Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(17)
Raspunsuri - Pagina 8
beatrice75 spune:
Fetelor, voi repeta analiza de pipi (sumar urina si urocultura)
Azi merg la Stanciu, dar la ce nebunie e la usa lui, nu cred ca-mi va dicta el mie cum sa prepar supa de legume pt bebe.
eu la cine sa ma duc?
Andreea, poate apelez IAR la tine!
martutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elfica Heidy: Multumesc mult! Sugubina: Nu ma deranjeaza ca mi-a dat Panadol, ci ca mi-a dat preventiv. Eu sunt anti dat si luat medicamente fara motiv. Pai daca nu face febra deloc, de ce sa ii dau? Asa cum v-am spus, a venit sotul si m-a intrebat daca am citit materialul dat de pediatra si de ce nu fac nimic in consecinta. Mi-a spus ca ma joc si ca de ce l-am mai pus sa mergem la o pediatra in celalalt capat al Bucurestiului daca eu nu o ascult... Dar eu ma gandesc ca o mai las o saptamana de la consult si vad cat ia in greutate. Daca ia ok, o las fara diversificare, daca nu, bag cereale si mar. Mai vedem, sper sa nu fie cazul... Noapte buna! Cedez locul sotului, ca il tot aman de ceva vreme! Pe maine! Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 |
IO-s de acord cu tine...cum adica Panadol preventiv...fimia facu 38.7 si i-am bagat supozitor (oricum si asta e pe modelu lu'frasu...sa nu puna gura pe siroape dulci si groase) si gata.
Preventiv fac un tratament homeopat,o imunizare,un ceai ...etc dar nu medicamente.Panadol este medicament care trateaza durerea si febra nu o previne....
Cat despre diversificare...da...in ziua in care a facut 6 luni Victor a primit supa de radacinoase (in acest moment al vietii noastre daca nu vrea de mancare sau e bolnav singurul lucru pe care nu-l refuza e o supa sau ciorbita cu multe legume...si zau ca ma bucur)..si mar ionatan ras pe raza de sticla la doua saptamani dupa ce am ajuns la o cantitate considerabila de supa-crema de legume.
Tu zi-i sotului ca pretuiesti vb pediatre si le cantaesti bine ca o femeie inteligenta ce esti dar s-a stricat balanta...si mai dureaza pana o echilibrezi ...nu grabi stomacul copilului.
Sa te lumineze DD sa faci ce e bine pentru bb.
Joy21 spune:
citat din mesajul lui beatrice75 Fetelor, voi repeta analiza de pipi (sumar urina si urocultura) Azi merg la Stanciu, dar la ce nebunie e la usa lui, nu cred ca-mi va dicta el mie cum sa prepar supa de legume pt bebe. eu la cine sa ma duc? Andreea, poate apelez IAR la tine! |
Mai toti pediatii au 2-3 pag cu conceptia lor despre diversificare. Deci cred ca iti va da ceva printat.
martutza spune:
citat din mesajul lui Vasari Legat de diversificare, nu stiu ce au pediatrii nostri cu sucul de portocale! E acid, eu stiu ca dupa 1 an se poate da. Maria a avut reactii la portocala (e drept ca eu nu i-am dat niciodata suc, ci fruct) pana la 1 an si 3 luni. Aici este o schema foarte buna si vad ca sunt trecute nectarinele, dar nu in primele 2 luni de la inceperea diversificarii. Portocalele sunt mult mai jos: http://www.wholesomebabyfood.com/solids2.htm Alte linkuri utile ar mai fi: http://www.babycenter.com/0_what-i-wish-id-known-about-starting-my-baby-on-solid-food_1475811.bc http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html Edit: aici http://www.wholesomebabyfood.com/forbiddenbabyfood.htm spune si de ce e bine sa dam mai tarziu unele alimente (jos e un tabel mai clar). Dar pt diversificare e bine de citit capitolul "Allergies". _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 Tortul fermecat al meu o sa fie cu de toate. Si cu ciocolata... si cu mere... si castraveti... si lamai... |
....well done mami.Portocala e acida si irita funduletul din cate stiu eu...Vic a primit-o la 11 luni in manutza si a supt cat a vrut el...si azi mananca fructe zilnic fara exceptie.
beatrice75 spune:
Si in alta ordine de idee, RATUSCA draga, sunt suparata ca nu mai dai niciun semn!
Olgutzika spune:
'neata!
Sugubina, transmite-i felicitari Elenei. Si ca vreau poze cu Alexandru ( Alex a ramas ? ), cand are ea timp De moatzele tale ce pot sa mai zic?!?!
Cu diversificarea asta presimt multe dureri de cap E scoala antica si de demult a pediatriei romanesti...datorata vremurilor in care mamele mergeau la serviciu dupa trei luni, copiii ( si despre noi e vorba ) erau intarcati, iar alimentatia se suplinea cu alimente semisolide...
Sunt de acord cu fetele: diversificare la 6 luni, mai ales la copiii alaptati exclusiv, alimente si grupe de alimente introduse treptat, fara zahar si grasimi pana la un an...Un articol de pe un site pe care eu l-am si inca il citesc mult http://baby.about.com/od/feeding/ss/solids_baby_timing_introduction.htm
Elfica, fa socoteala la ce greutate ar ajunge Iulia la un an daca ar lua lunar 800g. Copiii nu mai iau asa mult in greutate dupa 3 luni, incep sa devina din ce in ce mai activi...Iar cu pediatra ta...tu esti parintele copilului, tu hotarasti pentru el. Consiliata, fireste, de pediatra.
martutza spune:
citat din mesajul lui beatrice75 De asta l-am pus pe forum, sa vad si parerea voastra, cica din cartea unei nutritioniste copii. Ca eu sincer, nu stiu la cine mai apelez pt diversificare bebe. Bebe al meu a papat numai lapte pana acum si ce credeti?med de fam(voi sterge mai tarziu mesajul acesta)cica de azi sa incep cu supa si piure legume in care sa pun toate legumele posibilepi nu se introduc aceste alimente pe rand? |
Cati ani are duamna dotol? Nu de alta dar se vehicula zvonul prin anii 90 ca intrarea la medicina era conditionata de cheile la Cielo sau la garsoniera...ma scuze duamna in cauza...dar daca are copilul o alergie tu ca mama de unde sti la ce?....incet si cu rabdare..cu piure de morcov,apoi adaugi pastarnac, apoi dovlecel fara samburi,cartof dulce,radacina de patrunjel,telina,fasole verde...cate una la 2-3 zile dupa ce observi reactia copilului...eu nu sunt pediatru ...asa ca nu ascultati de mine...eu sunt mama si vreau ce e mai bine pentru copilul meu...asa cum am facut la Vic voi face si la Claudia si sigur nu voi da gres.
Cum mai e Robert?
Pupice si nervi de otel.
beatrice75 spune:
Multumesc de intrebare!E bine, ii prieste foarte bine pana acum, cel putin, Humana!Eram disperata, copilul scadea in greutate si nu mai manca nici 10 ml lapte, clar nu i-a priit Novalacul, de asta s-a ingrijorat si dr si i-a dat multe analize de facut. N-a vrut sa-i schimbe Lp de frica ca va avea intoleranta la lactoza si asta ar fi insemnat ca dupa o saptamana in caz de intoleranta, sa-i schimbe iar LP. Aceasta analiza inca nu a iesit, dar noi ca parinti cu de la noi putere am schimbat LP. Acum ne rugam sa nu aiba intoleanta, dar la modul in care papa Humana, nu s-ar zice. Azi incercam sa ajungem la pediatru, tinem legatura pe mail cu dansul. Sa vedem ce ne zice de diversificare si de ecoli., cu ce antibiotic e de acord. Noi oricum repetam maine analiza.
anymona spune:
citat din mesajul lui beatrice75 Si in alta ordine de idee, RATUSCA draga, sunt suparata ca nu mai dai niciun semn! |
Nici Lore76 n-a mai intrat de multa vreme.....:( Sper ca sunt bine si ele si fetitele
Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)