Nasterea la Arcadia - Iasi (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Dadaina, deci esti inaintea mea, teoretic cu o sapt.Ma bcuur ca vrei natural, pe tien cine te urmareste?

Eu am de gand sa merg cu cumnata mea sa ma asiste la nastere, ea este moasa, plus ca nu vreau sa fac epidurala, si nci macar o perfuzie cu oxitocina, vreau sa las sa decurga totul natural si normal.La carte scrie ca,, colul se dilata cam cu un cm pe ora, deci pana la dilatatie de 10 teoretic ai nev de 10-12 ore.Nu vad de ce doctorii de la arcadia se grabesc cand vine vorba sa nasti natural, ca doar nu eun proces rapid, in fine...Bebele doar e monitorizat, eventual daca ai temeri mai platesti o zi in plus de spitalizare si te monitorizeaza ei, decat sa ajungi la cezariana.
Nasterea ar trebui sa fie o experienta unica, minuntata, dand la o parte durerile ei.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Stefana, e f bine ca ai colostru, din pacate eu nu am si am un feeling ca nu o sa am ncii inainte de nastere, tot apas pe sani cand fac baie, poate, poate mi-a iesi si mie ceva, dar nimica...asa ca incerc sa gasesc alte solutii

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:
citat din mesajul lui madline82

Monik, cand esti programata pt cezariana , luni sau marti?

Eu o sa aleg sa ii dea lui bebe cu lingurita, decat cu biberonul.Exista avantaje si dezavantaje, dar fiecare hotaraste cum e mai bine in cazul ei.

Cat despre incurajarea nasterii anturale cred ca e doar la nivel teoretic, pt ca practic am cam vazut ce se intampla.Si sincer cred ca e mult mai comod pt ei sa nasti intr-o ora( cu cezariana), decat sa stea dupa travaliul tau si o zi...plus ca la cezariana castiga mai mult.PAna la urma exista si aspectul finaciar.

Eu nu zic ca nu tin cont de dorinta ta, dar deocamdata asta e impresia care mi-au lasat-o.

DPN 15-22 mai, fetita

La stat da, se incurajeaza cezariana. In primul rand pt ca iti fac ei programul dupa ei si nu si-l fac ei dupa tine. Medicii nu mai vor sa fie deranjati de la somn, masa, sex etc. sa vina ca nastem noi natural. Asa se uita in agenda si ne programeaza cand au ei timp si chef. In alt doilea rand la cezariana nu sunt atatea riscuri pt mama si bebe si se tem mai putin de malpraxis. In al treilea rand, si foarte important, ei stiu ca la cezariana vor lua mai multi bani decat la naturala. Si atunci... inventeaza diagnostice si te conving ca e naspa rau daca nu faci cezariana. Si saracele maici, ce sa faca? Au incredere in medici si nu vor sa-si asume riscurile pe care ei le insira.
Doar daca noi citim mai mult sau facem ca DadaIna si cerem mai multe pareri dezinteresate avem sanse sa alegem in cunostinbta de cauza varianta cea mai buna pt noi si pt bebele nostru.

Sa dea Domnul sa nastem toate usor, indiferent cum, si bebeii sa fie sanatosi!

Stef 38+ cu Tudor Stefan

AMR 6 zile!!!!

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Vad ca a inceput sa vina barza...tii ce multi bebelusi vom avea in curand...

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik_03 spune:

Madline, eu sunt programata marti dimineata.
Cat despre colostru, la mine nu e nici urma de asa ceva. Asa ca nu stiu cum va decurge treaba cu papa la bebe. O sa merg pe mana dr mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Da si eu ma rog sa dea Dumnezeu sa nastem usor si sa avem bebici sanatosi!!!
madline82 mie imi monitorizeaza sarcina aceeasi Dr.ca tine.O bomboana de femeie!!!
Oricum eu cred ca o sa vina printesele mai repede de termen, mai ales ca avem fetite, cel putin cu 1 saptamana.Nu e regula, insa cam asa se intampla.
Nu iti mai chinui sanii ca o sa vina si colostrul.Nici mie nu imi curge inca nimic.Pe la 7 luni mi-a picurat putin dintr-un san si mi-am patat maieutul cu care dormeam incat a doua zi m-am dus sa imi cumpar tampoane pentru san lavabile :)) insa nu a mai fost nevoie.Le voi folosi dupa nastere de acum. O sa vina dupa nastere si colostrul si lapticul.La cezariana mai grelut, la nasterea naturala ar trebui imediat. Nici eu nu vreau sa apelez la anestezii.Sora mea a nascut natural acum 2 ani, cu moasa a fost super ok. Mi-a povestit ca a durut intr-adevar, insa dupa ce iti pune ingerasul in brate uiti si de durere si de toate.Urmatorul bebe tot prin nastere naturala il vrea.Radeam ca a nascut in maternitate pe Simfonia a 5-a de Beethoven asta la o clinica in Italia. Super tare :)
Eu nu stiu de ce nu reusesc sa fac semnatura functionabila.Cand dau vizualizare la mesaj sau in profil a semnaturii se vede fotografia ok si pe forum nu imi apare corect.De ce oare?
Stefana inca putin si la tine!!!!Vai ca si eu abia astept sa imi tin ingerasul in brate!Eu sunt nebuna... de pe acum am inceput sa cumpar cam tot ce e nevoie pentru bebe.Am inceput cu hainutele, biberoane, pompa de san, sterilizator, incalzitor de biberoane:)) pana vine micuta pr lume vreau sa am totul pregatit sa nu alerg ca bezmetica prin magazine in cautare de lucrusoare.
Fetele care deja au semnat contractele pentru nastere la Arcadia imi puteti spuneti si mie ce acte v-au cerut fetele de la consiliere?Mie mi-au spus sa aduc adeverinta de salariat de la munca, buletinul si trimitere de la medicul de familie.Eu daca fac contractul cu ei inainte cu 30 de zile de data nasterii sau mai mult chiar, cum mai e valabila acea trimitere pentru ca eu nu inteleg...stiu ca expira trimiterea intr-o luna.Voua vi s-a cerut asa ceva?

Mergi la inceput

Monik, ce putin mai ai...eu sunt programata marti la 15 a arcadia, cand tu vei fi la terapie intensiva presupun.Sa nu ai emotii, ca totul va fi bine, si ne tii la curent in masura in care poti cu experienta nasterii.Te pup iti doresc o seara frumoasa!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Dadaina, cine stie daca printesele vor veni mai devreme..vom vedea, nu stiu de ce vor cele de la consiliere trimitere.Eu de ex cand ma duc marti la consultatie o sa aduc trimitere, dar daca voi semna contract in aprilie nu mai am ncii o sansa sa le aduc trimitere in arpilie, pt ca medicul meu deja mi-a zis ca nu imi mai da..deci nu inteleg de ce vor trimitere la semnare contract!!!!

Cat despre cumparat lucrusoare pt bebe, e firesc, si eu mi-am cump din timp multe chestii, haine am luat de acuma 3 luni, am carut, scaun auto, leganut, biberoabe, suzete, sterilizator, patut, saltea,etc.Imi mai lipseste cadita de baie, nsite prosoape si lenjeria de patut, inca nu m-am decis de care sa comand de pe net...Eu as vrea ca in aprilie sa montez patutul, si sa am totul pregtait, sa stau fara stres.

Acum incep sa ma stresez cu trimiterea aia..off

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Fetele avem vesti de la sotiorul AlyneiB. Draga de ea prin cate a trecut doamne.

Citez din spusele sotului :

"Am respectat din totdeauna femeia, dar dupa ce am stat cu alina acele 12 ore de travaliu respectul este maxim. Sa nu mai spun de urmatoarele 3 ore in sala de nasterii la care nu am asistat doar din spuse a fost infernal. Categoric femeia e mai puternica decat barbatul. Iar voi la fel aveti tot respectul meu indiferent de cum ati nascut. Alina nu a putut naste natural deoarece cand i s-a rupt apa bebele nu a coborat cu capul drept, ci intr-o parte ca urmare are si un cucuias lovindu-se de bazinul Alinei.S-a facut stare de urgenta, dupa care zeci de medici au fost langa ea. I-au facut anestezie de la brau in jos care din pacate nu a tinut, dupa care i-au facut anestezie totala. Doctorita a spus ca daca mai dura 20 minute alex al nostru nu mai era:|. Dar multumim lui Dumnezeu ca totul a fost bine si ca sunt intregi amandoi.
Acum sa revenim la cele bune. Alina s-a ridicat din pat, poate merge cat de cat. Inca nu are laptic, dar speram sa vina curand. Alex este si el bine, bobineaza la, lapte ca o pompa. Abia astept sa-l tin in brate. Fericirea e maxima. Pupici la toate."

Cu mana pe inima va spun ca mai rar am intalnit asa tatic!Alina draga esti o femeie implinita acum din toate punctele de vedere.Slava domnului ca sunteti bine sanatosi amandoi. Recuperare cat mai rapida, laptic dulce pentru Alexutu si va asteptam acasa!

Mergi la inceput

Alyna, draga de tine prin cate ai trecut..uff ce ghinion.Bine ca bebe acuma e bine!Multumim lui Dumnezeu, ca totul s-a terminat cu bine!

Sa te refaci repede si sa ne povestesti cum e sa fii mamica!

Mii de pupici lui bebe Alexandru!

Dadaina multumim ca ne tii la curent, trasmite felicitarile noastre proaspetilor parinti..ce emotii am, nici nu imi mai gasesc cuvintele!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput