Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dosita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lidia_P

Citat:
citat din mesajul lui Dosita

amelia_ilie depinde ce intelegi prin a-si tine capsorul...la 2 luni nici Aron nu si-l tinea in mod consecvent, i-se mai balangana incoace-incolo. Dar nimeni nu mi-a spus ca ar trebui sa imi fac griji pentru asta. Acum deja si-l tine ferm. Deci nu cred ca ar fi o problema.
Fiti atente ce mi-am dat drumul, nu am mai scris atat niciodata, nu ma mai pot opri, nu stiu ce am patit. Dar trebuie sa merg la culcare, ca puiutul meu doarme de 2 ore, iar eu maine o sa fiu zombie.

Mami fericita de ARON (12.11.2010)

al meu la doua luni isi tinea ferm capul, inca din maternitate le uimea pe asistentele alea pe acolo ca el isi intorcea singur capul
eu vroiam sa va intreb daca este normal ca al meu fecior isi doreste sa stea in picioare, adica plange pana il pun eu sustinut sa stea in picioare...ca sa nu mai spun ca face o gramada de abdomene in incercarea de a se ridica in fundulet....este normal?

Mami de Ianis Andrei (11.10.10) grasunelul nostru drag

Eu ma gandesc ca e normal ca el sa se zbata sa reuseasca sa se ridice, dar eu nu te-as sfatui sa il sustii stand in picioare. Piciorusele lui inca nu sunt dezvoltate suficient pentru a-i sustine greutatea corpului. Bineinteles ca lui ii place, dar ar fi mai indicat sa ii lasam sa se dezvolte in ritmul lor. Poate baietelul tau este mai dezvoltat, daca reusea sa-si sustina capul inca din maternitate, probabil va reusi sa se ridice mai repede in fundic, iar pe urma in picioare, decat alti copii.
Gata, acum chiar ma duc la culcare!

Mami fericita de ARON (12.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Neata, nu am mai intrat de cateva zile, dar am ajuns la zi cu cititul
Felicitari micilor crestini din we-ul trecut!!!
Corina, incredibil ce seamana copiii tai intre ei! Am mei nu prea seamana...
Sugubina sa-ti fie de bine noua tunsoare!
Puficele sunt senzationale ca de obicei!
Martutza, ce frumos povestesti tu! Am vz si pozele cu frumosii tai!
Elfica, Clara a luat in primele 2 luni cate 750 g, iar in urmatoarele 2 cate 400-500 g. Ea a fost tot timpul la limita de jos cu greutatea si se multumea cu foarte putina mancare. Cu toate astea, am inceput diversificarea la aproape 6 luni incheiate (mai precis la 5 luni si 3 sapt). Si asa este si acum la 5 ani....mananca foarte putin. Asa ca, dc e felul ei sa fie mai slabuta, indif ca incepi diversificarea sau nu, tot nu va incepe sa ia mai bine in greutate. Important e sa fie sanatoasa

Beatrice, si eu zic sa nu ii dai antibiotic pana nu repeti analiza

Joy, Miruna, Doura, ce placut e sa va citim din nou!!!

Pupam puiutii cu dureri de gingii si le dorim multa rabdare mamicilor lor. La Clara a functionat bine Calgelul si inelele gingivale de la frigider.
Noi suntem ok. Avem 64 cm si 6130 g. Mancam bine, dormim toata noaptea...ce mai.....parca imi da mai multe batai de cap Clara cu fitzele ei decat bb. A zis bine cine a zis: "copii mici- probleme mici, copii mari - probleme mari"

Fug, ca tb sa vina kineto si casa mea e haos

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburica2 spune:

