Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 18
anya spune:
Ieri am avut sedinta cu parintii.
Invatatoarea ne-a povestit de tonele de concursuri din ultima vreme (si care inca continua) si care pe unde s-a calificat. Duminica asta e Euclid, luni la 11.30 etapa pe sector la Calator printre randuri, marti (parca) barajul la Smart, pe 3 si 6 iunie e Piticot la mate si romana. In 19 mai nu vor face ore pt ca e ziua scolii si au serbari, momente artistice si cantari
.
Ne-a prezentat programa pt clasa a 3-a. Vor avea doua ore de engleza, doua de sport, cate 1 din desen/abilitati practice/muzica, romana 6, mate 3, civica 1, cunoasterea mediului 1, religie 1 si 1 optional pt care ne-a dat de ales dintr-o lista de 3 (mate distractiva, lectura si natura...). Sfatul ei si ca atare alegerea noastra
a fost mate distractiva pentru ca numarul orelor de mate scade in programa.
Concluzia ei despre clasa: stiu multe, invata dar sunt neatenti.
Lala_D spune:
Anya, am crezut ca avem baietii la aceiasi scoala ![]()
Prea mare coincidenta cu ziua scolii.
Dar mi-am adus aminte ca tu si Sabina ati optat pentru aceiasi scoala deci e doar o coincidenta de data.
Bafta la concursuri!
loryi1974 spune:
In sfarsit,am aflat ce faza e la Calatori.![]()
Putine ore de matematica,dupa parerea mea.Asa ca munca acasa va fi si mai importanta.Noi nu am avut nicio sedinta![]()
Sanatate multa tatalui tau,Sorana.
Sabina spune:
Sorana, snaatate tatalui tau, sper sa sa ia o turnura favorabila boala si sa consolideze starea de bine.
Si la noi a fost sedinta, insa copiii au vrut teatru, asa ca nu se va face inca o ora de mate.Ei vor ramane cu 4.
Lori, de ce ti se par putine? De ce crezi ca trebuie mult lucru acasa? Pentru concursuri, poate, dar pt cei care vor sa stie strict manualul?
de ce nu e de-ajuns sa stii manualul? asta ma roade f tare, pt ca noi nu putem logistic sa tinem pasul, oricat de destept e copilul.
eu am fost f suparata pe sotul meu ca a inscris-o la Euclid fara sa se gandeasca prea tare, nu-mi dau seama daca e pregatita, ca n-a mai facut nimic in plus la mate.
In fine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
La noi optionalul va fi italiana.
Deci si la noi putine ore de mate.
Vorba Sabinei probabl ca materia e adaptata numarului de ore, n-ar trebui sa ne fie altfel (mai greu adica) fata de cum ne e acum.
Lalya spune:
Da...din pacate "optionalul" este italiana
mi-ar fi placut sa fie optional si sa aleaga copiii, asa cum a fost si la fetita Sabinei.
Sabina spune:
acuma am citit mai bine. Sotul meu zicea ca vor avea 4 ore de mate in loc de 5, nu 3....poate n-a inteles bine.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
3 ore de matematica in conditiile in care apare tabla inmultirii/impartirii si,in consecinta ,probleme mult diversificate sunt putine.Nu ma refer la concursuri,ma refer aici la marea masa a copiilor.
Eu vad ca pitica mea participa la foarte putine concursuri in raport cu altii,pregatirea ei nu este pentru concursuri,ci este o pregatire generala care,da,include si probleme dificile.
Sabina spune:
Daca sunt trei, char e prea putin. Patru mi se pare cat de cat ok.
Lori, eu cred ca o pregatire generala nu include asa probleme dificile way ahead of her class. Ea face o pregatire speciala, nu te amagi ca e generala;)
mie nu mi-ar fi nicicum sa admit, copilul poate, o duce capul, ii si place .
Uite, eu imi dau seama ca la pian fetita mea face pregatire speciala, cei care fac o ora pe saptamana si fara examene samd, aceia fac o pregatire generala.
Dar n-as putea numi pregatire generala ce face Sofia, pt ca nu toata lumea poate face asta , la fel cum nu toata lumea poate face ca fetita ta la mate.
Pregatire generala e ce se face la scoala, in cazul matematicii.
sau am eu standarde prea reduse?
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
haha, tocmai am primit telefon de la invatatoare, cum ca e concusrul calatori printre randuri si ca sa venim sa luam fata pe la ora 13. Lol.
A ratat si lectia de pian din cauza asta.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo