Floricele de Liliac - mai_iun '10 (53)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corinasmile/corinasmile.jpg)
corinasmile spune:
Ah, am inceput sa vand (in bazar) hainele de gravida.
Le-am pozat pe toate.
Am tras 3 concluzii:
1. imi pare rau sa le dau;
2. mi-e dor de perioada cu burtica;
3. aveam atunci haine mai misto decat am acum
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
veronicach spune:
Corina eu mi te imaginam cu bb 2, venit repede...
Onana bine ca sunyeti sanatosi, rotavirusul il contactam cu totii, severitatea simptomelor depinde evident de varsta...macar ati scapat!
Laura felicitari! la noi inca se patineaza pe gingii;))
Rocsy felicitari si tie pt bona
depsre Ror am vb si eu cu dr, de familie, a lui Matei. mi-a spus ca ea recomanda sa se faca simultan cu pentaximul ca exista anumite curbe de imunitate..bla bla bla
pe de alta parte nici ea nu stie cum e mai bine, multi parinti il refuza
Softurela si noi suntem decalati cu 3 luni la vaccin, vaccinul(pentaxim) de un an il vei face la un an sau la un an si 3 luni?
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe
veronicach spune:
aa...si mi-am adus aminte de o chestie
o prietena de-a mea graviduta a refuzat vaccinul antitetanos care, se pare, ca e in schema atunci cand ai burtica
ce grozavie mai e si asta????!!!!
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe
NicoletaB spune:
Da, am vazut ca a fost interzis premergatorul. Dar a fost interzis din cauza cazaturilor pe scari cu el. Deci, neatentia parintelui.
E ca si cum ai interzice mersul, ca se impiedica copilul si cade in groapa, apa.
Motivul asta e pueril, iar celelalte motive medicale nu m-au convins.
Noi il folosim.
Onana spune:
Neatza!
Si multumim de cafeluta, mie una imi trebuie vreo
Nico, Corina, Vero
Acum cine ma poate ajuta: cum imi dau oare seama daca Matei e deshidratat si trebe dus la spital? Ca ieri nu a mancat mai nimic, de baut a mai baut insa toata noaptea a vomitat, in reprize, cerea sa bea apa si vomita apoi tot, plus scaune lichide, acum e slabit, a mancat 2 sticsuri dimineata si a baut apa, iar a vomat tot, nici nu stiu ce sa fac cu el
Foarte ciudate manifestarile, intai a avut 2 zile febra ff mare, fara varsaturi, insa acum nu mai tine nimic in stomac. Sa bea smecta, saruri de rehidratare, etc nici nu poate fi vorba, el vomita si apa ca atare, daramite sa mai aiba si gust oribil..
Nici Tudor n-a avut o noapte buna, la el cred ca ii ies 2 dinti, ca pana pe la 3 noaptea daca nu s-a foit, plans, numai cu el in brate am stat; si de la 2 jumate a inceput si Matei cu ale lui, chiar cand ziceam ca suntem spre bine..
aleesicoo spune:
neata!
vero si eu am fost intrebata de catre medicul de fam daca fac antitetanosul la 7 luni si l-am refuzat
Nico, si noi folosim premergatorul si stiu canu e ff indicat
Sorana imi pare rau sa aud ca puiutii sunt bolnaviori, cat despre deshidratare nu prea stiu ce sa iti spun , probabil k sunt mai palizi , chiar nu stiu , poate alte fete stiu.sanatate!
in alta ordine ce mai dati copchiilor de papa k eu nu mai stiu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
Sorana : uite aici semnele deshidratarii :
http://www.reclamamascataatentie/copii-1-2-ani/sanatate-copii-mici/Deshidratarea-la-copii-ce-este-si-cum-se-trateaza-a5413.html
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
Sorana:
- gura uscata, buze crapate/uscate
- maini si picioare uscate si reci;
- letargie/somnolenta;
- cearcane;
- paloare a fetei.
incearca sa-i dai apa cu lingurita, deci o cantitata ff mica, cat de des poti.
incearca si un nux vomica - orice ch - daca ai in casa.
sanatate multa .
Traiesc in Orasul Alandala
Vivela spune:
uite si aici:
Citat: |
Principalele semne de deshidratare acuta sunt: starea generala ce se altereaza progresiv, febra este adesea prezenta; pielea si mucoasele sunt uscate, aspre, uneori reci; buzele si limba par arse; tegumentele au o culoare cenusie-pamantie; facies caracteristic: incercanat, incruntat, ochii infundati in orbite, nas ascutit, obrajii escavati, fontanela anterioara deprimata. De asemenea, un semn caracteristic este pliul cutanat latero-abdominal, care devine lenes sau chiar persistent (pielea care nu isi revine dupa ce este ciupita). Tabloul clinic devine tot mai complex pe masura agravarii sindromului de deshidratare acut. Astfel, pe langa problemele digestive (anorexie, buze uscate, rosii carminate, limba aspra, varsaturi frecvente abundente, scaune diareice in jet cu continut predominanat lichid, verzui), sunt sever afectate toate organele si sistemele: facies imobil anormal de linistit, privire fixa, extremitati cianotice reci, polipnee, tahicardie, hipotensiune, oligoanurie, urina inchisa la culoare; alterarea starii de constienta mergand pana la convulsii si coma. |
Vivela spune:
eu tocmai ce am constatat ca nu se mai gaseste vaccinul antirujeolic . probabil ca sa ne forteze mana sa facem ROR. nenorocitii naibii!
asa ca pana la urma cred ca nu ii mai fac nimic si gata!
nu va lasati convinse ca vaccinul e obligatoriu. nu exista nicio legislatie in sensul asta. ce fac astia la gradinite e un abuz, nu au nicio baza. probabil ca medicii sperie parintii cat pot cu "obligativitatea" - nu stiu ce castig au ei din vaccinare.
mai nou cica si daca ai facut rubeola nu exista niciun motiv sa nu faci ROR - ca nu se poate stii clar daca ai facut sau nu boala, bla-bla si sa nu cumva sa scapi "neprotejat" . sa inteleg ca daca totusi faci analiza de sange care certifica daca ai facut sau nu boala, tot "nu poti fi sigur"
. ii doare fix in dos ca prin vaccinul ala iti baga total inutil niste virusi in organism. atenuati-atenuati, dar totusi provoaca ceva!
la david am facut vaccinul, acum imi pare rau. mai bine facea bolile astea si gata, sigur trecea mult mai usor peste ele. acum daca face in scoala e mai nasol, pierde si cursuri, probabil si forma bolii e mai urata...
daca stiti pe cineva cu varicela, oreion, dati de veste . as vrea sa facem toata "colectia" ca sa nu mai stau cu grija aiurea.