Parcare mama si copilul ! E necesar?
Sa va spun ce am patit ieri. Dupa ce am scos baiatul de la gradi si-a dorit sa mergem la un loc de joaca.Desi eram si cu bebe 2 si e destul de greu singura cu amandoi(cel mare are 3 ani si 4 luni iar cel mic 8 luni)nu am vrut sa-i iau bucuria mai ales ca mi-a adus primul lui cadou de la gradi si era f. fericit. Am cautat loc de parcare cat mai aproape de cladirea cu locul de joaca, cand un domn politist de la Pol. comunitara m-a clacxonat si mi-a spus sa nu parchez acolo ca e statia de bus. Ok m-am conformat mai ales ca tocmai se elibera un loc de parcare ceva mai incolo, dupa statie la 30 metri.Am petrecut cam 40 min la locul de joaca dupa care cel mic si-a exprimat protestul papa si am hotarat sa plecam.Coborand scarile ne suna tati care era plecat din tara ca a fost sunat de cineva ca i se ridica masina. Nu-mi venea sa cred. Am luat copii in brate fara sa-i mai imbrac si la fuga pe strada...Domnul politai ranjea si poza masina care era legata spre ridicare .L-am rugat frumos sa ma lase sa imi i-au cheile de la casa din masina ca sa pot merge acasa cu copii si mi-a zis ca nu poate ca nu ii da voie regulamentul. Mihai baiatul cel mare a inceput sa planga isteric si sa strige "ce faci cu masina lui mama?" dar atat de disperat ca s-a adunat lume ca la urs, lume care a sarit pe politai ca e nebun lasa o femeie cu doi copii in strada ca nu a vazut ca in masina sunt 2 scaune de masina , ca ce nu i sa parut in regula de a ridicat masina etc.El ranjea in continuare....Intre timp pt.ine au sosit diverse ajutoare dar domnul nu s-a lasat induplecat sa-mi dea cheile pt. ca efectiv nu aveam cum intra in casa.Nu mai intru in detalii dupa 2 ore mi-am recuperat masina timp in care am carat copii cu mine,dar oare ce la deranjat pe domnul politai...ca o femeie era la volanul unui Q7 ca i s-a parut ca l-am sfidat... ca legea nu am incalcat-o si m-am documentat.
Si atunci intreb OARE nu ar trebui locuri de parcare pt. MAMA si COPIL in zonele de parcuri, locuri de joaca , supermarcheturi ???
Nu suntem oare la fel de "handicapate" cand ai un copil in brate un altul nu prea mare de mana , o gentuta cu mancarea si haine de schimb si poate si o jucarie doua si numai doau maini ???
Sau daca nu ai ajutoare trebui sa stai acasa......
Dana,mami de 2
Mihai si David
Raspunsuri
Sabina spune:
stai asa.
deci tu ai parcat ilegal sau nu?
daca ai parcat ok, ce a facut ala e abuz si trebuie dat in judecata.
Si daca nu ai parcatok, tottrebuia sa te lase sa iti iei cheile...da-o incolo....
Deci tu ai parcat pe locul care tocmai se eliberase si nenea care a plecat nu fusese sanctionat de polistist, am inteles bine?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
danaiulia spune:
Da ai inteles bine: am parcat legal. Problema e ca s-a intervenit de cineva sa pot sa ridic masina aseara si mi-e jena de persoana respectiva sa-i fac rau politistului, desi sotul meu e revoltat NU pt ca s-a facut un abuz ridicand masina indifernt de "a fi sau nu de vina"(daca nu vedeam faza si apaream dupa o ora puteam face soc ca mi s-a furat masina) ci pt ca nu mi-a dat voie sa imi iau cheile din masina lucru pt care si persoanele care au asistat la intamplare sau oripilat si s-au oferit sa vina martori daca am nevoie.
msl1 spune:
Mai, daca ai parcat legal de ce sa nu-i faci "rau" politistului? asta este un abuz! daca as fi in locul tau eu l-as da in judecata si as si accepta ajutorul persoanelor care s-au oferit sa vina martori! la fel cu lui i-a facut placerere si a rinjit sa te vada pe tine in necaz ar trebui sa porcedezi si tu daca ai ocazia!
Cit despre locuri de parcare mama si copil, ma indoiesc ca in ro se vor face vreodata, si daca s-ar face sint sigura ca nu mama si copilul ar parca pe ele! iti zic drept ca nici aici nu exista asemenea parcare unde totusi exista f multe facilitati si civilizatie! am vazut totusi locuri de parcare pt gravide chiar linga cele de handicapati.
Sabina spune:
nu inteleg cu ce impieteaza persoana respectiva faptul ca tu dai in judecata un politistcarete-a abuzat! Si mai ales ca atrebuit sa apelezi la relatii sa ridici masina ridicata abuziv.
ai luat date de la martori?
eu zic sate mai gandesti...stiu ca e lupta cu morile de vant, dar o reclamatie tottrebuie sa depui, e inadmisibil.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
roli25 spune:
Pe mine nu ma mai mira nimic, pt ca traim intr-o tara de marlani. Si vrem, nu vrem trebuie sa reusim sa supravietuim intre ei.
Sa vezi cum e in Bucuresti cand soferi mitocani parcheaza pe treceri de pietoni si pe trotuare astfel incat trebuie s-o iei pe carosabil, cu carucior si cu un copil de mana si nu li se ridica masina ca cine stie cine sunt.
Asta e tara. Eu am ajuns la concluzia trista ca avem doar 2 variante: inghitim marlania sau plecam. Si cum nu e chiar simplu sa pleci in lume, ramane varianta 1.
Dar cel care te-a ajutat sa recuperezi masina are vreo legatura cu politistul, sau cu firma care ridica masini? Ca nu mi se pare normal sa nu-i trantesti cretinului o reclamatie, macar sa-ti versi naduful.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Deborah77 spune:
Eu nu prea cred ca povestea asta este reala. Nici ca ai parcat legal, nici ca te-a lasat ala fara cheile de la casa, cu copiii urland pe langa tine. Ca toata poveste asta cu ridicarile de masini pute, e una....dar ca politistii, cu toate pacatele lor, fac misto de mamele cu copii in brate, nu mai cred...
Raza de soare spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Deborah77 Eu nu prea cred ca povestea asta este reala...dar ca politistii, cu toate pacatele lor, fac misto de mamele cu copii in brate, nu mai cred... |
Dar de politistul care a permis ridicarea si plecarea masinii cu copilul adormit in ea si cu tatal disperat ca nu-si gaseste copilul, mai crezi??? Nu mai zic de groaza copilului cand s-a trezit!!! Nu de alta, dar scandalul e recent! Daca ti s-ar intampla tie, ai crede?
danaiulia Nu lasa lucrurile asa!
Sa vezi ce-o sa ranjeasca atunci cand va fi chemat pentru explicatii!
O fi filmat vreunul din martori scena? Eventual data la tv...
trutzi spune:
Personal nu cred ca ai parcat regulamentar. Poate nu stii bine regulile de circulatie. Nu ai voie sa parchezi pe trotuar dc nu lasi 1 m ptr pietoni, nu ai voie sa parchezi la colt de strada, cu 25 m inainte sau dupa trecerile de pietoni s.a.m.d.
Referitor la chei. Dupa ce se sigileza masina nu au voie sa o desigileze sa iti dea tie cheile si sa o sigileze la loc, teoretic ar fi trebuit sa ai cheile la tine (eu personal asa le am) dar, acum nu le-ai avut asta e.
Ai fi avut posibilitatea sa platesi amenda ptr parcare ilegala si ridicarea si ti-ar fi dat masina pe loc. Ma gandesc ca nu ai stiut.
Am fost si eu implicata indirect intr-un caz asemanator, cu masina verisoarei mele. Am recunoscut ca am parcat neregulamentar, am cerut sa mi se faca proces-verbal, am platit ridicarea si a fost totul ok.
Daca tot gresim de ce sa nu recunostem ca e mult mai bine ptr noi.
Mie mi se pare ca problema este alta. In toate tarile civilizate sunt locuri de parcare si mai ales locuri ptr femei (daca tin bine minte cele mai apropiate de intarea in magazin, de ex).
Daca te apuci sa ridici masini, mai intai asigura locuri de parcare.
Atunci mi se pare corect sa imi ridici masina.
Dc o las ca ciobanul neregulamentar cand am locuri de parcare mi se pare normal sa o ridice dar, cand sunt fortata sa o parchez neregulamentar ca nu am unde si eu de ex vreau sa ajung la Spitalul Floreasca, unde nu sunt locuri suficiente, ce fac?
Cu ajutorul lui Dumnezeu
anul acesta 
trutzi spune:
Crede-ma ca daca am fi un stat civilizat tatal iresponsabil care si-a lasat copilul in masina ar fi fost decazut din drepturile parintesti.
Cum sa lasi un copil singur in masina? Se poate sufoca, se poate ineca, chiar si cu saliva.
Poate ca nu stii. Masina de politie trece o data, filmeaza si ma trece si a doua oara peste cel putin 5 min si filmeaza iar. Cine supraveghea copilul in acel timp?
La faza asta eu vad ca politistii sunt mult prea fraieri. Eu as fi chemat asistenta sociala.
Apropo, copilul era in landou si avea deasupra o paturica ca sa nu ii bata lumina in ochi.
Politistul tr sa ghiceasaca ca acolo e un copil?
Am uitat, masina avea si geamuri fumurii pe spate.
Asta dc faci referire la cazul mediatizat la tv destul de recent.
Sa inteleg ca la toata faza asta tot politistul e vinovat 
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Dar de politistul care a permis ridicarea si plecarea masinii cu copilul adormit in ea si cu tatal disperat ca nu-si gaseste copilul, mai crezi??? Nu mai zic de groaza copilului cand s-a trezit!!! Nu de alta, dar scandalul e recent! Daca ti s-ar intampla tie, ai crede? danaiulia Nu lasa lucrurile asa! Sa vezi ce-o sa ranjeasca atunci cand va fi chemat pentru explicatii! O fi filmat vreunul din martori scena? Eventual data la tv... |
Cu ajutorul lui Dumnezeu
anul acesta
Elle_seb spune:
Dar ridicarile astea de masini nu sunt cumva ilegale?
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau