Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(17)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Legat de diversificare, nu stiu ce au pediatrii nostri cu sucul de portocale! E acid, eu stiu ca dupa 1 an se poate da. Maria a avut reactii la portocala (e drept ca eu nu i-am dat niciodata suc, ci fruct) pana la 1 an si 3 luni.

Aici este o schema foarte buna si vad ca sunt trecute nectarinele, dar nu in primele 2 luni de la inceperea diversificarii. Portocalele sunt mult mai jos: http://www.wholesomebabyfood.com/solids2.htm
Alte linkuri utile ar mai fi:
http://www.babycenter.com/0_what-i-wish-id-known-about-starting-my-baby-on-solid-food_1475811.bc
http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html

Edit: aici http://www.wholesomebabyfood.com/forbiddenbabyfood.htm spune si de ce e bine sa dam mai tarziu unele alimente (jos e un tabel mai clar). Dar pt diversificare e bine de citit capitolul "Allergies".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Salutari si de la noi, dupa o absenta ceva mai indelungata. Intre Emanuel, Iustin si multe altele nu prea am apucat sa mai intram si nici sa citim din urma.

Noutati prea mari nu avem: crestem, suntem tare cuminti, ne-am facut in sfarsit un program cat de cat clar cu papa, joaca si nani...si cam atat.

Sper ca sunteti toate bine si puiutii la fel

Beatrice, Andreeac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Miruna, ma bucur ca sunteti bine. Ce planuri mai aveti cu botezul la gradina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

alina acum sunt ok...

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

la multi ani pt implinirea unui an de odisee!

pe 4 aprilie nasc prin cezariana! este planuita treaba;;)

vasari..eu i-am dat lui Tudor de pe la 6 luni cate un pic de portocala..si al meu nu a avut reactii nasoale..depinde de copil cred..oricum foarte bune lincurile!

va o zi frumoasa!

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor,pestisor de 12.03.09 si de fluturas de 34+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dosita spune:

Ei...sa va mai scriu, daca tot am reusit sa va ajung din urma cu cititul
A inceput sa-mi cada si mie parul. Deocamdata tratez problema cu indiferenta, sper sa-mi ramana la final vre-o trei fire...asa, de model..
abramburica2 sa stii ca si eu am impresia ca ii ies dintisorii lui Aron, dar pana nu am citit postarea ta, am crezut ca nu poate fi adevarat. La noi nu e chiar asa drastica situatia, doar ca cateodata isi roade pumnii cu salbaticie si plange neconsolat, de parca l-ar durea ceva. Sa stii ca am sa cumpar si eu gel, sa vad daca ii alina durerea.
Elfica imi place cum gandesti, sunt total de acord cu tine, atat in legatura cu diversificarea, cat si cu statul in fundic.Eu nu cred ca te joci, cand nu procedezi conform sfaturilor pediatrului, ci consider ca pur si simplu iti urmezi instinctul matern. Deci eu te sfatuiesc sa astepti linistita cu diversificarea aia, mie nu mi se pare ca ar fi luat fiica ta chiar asa de putin in greutate. Iar in legatura cu statul in fundic, nici eu nu am de gand sa il sprijin cu perne, acestea fiind moi, nu il sustin suficient si in mod clar ii afecteaza coloana.Eventual mai poti ridica cateodata spatarul caruciorului la 45 grade, sa mai vada si el lumea dintr-un alt unghi.

Mami fericita de ARON (12.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

la mine este o certitudine ca ii ies dinti, pe langa ca are saliva in exces si isi baga pumnul tot in gura de ceva timp acum cateva zile mi-a facut si temp 38.2 asa din senin fara motiv si astazi cand m-am uitat in gurita lui am constat ca in partea de jos se vad formele a doi dintisori ce stau sa sparga ca sa nu mai zic ca este super sacait si gingia este usor inflamata

Mergi la inceput

amelia_ilie depinde ce intelegi prin a-si tine capsorul...la 2 luni nici Aron nu si-l tinea in mod consecvent, i-se mai balangana incoace-incolo. Dar nimeni nu mi-a spus ca ar trebui sa imi fac griji pentru asta. Acum deja si-l tine ferm. Deci nu cred ca ar fi o problema.
Fiti atente ce mi-am dat drumul, nu am mai scris atat niciodata, nu ma mai pot opri, nu stiu ce am patit. Dar trebuie sa merg la culcare, ca puiutul meu doarme de 2 ore, iar eu maine o sa fiu zombie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dosita

amelia_ilie depinde ce intelegi prin a-si tine capsorul...la 2 luni nici Aron nu si-l tinea in mod consecvent, i-se mai balangana incoace-incolo. Dar nimeni nu mi-a spus ca ar trebui sa imi fac griji pentru asta. Acum deja si-l tine ferm. Deci nu cred ca ar fi o problema.
Fiti atente ce mi-am dat drumul, nu am mai scris atat niciodata, nu ma mai pot opri, nu stiu ce am patit. Dar trebuie sa merg la culcare, ca puiutul meu doarme de 2 ore, iar eu maine o sa fiu zombie.

al meu la doua luni isi tinea ferm capul, inca din maternitate le uimea pe asistentele alea pe acolo ca el isi intorcea singur capul
eu vroiam sa va intreb daca este normal ca al meu fecior isi doreste sa stea in picioare, adica plange pana il pun eu sustinut sa stea in picioare...ca sa nu mai spun ca face o gramada de abdomene in incercarea de a se ridica in fundulet....este normal?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lidia_P

la mine este o certitudine ca ii ies dinti, pe langa ca are saliva in exces si isi baga pumnul tot in gura de ceva timp acum cateva zile mi-a facut si temp 38.2 asa din senin fara motiv si astazi cand m-am uitat in gurita lui am constat ca in partea de jos se vad formele a doi dintisori ce stau sa sparga ca sa nu mai zic ca este super sacait si gingia este usor inflamata

Mami de Ianis Andrei (11.10.10) grasunelul nostru drag

Observ ca voi sunteti totusi mai marisori cu o luna intreaga decat noi. Eu citisem ca primii dintisori apar pe la varsta de 6 luni, iar noi nu avem decat 3 luni jumate. Mie mi-e groaza sa nu tina inca 2 luni tot chinul asta. Ca in rest Aron e un copil tare cumintel si in sfarsit au trecut si colicile alea urate...Oricum vom trece noi si peste asta...

Mergi la inceput