Nasterea la Arcadia - Iasi (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna seara

Incep prin a va multumi pentru timpul acordat
Departe de mine intentia de a supara pe cineva. Pur si simplu faptul ca mamicile care au nascut la Arcadia isi doreau nastere naturala si nu am auzit sa fi reusit sa faca asa m-a facut sa-mi fac griji. Sunt convinsa ca cine a plecat pentru nastere naturala a avut argumente puternice sa ajunga la cezariana. Imi e teama ca medicii sa nu vina intentionat cu asa argumente pentru ca atunci cand esti in travaliu ( si asta nu e o placere) si mai primesti si vesti cum ca pentru bebe nu e in regula ce se intampla etc. nu iti mai arde nici de a doua parere, nu te mai intrebi nici daca poti fi incapatanata sa o tii pe a ta. Nici o mamica nu risca nimic pt copilul ei si mai ales in momentele alea atat de incarcate emotional.
Cumva de asta imi e teama. Probabil ca si eu daca as primi argumente cum ca ceva nu merge perfect si cezariana ar fi mai ok pt bebe as ceda. Daca ar veni cu argumente ca e mai ok pt mine... as ramane pe ideea mea.

La prima nastere am fost la 5 minute de cezariana , dar am avut noroc si bebe s-a stabilizat si am putut continua cu nasterea naturala. Spun asta tocmai ca sa argumentez ca stiu cum e din prisma mamei. Nu-ti arde de niciun risc , de nicio incapatanare, de nicio convingere anterioara. Atunci e important copilul, mai important ca viata ta, cu atat mai important decat o taietura a carei consecinte o suporti tu ca mama. Mi-e teama sa nu se speculeze tocmai starea asta.

Ma bucur ca poti alege cum sa fie hranit bebe si ca ti se respecta dorinta. Pentru mine e important asta... si ma bucur sa aflu ca asa e

Despre alaptat sau cum sa dai laptic copilului s-a discutat pe sute de pagini numai pe acest forum si nu e obiectul discutiei referitoare la Arcadia. Atat timp cat tu decizi si ei iti respecta dorinta consider ca fac exact ce isi doreste fiecare mama.
Din cate se spune, da, la cezariana vine lapticul mai greu. Dar ce nu ne prea spun medicii ( uneori ma intreb daca ei stiu asta si daca nu cred prea mult in reclamele formulelor de lapte praf) stomacul unui nou-nascut are un volum de 5 ml. Deci vorbim de 1 lingurita mica. Atat colostru il tine pe el satul. Din bibe curge mult mai mult. Si cu lingurita sau canita ( cum a fost hranit bebe meu in primele 12 ore la CV) tot mai mult inghit. Chestia asta mie personal nu-mi place ... dar poate gresesc eu. Cred cu tarie ca o lingurita de colostru poate scoate copilul din san si cand cea mai performanta pompa de san nu reuseste. Cu toate astea tehnica alaptatului in primele zile nu e bine stapanita de mamica si bebe e mic si sunt multi factori ca lucrurile sa nu mearga la modul ideal, iar un bebe flamand nu e ok.

Sarind de la una la alta sper ca totul sa fie ok, sa ies multumita de serviciile acestui spital cu un bebe sanatos in brate.

Sarcini usoare si nasteri asa cum le doriti, copii sanatosi, mancaciosi, fara colici si cu somn bun sa aveti!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

madline82 nu te mai stresa cu trimiterea ca nici eu cred ca nu ajung la medicul de familie ca mi-e peste mana.Trebuie sa merg dintr-un capat de oras in altul si nu prea am chef. Sa vedem ce mai spun si celelalte fete ca sunt cam nedumerita in privinta asta.Adica nu ii vad rostul...poate le trebuie sa vada daca esti asigurat? Nu stiu ce sa zic insa stiu ca asta pot verifica in calculator dupa CNP.Imi dau si eu cu parerea...
Si eu lucrusoarele tot de pe internet le-am cumparat.Am gasit toate cele insa trebuie sa fac comanda pe rand.Nu le iau toate odata ca falimentez.Oricum cea mai mare investitie o voi face in carut si inca stau in dubii cu alegerea modelului.Optez pentru un sistem 3in 1, evident ca vreau nou, sa fie bun si cu roti rezistente, nerigide pentru terenul "accidentat" din Iasi.La capitolul asta ma gandesc.Stiu ca o sa imi lase o gaura in buget de peste 12 milioane vechi insa o printesa o sa aiba mama :))
La patut iar stau in dubii.Eu as lua unul din lemn, simplu alb.Am inteles de la prietene cu bebelusi, ca cele din fas care se pot face si tarc deranjeaza bebelusii cand dau cu manutele de peretii patutului ca face galagie materialul ala din care sunt confectionate se sperie micutii si se trezesc usor.Cu plasa ar fi ok insa nu stiu daca se pot atasa aparatori pe acest tip de patuturi.Iarna ar putea fi rece pe parti, asa ca raman tot la modelul clasic din lemn cu zabrele pe care il capitonez cu pernite (aparatori) roz cu danteluta de jur in prejur, salteluta si lenjerie frumoasa si e totul ok:P
ionelamaria ai perfecta dreptate in ceea ce spui.Sincera sa fiu aceleasi temeri le am si eu.Ma rog celui de sus sa fie totusi bine si experienta de acolo sa imi demonstreze contrariul gandurilor mele.Trebuie sa fim tari si sa traim cu speranta ca totul o sa fie bine si o sa avem parte de o nastere asa cum ne dorim fiecare din noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Ionela, multumim ca ne-ai pov cum a fost prima nastere, deci tu stii la ce sa te astepti.Nu stiam ca stomacelul lor e atat de mic, dar totusi 5 ml e ceva, sper sa am si eu ce sa ii dau...
Ionela, tu cand tre s anasti?

Dadaina, eu am luat patut din lemn, se intretine mai usor, sunt si dezavantaje, dar mi-a placut sa fie pe alb.

Sper sa se ridice si Arcadia la masura steptarilor noastre!

Eu ma duc la somn, va doresc o noapte frumoasa!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

AlynaB, felicitari! Off, ce nastere grea ai avut, dar bine ca totul s-a terminat cu bine!

Legat de alaptare: este incurajata alaptarea, fara doar si poate.
Mie mi-a venit laptele dupa 4 zile, dar inainte de fiecare masa (mai putin noaptea) imi aduceau copilul sa-l pun la san, sa stimuleze lactatia si sa suga orice picatura de colostru care era.

Eu am cerut sa i se dea formula cu lingurita, ca sa nu se obisnuiasca cu biberonul. Au respectat intocmai. Doar in ultima zi mi-au spus ca fetita mea e o papacioasa si mananca mult si trebuie dat cu biberonul, caci cu lingurita inghite mult aer si de aici regurgiteaza des.

De 2 zile am lapte in tzatze si o hranesc exclusiv la san.

Poti tine copilul la tine in rezerva cat vrei tu. Tu decizi! Apesi pe buton si-ti este adus copilul! Oricand! Zi, noapte! Eu nu am cerut copilul noaptea, ca sa ma pot odihni.

Legat de nastere naturala.....asa-i, dpdv statistic sunt mai multe cezariene la arcadia decat nasteri naturale, dar nu cred ca tine de politica spitalului. La mine s-a impus cezariana, dupa ce am stat in spital 12 ore cu contrcatii, asteptand sa se declanseze nasterea. Sala de nasteri naturale era pregatita si toata ziua am fost asteptata acolo....

Cat am fost in spital au fost 2 nasteri naturale, ce-i drept, respectivele mamici erau la al doilea copil, si nasterea a decurs repede, in 2 ore de la internare...

39 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DadaIna

vad ca ai o problema cu semnatura. Pe acest forum nu apare poza, doar link poti pune. Cred ca de aici e problema

Mergi la inceput

copiloi, ma bucur ca ai fost ascultata. De fapt cred ca asta e cel mai important. Imi pare rau ca nasterea nu a fost asa cum iti doreai dar e bine ca sunteti amandoi bine.
Ma bucur mult ca alaptezi exclusiv.Iti doresc sa va fie usor pana la 6 luni sa o tineti tot asa, adica pe exclusiv! Pentru mine a fost o perioada extraordinara. Nu imi bateam capul cu bagaje voluminoase si plecam oricand oriunde. Nu mai spun ca sanul era ( si a ramas pentru fiu-meu) alinarea la greu. Lapticul asta a fost salvarea lui in cateva randuri si imi venea sa ma pup de fericire ca il alaptam.
Multumesc mult ca ne-ai impartasit experienta ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

madline82vad ca avem aceleasi gusturi.Si tu patut alb, si eu...
copiloi multumim ca impartasesti cu noi din experienta ta.Asa e in majoritatea cazurilor femeile la a doua sarcina nasc foarte repede si mult mai usor decat primiparele.
ionelamaria este o problema la mine cu semnatura insa e dubios faptul ca atunci cand editez un mesaj sau doresc sa vizualizez semnatura in panelul de control semnatura se vede bine:).Am sters-o de tot acum ca apareau aiurea acele linkuri :P
Eu fug sa fac un dusulet caldut!Va pup si va mai scriu maine!Noapte buna mamici si burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Neata mamici si burtici!
Copiloi, ma bucur ca se rezolva pana la urma cu alaptatul, imi faceam griji.sper sa se rezolve si cu nasterile naturale..

Ionelamaria, la tine o sa fie un pic mai usor, ca esti la al doilea, deja stii la ce sa te astepti si cum sa reactionezi!Nu ne-ai spus cand trebui sa nasti, vad ca esti in luna 8, asta ar insemna sa fii mamica de aprilie, am dreptate?

Dadaina, noi suntem mamici de mai, stiu ca era si oyoy parca.Urmeaza monik marti si apoi stefana!

Eu abia astept ziua de marti, sa va impartasesc primele impresii legate de arcadia.O sa intreb pe fete la consiliere care e faza cu biletul de trimitere la semnarea contarctului.Dar poate ne zic pana atunci si monik si stefana, alyna b sau copiloi!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:

Da si eu ma rog sa dea Dumnezeu sa nastem usor si sa avem bebici sanatosi!!!
madline82 mie imi monitorizeaza sarcina aceeasi Dr.ca tine.O bomboana de femeie!!!
Oricum eu cred ca o sa vina printesele mai repede de termen, mai ales ca avem fetite, cel putin cu 1 saptamana.Nu e regula, insa cam asa se intampla.
Nu iti mai chinui sanii ca o sa vina si colostrul.Nici mie nu imi curge inca nimic.Pe la 7 luni mi-a picurat putin dintr-un san si mi-am patat maieutul cu care dormeam incat a doua zi m-am dus sa imi cumpar tampoane pentru san lavabile :)) insa nu a mai fost nevoie.Le voi folosi dupa nastere de acum. O sa vina dupa nastere si colostrul si lapticul.La cezariana mai grelut, la nasterea naturala ar trebui imediat. Nici eu nu vreau sa apelez la anestezii.Sora mea a nascut natural acum 2 ani, cu moasa a fost super ok. Mi-a povestit ca a durut intr-adevar, insa dupa ce iti pune ingerasul in brate uiti si de durere si de toate.Urmatorul bebe tot prin nastere naturala il vrea.Radeam ca a nascut in maternitate pe Simfonia a 5-a de Beethoven asta la o clinica in Italia. Super tare :)
Eu nu stiu de ce nu reusesc sa fac semnatura functionabila.Cand dau vizualizare la mesaj sau in profil a semnaturii se vede fotografia ok si pe forum nu imi apare corect.De ce oare?
Stefana inca putin si la tine!!!!Vai ca si eu abia astept sa imi tin ingerasul in brate!Eu sunt nebuna... de pe acum am inceput sa cumpar cam tot ce e nevoie pentru bebe.Am inceput cu hainutele, biberoane, pompa de san, sterilizator, incalzitor de biberoane:)) pana vine micuta pr lume vreau sa am totul pregatit sa nu alerg ca bezmetica prin magazine in cautare de lucrusoare.
Fetele care deja au semnat contractele pentru nastere la Arcadia imi puteti spuneti si mie ce acte v-au cerut fetele de la consiliere?Mie mi-au spus sa aduc adeverinta de salariat de la munca, buletinul si trimitere de la medicul de familie.Eu daca fac contractul cu ei inainte cu 30 de zile de data nasterii sau mai mult chiar, cum mai e valabila acea trimitere pentru ca eu nu inteleg...stiu ca expira trimiterea intr-o luna.Voua vi s-a cerut asa ceva?