Neata si de la noi!Am avut o noapte groaznica!La ora 3 urla puiutul meu de numai!Imi era asa mila de el de imi venea sa imi iau campii si daca as fi avut o putere sa-i fi luat durerea asupra mea tare bine ar fi fost.Culmea a fost ca dupa ce ca il dureau gingiile a facut si o criza urata de colici avea mititelu la gaze si le tragea dar asa de tare plangea!Of Doamne!Cand va scapa oare si de colici astia?Bine e ca a papat mult mai bine si aseara la 9 a mancat si la 3 dimineata si la 7 iar.Acum a adormit iar mititelul si sper sa aiba somnul linistit ca tare agitat a fost toata noapte!V a pup pe toate si va doresc o zi cat mai usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Pentru un sugar de 7-8 luni propunem:
structura meselor
diminea#355;a – sân sau formul#259; de lapte;
ora 10 – fructe (m#259;r, piersici, caise);
prânz, ora 13 – sup#259; sau ciorb#259; cu cât mai multe si mai
diverse legume
– piure de legume (cartof, morcov, dovlecel)
cu carne (de pasare, peste, vitel)
56
– galbenus de ou de 2-3 ori/sapt.
– chisel de fructe
– suc de fructe
ora 17 – iaurt cu cereale
– fructe proaspete pasate
– cereale cu lapte adaptate sugarului
– orez pasat + brânz#259; de vaci + 5% zahar
– suc de fructe
seara, ora 21 – sân/formula cu cereale
– la sugarul >8 luni m#259;m#259;ligu#355;#259; cu unt,
smântân#259;, budinci.
Aportul de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

Sa bem o zic .. Pentru cele cu noaptea agitata

BB Matei cam tuseste si maine ar trebui sa facem vaccinul. Azi vine cealalta pediatra sa vdm dc ii putem face maine sau amanam.. Ii dau stodal, poate nu evolueaza tisea in altceva totusi muci nu are si nici temperatura.. Si noi banuim dintisori la BB ca tare isi mai roade manutele (nu le suge, le roade!) , baleste totul si scanceste ..

Ana, mami fericita Matei [b] (1.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Fa-i aerosoli cu ser fiziologic. ATAT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Neatza! Sunt pe fuga, asa ca zic si eu ceva rapid si fug....
Deci, inceperea diversificarii nu este egala cu luarea mai bine in greutate. Nu pot intelege de ce se grabesc pediatrii sa recomande diversificarea ca de, nu a luat bebe ca la carte. sunt f bune link-urile postate de Vasari. cititi acolo sa va lamuriti. Diversificarea inseamna sa inveti copilul si cu alte gusturi, nu sa-l indopi. Pana l la un an, principalul aliment trebuie sa fie laptele. Iar legat d efructe, mai ales cele acide, ganditi-va putin, stomacelul lor e f sensibil, si noi il bombardam efectiv. Au destul timp sa pape fructe, deci ce atata graba?
Fug...
A, noi in luna 4 am luat 600g. Aveam la 4 luni 7200 si 63cm.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Pentru un sugar de 7-8 luni propunem:
structura meselor
diminea#355;a – sân sau formul#259; de lapte;
ora 10 – fructe (m#259;r, piersici, caise);
prânz, ora 13 – sup#259; sau ciorb#259; cu cât mai multe si mai
diverse legume
– piure de legume (cartof, morcov, dovlecel)
cu carne (de pasare, peste, vitel)
56
– galbenus de ou de 2-3 ori/sapt.
– chisel de fructe
– suc de fructe
ora 17 – iaurt cu cereale
– fructe proaspete pasate
– cereale cu lapte adaptate sugarului
– orez pasat + brânz#259; de vaci + 5% zahar
– suc de fructe
seara, ora 21 – sân/formula cu cereale
– la sugarul >8 luni m#259;m#259;ligu#355;#259; cu unt,
smântân#259;, budinci.
Aportul de

Draga mea de unde este copiat meniul? Ma ingrozesc...Zahar,unt si smantana...bombe atomice pentru stomacul lor...parerea mea....daca bb e slab si vrei sa imbogatesti gustul supei poti pune 2-3 picaturi de ulei de samanta de dovleac presat la rece...e bun si impotriva parazitilor intestinali si nu atat de "chimic" ca untul din comert...care este un amestec de ulei cu grasimi naturale emulsionate.
Agricultura si zootehnia noastre sunt la pamant dar noi avem galantarele pline cu unt gras, smantana...de unde oare?...Cine are surse la tzara mai bine baga dupa 1 an aceste doua alimente de la sursa sigura dpv calitativ.
Zahar pentru ce? sa stimuleze ficatul si pancreasul?Gustul se dezvolta in timp si cu rabdare si consider un atac la sanatatea copilului sa-i pui zahar sau sare in mancare pana la 1 an.In ciorbe mai bine pui doua picaturi de lamaie sau de borsh iar branza trebuie sa aibe gust de branza nu de zahar.
Voi cauta meniuri de la Victor si retete sa le pun aici.Spre exmplu in gris cu lapte poti pune putina para rasa sau mar ras si usor calit cu scortisoara (e buna mai ales la diarei) si iese delicios fara zahar.De preferat a se folosi razatoarea de sticla.
Apoi fiecare masa trebuie completata cu san daca nu se satura copilul...mi se pare prea devreme la 7 luni sa ajunga l adoar doua mese de lapte matern...acest meniu pare mai curand pentru 1 an.
Nu dati cu pietre dar fara modestie ma pot lauda cu un copil (Victor) care mananca orice si e curios sa testeze gusturi noi,nu am probleme cu el si am respectat si eu aceste reguli primite de la mamici cu copii mai mari.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui amelia_ilie

Martutza . Ai niste copilasi tare dulci .

Si micuta mea a luat putin in greutate in luna a doua, doar 600 g, si 5 cm. S-a lungit draga de ea, a luat deja 9 cm de la nastere si pana acum si 1,680 kg. Speram sa recuperam cumva, desi nu e slaba, e doar finuta, are ceva cutulite pe picioruse, pe spate, nu e plina de carnaciori, doar asa, inceput de...

Ma ingrijoreaza ce spunea doctora, ca ar trebui sa inceapa sa-si tina capsorul singura. Nu e devreme le 2 luni?

Mami de Cristiana (29.12.2010)

Draga mami de Cristiana...cand e odihnita si ma ales nu imediat dupa masa...pune-o pe burtica cateva secnde-minute...cat rezista pana cade in nas...asta o va ajuta sa-si dezvolete musculatura gatului sispatelui si sa-si sutina capul.
Am mai zis si repet...FIECARE COPIL ARE RITMUL LUI DE DEZVOLTARE.
Fimiu pe 09.02.2008 (nascut pe 12.03.2007) a facut primii pasi singur.De la 3 luni dormea pe burta sau se intorcea singur de pe o parte pe burta,si de la 6 luni o lua de-a busilea pe covor...am o nepoata care la 6 luni inca nu o pusese masa in fund si la 1 an si 4 luni mergea doar tinuta de mana...si acum are aproape 6 ani si e super ok,merge la sc de dans a lui M Petre,etc....so...fruntea sus bobocel...este mica Cristiana dar are timp sa invete...tu trebuie doar sa-i arati ce are de facut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Joy te pupacinizez, merci mult!

Elfica si noua ne-a dat panadol dupa vaccin, deci nu e iesit din comun. Eu am decis sa o ascult si i-am dat. Tu alaptezi exclusiv? ca atunci are sens sa mai astepti cu diversificatu. Si eu as mai sta..dar noi papam mixt, mai mult LP, si parca as incepe sa le dau catealtceva. Am multe dubii si intrebari si nu stu ce sa fac. Mergem sapt viit la dr ca facem 4l si sa faca si vaccin si atunci vad si ce zice ea.

Martutza am vazut pozele cu fetita, e o dulcicaaa!Superb costumul de botez!

Am venit de la tuns, sunt noua Andreea Esca sa stiti. Imi place ca o sa il pot aranja cu peria, nu mai vad asa fire luungi peste tot; si il pot si prinde motz.

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

Multam fain de apreciere...nasa a ales rochia si paltonul mandrei

Duamna Esca...cand apareti in pozne sa va vedem...sau la stiri..

Mergi la inceput