Aerius da somnolenta?

Aerius da somnolenta? | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

V-am tot povestit de tusea baietelului meu de 4 ani, care nu mai trece, tuse cu haraiala in piept. Tuseste destul de rar acum, dar tot mai tuseste. A facut tratament o luna cu Singulair, pe care l-am inrerupt.
Astazi am fost din nou la ORL, apoi la alergolog, care i-a dat tratament cu Singulair (inca 2 luni) si Aerius (o luna). Oare Aerius se ia seara, dupa Singulair? Sau cum? Si Aerius da somnolenta? Ca asa am citit. Mie mi-e teama de medicamentele care dau somnolenta....
Oare nu e prea mult si una si alta, ca amandoua sunt antialergice. Trebuie sa treaca un timp intre adminstrarea lor, sau se pot lua imediat una dupa alta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Zina,
Daca asa scrie in prospect la Aerius, atunci da,este posibil sa dea somnolenta.
Singulaire-scrie in prospect-se da seara,la 2 ore dupa ultima masa,deci Aerius trebuie luat cu cel putin 2 ore inainte de administrarea de Singulaire.(probabil S se adsoarbe corect pe stomacul gol
Si nu,nu sunt prea multe medicamente,daca medicul a prescris asa.(au mecanisme diferita de actiune).
Fetita mea primeste Xyzal (in loc de Aerius,in cazul tau), Singulaire si inca ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Merci Alina, dar copilul meu se trezeste cam tarziu, dupa somnul de peste zi. Daca se trezeste pe la 18, ii dau atunci Aerius? Apoi mananca si de-abia peste 2 ore dau Singulair?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina
Oare Aerius se ia seara, dupa Singulair? Sau cum?

Si Aerius da somnolenta? Ca asa am citit. Mie mi-e teama de medicamentele care dau somnolenta....

Citez de pe prospect: "aerius solutie orala este un medicament antialergic care nu va produce somnolenta". L-am folosit pt. alergie declansata la praful de pe strada, o singura doza(2,5 ml) pe zi. Il administram dimineata dar nu are importanta ora ci sa pastrezi acelasi interval intre administrari.
Am avut recomandare de la pediatru sa folosesc 2 antihistaminice/zi dar nu in acelasi timp(repartizam dimineata, pranz si seara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

aerius e cam acelasi lucru cu ketof

despre care stii deja e s-a discutat

noua ni se recomandase sa il dam fix inainte de culcarea de seara.

mama de Carol (29.12.2008) si 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Aerius - eu si fi`mea luam destul de des - doar seara se administreaza. La noi nu a avut niciun efect de somnolenta. Dar se da doar seara !

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Noi am luat Aerius pentru o alergie la Maria.Initial recondarea a fost sa ii dau inainte de somnul de la amiaza ca sa vedem cum rectioneaza si apoi doza sa o mut cand dorim noi.Nu exista nici o indicatie clara sa se ia seara , inainte sau dupa masa.

Sanatate multa va dorim!

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Eu cred ca depinde de organism. Si fiica-mea ia aerius si nu da semne de somnolenta, deloc, chiar daca i-l administrez dupa-amiaza, de ex.

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Lucrusoare la bazar umanitar

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Exista persoane care sunt usoor somnolente de la Aerius, in ciuda faptului ca pe prospect scrie ca nu da somnolenta. Ramane discutabil daca somnolenta e de la Aerius sau de la problemele de sanatate pentru care se ia Aerius. In marea majoritate a cazurilor, Aerius nu da somnolenta.

Aerius se poate da oricand in timpul zilei, dar este important sa se dea la aceeasi ora in fiecare zi.

Singura asemanare dintre Aerius si Ketof este ca ambele sunt medicamente folosite in tratarea alergiilor. Sunt medicamente din clase diferite, cu mecanisme de actiune diferite, cu tzinta diferita in organism. Ketof-ul (ketotifen) da somnolenta destul de mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu se mai gaseste Aerius!!! La voi cum este? La noi in farmacii nu l-am gasit, spun ca nu mai este nici in depozite. Ce se-ntampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Nu stiu, noi avem unul din care ii dau acum fetei (racita). Daca vrei, pot sa intreb in farmaciile din zona mea, cand ies cu fata.

Mergi la inceput