Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (99)
Raspunsuri - Pagina 11
crispro spune:
Iar racesc, ma doare gatul... minunat...
Racusor, cum sa ne suparam??? nici vorba! si eu stiu ca nu e deloc ok contactul dintre fumatori si copii- cand is mici pot avea colici de la mama care alapteaza sau de la fum, mai tarziu otita are legatura cu fumatul pasiv. nici mie nu imi place cand vine sotul mirosind a fum -il pun direct la schimbat (asta daca nu mai merge inapoi la munca)...
io inca blenduiesc... dar o sa incep si eu sa ii pasez cu furculita, sa vedem ce zice. Maine incerc si eu ficatel.
Giorgia, a mai facut febra Antonia? cum e?
Crissy, asa eram si noi cu mucii, zici ca ii aspiram din fundul stomacului.. intr-o sapt juma au trecut
Racusor, cum adica ii faci branza cu iaurt? adica la gustarea de aproape seara ii dai branza din comert cu iaurt? si in fructele de dimi nu mai bagi deloc branzica?
Denisa, cum a fost aseara in club?
Sa-l ajutam pe Alex
larissa_79 spune:
ca sa va fac pofta de bebe2
http://www.youtube.com/watch?v=RdqQ-u4ZfPo
:))
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#
bamboletta spune:
Salutare
A venit si la noi caldura ieri au fost 7-8 grade asa ca am iesit la plimbareala...maine o duc pe Antonia la gradi dupa 2 sapt de stat acasa
Crissy-hydrasec e doar pt diaree...pediatra mi-a spus sa-l folosesc cu saruri de hidratare de la Humana sau Hipp doar daca nu se hidrateaza nu suge sau nu bea apa ceai...smecta nici David nu il lua isi facea greata(smecta cu ceai de menta il accepta)...cu hydrasecul am mers bine...eu i-am dat si "diclofor30" cand a avut diaree e f bun si in tratamentul cu antibiotice
Carmen-f bine ai punctat despre DA
Giorgia-ce frumoasa e Antonia
L-am vazut si pe Tudor cu codite pe Raul cu sapcute
bumblebee spune:
Salutare!
Noi aseara am fost la petrecere pt o bebita proaspat increstinata. A fost foarte fain, m-am dicstrat, piticul a stat la buni, s-a trezit cu urlete doar 1 data si in rest doar foieli, maraieli. Dar socrela e de belea, nu a inchis un ochi toata noaptea, avea niste ochi cand am ajuns la ea... trebuie sa se mai obisnuiasca cu el... vedem. Eu bineinteles ca m-am culcat la 4 si la 8 eram cu ochii cat cepele...
Despre fumat... sunt gata sa-mi fac plinul de rosii (ori alte cele vreti sa aruncati), dar:
90% din persoanele care dezvolta un cancer pulmonar sunt/au fost fumatori
pana la 75% din copiii de pana in 7 ani expusi fumatului dezvolta o forma de astm.
Asta cu fumatul pe timpul alaptarii/sarcinii este inutil sa o dezbatem, suntem constiente ca ce noua nu ne face bine, ba chiar ne dauneaza, nu poate avea efecte benefice pt puiuti.
Nu spuneti ca nu va puteti lasa de fumat, o puteti face!!!
Daca maine ati merge la un pneumolog si in urma controlului medicul v-ar spune ca suferiti de o boala (din numeroasele boli pneumologice) care v-ar afecta in mod semnificativ calitatea vietii sau mai rau... sa va puna in pericol viata si v-ar spune sa lasati tigarile, credeti ca nu le lasati? Eu zic ca nu e vorba numai de noi, persoane individuale, nu ne raportam numai la noi, avem copii, care depind de noi, avem parinti care ne iubesc, soti, prieteni, carora le suntem dragi si pentru care am fi dispusi sa facem un asemenea pas important, greu, dar benefic pt tot si toata lumea.
Va rog frumos sa nu va suparati pe mine. Sunt f relaxata cand vine vorba de fumatori, eu am ales sa nu mai fumez, la mine in casa nu se fumeaza, nici macar la geam (balcon nu am), e alegerea mea, asa cum nu am incotro si cand merg la fumatori in casa nu le pot spune sa stinga tigara, pt ca chiar ma deranjeaza, asa nici ei nu pot comenta ca nu se fumeaza la noi, ori daca o fac, sa stea unde le-o fi mai bine.
Sper sa nu fi gafat prea tare...
Crisu', da-i cu oscillo, cu ceiuc, poate fuge si nu se apropie de tine (raceala)
Sanatate Ducu de Matusa.
Crissy, sa inteleg ca lucrurile merg spre bine?
Carmen, multumim de tips-uri privind DA.
