Nasterea la Arcadia - Iasi (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Apropo stiti ca a nascut si Andra astazi ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiki spune:

Alyna,maine o sa stii si tu cand vei naste,parca maine ai control,nu?Daca nu se declanseaza pana maine,cum mai stai cu contractiile?Oricum ar fi cred ca vineri nasti si tu mai mult ca sigur.Abia asteot sa ne povestesti.
Vad ca ,copiloi n-a mai intrat sa ne spuna cum a fost.
Sanda,e dureroasa anestezia? Dar clisma?Mie de asta mi-e cel mai groaza cred,e prima oara cand fac.Si mai e si sonda aia urinara si de asta mi-e groaza,doare si asta cand ti-o monteaza?Tu cum te mai simti,mai ai dureri de abdomen?
Cred ca mai tre' sa deschidem un forum cu si despre BB nascuti la arcadia si nu numai,cu tot felul de pareri si intrebari despre ce urmeaza dupa nastere.Sau poate ca deja exista,dar ma gandeam ca noi ne cunoastem cat de cat virtual,ne-ar fi mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Camiki, vad ca fetele nu au mai intrat in seara asta, dar le asteptam maine cu vesti noi.CAt despre nastere, oriucum ar fi mi se pare dificl.Clisma iti face oricum, de asta nu ma sperii,desi nu am facut niciodata.In rest ce sa facem, tre sa trecem si pe aici, numai gandul ca o sa il tinem in brate ne da curaj sa trecem peste!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanda_baby spune:

camiki doctorita mea nu face clisma..mi-a spus doar ce sa mananc cu o zi inainte ceva usor.Anestezia nu doare deloc ca iti face intai o anestezie locala cu un ac foarte subtine si simti doar o piscatura daca te concentrezi exact sa vezi ce-ti face si apoi nu mai simti nimic.pe mine nu ma doare operatia ma doare burta pentru ca am facut si eu colici odata de BB.azi nici nu puteam sa merg dreapta de ce crampe aveam asa ca il inteleg perfect pe BB mititelul ca se strange cand il doare burtica.am incercat tot felul de ceaiuri si picaturi si nu stiu exact cat de bune au fost ca el tot are crampe dar oricum BB e destul de cuminte nu ma pot plange de el.
In schimb ma uit la mine cum arat cu burta asta care parca mai ascunde unul in ea..arat de parca as fi insarcinata in 3 luni, eu sunt slaba in rest si acum mi se vede perfect burtica dar eu port centura postnatala si sper sa se traga totusi mai bine pentru ca deocamdata nu pot incepe gimnastica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiki spune:

Da madline,ai dreptate.Eu vreau doar sa scap mai repede ca nu prea mai rezist si abia ma mai misc.Tu te-ai hotarat cum vrei sa nasti?

Mergi la inceput

am uitat sa zic de sonda. E singura chestie mai neplacuta si doare putin nu pot spune ca nu dar e pentru scurt timp pentru ca imediat dupa aia te duce in sala si de la anestezie nu o mai simti, deci nu e mare tragedie cu ea nu-ti fa griji.In schimb eu va sfatuiesc in momentul in care nu o mai suportati sa cereti sa v-o dea jos. eu v-am povestit ca am avut asistenta aceea mai putin simpatica in prima noapte si a zis ca nu mi-o scoate pana dimineata pentru ca nu o sa ma pot duce la baie, dar va zic eu sa cereti sa o scoateti daca nu mai puteti ca eu am stat asa si am avut o senzatie foarte neplacuta de la ea cand urinam ..abia mi-a trecut de cateva zile..e o senzatie de usturime care poate fi evitata daca o scoateti la timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik_03 spune:

Treaba asta cu sonda ma ingrijoreaza si pe mine... Sanda, dar daca o scoate peste noapte si trebuie sa mergi la baie? Am inteles ca pana a doua zi dimineata nu-ti da voie sa te ridici...
Eu vad ca bb al meu e cam agitat in seara asta si il simt din ce in ce mai jos... Joia trecuta deja avea capul intre oasele bazinului si nu l-a mai putut masura. Abia astept pana maine cand ma duc la control, sa vedem daca ramane pana marti sau ne baga vineri la urgenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu@raducu spune:

