Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(17)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Multumesc pentru sfaturi si pentru linkurile despre diversificare. Ma apuc de studiat serios! Cu sotul ma descurc, stie ca iau atitudine si nu accept ce mi se spune decat dupa verificari. Mai greu imi va fi la controlul de 5 luni cu pediatra, ca banuiesc ca a notat in fisa ca incepem diversificarea si ma va intreba ce si cum. Si eu ce ii spun, ca instinctul matern mi-a dictat altceva? O sa vad eu cum gasesc diplomatia necesara sa trec cu bine peste vizita, ca o apreciez ca doctorita, mi-ar parea rau sa ne "certam".

S-a nascut cu 2.500, am scos-o din spital cu 2.360 si la 4 luni avea 5.310 (de fapt 5.410 cu tot cu body cu maneca scurta si cu pampers, ca asa ii cantareste si apoi scade 100g). Materialul genetic isi spune cuvantul, eu am fost slaba toata viata si mereu sub greutatea medie, sotul a fost slab rau de tot, pana acum cativa ani, adica pana s-a lasat de fumat, asa ca nu are cu cine sa semene. In plus, suntem si mici de statura, eu 1,52, sotul 1,64, asa ca nici ea nu va fi un pui de elefant, sa ia in greutate enorm. A luat 3 kg. in patru luni, deci e la limita minima, nu? Ea zicea ca ar trebui sa ia cel putin 700 g/luna ca sa fie bine. Of, sper sa recupereze luna asta si sa ia bine in greutate.

Va pup, ca plange, tr sa o conectez la "dozatorul de lapte".

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dosita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Multumesc pentru sfaturi si pentru linkurile despre diversificare. Ma apuc de studiat serios! Cu sotul ma descurc, stie ca iau atitudine si nu accept ce mi se spune decat dupa verificari. Mai greu imi va fi la controlul de 5 luni cu pediatra, ca banuiesc ca a notat in fisa ca incepem diversificarea si ma va intreba ce si cum. Si eu ce ii spun, ca instinctul matern mi-a dictat altceva? O sa vad eu cum gasesc diplomatia necesara sa trec cu bine peste vizita, ca o apreciez ca doctorita, mi-ar parea rau sa ne "certam".

S-a nascut cu 2.500, am scos-o din spital cu 2.360 si la 4 luni avea 5.310 (de fapt 5.410 cu tot cu body cu maneca scurta si cu pampers, ca asa ii cantareste si apoi scade 100g). Materialul genetic isi spune cuvantul, eu am fost slaba toata viata si mereu sub greutatea medie, sotul a fost slab rau de tot, pana acum cativa ani, adica pana s-a lasat de fumat, asa ca nu are cu cine sa semene. In plus, suntem si mici de statura, eu 1,52, sotul 1,64, asa ca nici ea nu va fi un pui de elefant, sa ia in greutate enorm. A luat 3 kg. in patru luni, deci e la limita minima, nu? Ea zicea ca ar trebui sa ia cel putin 700 g/luna ca sa fie bine. Of, sper sa recupereze luna asta si sa ia bine in greutate.

Va pup, ca plange, tr sa o conectez la "dozatorul de lapte".

Da, intr-adevar greu cu pediatra....si mie mi-e groaza ca in curand va trebui sa merg la controlul de 4 luni, sa nu cumva sa ma sfatuiasca si pe mine sa incep diversificarea...ca eu clar nu incep, dar nici sa o contrazic nu vreau, sa nu se supere, crezand ca ma indoiesc de profesionalizmul ei. Vad eu cum fac, dar daca e cazul, eu am sa mint, spunand ca nu a prea vrut micutul sa manance. Ca se mai intampla, nu?

Mami fericita de ARON (12.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Mai, dragele mele... eu am fost certata ca nu dau apa cpilului. Si pediatra, si nasa si soacra... Le-am "linistit" cu diplomatie, spunandu-le ca fiecare mama simte ce are nevoie copilul ei si ce nu. Si ca toate studiile recente demonstreaza ca laptele de mama substituie si apa si hrana, deopotriva.
De ceva timp incerc sa termin mesajul, pana acum am fost in iubire cu Piersicuta, l-a apucat un ras teribil si ne-am pus pe joaca.

Mergi la inceput

Care e urmatorul vaccin optional dupa Rotarix si cand s-ar face? Sa pot studia dc il accept sau zic pas si la acesta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Ana, LM tine si de sete. La 1 an jumatate M a luat o enteroviroza f urata si datorita alaptatului am scapat de deshidratare si internare.
La LP se da si apa? Sunt curioasa. Nu stiu.

Maine si poimaine la DM sunt reduceri. -20%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

da, da da. vazui si eu reducerile la dm!maine imi fac stocul pt 3 luni si poate imi iau si pt mine ceva

mami de Robert Petru

poze

Mergi la inceput

AnaO: Cu familia si prietenii mi-e si mie usor, dar cu pediatra mi-e jena, ca sigur se va supara ca ma dau eu mai desteapta decat ea. Sper sa nu fie cazul sa intru in polemica. Dupa ce am citit informatiile de pe link-urile sugerate pe forum, sunt cu atat mai convinsa sa nu incep diversificarea. Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Incerc sa ajung maine la un Plafar pt schinduff, poate reusesc sa ma relactez...cat sa-i mai dau 80 ml pe zi macar!

Elfica, nu stiu care e urmatorul vaccin optional, dar mie pediatrul mi-a zis sa-l fac dupa varsta de un an.
Mi-a zis sa-i dau si putin ceiut, dar nu de la Baby Drink ca acesta constipa si mai tare, ci de la Hipp, dar nu-i place.
Ana, eu am incercat sa-i dau 2 lingurite pe zi de apa (ce norocoase pe voi ca alaptati!)si refuza, zici ca-i dau sirop amar.
Parca de la humana s-a mai reglat si cu kk.
Va urmez sfatul si maine repetam urocultura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

N-am reusit sa ajungem azi la pediatrul, nici macar pe lista de urgenta, dar ne-a promis asistenta ca maine se rezolva.

V-ati cumparat scaun de masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Eu am fost certata de Lucasel vreo juma de ora, si nu stiu de ce mi-a tot vorbit f serios, si uitindu-se in ochii mei... Cand il mai intrebam ceva, sarea repede sa imi zica "hu hu huuu" pe cel mai serios ton din lume. apoi a adormit

Mergi la inceput