Parcare mama si copilul ! E necesar?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Eu as pune pariu ca autoarea mesajului este una dintre persoanele revoltate ca Romania nu e cum ar trebui, care compara ce se intampla pe aici cu ce se intampla in Europa de exemplu. Lucru absolut normal, cu totii ar trebui sa ne uitam spre cei care o duc mai bine decat noi si sunt mai civilizati si sa vrem sa fim ca ei.
Ce nu inteleg eu este de ce ne vaitam si aratam cu degetul daca ni se pare normal sa incalcam legea, sa ne folosim de PCR (pile, cunostinte, relatii) ca sa nu platim contraventii, sa ne fluturam copii ca pe stindarde care sa ne justifice orice actiune.
Copii nu sunt un handicap, mamele noastre care ne-au dus cu tramvaiul in parc si care stateau cu orele la rand pentru un pachet de unt de exemplu nu ne-au considerat nici o povara prea greu de purtat in brate pe jos si nici o justificare ca sa treaca in fata celorlalti. Cu atat mai putin ca pe motive ca sa incalce legea.
Daca danaiulia considera normal sa parcheze ilegal pentru ca are 2 copii dupa ea care vor la locul de joaca, de ce n-ar considera normal si casnica X cu sotul somer sa-mi fure portofelul ca sa poata da de mancare copiilor? Pana la urma e pentru copii, nu? si un copil care sufera de foame e un caz mai grav decat unul care plange ca vrea sa se joace, deci s-ar justifica infractiunea in cazul 2 asa cum se pare ca s-ar justifica contraventia in cazul 1. Si in ambele cazuri nu ar trebui pedepsite pentru ca este vorba de binele copiilor...
La binele copiilor ar trebui sa ne gandim in primul rand cand le dam exemple de comportament. E Ok sa mergi pe jos 200 mt cu doi copii de mana, le face bine si lor si iti face bine si tie. Mersul pe jos n-a omoarat pe nimeni inca. Si ii inveti ca daca vor sa traiasca intr-o lume sigura si corecta trebuie sa fie ei primii care respecta regulile. Daca ii invatam ca respectam legea in functie de valoarea masinii pe care o posedam si de cunsotiintele pe care le avem la politie s-ar putea sa "ne mandrim" cu ei peste cativa ani ca dna senator Placinta cu fiu-su.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:
citat din mesajul lui maru

off topic: sa mor daca inteleg de ce in Ro e nevoie de SUV or crossover! Benzina e dublu in Ro fata de aici, taxele sunt mari pentru masinile puternice, traficul e greoi si deci consuma in draci, nu sunt autostrazi in care sa o calci la 120...La ce e nevoie de masini de litraj mare si multi cai putere e peste limita mea de intelegere!

Eeee te oftici, te dai caprioara aici ca nu intelegi...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

sarut mana de "complementul" cu caprioara, dar sincer nu inteleg. Eu aici am 1 mica de oras, si una un pic mai maricica, nu e suv, nu e crossover, pentru iesiri pe drumurile patriei.
M-oi fi canadienizat, ca deh, constatam dimineata ca simt primavara la minus un grad! mi se pare ca e cald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Mai, masina ca masina, parcarea ca parcarea, dar eu zau ca nu-l inteleg pe politistul ala care nu-i da unei femei cu 2 copii in brate voie sa-si ia cheile de la casa dinauntru

DE CE ? Pe principiul ca "las-o, ca are bani si e fitzoasa?" Ok, sa-si plateasca amenda, ridicarea masinii etc., dar copiii aia ce vina au sa stea atarnati de fusta mamei 2 ore ? Numai asa, ca sa moara si capra vecinului ?
Sau "domnul" politist astepta si el o mica "atentie" ?

Eu nu parchez ilegal, nu mergem cu masina la servici pt ca pierdem prea mult in trafic, dar nu mi-as permite sa spun ca transportul in comun in Bucuresti e chiar atat de civilizat incat sa-l prefer masinii personale !!! Eu schimb 2 mijloace de transport ca sa ajung la servici - un troleibuz si un tramvai - si fac 45 de minute pt un drum care cu masina dureaza 10 ! Si nu e de vina aglomeratia pt intarzierea RATB-ul, ca nu circula pe o ruta aglomerata, ci pur si simplu astept cate 15 minute la fiecare mijloc; drumul in sine dureaza 15 minute cu RATB-ul, dar pana vine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

acum cativa ani am vazut bancul asta
In multime, la intrarea intr-o manastire, se aude un strigat :
- Fratilor, merg! Eu merg din nou pe picioarele mele!
- Spune, cum s-a produs minunea?
- Mi-au furat masina!

si am ras

dar intre timp a cam devenit realitate. chiar nu mai suntem in stare sa mergem pe jos.

mama de Carol (29.12.2008) si 20+ cu Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Mai, masina ca masina, parcarea ca parcarea, dar eu zau ca nu-l inteleg pe politistul ala care nu-i da unei femei cu 2 copii in brate voie sa-si ia cheile de la casa dinauntru

DE CE ? Pe principiul ca "las-o, ca are bani si e fitzoasa?" Ok, sa-si plateasca amenda, ridicarea masinii etc., dar copiii aia ce vina au sa stea atarnati de fusta mamei 2 ore ? Numai asa, ca sa moara si capra vecinului ?

Eu nu parchez ilegal, nu mergem cu masina la servici pt ca pierdem prea mult in trafic, dar nu mi-as permite sa spun ca transportul in comun in Bucuresti e chiar atat de civilizat incat sa-l prefer masinii personale !!! Eu schimb 2 mijloace de transport ca sa ajung la servici - un troleibuz si un tramvai - si fac 45 de minute pt un drum care cu masina dureaza 10 ! Si nu e de vina aglomeratia pt intarzierea RATB-ul, ca nu circula pe o ruta aglomerata, ci pur si simplu astept cate 15 minute la fiecare mijloc; drumul in sine dureaza 15 minute cu RATB-ul, dar pana vine ...

pt ca politistul ar fi incalcat un regulament, de aia.....si la circul facut de Duoamna, descris de ea, cu martori, de ce si-ar fi compromis acel om locul de munca??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Apropos de haina-l face pe om.
Un amic, avocat, mi-a marturisit ca nu se da-n vant dupa costume de firma, stilouri de aur si masini scumpe. Dar daca nu s-ar afisa cu ele, clientii n-ar da doi bani pe el, considerandu-l un avocat sarac, prin urmare fara clientela bogata si fara procese banoase castigate, deci un avocat slab.
E si asta un punct de vedere.

nu-ti place caviar dar mananci ca de, da bine la privitori.....deci el vrea clientela de elita care sa cotizeze gras, nu Tzata Floarea din Cucuietii din Deal care are si ea o problema cu o mostenire si care nu are bani sa achite un onorariu echivalent cu o cravata pe are o poarta respectivul...is traita destul prin lumea avocatilor, de toate categoriile, si cam stiu care-i treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru
e nevoie de SUV or crossover! Benzina e dublu in Ro fata de aici, taxele sunt mari pentru masinile puternice, traficul e greoi si deci consuma in draci, nu sunt autostrazi in care sa o calci la 120...La ce e nevoie de masini de litraj mare si multi cai putere e peste limita mea de intelegere!

Din pacate pe prea multe din drumurile patriei nu se poate circula decat cu Suv-ul sau cu tractorul.A se vedea drumul EUROPEAN Barlad-Crasna.( si fff multe aleltele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Pai nu spun nici eu ca prefer sa merg cu tramvaiul pentru ca e mai comod decat cu masina :). Daca ma intrebi pe mine, as vrea masina si sofer la scara :)

Spun doar ca multi ar putea lasa comoditatea la o parte (vezi sotul meu) si merge cu ratb-ul la serviciu daca acesta circula ok (cel putin la mine in cartier - berceni mai precis - mai mult de 5 minute nu astept tramvaiul, cu cateva exceptii evident; in alte cartiere poate e mai mult de asteptat). si poate asa s-ar descongestiona si traficul un pic.

Off topic, e la fel cu taxiul. Fiind totusi ieftin, multi dintre colegii mei isi cheama taxiul pentru un drum de 6 lei, ceea ce mi se pare stupid. Eu iau taxiul cand intr-adevar am nevoie, nu doar ca mi-e lene sa merg (ceea ce se mai intampla) sau ca nu vreau sa-mi murdaresc pantofii (ceea ce se intampla mereu). Romanul zici ca recupereaza in forta cei 50 de ani de comunism cu benzina pe sponci si numere (im)pare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

nici in california nu exista parcari mama si copilul unde e destul de mult spatiu pt parcari sa fie facute, asa ca ma indoiesc ca vor fi vreodata facute in ROmania.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Apropo de mersul cu mijloacele in comun

Nu pot sa uit o faza care de fapt s-a intimplat de citeva ori in cat am stat in Romania.

Stind in statia de autobuz cu copilul de 6 ani si asteptand autobuzul.
Cand acesta a venit,soferul a deschis usile si ma intrebat unde vreau sa merg(pana sa ma urc).
Am spus ca o statie.
Cand a auzit, a inchis usile, si m-a lasat in statie...ba a si mormait o injuratura.
Am ramas blocata, nu mi-a venit sa cred ca ma lasa cu copilul asa. Chiar daca era o statie, mie cu copilul ne lua 15-20 min de mers pe jos si era frig, batea vintul...si mai aveam si 2 sacosi grele -ca veneam din piata.
Asa ca nu ma mai mira nimic cand aud de rautatea romanilor.

michelle

Mergi la inceput