Buna dimineata!

DadaIna, si eu mi-am cumparat cam tot ce-mi trebuie pt bebe inca de prin lna a saptea Mai ales hainute. Muuulte hainute, de n-o sa le poarte sigur pe toate. Ma si gandeam acum, daca ma intreaba cei care vin in vizita ce sa-i ia, n-o sa am ce sa le zic. Si daca imi mai aduc hainute...

Pt semnarea contractului iti trebuie doar adeverinta de salariat si buletinul. trimiterea iti trebuie la internare. Au vorbit in plus fetele alea...

Stef 38+ cu Tudor Stefan

AMR 5 zile!!!!

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:

madline82 nu te mai stresa cu trimiterea ca nici eu cred ca nu ajung la medicul de familie ca mi-e peste mana.Trebuie sa merg dintr-un capat de oras in altul si nu prea am chef. Sa vedem ce mai spun si celelalte fete ca sunt cam nedumerita in privinta asta.Adica nu ii vad rostul...poate le trebuie sa vada daca esti asigurat? Nu stiu ce sa zic insa stiu ca asta pot verifica in calculator dupa CNP.Imi dau si eu cu parerea...
Si eu lucrusoarele tot de pe internet le-am cumparat.Am gasit toate cele insa trebuie sa fac comanda pe rand.Nu le iau toate odata ca falimentez.Oricum cea mai mare investitie o voi face in carut si inca stau in dubii cu alegerea modelului.Optez pentru un sistem 3in 1, evident ca vreau nou, sa fie bun si cu roti rezistente, nerigide pentru terenul "accidentat" din Iasi.La capitolul asta ma gandesc.Stiu ca o sa imi lase o gaura in buget de peste 12 milioane vechi insa o printesa o sa aiba mama :))
La patut iar stau in dubii.Eu as lua unul din lemn, simplu alb.Am inteles de la prietene cu bebelusi, ca cele din fas care se pot face si tarc deranjeaza bebelusii cand dau cu manutele de peretii patutului ca face galagie materialul ala din care sunt confectionate se sperie micutii si se trezesc usor.Cu plasa ar fi ok insa nu stiu daca se pot atasa aparatori pe acest tip de patuturi.Iarna ar putea fi rece pe parti, asa ca raman tot la modelul clasic din lemn cu zabrele pe care il capitonez cu pernite (aparatori) roz cu danteluta de jur in prejur, salteluta si lenjerie frumoasa si e totul ok:P
ionelamaria ai perfecta dreptate in ceea ce spui.Sincera sa fiu aceleasi temeri le am si eu.Ma rog celui de sus sa fie totusi bine si experienta de acolo sa imi demonstreze contrariul gandurilor mele.Trebuie sa fim tari si sa traim cu speranta ca totul o sa fie bine si o sa avem parte de o nastere asa cum ne dorim fiecare din noi.

Revin, ca am mai citit. Eu am luat carut Chicco Trio Enjoy 3 in 1 second hand, insa in stare perfecta. L-am pus pe tot la masina la temperatura mare si a iesit ca nou. Sunt fff multumita si am scapat cu 6,5 mil. Nu ca-l laud, dar la pretul la care e pe piata e unul dintre cele mai bune, din cate pareri am citit pe forumuri, pt ca e foarte usor si are amortizoare bue. Ce nu-mi place la el este ca nu are maner reversibil.
Patut si eu tot din lemn, alb, am comandat, de la o firma din bucuresti, dar si ei cam neseriosi, si eu m-am hotarat tarziu si drept dovada inca nu-l am acasa. Mi-au promis ca vine pana marti. Iar lenjeria mi-o face cineva. Am luat din Siraj material de lenjerie de bebe, din aia colorata frumos, cu 7 lei/mp si am dat cuiva sa mi-o faca. A iesit fff bine. Am doua. Acum astept aparatorile si dupa aia o sa mai iau material pt una, alta culoare. Am iesit mult mai ieftin, pt ca nu platesc decat materialul

Solutii sunt, ca, daca luam tot ce ne trebuie nou si din nu stiu ce magazine de fitze, ajungem la sapa de lemn, asta daca nu suntem milionari in euro

Stef 38+ cu Tudor Stefan

AMR 5 zile!!!!

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput