremuri cand era acea severitate rece in care nu se-auzea nici musca.
Pene colorate... cate putin din toate!

Hahaha poti sa pictezi in roz cat vrei tu situatia generala, atata vreme cat pe insusi acest forum abunda de subiecte cu :educatoarea a facut aia, invatatoare lui fiu miu/fii mea a facut ailalta, nu te pot crede nici cat negru sub unghie.

Ca te simti tu mai bine cu sistemul fiindca nu aplica metoda asta, foarte bine :), inseamna ca se pliaza pe principiile tale si atat.

Alexia asta inseamna ca in Australia nu se practica metoda asta la scoala? Si daca da, ce ai face, ti-ai lasa copilul la scoala sau ai practica homeschooling doar pentru ca societatea e altfel decat cum o vezi tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
Saskia, eu am inteles ca regulile nu permit scoaterea unui copil din clasa, ca regulile-s de la ministerul invatamantului sau din scoala n-am mai intrebat. S-a pus problema ca-s diversi copii care deranjeaza intentionat ora, fac pe clovnii si unii parinti au zis "da de ce nu-i dati afara din clasa ca pe vremea noastra asa era" si li s-a spus clar "n-avem voie, raspundem de ei, plus ca ar zice mersi ca oricum cer des voie la toaleta, ei chiar vor sa scape de ora". Se vorbeste cu parintii, copiii sunt mustrati pe loc in clasa si se trece mai departe cu lectia. Nu le scade nicio stima de sine ca-s mustrati, copiii care fac pe clovnii chiar cer un plus de atentie, o provoaca si aici sunt de acord cu Adra Bell, de multe ori problema e de acasa.
Derapajele pomenite sunt cazuri izolate si le-am mentionat ca stiam ca se intampla, da oricum nu erau cazuri de "time-out", au fost subiecte la Generale, era altceva acolo, furt nu mai stiu ce si un prof tampit i-a facut copilului atata morala ca pustiul s-a dus acasa si s-a sinucis.
Nu te gandi imediat ca scolarii din Romania au parte de discursuri moralizatoare in clasa, la cat de stufoasa e programa, nici n-ar avea timp profii de asa ceva. Atitudinea profesor-elev e in general prieteneasca, nu ca pe vremuri cand era acea severitate rece in care nu se-auzea nici musca.
Pene colorate... cate putin din toate!

Hahaha poti sa pictezi in roz cat vrei tu situatia generala, atata vreme cat pe insusi acest forum abunda de subiecte cu :educatoarea a facut aia, invatatoare lui fiu miu/fii mea a facut ailalta, nu te pot crede nici cat negru sub unghie.

Ca te simti tu mai bine cu sistemul fiindca nu aplica metoda asta, foarte bine :), inseamna ca se pliaza pe principiile tale si atat.

Alexia asta inseamna ca in Australia nu se practica metoda asta la scoala? Si daca da, ce ai face, ti-ai lasa copilul la scoala sau ai practica homeschooling doar pentru ca societatea e altfel decat cum o vezi tu?

Saskia, nu exagera, nu generaliza.

Faptul ca exista si exemple negative si pozitive in sistem inseamna ca totusi, o parte din educatori incearca sa fie la curent cu metodele noi si progreseaza.
Altii au ramas intepeniti in metode vechi si, cateodata provoaca tragedii, mai ales in cazul copiilor sensibili sau deja terorizati si acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Alex_andra, vorbeam de un copilas mai mare, care merge in comunitate: gradinita, scoala. La un an jumate nu poate empatiza cu celalalt copil, cel muscat, de ex.
Poate o agitau locurile cu multi copii, nici fii-mea, cand era mai mica, nu se omora dupa locurile de joaca aglomerate, si chiar in parc prefera sa se joace langa prietenii ei (nu cu ei).

AP-ul nu inseamna fara limite, doar ca mamele AP-iste (asa cum se spune aici cu usor dispret, parca vad vorbit din varful buzelor) prefera sa nu impuna limite decat in situatii-limita ci sa lase copilul sa le descopere singur, sa exploreze, cu conditia sa nu se puna in pericol nici pe el, nici pe altii.

Si da, asa stiu si eu, ca si Olimpia, nu ai voie sa dai elevul afara din clasa. Mi se pare de bun simt sa nu dai prescolarul afara din clasa, inclusiv pe considerente care tin de siguranta copilului

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Saskia, nu stiu cum e sitemul public de invatamant aici, fata mea nu are inca 5 ani, asa ca nu merge inca la scoala. In iulie, cand va merge totusi, va merge la o scoala progresista, a carei abordare si filosofie se apropie cel mai mult de conceptia mea despre cum ar trebui sa fie o scoala. Daca as avea posibilitatea si resursele necesare, poate as home-school, dar cum nu am, scoala asta mi-a oferit cea mai buna alternativa.
Ideea e ca aici ai alternative, inclusiv homeschooling daca vrei, si poti alege ce iti place.

Oricum, cartea pe care am pus-o mai sus se refera la parenting, si explica foarte frumos bau-baul asta de AP. Si in conditiile unei relatii sanatoase in familie, cu un copil cu atasament securizant, si hopul scolii poate fi trecut fara probleme majore de self esteem. Aa, ca scoala, asa cum e inteleasa in Ro, cel mai probabil o sa ii omoare creativitatea si placerea de a invata, e alta poveste. Dar nu despre asta vorbeam eu.

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

La gradinitele din Germania nu am auzit sa se practice nici time-out-ul, nici un alt sistem bazat pe pedeapsa-recompensa. Toate gradinitele pe care le-am vazut eu sunt "open" si sunt integrative (grupele cuprind copii de virste diferite, de ex. de la 2 la 6 ani). Se pune accentul pe dezvoltarea competentelor sociale, copiii mici invata prin imitare de la cei mari, cei mari invata sa aiba grija si sa respecte si pe cei mai mici ca ei. Am facut paranteza pentru a se intelege mai bine cum functioneaza.
Fiecare grupa are sala ei, in care exista diverse locuri de joaca amenajate (colt cu lego, masa unde se maninca / deseneaza/ joaca jocuri, saltea mare de relaxare - nu dormit, pentru dormit e un spatiu separat). La grupa, fiecare copil se joaca cu ce are el chef, singur sau in grup, daca vrea sa deseneze i se pune imediat la dispozitie tot ce are nevoie, daca vrea doar sa stea sa se uite la tavan poate sa o faca fara sa-l deranjeze cineva. In afara salilor destinate grupelor exista sali comune cum ar fi sala de muzica, atelier de bricolaj/pictura, sala de experimente, de sport, de constructii, de citit. In aceste sali se desfasoara activitatile numite "oferte" la care copiii participa indiferent de grupe (sunt anuntati la grupa ca exista in ziua respectiva ofertele X, Y, Z si ei hotarasc singur daca participa sau ramin la grupa). Daca un copil deranjeaza programul din oferta, este trimis la grupa sau are posibilitatea sa participe la alta oferta (de ex. un copil pe care il apuca alergatul in timpul orei de muzica poate sa treaca in sala de sport si sa-si consume acolo energia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Ziua buna!
Iata-ma la finalul discutiilor,dupa exact 64 de pagini de lectura.Sunt nou-venita pe acest forum si simt nevoia sa spun cateva lucruri.Recunosc ca nu am citit regulamentul,insa pe toate forumurile din lumea asta se incearca ca discutia sa ramana in perimetrul din care a plecat.Aici nu mai e asa de multe pagini in urma,si ma surprinde ca moderatorii nu fac nimic...

Nu am intalnit niciodata in viata mea asa o groapa cu lei ca aici,nu am intalnit niciodata un linsaj ca acela facut asupra initiatoarei subiectului.Eu nu am cunoscut pe nimeni cand am inceput sa citesc,deci pot sa spun ca mi-am facut o imagine cat de cat obiectiva,fara simpatii sau antipatii deja existente.
Felul in care i-au fost rastalmacite si sucite cuvintele Simali-ei este pur si simplu josnic si mizerabil si consider ca ar trebui sa le fie rusine celor care au facut-o sa isi anuleze contul si sa plece,pur si simplu,doar pentru ca a propus un subiect de discutie care,vezi Doamne,contravine unui curent care se tot flutura pe aici,dar din care,citind toate jdemii de paginile acestui topic,nu am inteles mai nimic,decat ca trebuie sa-ti respecti copilul,si din care nici cele care il propovaduiesc nu cred ca au inteles mare lucru,asta e doar parerea mea.In momentul in care faci o grosolanie,justificand-o "stiu eu ca e asa!" ar cam fi cazul sa nu iti mai dai cu parerea in felul in care tocmai ai facut-o.

Ati acuzat-o pe Simali ca pierde timp pretios cu copilul facandu-i programe sau mai stiu eu ce,dar voi cine sunteti ca sa apreciati ca e bine sau nu e bine asa cu atata vehementa?Si de aici pana la a-i spune ca e vinovata de faptul ca fiul ei are mici probleme de adaptare?
Nu ma intereseaza daca ma atentioneaza sau penalizeaza cineva,oricum vad ca si lucrurile astea se fac preferential aici...Cum ati permis,voi,moderatorii,ca un user sa fie omorat cu pietre in piata centrala?Doar pentru ca are alte convingeri in ceea ce priveste cresterea copilului???Chiar nu a vazut nimeni nimic?Nu am scris decat foarte putin din tot ceea ce am gandit sau observat citind topicul asta...

Cred ca toata lumea,oricat de veche e pe forum,trebuie sa se straduiasca si sa participe la un subiect asa cum am facut-o eu,privind strict subiectul in discutie!Asa e normal si civilizat pe un forum!

Pana la urma,si Hitler ar putea sa fie un subiect de discutie,nu?Daca as initia un asemenea subiect,as fi trimisa la Nürenberg???Sau i-ati plange de mila fiicei mele pe ce maini a incaput?????

Si ca o concluzie:impactul citirii unui asemenea subiect de catre o persoana abia intrata pe forum este violent si foarte negativ...Poate ar trebui sa va ganditi la asta...

O duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Saskia, n-am de ce sa pictez in roz, nimic. Asta e experienta mea si a apropiatilor mei. Si e o experienta zic eu, ca am copii mari.
Asa cum in Olanda nu poti alege sa nu-ti dea copiii afara din clasa nici aici nu poti alege sa ti-i dea. Ca-un prof cere liniste sau atrage atentia unuia sau altuia ca nu-i atent, unde-i problema de fapt?

In privinta posibilelor repercursiuni ale psihicului copiilor daca-s mustrati sau dati afara din clasa, sincer cred ca in functie de tonul si cuvintele folosite pot fi la fel de lezati si intr-un caz si in celalalt daca profesorul foloseste unul abuziv . Deci tot de prof depinde pan la urma.
In rest, se vede ca n-ai mai fost demultisor in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

denizel, daca tu cumva iti inchipui ca prin atitudinea ta de tanti care vinde gogosari in piata nu ridici tensiunea altor forumiste, te inseli amarnic.
Culmea, esti convinsa ca esti teribil de nostima facand asta.
Cred ca avem definitii diferite de ironie si mistocarie.

Daca nu ti-am mai spus-o, ti-o zis acum: bullies ca tine am vazzzzzzzzzzzut de mi s-a facut lehamite de 10 ani incoace de cand frecventez forumurile pe internet. Mai mult, fusei si io unul cand eram mai tanara si neexperimentata. Nu ma impresionezi absolut deloc. Been there, done that, darling.
Deosebirea intre mine si tine este urmatoarea: tu nu ai invatat nimic in timpul asta de cand activezi aprig pe forumuri, pe cand eu indraznesc sa zic ca da. Daca mi-as pune mintea cu tine, asa ti le-as servi la fileu, de nici n-ai avea timp sa clipesti, d'apoi sa replici.
Dar 1) nu am timp cat ar trebui sa te scotocesc prin toate ungherele forumului si sa-ti zic una cand te astepti mai putin, si 2) am ajuns la o etapa in procesul meu de maturizare emotionala cand asemenea comportament mi s-ar parea pueril, naiv si obositor.
Lucru pe care nu pot sa-l afirm si despre tine.

Da, consider ca la toate subiectele unde-ti faci aparitia ca o cometa distrugi orice urma de dialog constructiv. Nu faci decat sa pui manutele in solduri si sa deschizi gurita plina cu invective.
Ma intreb sincer cand o sa treci si tu la alta etapa in a aborda o discutie?! Sa vad si eu un inceput de schimbare, un progres...
Oare asa ai sa procedezi si la 50-60 de ani, in caz ca ne mai intersectam aici, pe forum?
Mai schimba placa, draga mea, ca sa re-utilizez din nou una din expresiile tale preferate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Referitor la co-sleeping, stiam ca exista studii, recunosc, nu am citit nicioadata despre asta.
Dar eu, in prima luna de viata a fie-mii, am dormit mult timp (adica de pe la ora 2, pana dimineata la 7), cu ea.
O puneam pe pieptul meu si dormeam asa.
Sau, langa mine, dar cel mai des, pe piept, pe marginea patului.
Cand venea mama dimineata la noi, se ingrozea cand ma vedea asa.
Sotul meu imi spunea mereu ca bunica lui si-a sufocat un copil dormind cu el.

