"Copilul trebuie "dresat" pavlovian ..." (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui RA

Agnes,uite www.rsc.org/chemistryworld/News/2005/June/03060502.asp" target="_blank">aici despre capsunele.

Ca in majoritatea cazurilor,alergenul este o proteina prezenta in fruct.
Se pare ca ar fi vorba chiar despre un anumit stadiu de coacere al fructului.Eu inclin sa dau crezare acestei presupuneri(cea cu stadiul de coacere,ca de proteina nu am nici o indoiala),dat fiind faptul ca fiu-meu,de exemplu, dezvolta o puternica alergie la mandarinele care au coaja inca verde,nu si la cele bine coapte.
Fructele de padure(ca termen generic,ele pot fi,desigur,cultivate in gradina,foarte bine) aduc multe beneficii organismului,dar eu prefer sa-l recomand in jurul varstei de 2 ani,mai ales daca exista in familie un istoric de reactii alergice.

Ingrid

"Romania-tinuta umila a splendorii."

Ingrid, multumesc , interesant articolul, din cite am inteles si in cazul rosiilor este vorba tot de o alergie secundara ca si cea descrisa in articolul de fata.
Eu cum ziceam deja am comis-o, adica fiica-mea a primit pe la 10 luni prima capsuna si apoi toata gama; ii plac foarte mult si nu a dat nici un semn de alergie (sa bat in lemn, pina acum nu am descoperit a fi alergica la nimic). In cazul meu am avut in copilarie o reactie f. nasoala pe piele, dar dupa citiva ani am reinceput treptat sa maninc si nu am mai avut niciodata probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

pentru pisigri si nu numai (poate reusim sa inchidem bucla cu alimentatia)un articol de pe attachmentparenting.ro/cms/front_content.php?idcat=4&idart=74.

Nu stiu cum sa scriu altfel, daca am copiat cu http in fata apare un avertisment cum ca fac reclama...
Articolul il gasiti pe attachmentparenting.ro, la sectiunea Attachement parenting, topicul "Dupa atasament ... ce urmeaza?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

pentru pisigri si nu numai (poate reusim sa inchidem bucla cu alimentatia)un articol de pe attachmentparenting.ro/cms/front_content.php?idcat=4&idart=74.

Cel putin pe mine faza cu:

"Uneori am ajutat-o s#259; m#259; împing#259; în um#259;r sau în spate cu piciorul, sau s#259; m#259; loveasc#259; în um#259;r cu o pern#259;, dac#259; era sup#259;rat#259; pe mine sau frustrat#259;."

din articolul recomandat m-a impresionat pana la lacrimi. Poate mie ca parinte nu-mi place sa fiu pocnit (nici in umar nici il alta parte)? In afara situatiei in care declaram bataie cu perne si atunci dau si eu?

Eu nu cred in chestia cu "a fi autentic" in fata copilului - unii oameni sunt "autentici" atunci cand sunt violenti verbal sau fizic (incepand cu palmuta peste pampersi* si terminand cu "eu te-am facut eu te omor").

Aparitia unui copil implica demararea unui proces de adaptare: al parintelui la nevoile copilului dar si al acestuia din urma la nevoile parintilor. Mie mi se pare periculoasa interpretarea AP promovata de unii conform careia "copilul e rege si copilului trebuie sa ii fie satisfacute toate dorintele"; e o capcana in care cad multi parinti interpretand toate dorintele copilului ca pe nevoi...si nu e chiar asa.

Copilului trebuie sa i se dea instrumentele necesare pentru a se integra in familie in primul rand si in societate mai apoi. Si daca regula in familie e "atunci cand suntem frustrati zbieram pana ni se umfla venele pe gat" (chit ca e bidirectional, adik zbiara si parintele si copilu) s-ar putea sa apara oareshce conflicte mai tarziu, in momentul integrarii in societate.

-----------
* sunt/erau niste mamici pe aici pe forum care simt nevoia sa descrie exact cat de putina violenta e in relatia lor cu copii ("i-am dar una dar peste pampersi si incet si nu s-a intamplat decat odata" "am tras-o de bluza dar doar putin si era intr-o zi cu eclipsa de luna" "am zbierat la ea/el, dar nu tare, in shoapta, si de fapt nici nu zbieram, mai mult vorbeam tare"). Acum o fi adevarat, nu, io nu inteleg: daca va e frica de AP de ce mai marturisiti ce fel de iesire nervoasa ati avut, si daca nu va e, de ce atatea detalii? E normal sa fi nervos; e recomandat si de dorit sa iti exprimi nervii omeneste si asertiv (e.g.: pe mine ma doare cand ma tragi de par). E posibil ca uneori sa nu ne mai gasim asertivitatea (vezi bagatul destelor in priza sau mangaiatul placii de la aragaz), dar in cazul asta ne cerem scuze post facto :D de la cel pe care l-am smuls de la asemenea activitati interesante, si nu mai trebuie scrise asemenea justificari pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Mie mi-a "placut" cel mai mult exemplu din final

citat:
Exemplu: un copil de varsta mica vrea o jucarie, iar mama sa spune "nu" pentru ca se întampla s#259; fie randul altui copil sa se joace cu jucaria respectiva. Copilul tipa la mama si o loveste. Mama ii raspunde cu o voce calda, moale: "Te rog, nu o lovi pe mama, nu este frumos". Ea refuza sa para deranjata si isi protejeaza exagerat copilul de un eventual conflict. Acest lucru il enerveaza mai mult pe copil, deoarece se simte ca si cum mama lui n-ar fi realmente cu el. Pentru ca ea nu raspunde atacului, nu reprezinta o persoana puternica si nici prezenta. Copilul este frustrat, raspunsul siropos al mamei pare de fapt o lipsa de r#259;spuns. O loveste pe mama cu piciorul, continuandu-si atacul. Cu cat mama incearca mai mult sa fie concilianta si dulceaga, cu atat copilul devine tot mai enervat, pana cand, in final, acesta se dezlan#355;uie intr-o devastatoare criza de furie (tantrum).

Ps. adica nu e bine sa-i explic copilului cu frumosul...dar ce ar trebui sa dau si eu ca sa priceapa copilul....ca io nu inteleg..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cainele merge mandru cu coada sus. Trece printr-un sat unde toti rad de el ca merge cu coada sus/
Drept urmare merge cu coada jos. In urmatorul sat, toti rad de el ca merge cu coada jos.
Drept urmare, merge cu coadas drepta. In urmatorul sat, toti rad de el ca merge cu coada dreapta.
In concluzie , isi taie coada. Normal, in urmatorul sat, toti rad de el ca n-are coada.

Asa si aici, pe DC:)
Indiferent ce ai face, tot se va gasi un carcotas care va comenta negativ si rautacios.

Prwa multe reguli,nu ne mai putem creste copii doar cu inima, pana nu citim 7 studii si 3 carti de specialitate , atunci cand vrem sa introducem un elemt nou in viata copilului.

Daca se pune o intrebare aici, eventaul de o "new-entry", gata , se gasesc imediat comentarii de genul:"tu cand ai facut copil, te-ai gandit? de ce nu te-ai pregati? da' de ce nu ai citit pe cutare? da' de ce l-ai citit pe cutare".

etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ce faceti voi aicea, ingropati AP-ul, asa-i?
Hai, spor la treaba!
Daca era un subiect despre AP, zau ca ma bagam, dar dat fiind titlul subiectului nu pot zice ca exista multe postari off topic :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mda ... ne-am intors la vechea discutie: alex_andra deplangand noii veniti hartuiti de 'AP-iste mame perfecte' si denizel concluzionand concluzii fara legatura cu subiectul, dar cu "mult substrat" pe care eu personal marturisesc ca nu reusesc sa il descifrez.

Multumesc celor cu care am reusit sa port o discutie constructiva, chiar daca nu era neaparat 'on topic'.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Pai, Laura, daca nu reusesti sa descifrezi ce scriu eu, poate ar fi bine sa citesti cu atentie postarile de pe ultimele pagini (daca nu poti, eu te inteleg. DEcat sa citesti rastalmaciri care n-au vreo legatura cu AP, mai bine... :).

Si, o alta concluzie , nu inteleg ce legatura au discutiile de pe ultimele (cam muuuulte pagini) cu subiectul lui Simali.
Nu crezi ca ar fi mai potrivit un split "Nocivitatea AP" de exemplu? Sau "Pacaleli AP" e mai bine? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

denizel, de vreo 10-12 pagini nu prea mai are legatura ce se discuta cu subiectul initiat de simali. Se discuta ... discutii despre copii si pareri despre "parinteala".
Marturisesc ca nu sunt intr-o pasa prea grozava. Ma duc sa citesc o carte mai bine. O seara frumoasa!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

O seara frumoasa, Laura! Maine sa fii bine, da??

Mergi la inceput