Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
Sabina spune:
multumiri eterne:))
Octami, habar nu am profesori de chitara, oricat de ciudat pare. Chitaristii buni pe care ii stiu au plecat, ce a ramas pe-aici...sunt mai mititei si nu ii stiu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Lory, au invatat deja parantezele patrate?
Sabina, felicitari! Zapacitul meu a gresit la cea mai simpla, aia cu picioarele gainilor si catelului. I-am zis ca si fratele lui (de gradinita) ar fi stiut sa le numere! Numai fluturi are in cap. El le face pe alea grele si la ce e simplu nu se mai concentreaza. Suplimentar nu avem cand sa lucram (inca suntem cu antrenamente zilnice la karate). I-am dat sa faca un smart in weekend si atat. In rest doar temele uzuale, si astea destul de rapid facute. Mai avem o saptamana pana la campionat. Dupa vacanta "pun batul" pe el cu scoala
(la figurat, desigur).
A fost sotul meu si a vorbit cu profesoara de la scoala de engleza si ne-a zis ca grupa lor e deosebit de buna. Nu e cel mai bun din grupa (e o fetita care zbarnaie, care mai are si alte ore in particular) dar e muncitor si e mandra ca o ora si jumatate ei nu discuta decat in engleza. Are momente cand devine neatent, dar il trezeste
si e ok.
Sabina spune:
Anya, Sofia sigur nu le-a invatat, dar o invat eu :)
Si fata mea la fel greseste de obicei, acum probabil ca mica experienta acumulata i-a folosit.
Eu nu stiu ce probleme au fost, am venit tarziu aseara, nu mi-a aratat caietelul ala si am aflat ca are concurs la ora 8 fara un sfert dimineata:)))
Felicitari pentru Engleza! Si e mare lucru cum vorbesc ei o ora jumate doar in engleza.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Am avut si noi winners la cultura generala azi. Uite asa afli ce nu stie copilul
. Adica nu stia ca "tara lalelelor" e Olanda (a bifat alta) si a mai gresit cateva. Ce nu-mi place e ca iar era un subiect gresit. Subiectul simplu dar nici una din variantele de raspuns corecta, doua fiind identice, presupun ca era o greseala de tipar la una din ele.
Dar trebuie sa recunosc ca a stiu ca brusturele e planta si toate pisicile se nasc cu ochii albastri ceea ce ma mira ![]()
Sabina spune:
winners era azi? mi-a zis ca are cultura generala. Ei bine, ma astept sa fi facut totul varza:P
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Pai si a mea a facut destula varza
. Oricum a stiut unele pe care nu ma asteptam sa le stie si a gresit unele pe care eram convinsa ca le stie (a zis ca Kaa e tigrul din cartea junglei; dar a stiut ca cel care infrange taurul la corida e toreador). Oricum concursul asta e "de umplutura" de la anul sigur nu-l mai platesc.
Sa scriu si subiectul gresit:
Despartiti in silabe cuvantul "poienita"
a) poi-e-ni-ta b) poieni-ta c) po-ie-nio-ta
d) poi-e-ni-ta e) po-ie-nit-a
Presupun ca la a sau d au pus aiurea o liniuta, adica sunt identice, ceea ce nu cred ca era intentia. Sau e un "o" in plus la c ... Oricum aiurea.
Sabina spune:
a venit:))
Sorana, varianta b era corecta, tp ca se referea la despartirea in silabe daca ajungi la sfarsitul randului, Sofia asa a gandit si cica era corect.
A gresit brusturele, pt ca a citit in cerinta planeta in loc de planta 
A gresit malaiul, nu stia ca e din porumb:P
a gresit la pisica, pt ca, citez "niciuna nu era corecta, se nasc cu ochii inchisi, asa ca am zis verzi " ![]()
si a mai gresit ceva cu un sport, dar nu mai tinea minte cerinta si o sa-mi arate acuma.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Exact asa a gandit si Monica si tot b a pus. Eu tot consider ca era gresit subiectul, a si d fiind identice.
La aia cu sportul a gresit si Monica, nu stia ca la volei se foloseste fileu.
happiness spune:
Subiectele de la Smart cred ca vor fi postate pe site dupa ce se termina toate disciplinele. Saptamana asta pe 6 parca e romana. Urmeaza cultura generala si engleza.
Ce mai fac copiii vostri la ore? Noi la romana facem asa:intrebari /raspunsuri pe text, idei principale, povestire, citire, alcatuire de propozitii, compunere de texte dupa imagini, exercitii cu sinonime/antonime/omonime. Suntem la evaluare, dar nu au dat test.
La mate: exercitii si probleme 0-1000, mai mult scaderi cu trecere peste ordin, ultima ora de exemplu au lucrat mai multe scaderi din 1000, probleme cu 2 rezolvari, subiect Smart(ca urma concursul).
La cunoasterea mediului :scimbarile ce au loc in functie de anotimpuri. Aici mie mi se pare ca fac destul de putin, adica doar ceva pe caietel, un desen, rar cate o fisuta. Manualul e prost, mai mult intrebari la care sa raspunda copiii decat informatii. Cred ca aici se pot face niste ore super interesante, cu atatea enciclopedii pe care le au copiii.Intr-adevar , odata i-a pus sa aduca informatii despre planete si au facut ceva integrat, au lucrat si la mate cu acele informatii. Ai vostri ce fac la stiinte? Noi nu avem nici auxiliar.