Floricele de Liliac - mai_iun '10 (53)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumy_Clt spune:

Neatza, asa mai pe la pranz.

Sorana, imi pare rau ca prichindeii s-au imbolnavit.
Cat despre hidratare iti recomand Hidrasecul si sarurile de rehidratare din farmacii. Totusi e binne sa-l vada si un medic, sa nu fie vreo infectie,noi am avut branula cu antibiotic, si am scapat de internare, pt ca mergeam la administrat dimineata si seara.

binecuvantata cu gemanutele Mara&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Sorana:
- gura uscata, buze crapate/uscate
- maini si picioare uscate si reci;
- letargie/somnolenta;
- cearcane;
- paloare a fetei.

incearca sa-i dai apa cu lingurita, deci o cantitata ff mica, cat de des poti.
incearca si un nux vomica - orice ch - daca ai in casa.

sanatate multa .

Vivela, mai dar ma uimesti, esti cumva doctor? Multumim mult de toate sfaturile
Dr nostru mi-a zis asa: in urmatoarele 2 ore: ii dau apa cu lingurita, din 5 in 5 minute; daca varsa si asa, plecam la spital si bagam perfuzii; daca reusim, crestem dupa cele 2 ore cantitatea de lichid, cate 30 ml o data, apoi 50 ml si tot asa; de mancat nu mananca nimic, doar apa accepta, macar sa n-o verse si sa scapam fara perfuzii.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Rocsy, Ale, Lumy multumim si voua!

Lumy, la noi nu e cazul de antibiotice, stim sigur ca e viral, doar ca nu reusim sa exterminam virusul asta cu una cu doua, pericolul e de deshidratare daca varsa si nu accepta stomacul nimic, insa vad ca apa cu lingurita merge, Doamne ajuta!

Vivela, am editat aiurea raspunsul, scuze, intelegi tu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Salutare
Am reusit sa va ajung din urma in sfarsit
Va urez cu intarziere o primavara superba, calduroasa, plina de plimbari in aer liber si lipsita de griji tuturor mamicilor si floricelelor de liliac !

O sa scriu ce imi amintesc ca nu le mai tin minte pe toate cate le-am citit
Sorana multa sanatate sa scapati cat mai repede de virus !
Cris e absolut mortal Seby in ambele filmulete
Artu felicitari pt fetita mare care face pasi singurica !
Rocsy felicitari pt gasirea bonei ! Doamne-ajuta sa va intelegeti bine, sa se descurce si sa fii f. multumita !

ROR mi se face pielea de gaina cand aud de el , si acum m-ati terminat ca nu ii ia la gradi fara el ca eu vreau sa ii duc cat de repede la cresa, si ce ma faaaaac ? daca nu vor sa ii primeasca fara el ?
Olita ma intreaba in fiecare sapt. mama daca am cumparat-o si eu am acelasi raspuns : NU

As avea o gramada de lucruri de spus dar toate sunt vaicareli de-ale mele si nu vreau sa plicti pe nimeni cu problemele mele, dar vreau doar sa va intreb daca mai sunt floricele de liliac care mananca rau sau nu mananca papa solida ci doar lapte ???
Ai mei mananca rau (Maria cam jumate cantitati din cat manca inainte, iar Alexandru NUMAI lapte)si cred ca e din cauza dintilor care ne chinuie rau de tot si intarzie sa sparga gingia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

Salutare
Am reusit sa va ajung din urma in sfarsit
Va urez cu intarziere o primavara superba, calduroasa, plina de plimbari in aer liber si lipsita de griji tuturor mamicilor si floricelelor de liliac !

O sa scriu ce imi amintesc ca nu le mai tin minte pe toate cate le-am citit
Sorana multa sanatate sa scapati cat mai repede de virus !
Cris e absolut mortal Seby in ambele filmulete
Artu felicitari pt fetita mare care face pasi singurica !
Rocsy felicitari pt gasirea bonei ! Doamne-ajuta sa va intelegeti bine, sa se descurce si sa fii f. multumita !

ROR mi se face pielea de gaina cand aud de el , si acum m-ati terminat ca nu ii ia la gradi fara el ca eu vreau sa ii duc cat de repede la cresa, si ce ma faaaaac ? daca nu vor sa ii primeasca fara el ?
Olita ma intreaba in fiecare sapt. mama daca am cumparat-o si eu am acelasi raspuns : NU

As avea o gramada de lucruri de spus dar toate sunt vaicareli de-ale mele si nu vreau sa plicti pe nimeni cu problemele mele, dar vreau doar sa va intreb daca mai sunt floricele de liliac care mananca rau sau nu mananca papa solida ci doar lapte ???
Ai mei mananca rau (Maria cam jumate cantitati din cat manca inainte, iar Alexandru NUMAI lapte)si cred ca e din cauza dintilor care ne chinuie rau de tot si intarzie sa sparga gingia.

Ruxi super fericita de Alexandra Maria si Alexandru Andrei - 2 mai 2010

Ruxi, nu exista legislatie care sa conditioneze inscrierea la gradinita/cresa de vreun vaccin. totusi, incearca sa nu faci tu din tantar armasar, te duci, inscrii copii linistita si cand ti-o cere fisa cu vaccinarile o duci cu ce ai (adica dupa ce i-a inscris, cel putin asa e aici, inscrierile se fac in iunie si fisa medicala o cer in septembrie). daca te intreaba de ROR, gasesti tu un motiv, ii zici ca medicul a decis sa mai asteptati un pic cu vaccinul asta, bla-bla...adica nu te arata asa oripilata de vaccin, ca cine stie peste cine dai pe acolo.
iar apoi, oricum se uita...nu sta nimeni sa reia fisele medicale sa vada daca ai ajuns tu la zi cu vaccinarile.
bafta!

eu cu al meu - daca o fi sa fie nevoie la 2 sau la 3 ani, conving un medic sa-mi semneze cum ca le-am facut . ca daca ei sunt nesimtiti sa-mi conditioneze educatia copilului de un vaccin, atunci pot si eu sa fac ceva aiurea...

Sorana, nu, nu-s medic . da'am avut ocazia sa ma informez, din pacate...
(eu n-am ajuns cu David la homeopat pana la urma, dar am citit si ras-citit in materie de homeopatie si cred ca i-am gasit leacul. i l-am administrat, vreo 3 saptamani am zis ca "divortez" de propriul copil , a fost imposibil! apoi deodata s-a calmat, a inceput sa doarma bine noaptea, sa ma iubeasca tare mult, sa fie docil si intelegator...Doamne ajuta, sper sa nu zic hop inainte sa sar gardul).

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

Softurela si noi suntem decalati cu 3 luni la vaccin, vaccinul(pentaxim) de un an il vei face la un an sau la un an si 3 luni?

Nu stiu ce sa-ti zic, nu m-am consultat cu pediatra. Dar daca pe cel de 6 luni il fac la 10 luni, pe cel de un an il duc pana la un an si 6 luni.
Inca mai am timp sa ma gandesc daca il mai fac sau nu. As face numai anti-polio dar nu stiu daca il gasesc separat.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Bubu ,
Mandrele mele nu prea mai papa laptic (doar dimineata si seara), in schimb vad ca le place mancarea . Cu ocazia asta a mai recuperat si Maia in greutate.

Cat despre vaccinul ROR, voi avea si eu discutia cu doc pe 20 cand vine sa le vada pe fete.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Onana

Rocsy, Ale, Lumy multumim si voua!

Lumy, la noi nu e cazul de antibiotice, stim sigur ca e viral, doar ca nu reusim sa exterminam virusul asta cu una cu doua, pericolul e de deshidratare daca varsa si nu accepta stomacul nimic, insa vad ca apa cu lingurita merge, Doamne ajuta!

Vivela, am editat aiurea raspunsul, scuze, intelegi tu..

Sorana
Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010)

Daca tot ia la lingurita, sa stii ca Hidrasecul e dulceag la gust.
Poate il accepta. La noi a fost bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

Diana a mers anul trecut la o gradinita privata. Nimeni nu s-a uitat pe carnetul de vaccinari.
Anul asta, la o gradinita de stat, nici macar nu mi l-au cerut.
La toamna o sa mearga la o gradinita particulara cu meniu vegan. La cat de scumpa e, ma indoiesc ca se vor opinti in carnetul de vaccinare.

Eu zic sa nu-ti faci griji. Am un feeling ca pana merg cei mici la scoala, se mai schimba legislatia.

Multa sanatate!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Si Karina papa lapte doar dim si seara
azi merg la pediatra si o sa intreb despre vaccinul ROR.

Mergi la inceput