Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

asta mica n-a dormit toata ziua...acuma de vreo ora baga la somn..trebuie sa-i fac baie si n-am cu cine discuta.

Am vazut si filmul in sfarsit..de doua zile ma uit in reprize..The King speech..mda ..nu m-a dat pe spate..

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004

Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

la mine pe foaia de externare si instructiuni folosire bebe scrie cu majuscule fara boraxata

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Eh, nu ma mai bag atunci, mie asa mi-a zis... Cate bordeie atatea obiceie
Nici macar doctorii nu sunt de acord unii cu altii...
V-am auzit ca unele dati ceaiuri la bebei - mie mi-a zis doar lapte pana la diversificare...
V-am auzit referitor la baie, fara baie pana cade buricul, sau baie din doua in doua zile - mie mi-a zis baie obligatoriu in fiecare zi, din prima zi acasa...
La bubitele de pe fata, amidon la voi, triderm cu cortizon la mine...

Greu e sa fi mamica, dar invatam noi

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti
nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins
pentru a-ti rasplati indrazneala"

Mami ametita de Darius Alexandru - Mare Papuas (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns de_ea spune:

Buna fetelor...sa avem toate o primavara minunata alaturi de bebelusii nostri scumpi!
Ieri am ajuns la pediatru cu bebelina pt ca m-i se parea mie ca se inneaca si respira foarte greu.Dr mi-a zis sa folosesc batista bebelusului caci la plamani nu are nimic ,in schimb ca e foarte icterica pt varsta ei si sa merg sa ii faca coprocultura caci scaunul nu arata prea bine si sa vedem sa nu aiba klebsiella.Asa ca am mers astazi si i-a luat sange din degetel pt cateva analize si maine dimineata o sa avem rezultatele.Sper sa iasa totul in regula si sa fie bine.E tare agitata,se trezeste din somn plangand si mi-e tare mila de ea.

Andreea, mami fericita de printesa Medeea 14.02.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mayane

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

la mine pe foaia de externare si instructiuni folosire bebe scrie cu majuscule fara boraxata

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Eh, nu ma mai bag atunci, mie asa mi-a zis... Cate bordeie atatea obiceie
Nici macar doctorii nu sunt de acord unii cu altii...
V-am auzit ca unele dati ceaiuri la bebei - mie mi-a zis doar lapte pana la diversificare...
V-am auzit referitor la baie, fara baie pana cade buricul, sau baie din doua in doua zile - mie mi-a zis baie obligatoriu in fiecare zi, din prima zi acasa...
La bubitele de pe fata, amidon la voi, triderm cu cortizon la mine...

Greu e sa fi mamica, dar invatam noi

Exact aceleasi sfaturi le-am primit si eu - sfaturile de Filantropia. Initial le-am respectat cu sfintenie (baia, ceaiul, de Triderm nu am avut nevoie dar l-am luat sa il am in casa), dar acum am mai renuntat la ele. Cam de 2 ori pe sapt nu ii fac baie, ci il spal cu burete umed si il bag doar cu fundul la apa, iar ceai i-am mai dat. Mai facem si cum ne duce capul.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

sunt p-aici si eu!
la multi ani de martisor si bun venit in casa noua!

citesc tot dar scriu mai greu. david ne solicita f mult, parca a luat-o razna. nu da dovada e gelozie, insa comportamentul il da de gol, desi e foarte dragastos cu bb, isi verifica pozitia in sufletele noastre. partea proasta este ca eu incerc sa-i dovedesc ca este in continuare la fel de iubit, insa imi ies din fire mai des decat inainte din cauza provocarilor la care ma supune pe fondul oboselii care ma domina in ultimele zile. marc este un bb cuminte, plange doar la papa si scoate un tipat inainte de vreun kk. eu i-am dat ceai de colici de la humana, 50 ml, de vreo 3 ori. folosesc ceaiul si pt. bibe, sa nu uite "gustul" de tetina. ladavid era f complicat pt ca nu accepta biberonul si nu puteam sa plec nicaieri pe perioada alaptarii.

as fi avut multe de spus, dar le-am uitat pe toate, mai putin un lucru care m-a socat, mai ales pt. o tara civilizata precum e canada. doloress, tu spuneai ca-ti inchideau copilul in garaj ca sa-l pedepseasca? sau am inteles eu gresit?

vreau sa felicit ultimele mamici care au dat viata puiutilor lor si sa le urez recuperare usoara si bebelushi cumintei.

am si eu o intrebare. marc are obiceiul sa adoarma la san, iar dupa ce constat ca nu mai suge, doar molfaie sfarcul pe post de suzeta, il las ce-l las si apoi ii scot tzatza din gura. credeti ca il poate afecta in vreun fel sau altul pt. ca nu vreau sa-i creez traume, dar nici pe post de suza nu pot sa stau ca ma ustura sfarcurile apoi de nu mai pot.

