Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

haha, misto asta cu igiena.

cum adica geometria asa cum e? detalii, ca ma intereseaza, eu desi sunt muziciana si nu am lucrat prea mult la mate, am avut o pasiune nebuna pt geometrie si vedeam f bine figurile.
Ieri a trebuit sa deseneze multe figuri si a vrut sa faca triunghiul cu trei laturi egale si a fost f greu :P, dar ne-am straduit. Pe restul le-a facut f frumos.
I-am spus si eu ca vazutul figurii e f important.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Adica inca usoara dpv al celor mari ,dar ii place sa deseneze ,sa numere triunghiurile /patratele etc ascunse peste tot,sa faca din 6 sau 8 sau 12 betisoare diverse forme geometrice,sa-si dea seama ce poate sa faca etc.Pare sa faca o adevarata pasiune ,n-am mai vazut betisoare pe biroul ei de o vesnicie,nici nu mai stiam ca exista in casa,dar le-a scos ea stie de pe unde si a creat tot felul de figuri pe birou..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noi suntem iar in pauza de scoala. Adica e racita moarta plus ca dr ORL la care am fost ieri zice ca nu-si da seama daca e oreion sau nu. Azi vine dr. de familie (care poate sa vada daca e sau nu), eu tot nu cred ca e oreion, vedem.
Am vorbit cu dr. de laborator la babes, cica poti face analize sa vezi daca e oreion, dar pana vine rezultatul ii trece.
Una peste alta, oreion sau doar amigdalita, pana luni sigur nu mergem la scoala.
Ai dreptate lory cu "impus" - adica tin eu minte ca citeam foarte mult dar niciodata ce se cerea la scoala .
Fise de lectura se cer sigur la clasele mari la noi la scoala, cred ca vrea sa-i obisnuiasca cu ele.

Sabina - totul e bine cand se termina cu bine - bine ca v-ati gandit sa mergeti la alt spital. Fix acelasi lucru l-a patit fata care imi face mie curat cu fetita ei - au trimis-o acasa ca are entrocolita si dupa 2 saptamani au operat-o de peritonita. Nu sunt medic dar mi se pare incredibil sa nu verifici daca are apendicita ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sabina, uf, prin ce ati trecut! Ma bucur ca s-a terminat cu bine. Uf, mi se pare incredibil cat de usor poti muri, cu medicii langa tine... :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Sorana,multa multa sanatate Monicai

Si noi am fost ieri la dr. sa facem niste analize...astept cu nerabdare rezultatele, mai ales ca cea mica acuza dureri in gat (iar).
in rest, la matematica si noi la perimetre si semiperimetre... pare sa-i placa...
La romana suntem la lectia" Dupa fapta si rasplata"...cu intrebarile de rigoare, povestirea textului...si fise de lucru cu ea, ia, oa, ua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Dar geometrie in spatiu ati facut? Copiii nostri da. Dupa ce au facut figurile geometrice "plane", cu tot cu perimetre si ce se mai poate calcula la ele, au trecut la figurile "spatiale". Deocamdata doar le deseneaza si le recunosc.
Fise de lectura fac de cand au inceput cel de-al doilea semestru. Si mi-e rusine sa recunosc, dar le face mai bine decat le-as fi facut eu (se pricepe de minune sa scoata esenta dintr-o poveste, eu m-as fi pierdut in detalii )
Eu sunt in stare de zombi: am o oboseala cronica (deja vizibila, cu cearcane), ca de doua saptamani o am pe cea mica cu streptococ (ma rog, acum e mai bine), antibiotice puternice, nopti nedormite... noroc ca baiatul mamei se descurca singur la teme, si mai ales, e sanatos tun, ca nu stiu cum as fi facut fata si cu el.
Cand se ia vacanta? Abia o astept (eu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sanatate tuturor celor care au nevoie de ea! Adica toti avem nevoie, dar ma refer acum la cei bolnaviori, in special. Bineinteles ca dupa ce treci prin tragedii, orice alta reusita paleste in fata starii normale de sanatate. Dar e atat de adevarat. Si eu imi doresc un copil sanatos, in primul rand. De aceea azi de exemplu, ca a avut mai mult de scris decat de obicei, nu a terminat temele pana la ora de dans, dar am lasat totul deoparte si am plecat la sala. Acum e franta de oboseala, dar inca mai are de scris.Plus de invatat un rol intr-o sceneta...
Noi nu am ajuns inca la geometrie, nici nu au dat inca test din adunarea/scaderea 0-1000. La romana au dat dictare(-FB)si lucreaza de zor texte dupa imagini(zilnic unul, la scoala), povestire de text primit pe fisa, exercitii pe text la prima vedere. A fost si ea la Smart romana, a facut perfect , zice ea, sper sa fi si bifat corect bulinutele alea.

Mergi la inceput

Deci.
Nu are oreion.
O doare finalul maxilarului pana spre ureche pentru ca ... ta-dam ... ii creste maseaua a 4-a.
Nu are puroi in gat, nu are inflamare parotidiana, etc. Ii curge nasul ceea ce necesita fervex si olinth si ... atat. Cu nurofen in loc de fervexii trece si durerea de gingie.
Doctorii lu' peste. Am tinut copilul in casa 2 zile plus nervii mei ca ii crestea o masea. Nah.

Asa incat azi am fost la scoala pentru ca a dat Micul matematician.
A gresit la ultima problema, om vedea cum punteaza, oricum a gresit afland prima necunoscuta deci nu are nici macar un rezultat corect, nu stiu daca se da ceva pentru intentia buna daca a gresit scaderea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory77 spune:

Buna dragi mamici, stie cineva ce subiecte au fost la Micul Matematician? La acest concurs nu se pot vedea nici subiecte ,nici rezultate...sunt foarte slab pregatiti pe partea aceasta.

Mergi la inceput

La micul matematician stiu doar ultima problema:
Sunt 230 de ursuleti, papusi si catelusi de plus. Daca sunt 185 ursuleti si papusi si 170 papusi si catelusi sa se afle cati ursuleti, cate papusi si cati catelusi sunt.

La celelalte subiecte pot zice ce scrie pe ciorna fiica-mii
1. 12+14 = 26
26+3=29

2. Ma gandesc la nr. 42
42+11=53

3. Cel mai marenumar natural de 2 cifre cu cufra unitatilor 6: 96
Cel mai mare numar natural cu 2 cifre cu cifra zecilor 6: 69
96+69=165

Mergi la inceput