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 7
bamboletta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 ca sa va fac pofta de bebe2 http://www.youtube.com/watch?v=RdqQ-u4ZfPo :)) Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006) http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5# |
ce frumosi sunt
bumblebee spune:
Carla si Mateo
Ariana de Bubster
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 7
eladea2005 spune:
salutare feteleeeee!!!!
noi am avut o seara super...am iesit cu gashca la restaurant...de la ora 20 la 1!!! ne-am simtit f bine...
fetelor, crispro...pt dintisori puteti folosi DENTINOX...CONTINE TINCTURA DE MUSETEL, LIDOCAINA SI POLIDOCANOL...calmeaza mai bine decat CALGEL sau GENGIGEL...eu cu asta il fac pe Filip cand e mai marait de la dintisori si ajuta...
revin dupa ce citesc din urma, ca n-am mai intrat de vineri...
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
michelle1981 spune:
Carla si Mateo
Ariana de Bubster
Seara buna mamici
Ce scumpi sunt copiii tai, Larisa! Ce frumos se joaca ei impreuna..
Giorgia cat a luat Antonia de la 5 la 7 luni?
carmen multumim pt sfaturi. Uite nu stiam de factorul poluare. Eu ma plimb intr-o zona destul de poluata, dar de acum voi incerca sa caut zone mai retrase, cu verdeata
Referitor la DA am si eu niste sfaturi pe care mi le-a dat o pediatra:
- nu se dau jucarii de plus, paturici de plus
- nu se tine copilul in camera cu plante
- nu se tine copilul in camera cu covor gros din acela latos sau cu cuverturi latoase/ lanoase
- nu se fac bai fierbinti, ci mai reci un pic.
- nu se tin animalute in preajma lor
La noi cred ca e o forma usoara ca nu se plange de mancarimi, e usor rozie in obraji uneori (cand se trezeste caci doarme cu paturica peste fatza). Trebuie hidratata pielea de 2 ori pe zi.
A mea mancanca 40-100g insa cu chiu cu vai, si cu chiu chiu din nou. O asez in scaun ia 1-2 lgte apoi inchide gura si nu o mai deschide, ba chiar incepe sa planga. Ii mai dau o lingurita sa se joace, ii mai zdrangan ceva, ii cant, ma maimutaresc si o mai pacalesc cu cateva lgte.
Cand incepe sa maraie o iau in brate, ii mai dau ceva sa se joace si mai continui tot asa cu cantec cateva lingurite.
Fructele coapte/ la abur nu ii plac.
crissy a mea are candidoza bucala (cred ca de la ea a facut iritatia inghinala), care i-a trecut imediat cum i-am schimbat scutecele - acum suntem pe Libero. In gurita cu glicerina boraxata, atat.
Acum am si eu cateva intrebari
- de care iaurt le dati micutilor si de la ce varsta ati introdus?
- branzica o faceti din LP?
- carnea cum ati introdus-o? Eu am o schema de la o pediatra: ziua 1 o lingurita, apoi doua lingurite, apoi 3, pana la 6. Deci daca incep maine cu o lingurita, sambata ar trebui sa ii dau 6. Oare nu e cam multa carne in decurs de o saptamana? Apoi se continua cu 2-3 orei pe saptamana cu carnea alternand cu oul.
- de ce nu se combina cerealele cu legumele?
- supa de legume cata zeama si cat piure contine? Cat de groasa e?
Si inca o intrebare: a luat cineva antibiotice in timpul alaptarii? Am facut o infectie la degetul la care am avut unghia incarnata si pe care am operat-o acu 3 luni.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
crissy77 spune:
Carmen, multumim de sfaturi
crispro, asa-i cu mucii, mama lor...
bambo, eu l-am trimis pe Stef la farmacii sa caute saruri de rehidratare pentru copii (de oricare) si ghici cu ce s-a intors acasa?! Iar pt candida bucala ne-a dat glicerina boraxata, o fi buna, nu stiu. Diclofor 30 primea Beatrice in maternitate, am cautat in GH si astia nici nu au auzit de asa ceva.
bumblebee, da, e mai bine. Papa mai bine, de la 30-50 la 120 ml, vomita mai rar, nu mai tuseste f tare, doar dimineata cand se trezeste. Mucii s-au ingrosat si sunt mai greu de scos, dar imi creste inima cand o vad ca rade, da din picioare, cere atentie, face scandal. A slabit suficient dar nu-i bai, recuperam noi. Acum ne chinuim sa o rehidratam, sarurile nu le vrea, doar apa. A avut si diaree, acum suntem pe milupa HN facut cu putina apa si mucilagiu amestecat cu glucoza.
Stef rade de ea, cica de la cate bale lasa de asta s-a deshidratat
CarmenAlbu spune:
Si ca sa evitati viermisori in animalute si alte minuni, le spalati si dupa uscare le bagati la congelator pt o zi, asa dispar toate posibilele vietuitoare, procedeu de facut odata la cteva luni.