"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (4)
Raspunsuri - Pagina 7
lorelaim spune:
Loredana71- bine ai venit pe forum
Da - a fost f trist ce s-a intamplat si a lasat un gust amar felul in care Simali a fost "incoltita"... De ce nici un moderator n-a intervenit? Asta e o foarte buna intrebare... dar din pacate fara raspuns... Au mai existat subiecte la care unele participantele au fost atacate f dur si moderatorii au dat bir cu fugitii... Multi, foarte multi useri au preferat sa plece de pe forum datorita acestor atacuri... Pacat - am cunoscut (virtual) useri a caror opinie se merita intr-adevar citita... pentru ca aveau ceva inteligent de spus...
Multa sanatate si numai bine va doresc!
P.S. Mi-am amintit ca am mai citit eu candva o comparatie intre nevoia noastra de rutina cu tehnica de conditionare folosita de Pavlov... absolut intamplator am redescoperit-o:
"Beyond Toddlerdom" de Dr Green
"[...] Human beings are happiest with stucture and when we know where we stand. Even in adulthood much of our behaviour is conditioned and quite automatic, a bit like Pavlov's technique of conditioning dogs to dribble at dinner time. Whether we call it conditioning, doggie discipline or the importance of routine, children behave best with consistent structure. [...]
We are not promoting bureaucratic rigidity, but routine, structure and consistency are the first steps to successful discipline."
Daca doriti sa obtineti traducerea folositi cu incredere Google Translate - functio - nu perfect - dar rezonabil...
alex_andra spune:
Ilinca, bebelusul nu este abandonat
Exista interfoane, videofoane.
ma rog, eu inteleg ce spui, pentru ca eu am dormit cu a mea in camera pana la 3 luni si cateva zile, de frica sa nu pateasca ceva noaptea.
Dupa 3 luni, am plecat un we singuri fara ea.Ma rog, am sunat de 100 de ori/zi acasa, sa vad cum e , ce face, etc.
Cand am revenit, m-am reintors si in patul conjugal.Dar de atunci si pana in prezent, la primul scancet sunt in picioare. (unul din noi doi)
Ilinca_M. spune:
Eu am spus ca este opinia mea, nu contest ca pot exista pareri diferite. Pentru mine interfoanele si videofoanele sunt niste inventii foarte triste. Adica mi se pare deprimant sa pui interfonul in functiune si tu sa te retragi "in vastele apartamente", ca vegheaza interfonu' pentru tine...cu gadget-urile astea ajung relatiile intre parinti si copii din ce in ce mai nefiresti. Cand ma gandesc ca cu mintea mea de gravida imi cumparasem si eu un interfon cu gandul ca o voi tine pe fata in camera cu usa inchisa cand doarme ziua, sa nu intre cainele acolo...haha...am facut cadou interfonul cu prima ocazie.
Loredana71 spune:
Interfonul sau babyfon-ul este necesar mamelor care au camera de zi mai indepartata de camera bebelusului,in felul asta il poate auzi daca se trezeste...Un copil de 3 luni poate dormi si 18 ore pe zi...ce faci?Stai 18 ore cu el in camera??Daca stai intr-un apartament normal ca si marime,e logic ca nu ai nevoie de interfon,pentru ca auzi oricum copilul daca se trezeste...Dar daca ai camera copilului sau,ma rog,dormitorul daca doarme cu tine la etaj si livingul la parter cum faci?Intrebarea NU e retorica!
viviana spune:
Si mai sunt necesare si in cazul in care ai musafiri si copilul doarme.
Loredana71, bine ai venit.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
saskia spune:
Citat: |
Saskia, nu exagera, nu generaliza. Faptul ca exista si exemple negative si pozitive in sistem inseamna ca totusi, o parte din educatori incearca sa fie la curent cu metodele noi si progreseaza. Altii au ramas intepeniti in metode vechi si, cateodata provoaca tragedii, mai ales in cazul copiilor sensibili sau deja terorizati si acasa. |
Daca generalizez sau exagerez in ochii tai exact aceasi tehnica o foloseste si denizel, deci urmez regulile jocului.
Pe de alta parte nu poti nega oricat de mult ai vrea tu faptul ca exista atat de multe plangeri pe acest forum, nu in alta parte despre cum s-au purtat educatori/invatatori/ profesori cu copiii celor care scriu aici. Punct.
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Saskia, nu stiu cum e sitemul public de invatamant aici, fata mea nu are inca 5 ani, asa ca nu merge inca la scoala. In iulie, cand va merge totusi, va merge la o scoala progresista, a carei abordare si filosofie se apropie cel mai mult de conceptia mea despre cum ar trebui sa fie o scoala. Daca as avea posibilitatea si resursele necesare, poate as home-school, dar cum nu am, scoala asta mi-a oferit cea mai buna alternativa. Ideea e ca aici ai alternative, inclusiv homeschooling daca vrei, si poti alege ce iti place. Oricum, cartea pe care am pus-o mai sus se refera la parenting, si explica foarte frumos bau-baul asta de AP. Si in conditiile unei relatii sanatoase in familie, cu un copil cu atasament securizant, si hopul scolii poate fi trecut fara probleme majore de self esteem. Aa, ca scoala, asa cum e inteleasa in Ro, cel mai probabil o sa ii omoare creativitatea si placerea de a invata, e alta poveste. Dar nu despre asta vorbeam eu. I am alive and I am here forever Michael Jackson I won't be a rock star. I will be a legend Freddie Mercury |
Ce-i aia scoala progesista, montessori, catolica, sau de alta natura? E prima data cand aud asa ceva. In Vestul Europei, exista de cateva feluri: invatamant privat, public, confesional(crestin, musulman, whatever) si tipuri gen montessori. So what type is that?
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AgnesLuca La gradinitele din Germania nu am auzit sa se practice nici time-out-ul, nici un alt sistem bazat pe pedeapsa-recompensa. Toate gradinitele pe care le-am vazut eu sunt "open" si sunt integrative (grupele cuprind copii de virste diferite, de ex. de la 2 la 6 ani). Se pune accentul pe dezvoltarea competentelor sociale, copiii mici invata prin imitare de la cei mari, cei mari invata sa aiba grija si sa respecte si pe cei mai mici ca ei. Am facut paranteza pentru a se intelege mai bine cum functioneaza. Fiecare grupa are sala ei, in care exista diverse locuri de joaca amenajate (colt cu lego, masa unde se maninca / deseneaza/ joaca jocuri, saltea mare de relaxare - nu dormit, pentru dormit e un spatiu separat). La grupa, fiecare copil se joaca cu ce are el chef, singur sau in grup, daca vrea sa deseneze i se pune imediat la dispozitie tot ce are nevoie, daca vrea doar sa stea sa se uite la tavan poate sa o faca fara sa-l deranjeze cineva. In afara salilor destinate grupelor exista sali comune cum ar fi sala de muzica, atelier de bricolaj/pictura, sala de experimente, de sport, de constructii, de citit. In aceste sali se desfasoara activitatile numite "oferte" la care copiii participa indiferent de grupe (sunt anuntati la grupa ca exista in ziua respectiva ofertele X, Y, Z si ei hotarasc singur daca participa sau ramin la grupa). Daca un copil deranjeaza programul din oferta, este trimis la grupa sau are posibilitatea sa participe la alta oferta (de ex. un copil pe care il apuca alergatul in timpul orei de muzica poate sa treaca in sala de sport si sa-si consume acolo energia). "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Mira-m-as sa fie adevarat ca in scolile germane sa nu fie nicio regula pe care sa o respecte copiii. Dupa cum descrii tu e haos general, fiecare face ce vrea. Ori exemplul pe care il dai tu cu copiii mici, so what? In Olanda se incepe scoala la 4 ani si nu se duce fiecare pe unde vrea, unu face muzica (cu cine daca invatatoarea e ocupata cu ceilalti 10), unu face sport (ca asa vor muschii lui dis-de-dimineata) si asa mai departe.
Dar tu poate nu stai in Nordrhein-Westfalen, caci am niste prieteni in zona si copiii lor merg la o scoala normala, unde se tin ore de la 8 la 14 sa zic, si nu asa talmes-balmes cum descrii tu. De exemplu ei au o zi pe saptamana in care au sport, nu in fiecare zi, ca asa vor ei, dar ma rog, poate stai intr-o zona "mai progresista" a Germaniei, nu ma bag.
Si ce legatura are descrierea amanuntita a unei clase cu metoda time-out? Vrei poze sa vezi cum arata o scoala olandeza, minunat arata, cu tot ce vrei, colt cu papusi, colt cu masinute, tabla digitala, etc, etc.