Parcare mama si copilul ! E necesar?
Raspunsuri - Pagina 2
redai spune:
trutzi, am trecut de doua ori printr-o situatie asemanatoare, imi spui si mie une e acel sigiliu de care vorbesti? Iti spun eu, nu exista asa ceva fizic. probabil ii era lene sa de-a macaraua inapoi jos, ca doar din banii lui platea motorina pentru utilajul de ridicat. 
Lali spune:
Poate o sa-mi sariti in cap dar mie mi se pare normal sa ridice masinile parcate ILEGAL.
Nu o data trec pe bulevarde late in Bucuresti unde prima banda e ocupata de masini parcate si a doua de masini oprite in spatele primelor cu avarii iar la 50 de metri exista locuri de parcare goale. Toata circulatia se da peste cap pentru ca unii pur si simplu nu doresc sa mearga 50 de metri pe jos.
OK, in strainatate sunt mai multe locuri de parcare ( de fapt nu sunt cu mult mai multe dar nu exista blocurile astea comuniste cu sute de apartamente si doar zeci de locuri de parcare evident prea putine) dar spuneti-mi cati parcheaza departe de locul unde doresc sa mearga doar pentru ca acolo au gasit loc de parcare legal. Eu am facut asta nu o data si o fac si in RO.
Deasemenea sincer, daca trebuie sa merg intr-un loc unde stiu ca e o problema cu parcarea (de ex in anumite locuri din zona centrala a Bucurestiului) merg cu TAXI.
Si mai exista locuri in Bucuresti unde obiceiul de a ridica masini este binecunoscut, lumea nu mai parcheaza ilegal si circulatia e mult mai fluida.
Asta nu inseamna ca sunt de acord cu abuzurile sau cu lipsa de omenie a unui politist care nu te lasa sa-ti iei cheile de la casa din masina. Sunt sigura ca si daca a pus sigiliu, poate sa-l scoata si sa te puna sa semnezi pentru procedura de repunere a sigiliului.
Edit: despre parcari mama si copilul: exista in Bucuresti la IKEA probabil ca ar fi necesare si in alta parte. Eu ma bucur totusi ca vad deja locurile de parcare pentru handi cat de cat goale in fata hipermarketurilor. Deci se poate, dar dureaza.
AndraP_87 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Elle_seb Dar ridicarile astea de masini nu sunt cumva ilegale? _ Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau |
De ce ar fi ilegale?!
trutzi spune:
Poate ca am avut eu noroc. Mie mi-au dat masina jos dar, am platit ridicarea plus amenda.
Sigiliul despre care vb este o ata care se trece pe la usi, capota, portbagaj astfel incat sa se observe clar ca nu se poate umbla la masina. Mai exact, ca ei nu au umblat la masina din mom ridicarii pana cand te duci tu sa o iei din parcarea lor.
| citat din mesajul lui redai trutzi, am trecut de doua ori printr-o situatie asemanatoare, imi spui si mie une e acel sigiliu de care vorbesti? Iti spun eu, nu exista asa ceva fizic. probabil ii era lene sa de-a macaraua inapoi jos, ca doar din banii lui platea motorina pentru utilajul de ridicat. ![]() |
Cu ajutorul lui Dumnezeu
anul acesta
trutzi spune:
Intrebarea asta mi se pare putin "ciudata".
Dar totusi ca sa iti raspund oarecum, art.64 din OUG 195/2002 prevede : (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila. Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz.
(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului stationat neregulamentar se suporta de catre detinatorul acestuia.
(3) Ridicarea vehiculelor dispusa de politia rutiera in conditiile prevazute la alin. (1) se realizeaza potrivit procedurii stabilite prin regulament
Si in functie de fiecare sector exista hot ale cons local.
p.s Chiar nu imi vine sa cred ca cineva poate sa intrebe o asemenea aberatie 
| citat din mesajul lui Elle_seb Dar ridicarile astea de masini nu sunt cumva ilegale? _ Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau |
Cu ajutorul lui Dumnezeu
anul acesta
r_ocsy spune:
Intr-o tara in care nu sunt respectate nici locurile de parcare pentru handicapati, eu una nu vad cum ar fi respectate locurile pentru mame !!!
R_ocsy , mami de
Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
trutzi spune:
In fata blocului meu am Posta Romana, credeam ca este un avantaj dar, e groaznic. Imi las masina regulamentar in parcare (am norocul ca parcarea e generoasa- avem locuri si in spatele blocului) si cred ca in 80% din cazuri mi-o gasesc blocata de cate un domn/ doamna care nu stie sa faca o parcare cu spatele. Asta in conditiile in care parcarea este fff mare si tot timpul gasesti macar 5-6 locuri libere (unele intr-adevar la 10-20m fata de Posta).
Mor cand vad oameni care nu s-ar deplasa nici macar 5 m. Ei tr sa lase masina daca se poate la intrarea in Posta 
| citat din mesajul lui Lali Poate o sa-mi sariti in cap dar mie mi se pare normal sa ridice masinile parcate ILEGAL. Nu o data trec pe bulevarde late in Bucuresti unde prima banda e ocupata de masini parcate si a doua de masini oprite in spatele primelor cu avarii iar la 50 de metri exista locuri de parcare goale. Toata circulatia se da peste cap pentru ca unii pur si simplu nu doresc sa mearga 50 de metri pe jos. OK, in strainatate sunt mai multe locuri de parcare ( de fapt nu sunt cu mult mai multe dar nu exista blocurile astea comuniste cu sute de apartamente si doar zeci de locuri de parcare evident prea putine) dar spuneti-mi cati parcheaza departe de locul unde doresc sa mearga doar pentru ca acolo au gasit loc de parcare legal. Eu am facut asta nu o data si o fac si in RO. Deasemenea sincer, daca trebuie sa merg intr-un loc unde stiu ca e o problema cu parcarea (de ex in anumite locuri din zona centrala a Bucurestiului) merg cu TAXI. Si mai exista locuri in Bucuresti unde obiceiul de a ridica masini este binecunoscut, lumea nu mai parcheaza ilegal si circulatia e mult mai fluida. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu abuzurile sau cu lipsa de omenie a unui politist care nu te lasa sa-ti iei cheile de la casa din masina. Sunt sigura ca si daca a pus sigiliu, poate sa-l scoata si sa te puna sa semnezi pentru procedura de repunere a sigiliului. Edit: despre parcari mama si copilul: exista in Bucuresti la IKEA probabil ca ar fi necesare si in alta parte. Eu ma bucur totusi ca vad deja locurile de parcare pentru handi cat de cat goale in fata hipermarketurilor. Deci se poate, dar dureaza. |
Cu ajutorul lui Dumnezeu
anul acesta
Raza de soare spune:
| Citat: | ||||
| citat din mesajul lui trutzi Cum sa lasi un copil singur in masina? Se poate sufoca, se poate ineca, chiar si cu saliva. Poate ca nu stii.
Cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta ![]() |
Mda...poate ca nu stiu. Asa cum tu nu stii ca eu sunt mama. Iar o mama reactioneaza cand e vorba de copii! Dar, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vei sti. Si iti si doresc acest lucru!
O zi buna!
cllaudia spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui trutzi In fata blocului meu am Posta Romana, credeam ca este un avantaj dar, e groaznic. Imi las masina regulamentar in parcare (am norocul ca parcarea e generoasa- avem locuri si in spatele blocului) si cred ca in 80% din cazuri mi-o gasesc blocata de cate un domn/ doamna care nu stie sa faca o parcare cu spatele. Asta in conditiile in care parcarea este fff mare si tot timpul gasesti macar 5-6 locuri libere (unele intr-adevar la 10-20m fata de Posta). Mor cand vad oameni care nu s-ar deplasa nici macar 5 m. Ei tr sa lase masina daca se poate la intrarea in Posta ![]()
Cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta ![]() |
Ei, dar tu, de ce nu parchezi in spatele blocului daca zici ca sunt locuri si acolo iar in fata unde e Posta gasesti mereu masina blocata. Poate cei care vin la Posta nu sunt din zona si nu stiu ca in spatele blocului mai sunt alte locuri de parcare....
cllaudia spune:
Mie totul imi suna a parcare neregulamentara. A si precizat ca mai inainte a vrut sa parcheze in statia de autobuz si a fost claxonata de catre politist. Daca nu era politistul acolo probabil isi lasa masina fix in statie, de trebuia sa ocoleasca toate autobuzele ca sa opreasca in statie.
Suna a caz obisnuit, masina scumpa, posesorul care se umfla in pene de ce masina are, care stie ca mai are si relatii sus-puse.... deci isi permite orice, chiar sa sfideze legea. Haideti sa fim seriosi, cam toate masinile parcate strident de neregulamentar ( in statii de autobuz, in fata intrarilor in cladiri, pe treceri, etc)sunt masini de lux, a caror posesori cred ca isi permit orice.
Faptul ca in cazul asta e vorba de o femeie cu 2 copii mici nu schimba situatia. Tocmai, ca sunt si copii implicati cauti cat de cat sa le oferi un exeplu corect si bun de urmat. Nu parchezi in statia de autobuz sau in alte locuri interzise, doar ca sa le arati ca mami si tati au bani si cumpara orice si pe oricine ...