Dar eu nu pot sa inteleg, pentru ca dormeam cu atat grija, incat nici un cm nu ma miscam din loc.NU inteleg cum as fi putut sa ma pun peste copil si sa-l sufoc.
NU neg ca au existat cazuri, numai ca nu inteleg fenomenul.

Acum, mare fiind, la 2 ani, dimineata, la 5-6 cere la noi in pat si mai dormim cu ea asa, inca vreo ora-doua,in timpul saptamanii.
Simt orice miscare a ei,orice scancet, orice.

BAZAR UMANITAR

cand dormi nu esti constienta, asta e definitia somnului. nu poti garanta ca nu te intorci, nu misti o mana si asa poti arunca copilul din pat.

riscul dormitului impreuna insa se refera in primul rand la sindromul mortii subite. aici multa lume intelege gresit, nu ceva sau cineva sufoca copilul ci se sufoca singur caci uita sa mai respire. care este mecanismul nu este bine explicat insa sunt studii bazate pe statistica despre ce anume scade sau creste riscul.

co-sleeping-ul creste riscul de SIDS

(la fel si culcatul pe burta - este unul din cei mai mari factori de risc)

evident ca pentru un bebelus alaptat este cel mai comod sa il tii in pat si sa ii dai sa suga usor si cand vrea (mama ce bine am dormit asa la a doua fata :)) insa trebuie sa fim constiente ca exista un pericol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Este clar ca studiile sunt contradictorii; eu am citit despre faptul ca riscurile SIDS SCAD in cazul co-sleepingului. Pana la urma nici nu stiu daca poate fi vorba despre vreo legatura intre astea, daca e sa faca asa ceva face, fereasca Dumnezeu.
In rest, fiecare stie ce somn are, eu nu inteleg cum o mama isi poate tocani copilul in somn daca nu e beata-manga/ drogata sau mai stiu eu cum. Eu am dormit cu fata in pat primele 3 saptamani, mi se parea minuscula cand o puneam in patut, ma gandeam ca nu pot sa las asa o bucatica de om in ditamai patoiul si nici nu ma induram s-o pun de langa mine. La 3 saptamani mi s-a parut mie ca am racit (de fapt facusem febra laptelui) si sa n-o molipsesc (ulterior mi-am dat seama ca de fapt ii dau anticorpi, alaptand-o) am pus-o sa doarma in patut. Vazand ca nu protesteaza si n-are treaba (in afara de trezirile obisnuite pentru papa) am lasat-o sa doarma in patut, acolo a dormit de la 3 saptamani pana la 7 luni, o alaptam stand in fund, ea pe o perna si apoi o puneam inapoi. La 7 luni nu m-am mai indurat s-o pun in patul ei (de pe la 5 luni adormea in patul mare si o mutam ulterior). Era asa de ireal de frumoasa ca ma strecuram langa ea si dormeam impreuna.
In fine, niciodata n-am criticat pe cineva ca nu doarme cu bebelusul, ar fi si culmea. Dar recunosc ca nu pot sa inteleg parintii care lasa copilul noaptea singur intr-o camera si ei dorm in alta camera, asta nu pot s-o inteleg. Sa ai un pui asa mic si sa-l lasi singur in camera...Eu si cat a dormit fata singura in patutz eram ca un iepure, cum mi se parea ca aud ceva suspect eram langa patutz (era 1 m intre patul meu si patut:))), de multe ori regurgita si o stergeam finut, ii puneam un prosopel uscat sub cap daca uda patutul etc. Spuna cine ce-o vrea, sa lasi nou-nascutul sa doarma singur intr-o camera mi se pare cruzime/ inconstienta/ indiferenta/ "bad parenting" si gata, nu concep asa ceva, imi vine sa plang cand imi imaginez un nou-nascut abandonat singur noaptea

Mergi la inceput