intreba cineva, candva de canal lacrimal infundat. david s-a nascut cu canalul la unul din ochi infundat, si i-am facut masaj luni bune, i-am pus fel si fel de picaturi, pana la urma pe la 9 luni, satula sa-l vad cu ochiul inflamat l-am dus la bucuresti la spital si i l-am desfundat. totul a durat f putin, a fost adormit cu masca, nu l-a durut nimic.

gabivalceanu, ma intrebai de mobila din living. e facuta pe cadru de rigips si innobilata cu profile de polistiren dur, lipite pe rigips.

fetele, ce ziceti de-o intalneala la baby expo? eu as vrea sa merg daca o fi vremea bunicica. cu bb, bineinteles. incepe pe 11 martie la sala polivalenta.

am vazut poze de bebelu, mamica frumoasa si pitica dulce.
ziki, sa-ti traiasca falcosul felix, bebelushul cel mai asteptat, e un frumos. mai vrem poze. a propos vreau si id-ul de fb.
tunde, vezi ca ti-am cerut prietenia...

mayane, multumim frumos pt. organizari, de asemenea simo. care-i faza cu sistemul nervos al lui bb si faptul ca-l ti in dormitor? eu intelesesm ca-i bine in cursul zilei sa stea in galagie, sa faca diferenta intre zi si noapte. si ca e recomandat ca membrii familiei sa-si vada de activitatile zilnice, aspirat, tv, etc. eu il tin pe marc in living la galagie toata ziua. oare gresesc?
s-a trezit...

Mergi la inceput

am bagat-o pe suzi

de-ea, ce ti-a zis de icter. cat trebuie sa sureze, ca marc se apropie de 3 saptamani si are in continuare. cu ce il poate afecta? cum arata scaunul medeei? ca sa stiu daca trebe sa ma ingrijorez si eu. al lui marc e maro deschis uneori cu mucisori asa.

Mergi la inceput

am vazut si poze de ariana, bb frumusel si dulce. sa-ti traiasca ambii copilasi, foarte reusiti.
melanies, sunt superbe pozele tale. te invidiez pt. ele. eu din pacate nu am unde sa fac aici in oras asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

DE_EA, cum e scaunul de "nu arata bine"? Tinem pumnii sa nu fie nimic in neregula...

SHERBI, si eu ii mai scot tzitzi din gurita atunci cand constat ca o foloseste pe post de suzeta..si ma simt vinovata dup-aia - noroc ca nu se intampla prea des...de obicei adoarme lemn si nu mai misca nimic

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Sherbi;'intru p fb acusi
Ma bucur ca sunteti ok..imi pare rau pt David..e mic ..nu intelege.

----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004

Multumesc pentru sprijin si ajutor- tie Sfinte Doamne si Sfintei Fecioare Maria de la Sumuleu ...sa nu ne parasiti niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Citat:
citat din mesajul lui sherbi

care-i faza cu sistemul nervos al lui bb si faptul ca-l ti in dormitor? eu intelesesm ca-i bine in cursul zilei sa stea in galagie, sa faca diferenta intre zi si noapte. si ca e recomandat ca membrii familiei sa-si vada de activitatile zilnice, aspirat, tv, etc. eu il tin pe marc in living la galagie toata ziua. oare gresesc?
s-a trezit...

Mami fericita de david alexandru (23.03.2007) si marc ioan (11.02.2011)
poftiti la poze noi

E bine sa fie lasati sa viseze. In somnul cu vise are loc procesul de memorare, de formare a personalitatii... Daca doarme bustean, ca al meu, nu stiu daca mai conteaza nnivelul de zgomot...

"Maturizarea mai precoce a structurilor cerebrale arhaice de care depinde somnul paradoxal (trunchiul cerebral, nucleii cenusii centrali, hipotalamusul, hipocampul si sistemul limbic) explica de ce la sugar faza paradoxala a somnului este predominanta, în timp ce la adulti si batrâni durata ei scade.
[...]
Somnul paradoxal poate fi desemnat si ca o expresie a unei functii periodice de stocare a informatiei la nivel molecular. Incidenta relativ crescuta a somnului paradoxal în perioada neonatala, când procesele „plastice” ale memoriei sunt cele mai active, justifica ipoteza interventiei acestui tip de somn în procesele de memorie.
[...]
Se mai considera ca în faza paradoxala decurg procese esentiale de consolidare a memoriei. Anume în aceasta faza se produce si prelucrarea programei de comportament, ce-si are realizare ulterior în vise. Visele atesta, ca somnul nu este o stare total lipsita de constiinta ca narcoza sau coma. În timpul viselor se aduce în lumina constiintei experienta anterioara (din punct de vedere fiziologic visele reprezinta o trezire corticala spre lumea interioara asupra experientei proprii).
Daca somnul este considerat ca una din formele de adaptare a organismului la factorii mediului înconjurator, evident ca mecanismele serotonin- si adrenergice ale somnului joaca un rol important în procesele de adaptare în general." (wiki)

Mergi la inceput