Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (99)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Apa pt LP: se fierbe doar daca e de la chiuveta. Apa plata nu o fierb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

salut.
tu fetelor..eu tot cu palnificarile..ca doar ma stiti.
deci, e imposibil sa bag si carucior in masina noastra.
vin si eu si intreb mamici din braila- in afara de Tina mai e cineva? nu aveti 2 crucioare sa imi dati si mie imprumut 2 saptamani unul? cat stau la mare si la braila? noi o vom lua si pe mama, adica ea va veni cu trenul, de l braila- ca nu incape in masina .
oricum, o sa ma mai interesez, poate stie ea pe vreo vecina cu copil.
m-am gandit eu bine ca asta ar fi solutia.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crispro

La multi ani Carla si Mateo!!! 8 luni! wow!!!

La multi ani Ariana de Busbster!

sa cresteti mari, cuminti si sanatosi!!!

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

La multi ani si din partea noastra!

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Victo vezi ca au cei de la primii pasi un carucior foarte mic si costa ~ ~110

Fetelor cat le mai dam mancarea belnduita? eu am incercat ieri sa ii dau mancarea pasata cu furculita si nu a mancat asa cum manca el de obicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giorgia23 spune:

Cris sa stii ca Vlad nu e singurul care doarme putin ziua...de cateva zile si Antonia doarme cate jum de ora si apoi e super maraita si nimic nu ii convine...ea care inainte dormea bine ziua...sper sa fie din cauza racelii si apoi sa/si revina ca nu ne intelegem cu ea deloc

Azi i/am dat pt prima data ficatel de gaina de tara...o buc f.mica si nu s/a strambat dar nici nu a mancat mult...eu cand citesc la voi ce cantitati mananca ai vostri ma sperii...Antonia cu greu mananca 100g...doar iaurt mananca mai mult si cu pofta...cica vrea sa fie skiny ca masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Nu va suparati pe mine ca v-am spus dar Tina zicea ca nu i-a zis nici un dr daca are voie sau nu. sunt de acord cu ce ziceti voi, dar cand vrei sa faci o alegere, eu zic ca e mai bine sa fii informat si sa stii ce alegere faci.

Antonia, Tudor

voiam sa va zic ca lui Andrei i-a iesit calciu peste limita, in conditiile in care eu nu ii dau zilnic branzica. am vorbit cu pediatra si de acum ii fac branzica cu iaurt, nu ii mai pun calciu lactic. sa aveti si voi grija la asta

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

apa plata nu am fiert-o niciodata, am facut-o la temperatura camerei sau putin incalzita.

pireurile blenduite: le-am blenduit doar cam o sapt-doua la inceput, apoi cu furculita.

crissy, pupam pe Bea si Elise , sa se faca bine scumpele!

Isa mea scumpica nu a dormit azi decat 15 minute, restul a fost maraiala sa o iau din patut, asa ca ne tot jucam, ne plimbam prin casa, schimbam decorul. afara e a treia zi de nori si frig , nu ne riscam sa iesim decat la o plimbare cu masina... i-am facut la amiaza pireu din multe legume (am facut si ptr noi la abur si le-am combinat si ptr ea): cartofi, morcovi, pastai, dovlecel si cateva boabe de mazare. a mancat cu mare pofta, asa mi-e de drag de ea s-o vad vesela si sanatoasa . in total, se pare ca la noi maraiala la 2 dintisori a durat o saptamana. cei de sus cred ca se vor lasa asteptati, nici umflatura nu se vede inca...

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Buna dupaamiaza si de la noi, la multe lunite delfinasilor sarbatoriti!!!

Despre DA, sa nu creez discutii, aveti grija, fiecare copil e unic si o crema nu se potriveste cu alta, mai ales cele din comert. Crema hidratanta este preparata in farmacie dupa reteta medicului dermatolog, contine o anumita doza de glicerina, si cantitati diferite de la un copil la altul de vaselina etc, pentru ca tipurile de piele sunt diferite, unele au mai putina apa , se scarpina mai mult, etc.
Baia se face la fiecare a doua zi cu apa calduta si fara sampoane.
Copilul trebuie scos afara la soare cat mai mult ( cel mai bun tratament)
Pielea trebuie hidratata si de 2 ori pe zi. Pediatrul nu este dermatolog.
Produse pentru DA sunt BABE SI BIODERMA, atunci cand nu sunt eczeme sau inrosiri se pot folosi.
Atentie la inroziri,eczeme , se pot infecta si nu puneti o crema daca nu stiti ca nu e infectat.
Lana provoaca scarpinare si este complet interzisa la copiii cu DA.
Fucidinul contine corticosteroizi!!
Temperatura in casa trebuie sa fie de 20 grade.
Mancarurile trebuie testate intre 5 si 15 zile daca banuiti o intoleranta.
Reintroducerea alimentului netolerat initial se face dupa o luna.
Galbenusul, si lactatele se introduc cu o luna mai tarziu.
EVITATI plimbarea altundeva decat parcuri pentru ca se poate declansa astmul de la poluare.( in tarile foarte dezvoltate cei mai multi copii cu DA fac si astm.)
Cel mai important, daca nu sunteti pe deplin increzatoare in tratamentul dat de dermatolog consultati si 10 medici.
tratamentul standard este cu corticosteroizi si este extrem de agresiv, poate cauza blocaje renale, de ficat si multe altele.
Corticosteroizii se impart in 3 (cei pt bebelusi)
Leucoid (cel mai slab)
advantan ( concentratie medie)
elocom (cel mai tare)
cremele cu corticosteroizi se prepara de obicei in farmacie impreuna cu alta substanta impotriva scarpinarii) si NU se aplica mai mult de 5 zile (sunt multi medici care spun mai mult ,din nepasare, multi copii au fost desfigurati din cauza lipsei de implicare a respectivilor medici curanti)
Dupa tratamentul cu corticosteroizi plagile reapar pt ca acesta nu face decat sa impinga rana inapoi. In acelasi timp previne infectarea.
Aerul uscat readuce DA !
Pata rosie in obraji, capusor(cojite rani) este de obicei primul semn!

Denisa, Leti este mai bine, vine si pleaca rana, cand vine nu vine singura isi aduce colege, vineri am ajuns cu ea la camera de garda sa vad daca s-a infectat iar ca avea deja cojite galbene si nu dadeam de medicul ei dermatolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Completare..

Daca un copil nu tolereaza un aliment nu il fortati pentru ca poate dezvolta alergii la acel aliment si la altele pe care initial le-a tolerat, se formeaza un lant.

copiii cu pielea alba, in general blondini cu ochi deschisi sunt mai predispusi atat alergiilor cat si DA. dar se poate (rar) ca si copiii cu un pigment mai inchis sa dezvolte aceste alergii.

Noi am introdus spanacul - dezastru total, nu a vrut sa mai guste dupa primele 3 lingurite.

Cat despre mers in patru labe etc, asociatia mondiala a pediatrilor spune ca un bebelus ar trebui sa mearga in 4 labe intre 7-10 luni, daca dupa 10 luni nu are incercari trebuie dus la neurolog. Etapele de dezvoltare a muschilor care pregatesc pozitia in picioare sunt.
Ridicat pe burtica in manute - muschii de sus ai spatelui ( ei vor ajuta ulterior la sustinerea gatului)
4 labute - muscii centrali -ajuta la echilibru si previn deformarea coloanei ulterior
stat in fundulet muscii de jos care ajuta oasele bazinului si de aici cand se ridica in picioare se poate sustine corect fara sa isi strambe coloana sau bazinul.
Aveti rabdare si incredere si nu ii fortati daca nu sunt pregatiti, important este sa treaca prin toate 3 etapele ca sa se dezvolte corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

denisa, sa'ti traiasca puiutii! sa fie cuminti, sa te lase sa te odihnesti si sa mai iesi la distractie

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput