Cum tratam corect durerile micutilor?
Raspunsuri - Pagina 5
Dr.C.Preda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MissPaloma2 Buna ziua dna doctor, am o intrebare: bebele meu de 5 luni pare sa aiba platfus. De fapt si sotul meu are platfus si ma astept sa il mosteneasca. Trebuie sa ma ingrijorez? Trebuie facut ceva? Trebuie sa merg la ortoped cu el? Cam de la varsta trebuie tratat? multumesc anticipat pentru raspuns. |
Modificarile picioruselor copiilor intra in preocuparile medicilor ortopezi. Nu este prea devreme pentru o evaluare ortopedica.
Dr.C.Preda spune:
citat din mesajul lui adicorina buna.am o scumpete de fetita de 3 saptamani si jumatate si am observat ca acum are scaun tot mai rar,adica la inceput avea dupa fiecare masa ,apoi 4-5 pe zi ,cate 2 pe zi si acum 2 pe zi o data la 3 zile s-a intamplat ultima data ,e normal?am uitat sa specific e alimentata la san.altceva nu i-am dat.si cam de la ce varsta trebuie introdus ceaiul,in ce cantitate si de care?va multumesc anticipat pentru raspuns o zi buna |
Pentru copiii alimentati natural, scaunele pot sa varieze ca numar intre 7-8/zi (dupa fiecare supt) si 1/zi sau 1 la 2 zile. Incercati sa o stimulati sa aiba scaun zilnic; puteti folosi ˝ supozitor cu glicerina pentru copii sau lass baby. Nu exista o varsta standard la care se poate introduce ceaiul; exista ceai cu fenicul si chimen care se poate administra la nou-nascuti.
Lyly0808 spune:
Buna ziua am si o intrebare pentru doamna doctor: Fetita mea de 4 anisori si 3 luni are varsat de vant, cred ca luat de la gradinita. O ustura pielea si nu stiu cum sa o ajut. Ce imi recomandati? Ce as putea sa ii dau pentru febra si in ce dozare?
Multumesc frumos.
roxy spune:
buna ziua.Am avut de curand un episod destul de urat cu baiatul meu cel mic, are 3 ani jumatate, care la 11 noaptea s-a trezit plangand cat putea el de durere de ureche.M-a blocat pentru ca fiind noapte pur si simplu nu stiam ce pot sa-i fac sa-l calmez ca sa pot trece cu bine peste noapte, sa mergem a doua zi la doctor.In afara de nurofen care mi-a venit imediat in gand ca scrie ca e si pentru durere nu stiu ce as putea face daca mai am asa o situatie.Am avut noroc ca s-a linistit, si a dormit pana dimineata, dar tot stresu ca nu stiu pe ce sa pun mana in caz ca...ramane.Imi puteti recomanda niste remedii de urgenta sa spun asa, pe care le putem aplica pana ajungem la doctor, ca nu poti sa stai cu copilul urland de durere.Multumesc mult.
Dr.Mihaescu spune:
citat din mesajul lui Lyly0808 Buna ziua am si o intrebare pentru doamna doctor: Fetita mea de 4 anisori si 3 luni are varsat de vant, cred ca luat de la gradinita. O ustura pielea si nu stiu cum sa o ajut. Ce imi recomandati? Ce as putea sa ii dau pentru febra si in ce dozare? Multumesc frumos. |
In cazul infectiei cu virusul varicelo-zosterian(varicela/varsat de vant) pentru febra se poate administa paracetamol in doza corespunzatoare in functie de greutatea copilului.
Dr.Mihaescu spune:
citat din mesajul lui roxy buna ziua.Am avut de curand un episod destul de urat cu baiatul meu cel mic, are 3 ani jumatate, care la 11 noaptea s-a trezit plangand cat putea el de durere de ureche.M-a blocat pentru ca fiind noapte pur si simplu nu stiam ce pot sa-i fac sa-l calmez ca sa pot trece cu bine peste noapte, sa mergem a doua zi la doctor.In afara de nurofen care mi-a venit imediat in gand ca scrie ca e si pentru durere nu stiu ce as putea face daca mai am asa o situatie.Am avut noroc ca s-a linistit, si a dormit pana dimineata, dar tot stresu ca nu stiu pe ce sa pun mana in caz ca...ramane.Imi puteti recomanda niste remedii de urgenta sa spun asa, pe care le putem aplica pana ajungem la doctor, ca nu poti sa stai cu copilul urland de durere.Multumesc mult. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Chiar daca se numara printre cele mai frecvente si banale boli ale copilariei, din cauza complicatiilor pe care le pot da, otitele trebuie prevenite si tratate cu cea mai mare seriozitate. Antibioticul si durata tratamentului vor fi stabilite de catre medic, în functie de microbul incriminat. Se poate administra medicatie pentru scaderea febrei, calmante pentru durere (paracetamol, ibuprofen), topice locale (picaturi), pentru calmarea durerii este indicată si caldura locala
Anda08 spune:
Doar un parinte stie cat de mult sufera cand nu stie cum sa ii mai aline durerile micutului! Adresati acum o intrebare medicilor nostri!
Aici veti putea citi articolul complet despre www.desprecopii.com/info.asp?id=2753" target="_blank">Cum tratam corect durerile micutilor?
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
roxy spune:
citat din mesajul lui Lyly0808 Buna ziua am si o intrebare pentru doamna doctor: Fetita mea de 4 anisori si 3 luni are varsat de vant, cred ca luat de la gradinita. O ustura pielea si nu stiu cum sa o ajut. Ce imi recomandati? Ce as putea sa ii dau pentru febra si in ce dozare? Multumesc frumos. |
Lyly chiar daca ti-a raspuns doamna doctor, dar ti-a scris doar pentru febra ce sa faci, sper sa nu se supere ca indraznesc sa raspund si eu, in legatura cu usturimea pielii se poate folosi pudra mentolata (atentie sa nu ii dai decat in locuri unde nu se poate inhala, deci nu aproape de fata), mixtura mentolata (asta calmeaza si ea da poate sa si usture daca e iritata zona ).Altceva pentru alplicat pe piele nu mai stiu, poate iti mai spune doamna doctor.Cu scuzele de rigoare ca m-am bagat in seama nefiind doctor, da stiu cum e sa nu stii ce sa faci cand copilul sufera.
oanap85 spune:
am gasit 2 firisoare de sange in scaunul fetitei,are 3 saptamani..e normal?s-a intamplat de 2 ori..e puti constipata
-varsa dupa fiecare masa,uneori in jet alteori mai putin si de 2,3 ori dupa o masa la intevale de timp..mananca lacom,san...si nu inteleg de ce varsa lapte inchegat,nu stiu cum sa spun...de ce varsa laptele inchegat daca varsa imediat dupa ce a supt?nu ar trebui sa fie lapte normal?iar durerile de burta e normal sa apara dupa masa sau chiar in timp ce suge?
-sab simplex ii pot da?cat anume ?
oanap85 spune:
i-a iest bubite pe intreg corpul,unele au cap altele nu ,mai multe apar la incheieturi,dupa ureche ..d-na dr. a spus ca poate fi piodermita?o dau cu albastru de metil e bine?as vrea sa stiu in cat timp o sa-i dispara?are 3 saptamani fetita
-zona genitala la fetita ,am inteles ca o pot spala si intre labii insa imi este frica ca nu stiu cum ,are inca chestie de aia alba intre labii si nu se duce nici cand o spal,nu am insistat f mult ca mie frica sa nu o doara sau sa nu-i provoc o rana ceva