Tigara electronica
Raspunsuri - Pagina 2
sirimie spune:
daniela_b
nu inteleg ce trebuie eu sa iti raspund.
Eu nu am gasit nicaieri informatii daca sunt nocive. Asta e nelamurirea mea.. Daca ai vreo idee mi-ar fi de mare ajutor.
inaioana spune:
Sirimie, sunt multe site-uri de pe care te poti informa, atat straine cat si romanesti, exista si forumuri specializate inclusiv de limba romana.
Eu iti pot spune ca o recomand calduros pentru lasat de fumat. Din toate cele pe care le-am citit, nu este nociva deloc, in orice caz nu suporta comparatie cu fumatul "traditional". Poti folosi initial si o proportie de nicotina cu ea si apoi poti sa renunti cu totul la nicotina, aburind doar lichid aromat.
Trebuie stiut ca sunt doar cateva tipuri de tigari din astea originale si care chiar dau aceeasi senzatie si sunt produse fiabile, cele ieftine si majoritatea de pe piata fiind copii de proasta calitate, motiv pentru care multi dintre cei care incearca sunt in scurta vreme dezamagiti.
Eu am scotocit netul vreo cateva zile bune desprea asta si mai sus sunt concluziile mele rezumate.Eu consider ca daca este folosita fara nicotina, este absolut benigna. Oricum, nicotina din tigarile obisnuite nu e nici pe departe cel mai nociv compus. E greu de rezumat asa un subiect. Iti recomand sa te interesezi din cate mai multe surse (preferabil straine si apoi romanesti - ca sa le poti selecta pe cele din urma, care-s ok si care nu), ele sunt abundente pe net.
ache spune:
Pe piata de aici, din Emirate, a fost intezisa comercializarea tigarilor electronice de mai bine de un an.
Pe motiv ca nu-i sanatoasa. Dar detalii despre ce si cum afecteaza nu stiu, eu m-am lasat fara. Cred ca nici nu ajuta prea mult atata vreme cat pastrezi obiceiul pufaitului cu tot ritualul.

Noah
inaioana spune:
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_cigarette#Health_questions
Edit: Adevarul este ca exista presiuni impotriva ei atat din partea companiilor de tutun cat si din partea organizatiilor anti-fumat dintre cele foarte stricte. Primele e evident ce interese au, iar ultimele sunt deranjate de asemanarea cu fumatul si de faptul ca dispozitivele pot avea nicotina (desi nu te obliga nimeni sa folosesti cu nicotina).
Pe de alta parte, fiind un produs relativ nou, nu s-au terminat studiile in ceea ce il priveste (care trebuie sa dureze multi ani). Totusi, atat despre procedeul de vaporizare si inhalare cat si despre substantele folosite (propilen glicol si/sau glicerina vegetala) inclusiv inhalate se cunoaste deja ca nu sunt nocive. Doar ca scrupulozitatea stiintifica spune ca trebuie studiata procedura pentru tigara electronica in sine. Pana la urma este o alegere a fiecaruia. La linkul de wiki de mai sus, este aratata si situatia legala in diverse tari pentru ca in unele este interzisa nicotina. (Dar fumatul de tutun, nu.
)
Doris-Alina spune:
Din propria experienta...
Eu dau un 10 maxim pentru aceasta inventie...![]()
Fumatoare mai inraita ca mine nu cred sa fi existat...
Nu-mi puteam imagina propria existenta fara fumat...
Pana am cumparat aceasta tigara electronica.
De acord cu ce a zis si Inaioana, cele ieftine sunt de proasta calitate.
Daca alegeti ceva bun, merita toti banii.
Si acum povestea...
Primele 5 zile am fumat nicotina high, apoi am sarit peste mediu si am trecut direct pe low.
Cu nicotina low am fumat inca vreo 10 zile, apoi am trecut pe fara nicotina...propriu zic trageam aburi aromati de vanilie, tabac, etc, existand diverse arome.
Pana cand, intr-o dimineata, cu cafeaua in mana, realizez ce fac si-mi zic singura:
Ce fac eu? trag aburi dintr-o fierotanie?![]()
Gata...si din acea clipa am pus punct.
Azi am 1 an si 9 luni de cand nu mai fumez si ma iubesc pentru asta.
Parca nici n-am fumat vreodata...
Dragelor, o recomand cu toata increderea...
Am recomandat-o multor prieteni si rezultatele au fost fantastice.
Dar trebuie sa si vreti sa va lasati...
Stiu persoane care au achizitionat o astfel de tigara pentru a fuma sanatos.
Eu am stiut ca vreau sa ma las...aici e marea diferenta!
Elle_seb spune:
Doris, de care ai cumparat tu? Ca eu ce am avut nu mi-a placut.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
Lali spune:
Si eu vreau un PM cu tigarile electronice mai bune. Parintii mei trebuie sa se lase de fumat si vreau sa le fac cadou.
Si mai am o intrebare: am inteles ca trebuie incarcate la priza ? Cat tin ?
Elle_seb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Doris-Alina Elle_seb, ti-am scris pe pm. Inaioana si tie felicitari! ![]() www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet Povestea unui Licurici!![]() BLOG DC-Impreuna Timisoara Viata falsa este epuizanta, adevarata viata este inepuizabila. Guy Finley www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele POZE CU NOI![]() www.youtube.com/watch?v=yvdFw3VNJHM" target="_blank">Povestea dintelui pierdut:)), www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4910d596eade3d31e723cf" target="_blank">Christmas 2007 by INES, www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj INES, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories ![]() |
Multam!

Cred ca o sa o incerc si pe asta.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau