Parcare mama si copilul ! E necesar?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

A mai fost acum ceva vreme un astfel de subiect in care cea care l-a initiat, nu stia, de fapt, cum sa ne spuna ca s-a luat Infiniti. Nu stiu daca va amintiti, dar persoana respectiva se vaita pe forum , cum ca, nu gaseste loc de parcare, ca vecinii i-au sarit in cap ca a impins o "dacie veche" la care ea revoltata le raspunde : Si ce, vreti sa mi iau trabant ca sa am loc ? Iar la sfarsit ne spune ca si-a cumparat un Infinity si ne pune si o poza ca sa vedem si noi , muritorii de rand ce e aia.
Asa si postul de fata, daca nu aparea acel Q7 in postare, poate as fi inteles oarecum supararea, desi imi este f clar ca a parcat ilegal si ar fi trebuit sa isi asume consecintele.
Dar romanii pana nu se afiseaza cu ceva nu se simt bine. Asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

nici in california nu exista parcari mama si copilul unde e destul de mult spatiu pt parcari sa fie facute, asa ca ma indoiesc ca vor fi vreodata facute in ROmania.

In Romania deja exista
La Ikea si Real, de ex.

Rall, eu merg des la Ikea, dar jur ca n-am vazut nicio parcare pentru "mama si copilul":)

O sa ma uit mai atent pe viitor, poate nu am fost eu pe faza.

BAZAR UMANITAR

Sunt in fata, pe unde stau taxiurile, arata o femeie gravida si cu un copil in brate.
Daca mergi in uikend la ikea n-ai cum sa le vezi dar in timpul saptamanii, dimineata, le vezi in toata splendoarea

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

nici in california nu exista parcari mama si copilul unde e destul de mult spatiu pt parcari sa fie facute, asa ca ma indoiesc ca vor fi vreodata facute in ROmania.

In Romania deja exista
La Ikea si Real, de ex.

Rall, eu merg des la Ikea, dar jur ca n-am vazut nicio parcare pentru "mama si copilul":)

O sa ma uit mai atent pe viitor, poate nu am fost eu pe faza.

Sunt in fata, pe unde stau taxiurile, arata o femeie gravida si cu un copil in brate.
Daca mergi in uikend la ikea n-ai cum sa le vezi dar in timpul saptamanii, dimineata, le vezi in toata splendoarea

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

mda, am inteles acu' de ce nu le vad, ca eu merg doar in we
sunt tare curioasa, insa, daca sunt si respectate.
de cate ori nu am vazut locurile pentru persoane cu handicap ocupate de persoane sanatoase....

sau, cum spuneam de casele de marcat cu prioritate pentru gravide...

o data, un "domn", atunci cand l-am rugat sa ma lase sa inaintez spre casa, cu ditamai burtoiul meu si cu 90 de kg (ca io am fost gravida d-aia, ca un elefantel), mi-a zis iritat: "dar si eu stau la coada"
Eu i-am raspuns zambind: "stiti, aceasta este casa cu prioritate pentru femei insarcinate" - aratand spre burta mea, de parca ar mai fi fost nevoie

A plecat la alta casa de marcat, bodoganind,ca deh, ca nu-i convenea sa mai stea in plus pentru o gravida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Citat:

de cate ori nu am vazut locurile pentru persoane cu handicap ocupate de persoane sanatoase....

BAZAR UMANITAR

eu nu consider persoane "sanatoase" cei care parcheaza in asemenea locuri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Foarte rau ca nu le salta masinile de pe locurile ptr handicapati! sau amenda! aici ai luat o rapid daca nu esti handicapat si te ai parcat pe locurile lor.

Dar de ce ar trebui parcare ptr mama si copil nu am prea inteles...Sunt neajutorata sau care i problema?!

Danaiulia mie mi au saltat masina (eram parcata in parcarea unui magazin dar nu aveam treaba in acel magazin) si aveam o bebelasa de 1 luna in brate si o copila de 10 ani cu mine. Am platit 210$ ca sa mi o recuperez dar altadata, crede ma, NU mai fac asta. Si nu am facut nici infarct cand nu am mai vazut o ptr ca stiam ca NU am respectat legea si ca trebuie sa platesc.
Aici nu este targuiala ca n tara; de aia s a ajuns unde s a ajuns ptr ca toata lumea umbla la pile si relatii sa se rezolve :( in loc sa respecte legea.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Si aici si in canada sunt parcari pentru mama si copil sau tata si copil, cine se nimereste cu copil in masina. Sunt putine si in general la magazine gen Edeka, Ikea, Obi, Walmart, the Bay, Zehrs etc. Niciodata n-am vazut pe strada publica ori pe linga locuri de joaca sau parcuri asemenea locuri de parcare.

Intre noi fie vorba nici aici nu prea se respecta locurile speciale, dar eu nu ma jenez sa ii bat in geam unui nene singur in masina parcat pe loc de mama cu copil. In Canada in schimb cred ca ii prind mai des cu amenzile decit pe aici si de asta nu ai sa vezi pe nimeni parcat aiurea.

Despre masinile smechere, peste tot sunt oameni carora li se pare ca daca au x masina sunt cu x*2 mai grozavi decit restul. In Germania, neamtul se mindreste cu masinile lui nemtesti, poate mai putin Opel. In Canada, italienii spre exemplu se afiseaza cu masini mult peste limitele lor financiare. In general oamenii cu masini super scumpe nu si le prea permit dar moftul e international, nu doar romanesc. Am si aici exemple de posesori de Porsche care locuiesc intr-un apartament garsoniera cu chirie si parcheaza masina pe strada, nu in garaj. Iar un Q7 mi se pare masina de moft chiar si in Germania, nu fiidca e foarte scump, ci pentru ca foarte pitini pot justifica nevoia de masina tip SUV cu 7 locuri. Un Q5 inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Am uitat sa raspund on topic. Nu, nu cred ca e necesar, nici macar la marile magazine. In nici un caz nu vad necesitatea lor pe strada. Si nu ma simt mai handicapata de cind am copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Parcare mama si copilul nu este necesara. Poate pt femei insarcinate.
Asa ceva nu exista nici in UK si stiu ca TESCO a amendat acum cativa ani o femeie gravida care a parcat in spatiul parent & child.
De atunci fac reclamatie de fiecare data cand vad persoane fara copii care parcheaza in spatiile respective si nu sunt amendate.

Dar parcare pt parinti si cu copii cu siguranta.

Si nu e vorba de distanta pana la supermarket.parc. cladire etc ci de spatiu. Aceste locuri de parcare sunt mult mai mari pt a avea loc sa scoti scaunul de masina care se atasaze la carucioare si pt a putea pune copii care folosesc scaune nedetasabile mai usor in masina.De asmenea pt a avea loc sa pliezi caruciorul si sa il pui in portbagaj.
Daca masinile sunt parcate bara la bara si usa in usa cum faci asta?

De curand am fost in RO si in parcare la Kaufland au parcat doua masini si in stanga si in dreapta noastra( regulamentar). A trebuim sa scoatem masina si sa punema copiii in scaune in mijlocul intersectiiei dintre locurile de parcare in timp ce un cetatean nervos tare ne claxona din spate ...ca sa ne grabim. Cu tot cu pliatul caruciorului dublu de tip 'tank' (mai lung decat masina lui nenea care ne claxona) a durat vreo 10 minute...Timp in care s-a blocat toata parcarea si pt noi a fost neplacut.
Cum altfel as fi putut baga copii in masina??? Scaunul fiului meu trebuia bagat in masina si nu era suicient spatiu pt acest lucru cu masina parcata si in stanga si indreapta iar fiica mea de 2 ani trebuie inca ajutata cand se asaza in scaun si trebuie sa ii pun centura, nu?

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

De curand am fost in RO si in parcare la Kaufland au parcat doua masini si in stanga si in dreapta noastra( regulamentar). A trebuim sa scoatem masina si sa punema copiii in scaune in mijlocul intersectiiei dintre locurile de parcare in timp ce un cetatean nervos tare ne claxona din spate ...ca sa ne grabim. Cu tot cu pliatul caruciorului dublu de tip 'tank' (mai lung decat masina lui nenea care ne claxona) a durat vreo 10 minute...Timp in care s-a blocat toata parcarea si pt noi a fost neplacut.
Cum altfel as fi putut baga copii in masina??? Scaunul fiului meu trebuia bagat in masina si nu era suicient spatiu pt acest lucru cu masina parcata si in stanga si indreapta iar fiica mea de 2 ani trebuie inca ajutata cand se asaza in scaun si trebuie sa ii pun centura, nu?

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand

In Romania, dupa ceea ce am invatat eu la scoala de soferi claxonatul este permis doar daca este folosit pentru evitarea unui pericol iminent. Altfel nenea respectiv ar trebui sa ia amenda.

Dar la circulatia din Bucuresti cel putin astfel de reguli sunt mofturi.
Mai sunt cateva reguli din astea de circulatie, a caror incalcare chiar deranjeaza maxim circulatia (de genul, nu intorci pe linie continua, daca esti incadrat intr-un fel la semafor nu poti sa o iei in ce directie vrei, etc) care nu mai sunt bagate deloc in seama.

Majoritatea considera la fel, mofturi si indicatoarele cu oprirea/parcarea interzisa exact langa locul unde au ei de mers.

De aici frustrarile si comentariile cu mi-a ridicat masina, auuuuu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

In Germania am vazut locuri de parcare pt femei la restaurante,hoteluri de pe marginea drumului.De ce?Pt siguranta,vii singura noaptea,sa nu umbli prin parcare,te-ai dat jos si in 5 m esti in cladire.Foarte buna idee!Apropo de amenzi,aici ocupatul unui loc de parcare pt invalizi costa vreo 200 de euro,depasirea marcajelor la intersectie 90 si tot asa!Daca o incasezi o data, sigur te uiti bine a doua oara!

Mergi la inceput