Stelute de ianuarie februarie 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 6
liuda1 spune:
aaaaa noooo, Aelita, Diana nu mananca orice la gradinitzaaaa!!!! ce ai? te-ai lovit!!!!
Alege si acolo, bafta mea e ca educatoare o accepta as cum e, nu o fortzeaza, nu o hraneste, deci fata a intzeles si ea cum sa o ei! Acolo mananca ciorbica in general, carnea nu!!! Si felul doi mananca daca au paste, piure, sos, orez, adica ce mananca si acasa!!! Carnea nu o atinge, de nici o culoare, pestele nu il mananca, Spanac (stomac) - nu mananca... mazarea nu mananca, deci de multe ori ea felul doi nu il manaca, si deja doamna de la bucatarie stie si ii face un sandvish, ceva acolo...
Pai nici la gustare nu mananca mereu! mananca daca e banana (fara iaurt, ca ala cica nu e bun). Mananca daca au corn (un corn ordinar, fara nimic in el, o cocaaa). aaa si mananca gogosile... In schimb ramane flamanda cand au clatite cu gem sau ciocolata, ca nu le manaca, ca nu suporta atata dulce in gura, si nu mananca placinta daca au!!!!
deci daca intr-o zi are felul doi mazare si la gustare clatite, o iau de acolo lihnita si la primul chiosc fura o franzela sa mananceee!!!
Acum o saptamanaa a lipsit educatoarea 2 ore, a fost la inspectorat, si la pranz aveau spanac cu orez si carne. Si a zis Diana ca nu mananca STOMAC si asistenta care e cu gura mai mare asa a sarit "hai hai, macar niste carnitza, nu ne ridicam pana nu mananci" si Diana cand aude cuvantul "carne" rabufneste direct intr-un plans din ala cu suspin.... Dap ce era seara la gura Dianei, o stia tot vestiaru' a venit si educatoarea sa zica ca a plas, ca tanticile alea nu stiu cum sa o ia, si sa stiu ca a plans, ca sigur va zice!!! Si Diana comenta cu gura mare "eu am zis a nu vreau stomac (spanac), da elena zicea "nu comentam, mancam!!! si uite asa imi baga orezul ala cu marar, aveaaa stomacul ala numai marar!!!" (la ea ce e marar, ce e spanac tot aia e)
Acum s-a lamurit si asistenta sa nu o mai fortzeze... ca a doua zi de dimineatza Diana mi-a mai parat-o odata, asa ca am fost nevoita sa o anuntz "oficial" (sa auda si Diana) ca sa nu o fortzeze, mai ales cu carnea, ca altfel refuza sa mai vina si e mai mare durerea!!!
De atunci in loc de BUNA DIMINEATZA, Diana cand intra la gradi, intreaba "ce avem la felul doi?" ... adica daca e ceva ce nu mananca sa anuntz asistenta, ca aia a ramas acum capul rautatzilor, ca numai ea nu stie "preferintzele" copilului!
aelita spune:
mai ai sa-i spui ca mai ai 7 luni si nu stiu cate zile si scapa
da,mai,bine macar ca esti sigura acum ce ai de facut,ca ai incercat toate metodele.asa macar esti impacata !
aelita spune:
haha nu mananca stomac
clar au fortat-o in ziua aia ,de a plans,si au venit ele sa te anunte mai voalat,sa nu crezi ca a fost asa rau...
bine ca spune Diana tot,ca altfel,sunt copii care nu spun si sunt fortati la masa ,si plang si inghit...
v-am mai zis eu ca de asta imi era cel mai frica la gradi,asta era paranoia mea ,sa nu imi forteze copilul si sa nu spuna acasa.
liuda1 spune:
Nu Aelita, eu chiar ma intzeleg bine cu educatoarea, si Diana o adora, si imi zice si cand face rele, si cand face bune, in general anuntza cand e ceva mai de zis, ca a durut-o ceva, ca a plans, ca n-a facut fise, sau vine si zice ca n-a dormit, sau ca n-a mancat, sa stim ce facem cu ea dupa... Deci educatoarea o face mereu, si mi-a zis ca a fost plecata si n-a asistat la masa si fetele nu ii cunosc Dianei "apucaturile" asa ca a plans un pic... a zis, ca personalul e de vina, ca ele nu asista la masa, sa stiu "particularitatzie" fiecarui copil, de aia s-a intamplat!
lasa ca e bine sa mai si insiste, ca altfel Diana nu afla ca e buna mamaliga, a insistat luni la rand educatoea pana a facut-o sa guste si acum mananca de crapa falcile!
nooo, treaba e doar in asistenta care e un pic mai dura, mai cu armata!!!
Lore1980 spune:
Neatza la amiaza!!!
Haideti ca am alergat de azi dimineata, nu m-am oprit pana acum.
Am facut cumparaturi, am rezolvat una alta si nu mai pot. Imi trag sufletul la o cafeluta si ma delectez cu voi!
Biribu, ce spui tu acolo de 2-3 edu la 10 copii e SF pt noi. Dar nici la noi la gradu nu e foarte rau, sunt 20 de copii in grupa, sunt cam 15 in grupa zilnic, au si infirmiere care au grija de ei peste tot. Deci sunt cam 2 femei la 20 de copii. Ceea ce e foarte bine, edu sunt super, fac niste lucrari tare frumoase cu ei. Sunt multumita, tind sa cred ca problema e de fapt cu dormitul si ca acolo e un program bine stabilit. Cat despre mancare, eu nu pot sa am plang de Radu, e ok, chiar prea bne, ma cert cu el si-I mai tai ratiile. Cum o dai nu e bine, mi-e teama sa nu devina grasut.
Eu o admir enorm pe Liuda pentru rabdarea cu Diana. Eu cred ca o luam razna, daca trebuia sa ma rog de copil sa manance mai normal asa. Jos palaria pentru rabdare si determinare! Asa ca, Biribu, ascult-o ca e maestra la faza cu mancarea! Desi nimeni nu cred ca si-ar dori titlul asta!
Lala e posibil sa fie cum zici tu cu gradi, ceva l-a suparat rau si a ramas bine intiparit in mintea lui. Acum e si cu dormitul ca nu-i mai place sa doarma la pranz. Cat despre scoala, ma sperie ca e asa aproape momentul. Aud de pe la fostii colegi de gradi, care au mers la scoala in toamna numai despre teme, dictari, citit si timp liber ioc. O iau la fuga!!! A si daca poti, da-mi si mie pls pe privat intamplarea care a dus la mutarea voastra! Vroiam sa-ti mai zic ca citesc totr timpul cu placere despre fetele tale, despre Alice, ce logica si ce gandire are la 4 ani! Si Anna se pare ca-i calca pe urme!
Dana, buna idée, nu m-ar deranja deloc sa-i zic nasa Aelita! La cat de super femeie este, chiar mi-as dori-o de nasa!
Hele, imi pare rau ca ai o sarcina asa de grea! Cat despre raceala, ce sa zic, e urata tare, am trecut si noi prin asta, Radu a fost cel mai lovit, dar a trecut! Bagam echinaceea acum si Isoprinosine! Vedem cum merg! Sanatate multa tuturor!
Aelita, ce tare e Andres cu bigudiurile! Mare cochet este, si destept foc! Iar temele pt acasa, hmmm… n-am avut inca asa ceva! Pe mine ma ingrozeste apropierea scolii! Te pup nasa!
Iar am scris o gramada! Daca am uitat pe cineva, iertare, sunt la inceput! Va pup fetelor!
liuda1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lore1980 Eu o admir enorm pe Liuda pentru rabdarea cu Diana. Eu cred ca o luam razna, daca trebuia sa ma rog de copil sa manance mai normal asa. Jos palaria pentru rabdare si determinare! Asa ca, Biribu, ascult-o ca e maestra la faza cu mancarea! Desi nimeni nu cred ca si-ar dori titlul asta! Lore, mama Raducului |
nu m-a admira ca n-am facut nimic... a trebuit sa supravietzuiesc de cand avea nici 2 luni si n-a mai vrut lapte...
Si nici rabdare nu am avut mereu, am mai luat-o si pe aratura!!!
Nu prea am avut de ales...
Nu e de admiratzie deloc...
aelita spune:
da,LIUDA s-a chinuit rau ,de la 2 luni ale Dianei.
bine,nici noi n-am fost departe,de cand au crescut copiii..
Lori,haha nasa
dar ii mai culca si la varsta asta ?? ca eu cred ca e nasol tare sa ii culce asa mari,ca cine mai vrea??
aici mi se pare ca doar anul asta,grupa de 3 ani dorm,apoi stiam ca nu mai dorm,de la 4 ani.
ploua rrrau si ce bine ca a venit tati acasa ,sa o ia el pe Sofia,ca altfel trebuia sa scot baietii in ploaie.
bai,se potrivesc asa bine la mine,mereu!!
am facut mancare de marar cu pulpe de pui.
am gasit marar la chioscul de jos,mai aduce pt romani .marar verde.
aelita spune:
Sofia alataieri ,cand a luat-o tati de la autocar,a inceput sa miorlaie ca a uitat sa iic eara educatoarei agrafele ,ca ii pusese tati dimineata doua agrafe.dar ea le zice "coditze" la agrafe,sau le zice termenul spaniol care e mai dificil si il cam uita.tati nu intelegea ce a uitat ea la cole,si ea zice :tati,una rosa y una amarilla !(una roz si una galbena)-si asa s-a prins tati ca i le pusese el.
ieri a uitat iar sa i le ceara educatoarei .
dimineata ii zice Sofia lui tati:tati,cum se numesc alea de par? ii spune tati in spaniola cum le zice,si a plecat fericita,cica ii zice educatoarei sa i le dea.
am ras cu tati,ca daca educatoarea le-o fi aruncat,pierdut,dat,de nu o sa o streseze in fiecare zi sa-i dea agrafele de fuge aia in lume !! pt doua agrafe:)))
si sa va povestesc o faza,sa spuneti cu cine seamana
eram eu la gradinita,si mi-a confiscat educatoarea o bomboana pt ca ma jucam cu ea in buzunar.bomboana din aia de pom,in polei,cum erau pe vremuri.m-am prezentat in fiecare dimineata la ea sa o intreb daca mi-a adus bomboana inapoi.pt ca lucrurile care se confiscau,se inapoiau la iesire.si ea imi spunea ca a uitat-o acasa.eu a doua zi la fel,mi-ati adus bomboana?aaa,am uitat-o iar !! pana cand am disperat-o pe-aia,cred ca i se urca parul in sus numai cand ma vedea ,si mi-a zis sa scape de mine odata:nu o mai am !!
bun,deci ai mancat-o,zi asa...de atunci m-am potolit si nu am mai intrebat-o de bomboana mea.
ca sa vedeti cu cine seamana Sofia de isi cere inapoi ultimul rahatel..
liuda1 spune:
Nu e doar a ta!!!
Crede-ma ca Diana tzine minte orice scai daca il lasa pe undeva, si toata seara ma sacaie, "sa-i zici sa mi-l dea" , sa-i zici sa mi-l aduca... La gradi au o lege - mai intra copii si cu jucariile lor, se acceta, o masinutza din aia mica cat palma, mai o mingiuca mica, chestii mici in general, se accepta caci ei considera ca astea mici se simt mai bine daca au ceva "de-al lor" adus de acasa, intra mai usor in gradinitza, Diana cel putzin are fixatie, cand sa iasa din usa, face stanga-imprejur si se duce sa-si caute vreo-o prostie de jucarie, orice, sa aiba ea in mana, sa fie cu ea!!!
Insa seara toata sant la vestiar, in dulap, cand ii culca pe astea mici educatioarea aduna toate nebuniile aduse de copii si le baga acolo!!! Deci rar se intampla sa nu recuperez ceva sa ma bata la cap... insa daca se intamplaaa, la fel ca Sofia, "da de ce nu mi-a la dat?" "da ii zic maine sa mi-l dea"
Lore1980 spune:
Mai sa stii ca inca ii mai culca, pentru ac e mai comod si pt ele... si-or mai rezolva din probleme in cele 2 ore de culcare, ca raman infirmierele. Si daca nu i-ar culca, ei ar trecbui sa pastreze linistea, iar ele ar trebui sa se imparta sa-i supravegheze. Asa ca e mai comod pt ele...
Ce dulce e Sofia, cum sa nu aiba simtul proprietatii? Cei mai multi copii au grija asta de lucruri, si fi-miu e disperat, tine minte perfect ce are, de unde, cat... si sa te fereasca Sfantul sa dispara ceva cumva...
Zici ca ploua la voi? Sper sa se opreasca sa puteti sa iesiti pe-afara in week-end, te mai destinzi si tu un pic... poate mai bagi o tura de shopping
Wek-end placut fetelor!