Nasterea la Arcadia - Iasi (3)
Raspunsuri - Pagina 21
camiki spune:
Pe mine m-ati uitat,eu nasc miercuri ,stefama joi parca,santem una dupa alta.
Mie medicul de familie imi dadea 2 trimiteri pe luna.Nu inteleg de ce se stramba medicii vostri de familie.Ca e obligatia lor sa va dea.Si astea 2 acopereau o luna intreaga.Deci madline,tu ai marti control,iti folosesti trimiterea pe luna asta.Cand nasti o sa-ti dea alta,pentru luna in care o sa nasti,mai parca.
Si mai sant niste pliante la ei,cu 50% reducere pentru orice consultatie ce depaseste 90 de lei.Sa va uitati dupa ele si sa le folositi.
Ramonika spune:
ionela e in saptamana 8, nu in luna 8.
Stefana (parca ne-am mai intersectat noi mai demult pe forum, nu?) si fiica-mea a fost in prez. pelvina decompleta, adica nu cu picioarele, ci cu fundul inainte, iar o nastere normala ar fi fost aproape imposibila (cred), asa ca, desi eram "fan" (daca pot spune asa) nastere naturala, uite ca n-am avut parte de asa ceva. si imi doresc si bb2 in curand, deci tot cezariana m-ar paste. apropo, banuiesc ca nici un medic din Iasi nu si-ar asuma o nastere normala dupa ceza, nu? mai ales la distanta de aprox. 2 ani intre ele.
sarcina usoara in continuare si bebe sanatos si papacios. imi place ca ti-ai facut bine temele, m-a impresionat ce bine pregatita esti.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
camiki spune:
Alynush felicitari sa va traisca alex,sa va bucurati de el.Am citit postarea sotului tau,Doamne prin cate a trebuit sa treci!Bine ca s-a terminat cu bine totul.M-au luat niste emotii si o frica dupa ce am citit ce ai patit.Offff de as naste mai repede si eu,sa treaca timpul mai repede.De asta am ales cezariana din prima,ca si la mine era varianta sa incep natural si cum BB are circulara de cordon ,daca cumva se depista vreo suferinta fetala sa ma bage de urgenta in cezariana.Am stat si m-am gandit ca in dureri si cu contractii,cum o sa-mi faca anestezia,daca nu o sa prinda si atunci m-am hotarat sa fac cezariana.Nici acum nu-s impacata cu mine,as fi vrut tare mult nastere naturala,mai ales ca prima oara am nascut in 4 ore,dar nici sa risc sa pateasca BB ceva n-am vrut.
Stefana spune:
Ramonika!
Da, te tin minte, cum nu? Doar ca eu am redevenit activa pe forum de cand cu bebe. Tu te-ai hotarat mai repede ca mine si vad ca deja te gandesti la bb2...
Pai, cum sa nu fiu pregatita? De cand citesc pe aici... Tu vezi de cand sunt inscrisa?
Nu cred ca accepta multi VBAC in Iasi, dar merita cautat si intrebat. Eu chiar ma gandeam sa o intreb pe dr de la Arcadia ce parere are, dac nu uit de emotie. In afara fac chiar mai repede de 2 ani.
Sa-ti traiasca fetita si sa creasca mare si frumoasa ca mami!
Stef 38+ cu Tudor Stefan
AMR 5 zile!!!!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
madline82 spune:
Camiki, nu te-am uitat, m-am grabits a scriu mesajul, iarta-ma mami ca pe tine nu te-am amintit!
Cat depre trimitere am o doct de fam tare afurisita,in erb am cerut trimitere pt ginecologul meu sa nu mai dau bani pe consultatie ca trebuia sa imi ia o lama, iar vinerea asta am cerut iar tirmitere si mi-a zis sa ii trasmit domnului doctor ca nu este nev de asa multe trimiteri pe sarcina!M-am simtit f prost, mai ales ca mreeu ii dau cafele, flori, sau bomb de ciocolata si nu o deranjez cu prea multe.
Pe trimiterea aia pt internare ce trebuie specificat? Doct mea de fam e contra arcadia, sa vezi cand o auzi ca vreau sa nasc acolo...
DPN 15-22 mai, fetita
copiloi spune:
Nu am inteles care e dilema voastra cu trimiterea.....scuze...citesc mai mult pe diagonala....din motive obiective
Eu am dus trimiterea la internare, nu la semnarea contractului....trimiterea era pentru ginecologie....nu se pomenea nimic de nastere...
Legat de VBAC, mie mi-a zis ca nu se poate. Dupa o cezariana urmeaza alta cezariana....maxim 3 ...
39 +
madline82 spune:
Stefana, nu te necaji daca o sa primesti hainute, chair daca ai deja multe.Eu m-am gandit si la asta, sa le vindem pe okazii, le pastram cu eticheta si le vindem pe net.Eu de ex am cump multe chestii de pe okaziii, maj sunt noi, si sunt f incantata de sistem!
DPN 15-22 mai, fetita
madline82 spune:
Copiloi, pe trimiterea pt internare de la med de familie, ce trebuie scris? De ex mie pe trimiterea cu care ma duc la cosnultatie la arcadia mi-a scris rog examen de specialiatte, si trimiterea e pt obstretica-ginecologie.Acuma nu stiu daca trimiterea pt internare arata altfel sau se completeaza altfel.
DPN 15-22 mai, fetita
camiki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madline82 Camiki, nu te-am uitat, m-am grabits a scriu mesajul, iarta-ma mami ca pe tine nu te-am amintit! Cat depre trimitere am o doct de fam tare afurisita,in erb am cerut trimitere pt ginecologul meu sa nu mai dau bani pe consultatie ca trebuia sa imi ia o lama, iar vinerea asta am cerut iar tirmitere si mi-a zis sa ii trasmit domnului doctor ca nu este nev de asa multe trimiteri pe sarcina!M-am simtit f prost, mai ales ca mreeu ii dau cafele, flori, sau bomb de ciocolata si nu o deranjez cu prea multe. Pe trimiterea aia pt internare ce trebuie specificat? Doct mea de fam e contra arcadia, sa vezi cand o auzi ca vreau sa nasc acolo... DPN 15-22 mai, fetita Mie mi-a scris pe trimiterea asta de martie,pentru internare.Si nu-ti trebuie cand semnezi contractul,ci in ziua in care te internezi.Eu vorbeam de trimiterile folosite la consultatii,ca sa nu platesti preul intreg.Dupa mine,asta e rolul medicului de familie,sa-ti dea trimitere ori de cate ori ai nevoie,auzi la ea sa se mai si strambe?De ce nu o schimbi?Eu am o doctorita de fam. tineric,destupata la mine,o bomboana de femeie,care m-a ajutat mult pe tot timpul sarcinii si cu program scurtat de la munca si cu trimiteri pentru arcadia.Pana la urma asta e datoria lor. Daca te hotarasti sa ramai la arcadia ,doar n-o sa platesti 90 de lei consultati de fiecare data,doar ca doctorita ta n-are chef sa dea trimitere,nu?Eu zic sa intri putin in ea sau s-o schimbi. |
andreea_mdm spune:
Fetelor, imi cer mii de scuze daca va supar, dar eu chiar m-am enervat citindu-va mesajele catorva burtici. Vreau sa va spun ca e absolut absurd sa tot spui ca medicii te duc catre cezariana chiar daca nu e cazul. Nasterea naturala este cea mai dorita si chiar se incurajeaza asta. ma refer de medicii de la Arcadia. Fiind un spital privat, care are mai multe specializari, nu au e nevoie de banii gravidelor ca sa faca profit si nu si-ar risca nici renumele pentru doi leuti in plus. totul se face ca la carte si se respecta enorm dorinta pacientelor, ceea ce la stat nu s-a intamplat niciodata. La arcadia au fost foarte multe nasteri naturale. Cezarianele daca sunt mai multe sunt pentru ca se doreste lucrul acesta de unele mame si medicii le respecta dorinta. Iar daca unele mame isi doresc naturala si ajung la cezariana, cu siguranta motivele sunt 100% pentru siguranta fatului si a mamei.Cititi mai bine ce au spus colegele noastre de forum care au nascut si veti cedea ca ele au avut probleme serioase sa li se faca cezariana. Sa stiti ca prioritatea in astfel de cazuri sunt bebelusii si nu mamele. Pentru ei nasterea naturala este un efort imens si sufera poate mai mult ca mamicile. Daca nu stau corespunzattor pt nastere naturala , au cordonul in jurul gatului sau prezinta suferinte mari se intervine imediat cu operatia pentru binele copilului. Ei sunt importanti ca sunt mici si neajutorati. Mama suporta mai usor durerea, dar ei micutii, credeti ca merita sa sufere pentru moftul mamei? Cine zicea ca nasterea nat implica mai multe riscuri decat cezariana , se inseala enorm. La o operatie pot aparea complicatii neasteptate din cauza anestezie, a taierii in sine, apare hemoragia puternica care daca nu poate fi oprita duce la scoaterea uterului, probleme cardio-respiratorii, etc... Credeti ca medicii si-ar dori sa aiba parte de astfel de cazuri , cand mai lejer pentru ei ar fi sa supravegheze un travaliu care sa decurga normal? Repet: fatul e mult mai important in astfel de cazuri, de travaliu care nu decurge tocmai normal si apoi mama. Ce mama ar sta linistita cand stie ca copilul ei sufera din anumite puncte de vedere? Eu nu pot naste natural din cauza placentei praevia care e fix pe col si datorita faptului ca sunt hipertensiva. Ceea ce duce la operatie. Credeti ca eu nu mi-as fi dorit sa fie naturala? am tot sperat la asta, dr mi-a zis ca poate intr-un final se mai ridica , chiar si 2-3 cm, dar e riscant ca fatul sa nu aiba loc si sa sufere foarte mult in momentul nasterii si sa apara complicatii, ca doar nu poti trage tu de el cat ce poti numai sa iasa vaginal. Am auzit astfel de cazuri nenumarate, si copii ramaneau cu traumatisme grave. maini, picioare rupte, leziuni ale creierului, etc.
Imi cer iar mii de scuze si sper sa nu va fi suparat ci sa va fac sa va ganditi mai mult la subiectul acesta. Eu as si semna un act precum daca ar fi sa aleaga intre viata mamei sau a puiutului meu as semna fara ezitare pentru viata copilului si nu a mea. Nu as vrea ca el sa sufera o secunda si as respecta intru totul ce imi indica medicul, care m-a vazut si imi stie istoricul. Plus ca daca se hotaresc spre cezariana de urgenta se ia decizia la nivel inalt, se intreaba si profesorul de pe sectie, vin mai multi medici care hotarasc acest lucru si bineinteles mama, dar aceasta trebuie sa isi asume riscul in totalitate daca ia vreo decizie contra deciziei lor.
Cazul fetelor a fost unul aparte, v-au explicat si ele si suntem un grup cat de cat restrans. Asta nu inseamna ca nu se naste natural la arcadia sau ca nu e incurajata nasterea naturala.
Va pupic si sper sa nu va fi suparat.
...asteptand o minune in viata mea!
32w
Daria-Maria