Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(17)
Raspunsuri - Pagina 14
ana_o spune:
faina melodia, Raluca!
sa nu uit, Elfica, a fost f frumoasa lumanarea, o sa fie mai graitoare pozele. Inca le astept.
danaint spune:
Neata fetelor!!
Venim de la eco de fontanela si de sold, totul este cat se poate de normal Dr neuro spunea ca daca nenorocenia de icter afecta cumva, pana la 4 luni s-ar fi vazut ecografic. Deci suntem happy!!
Ref la tinutul capului, ca pentru mine a fost un subiect taaaare stresant. Neuro de la noi spune ca pana la 3 luni ar tb tinut. INSA: in cartile americane spune ca pana la 5 luni tb musai tinut. Iar daca este prematur sau dismatur bebe, chiar si mai incolo (in functie de varsta corectata). Noi am inceput sa il tinem la 3 luni juma (varsta corectata 2 luni si o saptamana) So relax nu faceti ca mine sa va stresati excesiv, ca uitati ce am patit eu de la stres (tiroida auto-imuna, distractie mare)
Cum zice si adipapazi, sunt foarte bune exercitiile de stat pe burtica pentru intarirea musculaturii gatului. La noi urla ca apucatul cand il puneam pe burta, insa am gasit la mothercare un ecranel cu niste imagini care se misca, niste girafe si elefanti, si canta in acelasi timp "It's a small world", si e atat de interesat de ecranul asta incat e in stare acum sa stea si juma de ora sprijinit in manute, pe burta, numai sa vada animalele alea cum se misca Si zambeste si le vorbeste pe limba lui
Alt exercitiu bun este stind pe spate, sa ii aduci mainile in fata sa i le incrucisezi peste piept. Intai stanga sus, dreapta jos, apoi invers. Ii intareste muschii spatelui.
danaint spune:
Aa! Si daca bebica nu vrea sa se sustina in maini pe burta, si prefera "picatul in nas", se poate rula un prosop si pus sub pieptul lui bebe (astfel incat sa nu stea cu barbia in el, sa ii sustina practic umerii) si incercat asa sa il pui pe burtica.
BraveGirl spune:
neatza!
Dana, felicitari pt vestile bune!
Vedeti ca exista niste centre de activitati doar pt pus pe burtica. au o perna speciala care ii ajuta sa stea. Eu am o salteluta de joaca care are prinse pe lateral niste jucarele care dc le atinge bebe se balanseaza. Are o perna de pus pe burta si il tin ba pe burta, ba il intorc pt jucarele de pe bare. Bebe dc ii dai mana, se trage si se ridica direct in picioare.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
danaint spune:
Ana, eu mi-am rezolvat durerea in gat cu bomboane cu miere si propolis de la Trahisept. Sanatate si lui Davidutu!
heidy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_o ral_eli, chiar as avea nevoie de-o cana fierbinte cu lapte. ms! am un rosu-n gat de zile mari. si cred ca si puiul a racit, e infundat si tuseste. dar sec, asa... ca si cand s-ar ineca. Of! Buna dimineata all! Ana, mami de pui mic, David Ciprian, minunea minunilor! |
Ana, sanatate multa si nu il lase pe David infundat. Pune-i ser si aspira-l sau blocheaza-i narile sa traga mucisorii. E nasol daca ii lasi in nasuc, poate da in altele mai grave.
Si eu am fost racita si bb a luat de la mine si s-a manifestat tot asa cu muci si se ineca de la ei. O saptamana aproape (chiar dupa botez- cine zice ca bbii nu racesc la botez? O fi al meu mai slab de inger ..) ne-am chinuit asa, dar acum suntem mult mai bine.
danaint uite ca nu stiam faza cu prosopul rulat sub piept. Tudor sta pe burtica dar numai pe antebrate, nu se ridica si in palme..si tot asa, trebuie sa il distrez ba cu laptopul, ba in fata oglinzii, in fata televizorului.. jucarelele sunt absolut neinteresante.
Buna dimineata tuturor.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
Cristale spune:
AnaO imi pare rauca sunteti bolnaviori.sa treaca cat mai repede.
Dana ce bine ca nu l-a afectat pe Lucas icterul.Incet, incet crestem mari.
Nici lui David nu ii place sa stea pe burtica, dar tot asa il ademenesc cu jucarii.