Parcare mama si copilul ! E necesar?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
In bloc locuia si primarul (ma rog, prim secretarul). N-avea masina.

Sssssst!!!! Te aude doaruntatic!!! :))

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
In bloc locuia si primarul (ma rog, prim secretarul). N-avea masina.

Sssssst!!!! Te aude doaruntatic!!! :))

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Chiar daca ar exista un loc- doua, de parcare , in ditamai parcarea, pentru "mama si copilul", asa cum sunt si cele pt persoane cu handicap, tot nu ar fi respectate.
Adica, tot s-ar ocupa de persoane care nu au copii dupa ei.
La fel ca si casele de marcat din hipermarketuri, unde e ditamai afisul cu desen,ca au prioritate persoanele gravide sau cu carucior.
Tot nu sunt respectate.
Eu, gravida fiind, cand rugam persoanele de la casa, sa ma lase sa trec, dat fiind ca aveam prioritate, am auzit multe vorbe si uitaturi urate.
Ba mai mult, ma indreptam o data catre o astfel de casa, cand vine in fuga un barbat, trece pe langa mine, ma loveste, din greseala in burta, din greseala, e adevarat, dar nu-si cere scuze si ma roaga sa il las inainte, ca el are doar un produs...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Intreb si eu ca necunoscatoarea in ale masinilor: in alte tari exista locuri de parcare destinate mamei cu copii? Dar daca e vorba de tata / bunic/ bona cu copil? Dar daca ai 5 caini de companie dupa tine ?

Sunt de acord ca locurile de parcare sunt insuficiente in orasele din Romania pentru ca nea' nicu nici nu visa la asa o expandare a numarului de masini, cand era clar ca stai 3 ani pe lista pana obtii dacia, o folosesti duminica in functie de numar, par sau impar si daca erau 3 fulgi de zapada se oprea circulatia o luna.

DAR in momentul de fata majoritatea au impresia ca trebuie sa aiba cate o masina pe cap de membru de familie si sa-si puna fundul in ea ca sa ia paine de la coltul blocului (nu intentionez sa atac pe nimeni, asta e senzatia mea). Si sa fim seriosi, nu suntem in Arizona, SUA, ci in Romania, majoritatea suntem in mediul urban, unde exista si mijloace de transport in comun. Si cel putin in Bucuresti aceste mijloace de transport in comun functioneaza destul de bine.
In concluzie, faptul ca nu exista suficiente locuri de parcare nu justifica parcarile ilegale si eu cel putin sunt absolut de acord cu ridicarea masinilor parcate necorespunzator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej
Intreb si eu ca necunoscatoarea in ale masinilor: in alte tari exista locuri de parcare destinate mamei cu copii?

Aiurea!
Sunt orase in care tot centrul, circa un kilometru patrat, este INCHIS circulatiei auto. Exceptand masinile de gunoi dimineata, cele care alimenteaza magazinele noaptea (nu tiruri si camioane, ci mici microbuze) si transportul in comun (electric), numai ambulanta si pompierii mai trec pe-acolo (din an in paste). La locul de joaca se merge pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Jur pe rosu ca ma straduiesc din rasputeri sa nu parchez ilegal (ca era sa vin si eu pe jos cu copilul intr-o seara ) dar sa zici ca in bucuresti mijloacele de transport in comun functioneaza destul de bine e dupa parerea mea o exagerare. Functioneaza metroul, acolo unde este, si tramvaiul, la fel acolo unde este. Eu ca sa-mi iau kinderii de la gradi fac 7 minute cu masina. Azi sotul meu s-a gandit sa mearga sa-i ia la pranz, si el e de parere ca transportul in comun circula destul de bine pentru ca nu conduce. Asa ca o sa plece dupa ei la 12:10, ajunge la 13, ii ia si mai ajunge inapoi la 14:00 - 14:10 in functie de cat de repede se misca la gradi. Eu as pleca la 12:50 si la 13:20 as fi intrata in casa. In and out! Deci sotul meu cu transportul lui face aproape 2 ore, iar eu cu masina 30 de minute.
Secretul este ca masina mea nu ocoleste pe traseul singurului autobuz care ajunge de la mine la gradinita, eu nu as fi nevoita sa schimb masinile, cum ar schimba el tramvaiul daca s-ar lipsi de autouz etc.

Dar si eu vreau parcari! Dar nu ma deranjeaza sa merg putin pe jos, mai ales din seara aia de care ziceam cand am stat la o coada la posta si cand am iesit cu copilul de mana platforma ridica masina din spatele meu, iar alta platforma astepta la rand s-o ridice pe-a mea. Nici n-a fost nevoie sa platesc amenda si sa ma plimb pe jos pana in voluntari ca sa ma invat minte.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Intreb si eu ca necunoscatoarea in ale masinilor: in alte tari exista locuri de parcare destinate mamei cu copii? Dar daca e vorba de tata / bunic/ bona cu copil? Dar daca ai 5 caini de companie dupa tine ?

exista si am specificat si unde....in parcarile de la marketuri, hipermarketuri, magazine mari....si nu e parcare mama si copilul ci pt masinile in care sunt si copii....in rest cum zice si capaunul ...dar de, in Rom sa ai masina si sa mergi pe jos sau cu mijloace de transp e o rusine, ca sa nu mai vb de parcat masina la "botul calului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Jur pe rosu ca ma straduiesc din rasputeri sa nu parchez ilegal (ca era sa vin si eu pe jos cu copilul intr-o seara ) dar sa zici ca in bucuresti mijloacele de transport in comun functioneaza destul de bine e dupa parerea mea o exagerare.
Androix Bijoux

Dar care ste explicatia pentru care transportul in comun nu a functionat la fel de bine in cazul sotului tau? Oare nu faptul ca autobuzul este blocat in trafic de masini si nu are o banda dedicata? Ca practic ajugem intr-un cerc vicios: autobuzul e blocat in trafic, deci merg cu masina, deci blochez autobuzul in trafic.

Mergi la inceput

Am explicat mai la sfarsit: autobuzul are un traseu, unde da, cam sta blocat in trafic, in schimb eu am alt traseu, pe unde nu circula nici autobuz nici tramvai iar metrou nici atat. Si nu blochez pe nimeni, eu personal Altfel, la nivel teoretic inteleg perfect ce spui. Si nu atat din cauza parcarilor si a traficului anevoios as mai taia din plimbatul asta cu masina, ca beau doua rezervoare pe luna si la cat a sarit benzina o sa ma usture si anume rau de tot, dar nu am pur si simplu ce drumuri sa tai de pe lista. Daca vreau in continuare sa castig bani, sa duc copiii la gradinita ca sa am timp sa castig bani, am nevoie de masina. Altfel redevin casnica, ma plimb cu tramvaiul, dar e traficul mai lejer datorita mie Nu prea cred!

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Da, eu am un amarit de logan, nu un Q7, sa nu existe confuzii

Androix Bijoux

Mergi la inceput