Topic ingrijirea copilului - CIC(9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancush spune:

revin si eu cu o intrebare, intre timp am semnat hartia de plecare prin acordul partilor (situatia mea pe scurt este: revenire din CIC la 01.01.2011- mai devreme de implinirea celor 2 ani, disponibilizare incepand cu 01.04.2011). am descoperit ca sunt insarcinata si ar urma sa nasc pe la jumatatea lunii octombrie. intrebarea nr. 1:daca reusesc sa ma angajez undeva incepand cu 01.04 voi putea beneficia de CIC si pentru acest copil?
intrebarea nr. 2: la calculul indemnizatiei se vor lua in considerare veniturile obtinute pana la data nasterii, inclusiv indemnizatia CIC 1 pentru completarea stagiului de cotizare de 1 an? sau trebuie sa am venituri timp de 1 an din alte surse decat indemnizatia de CIC? sper ca m-ati inteles....multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Da - dar ai grija sa nu devina 01.0X unde x este o luna...oarecare...
2. Da, se considera CIC1.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanica spune:

buna ziua,

am o colega care in aprilie se intoarce dupa terminarea CIC. Directorul a chemat-o sa o informeze ca o poate primi numai cu jumatate de norma ( datorita situatiei economice) si nu pe pozitia ei. Poate a faca asta? La discutia respectiva i s-a precizat si faptul ca postul poate fi desfiintat, deci ca nu ar mai avea unde sa se intoarca....

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Da, poate. In prima faza o reprimeste pe exact aceeasi pozitie - dar simultan poate modifica. Daca va dori sau nu sa accepte colega, este o alta intrebare.

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda15 spune:

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor deoarece informatiile gasite sunt confuze: eu am contract de munca pe perioada determinata la o companie care expira la 2 mai2011(am 12 luni lucrate neintrerupt ).In 1 aprilie intentionez sa intru in concediu prenatal, DPN este 20 mai 2011. Ce doresc sa stiu este cine imi plateste concediul prenatal si postnatal mai ales daca CIM se termina pe data de 2 mai 2011? Acest contract se suspenda pe durata concediilor medicale si a CIC sau se va termina pur si simplu pe data de 2 mai 2011, adica inainte cu 2 saptamani de a naste? Cei de la firma mi-au spus ca nu voi primi dupa 2 mai nimic de la dansii deoarece contractul se termina de drept si nu va fi suspendat.
Multumesc anticipat

26+ cu

Mergi la inceput

Asa este, au dreptate. Banii din cate stiu eu se primesc de la Casa de asigurari de sanatate. Ar fi bine sa mergi acolo sa vezi exact daca este asa sau altfel. Oricum primesti banii. De la ei totusi dar nu stiu procedura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aZaZ spune:

Buna ziua. Am si eu mai multe intrebari: sunt in CIC iar in 2 saptamani urmeaza sa nasc al treilea copil.
1. Ma puteti lamuri daca intru dintr-o indemnizatie in alta , sau noua indemnizatie se calculeaza dupa venitul pe ultimele 12 luni.
2. Copilul pentru care sunt in CIC la momentul de fata , va implinii varsta de 2 ani in august 2011.Din cate am inteles eu din noua ordonanta, pe langa idemnizatie voi mai primi un supliment de 600 lei la implinirea varsetei de 2 ani (adica pana in august 2011).Imi puteti confirma daca asa este , pentru ca cei de la primarie si de la fortele de munca nu m-au putut lamuri.
3. Cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la servici ca sa pot beneficia de acel ajutor de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, ca am inteles ca trebuie sa fie mai repede de 1 an.
Multumesc mult si sper ca am fost destul de explicita.

MARIA ; ANDREI si STEFAN 36+ s
AMR 2 sapt
https://picasaweb.google.com/110229642410857673643/MariaSiAndrei02?authkey=Gv1sRgCMu-2oPZ7qSkZg#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Maria, acei 600 ron in plus ii primesc numai mamele care nasc al doilea copil, avand primul copil nascut dupa 1 ianuarie 2011. cel putin eu asa am inteles.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Te rog sa citesti www.romleas.ro/legi/OU%20111-2010/index.html" target="_blank">Orodonanta 111/2010 precum si www.romleas.ro/legi/Norme%20HG111-2010/index.html" target="_blank">Normele de aplicare ale acestei ordonante unde vei gasi typate raspunsurile in mod explicit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aZaZ spune:

Multumesc mult pentru raspuns.

MARIA ; ANDREI si STEFAN 36+ s
AMR 2 sapt

Mergi la inceput