buna tuturor!!!citesc forumul de ceva timp si am fost pusa cumva la curent cu procedurile de la arcadia
eu am nascut pe 15 un baietel minunat prin cezariana si vroiam sa va explic cum au stat lucrurile la mine pt ca nu e asa rau cum zice lumea...la mine chiar a fos foarte bine si sper din suflet sa fie si la voi la fel
o sa va povestesc pas cu pas cum a fost pentru mine
doctorul meu este colaborator aici dac nu as fi nascut fara el...am avut incredere maxima in el si ma bucur pt asta p ca este un doctor extraordinar...din anumite motive am ajuns la cezariana cu data de 15 martie ora 9 dimineata...internarea trebuia sa o fac la ora 8...cu o seara inainte m-au sunat sa ma cheme de la 7...pierdusem o ora si eram putin panicata de ce urmeaza
am ajuns aici,mi-am facut internarea,am fost preluata de asistenta care m-a condus in salon
mi-a dat o camasa albastra si restul hainelor jos...mi-a pus un aparat sa-mi monitorizeze inima la bebe 20 min....aaa,am discutat cu doctorul meu si pt ca am mancat foarte putin cu o zi inainte nu a fost necesara clisma....deci voi alegeti cum vreti
a venit doctorul vieriu si mi-a pus o serie de intrebari
la 8.30 am urcat la terapie intensiva...te ia in scaun frumos cu halatul alb si pufos pe tine si papucei in picioare...acolo vine medicul anestezist...doctorul tutuianu daca imi aduc bine aminte un super domn...eu optasem pt anestezie generala dar intre timp m-am razgandit si eram nerabdatoare sa vb cu el sa-i zic ca vreau rahi...fara probleme...el pune sonda...intre timp este pusa si o perfuzie...sonda deranjeaza fff putin...credeti-ma la ce emotii aveti nu va mai pasa de nimic
i-am auzit vocea d-rului mei pe hol si mi-a venit ambetul pe buze...m-au dus in sala...mi-a facut anestezia care nu doare delocccc....o piscatura si atat...si incepe treaba....anestezistul a stat la capul meu si mi-a oxigen ca nu puteam respira....imediat a iesit bebe...cand l-am auzit am uitat de toata lumea si nu ma interesa nimic...e cel mai frumos moment din viata mea...mi-am miscat capul si nu am nici o durere de cap...l-au spalat pe bebe si mi l-au dat sa-l pupacesc pe ambii obraji si am ramas cu mirosul lui in nari...nu puteam respira de fericire...ma intrebau cum il cheama si nu puteam raspunde....dupa ce-l duce pe bebe e cam deranjant ca se umbla in burtica dar trece
m-au dus la terapie intensiva...monitorizata cu anestezistul tot pe langa mine...am asteptat sa ma dezmortesc vreo 3 ore si cand mi-am simtit picioarele nu reuseam sa-l strig pe anestezist ca sunt dezmortita....nu de alta dar jos ma astepta flacaul....sotul intre timp ii facuse sedinta foto..familia astepta cu sufletul la gura sa le dau acceptul sa vina in vizita...cand am ajus in salon chiar le-am cerut bebelul...care e minunat....ma topesc dupa el....e primul copil deci emotiile sunt si mai mari
mancare nu...ceai neindulcit si supa strecurata cu paiul...imi era o foame mama mama...sonda a stat pana a doua zi...de dimineata mi-a scos sonda si m-am ridicat din pat la ora 6...putina ameteala la inceput dar trece...iarasi supa,iaurt,branza de vaca si ceai mult...bebe il aduce cand vrei....m-au invatat cum sa il pun la piept....mie inca nu mi-a venit lapticul si sunt in asteptare...va pun ciorapi medicinali si burtiera...personalul no comment...numai de bine pot spune...aseara cu tati i-am facut baita la bebeluc...in seara asta asistenta imi da extemporal sa vada cum ma descurc la baita....abia astept...aseara bebe a stat la mine dar nu e prea indicat ca am stat numai cu ochii pe el si nu am dormit deloc...vin pe rand medicul de garda,pediatru ,asistente etc si va verifica si completeaza tot felul de formulare...maine noi plecam...si tati abia asteapta sa venim acasa...in spiatl nu aveti nevoie decat de lenjerie cam 3-4 perechi ...asta pt cezariana la naturala nu stiu...bebeluci tot sunt pe aici in fiecare zi cate unul doi
gata ca v-am plictisit...aveti incredere in voi si va spun eu ca bebe va da toata puterea de care aveti nevoie si nu simtiti nici o durere...
va pupam si nastere usoara la gravidute

Mergi la inceput

daca nu poti tu sa te ridici mai bine ceri bazinetu.ele ar trebui sa te ajute sa mergi la baie, eu una as fi vrut sa ma dau jos peste noapte ca nu o mai suportam,dar depinde si de cum te simti si de ora la care te opereaza ca eu eram operata de la 9 dimineata si am stat cu ea aproape 24 de ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Neatza burtici, felciitari sandei si mamei lui raducu ca au devenit mamici.Bucuria de a aduce pe lume un copil o sa ne faca sa trecem si peste momentele mai neplacute!

CAmiki, eu as vrea sa nasc natural, chiar acuma cautam pe net o carte despre care am auzit ca e f buan daca vrei sa nasti natural, Nasterea fara durere, de Dick Read, numai ca nu prea o gasesc pe net, incerc si la librarii prin iasi.

Va pup si va doresc o zi buna!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput