FIV in Ungaria 126

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

Buna desiderio !

si eu am sarcini oprite in evolutie ... si mi s-a recomandat sa fac analize pentru trombofilie.
Tu unde ai facut aceste analize ? in Cluj ?
Mie mi-a recomandat cineva o Clinica din Cluj ...B... L...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

adipapazi, ariadna, tare bine au "picat" mesajele scrise de voi. Desi stiam despre reusitele voastre, ambele cu PK, ambele cu gemenasi (sa va traiasca!) tare incurajator a sunat ce ati scris.
Bafta fetelor de la Szeged care sunt in plina procedura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Dragele mele, eu sunt pe meleaguri mioritice, cu gandul la Budapesta (sunt sadica daca-mi fac luna de miere si prin Budapesta, cu candul la copchil?)...ei uite acum dilema dilemelor:
"Daca totul va fi ca la carte, pe 5 martie imi vine ciclosul, pe 7 martie fac hormonalele, pe 9 martie ma duc la eco si daca ovulez pe partea stanga, sigur intru la prima IA, ceea ce presupune menopur". Eu am sa cer reteta de merional, DAR, am vreo sansa sa iau merionalul prin vreuna dintre voi? Adica, daca va trimit scanata reteta, se poate sa-mi luati merional cu ea asa, fara sa fie in original?...apoi, desigur, e partea cu timpul: e prea din scurt sa iau reteta pe 9 martie, s-o scanez, o trimit, apoi sa primesc merionalul pe 10 martie? Se incadreaza vreuna dintre voi in perioada asta de timp si sa aiba drum si prin Bucuresti?

...sau mai bine ma calmez, fac prima IA cu menopur si-mi fac provizii pentru urmatoarele doua?

samiruta n-ai soro o duzina de merional la congelat? dau lei grei la schimb

...uite d-aia nu-i bine sa fii cu capu-n nori...am tot vorbit cu voi p-aici, dar am uitat ca-mi vine momentul inteparii

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magmarip spune:

Buna.

Ma numesc Mariana si am intrat si eu in randul FIV-oaselor. Ieri am avut prima consultatie, la care eu speram sa ne spuna pasii pentru inseminarea artificiala. dar dr a fost direct si ne-a spus ca FIV este recomandarea lui. Problema cea mai mare este legata de spermograma sotului care dupa spusele medicului este "nasoala".

Ne-a recomandat setul de analize inainte de inceperea procedurilor. Asta fiind la Medlife in Bucuresti. Dar inainte de a ne arunca cu capul inainte as vrea sa stiu cum ati procedat voi cu FIV-ul din Ungaria. Din cate am citit pe forum l-ati contactat pe medic prin email si i-ati dat detalii despre analize, si dupa aceea ati stabilit consultatia? Se pot face analizele si la ei?
Costurile le-ati aflat abia acolo sau v-au fost transmise prin email? Cam cat costa acum un FIV in Ungaria?

Noi am vrea sa vedem cat costa in Ungaria si in Germania inainte de a lua o hotarare. Desi in Bucuresti ne-ar fi mai la indemana, am opta pentru o tara straina din pricina dotarilor si medicilor de acolo si nu neaparat din cauza costurilor.

Imi cer scuze daca am pus multe intrebari, dar sper sa primesc un raspuns de la voi.

Numai bine si primavara asta sa fie plina de doua liniute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

ingeras, iti stiu povestea, te urmaresc din umbra . Felicitari pt sarcina si Doamne ajuta sa fie bine pina la termen! Iti multumesc pentru vorbele de incurajare!

La 8 saptamini au fost de fapt chiuretajele, sarcinile nu se dezvoltau bine oricum:
- nov 2005, dupa laparoscopie am avut un ciclu ciudat, temperatura bazala varia cind sus, cind jos, ciclu nu-mi venea, dar nu ma gindeam la nimic, credeam ca e o dereglare dupa laparoscopie; in sfirsit am ajuns la dr (aveam si spotting de citeva saptamini) in ziua 54 -> sac gestational gol; a doua zi eram la spital
- iun 2006, teste de ovulatie, TB, stiu exact cind s-a intimplat; dupa test - spotting, utrogestan, spotting in continuare, beta evolua prost, sacul arata prost, nu s-a vazut inima, la 7s2d s-a terminat; era vineri si nu a vrut sa riste sa ma lase peste weekend
- iul 2007, beta evolua perfect, dupa o saptamina din nou spotting, sacul nu prea era in grafic, am vazut totusi inimioara, spottingul continua, si s-a terminat din nou la 8s2z; chiuretaj, analiza genetica embrion cu rezultat prost, chiuretaj 2 ca primul nu fusese complet, analiza genetica proasta si la unul din noi -> sanse 50% sa fie bebe
- feb 2009, a treia luna de stimulare (clomifen), monitorizare, 2-3 foliculi grasi, test pozitiv. dr mea bolnava, colega ei a asteptat mai mult pina sa ia o decizie definitiva, dar pina la urma s-a ajuns din nou la chiuretaj 8s4z, analiza genetica - aceeasi eroare, chiuretaj 2
- nov 2009, incepusem deja tratamentul pt FIV (protocol lung), test pozitiv, beta 61 (sounds familiar?); peste 8 zile, singerare puternica (=ciclu), nimic vizibil, beta 65; s-a eliminat singur, nu a mai fost nevoie de chiuretaj

Mai departe am continuat cu FIV + PGD
- feb 2010: doar 5 ovocite, 4 fertilizate -> ne-a sfatuit sa le congelam si sa mai facem inca o stimulare ca nu are sens sa platim PGD pt asa putini embrioni
- iun 2010: 25 ovocite, aventuri la punctie (internare in spital cu hemoragie interna, care din fericire s-a oprit si nu a fost nevoie de alte interventii), 9 fertilizate + 4 din februarie, au ajuns 10 pina in ziua 3 la analiza PGD, nu a fost nici unul ok. Noi ne asteptam la sanse de 50% sa obtinem embrioni buni, am primit lovitura in plin. Am realizat ca sansele de 50% erau foarte optimiste si nu tineau cont si de alte erori care pot apare in mod normal; sansele s-au redus la 30%.
- oct 2010: 35 ovocite, 16 fertilizate si congelate cf planului sa facem doua ture de stimulare si analiza PGD doar o data pt toti embrionii
- feb 2011: desi am inceput cu o stimulare mai slaba, 34 ovocite, 26 fertilizate, dar le-am congelat din nou pt ca endometrul era slab si in plus, dr a vrut sa previna o eventuala hiperstimulare

De-acum inainte sper sa urmeze doar vesti bune
- 2011
- 2013
- 2015

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Uf , Doamne Bombi, prin ce treci si tu... Analiza genetica a iesit prost doar la unul din voi? Si eu am probleme cu embrionii ( nu trec de ziua 3, la PGD au iesit ok 50% din ei). Nu stiu cauza- ovocitele mele ? ( eu avand sindrom de ovare polichistice ) . Sotul a fost tot timpul ok. Analizele genetice au fost ok. voua ce v-au spus ? care e cauza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martinel spune:

buna ziua, tuturor!
noi tocmai ne-am intors de la szeged si is cam dezumflata...am estradiolul 3000, ceea ce nu e bine deloc, am destui foliculi mai mari (de 12-14), de ei sunt multumita, cei multi si mici stagneaza, o parte chiar bat in retragere, ceea ce la fel e f bine,dar endometrul e de 7, ceea ce nu ma incanta...daca ieri cand dr a vazut ca estradiolul imi creste mi-a injumatatit doza de merional, azi cand a vazut noua valoare, mi l-a scos de tot din schema.am pastrat doar gonapeptyl-ul, jumate de seringa(nus exact cate unitati sunt ).am inteles ca nemaiexistand merional, estradiolul nu ar mai trebui sa creasca.intrebarea mea este : am vreo sansa ca endometrul sa creasca daca nu mai iau nik decat gonapeptyl-ul?mie nici pe ciclu natural endometrul nu imi crestea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Mama, Bombi, prin cate ai trecut si tu...mi-e mila de tine cum imi era si de mine. Dar uite ca, pana la urma, lucrurile se aranjeaza.

Cam asa a fost si la mine:
- 2007, cand Maya avea numai 6-7 luni, sarcina gemelara, 1 intra, 1 extra, intra vizualizat sac la eco, op din evol si avort spontan, extra se dezv f frumos, nimeni nu a banuit, spart trompa, laparo, scos trompa;
- 2008 - sarcina viz ecografic, am inceput sa sangerez, am pierdut-o la 5 sapt si 3 zile, curetaj;
- 2009 - FIV nereusit, cu 6 blasto AA, 2 pusi, 4 congelati, nu au rezistat la decongelare;
- 2009 - test pozitiv, valoare beta mica (10 si ceva), nu a crescut, avort spontan, CM;
- 2010 - test pozitiv, beta 61 (da, imi suna cunoscut) :(, a evoluat superb pana pe la 1000, apoi am pierdut-o, avort menstrual, nu s-a vizualizat ecografic;
- 2010 - test pozitiv, beta 24, a evoluat frumos iar, nu s-a vizualizat ecografic, la 5 sapt si 4 zile avort menstrual

Eu nu am apucat niciodata sa fac testul produsului de conceptie, in schimb ne-am facut amandoi cariotipul.
Unii medici au spus ca e nevoie de PGD, altii au spus "punem 4 si ne rugam ca macar 1 sa fie bun si sa reziste". Si am mers pe mana lui si uite, am intrat in 9 sapt, bebe e ok, eu sunt ok, inimioara e puternica. Ne rugam la Dumnezeu sa fie bine. Nu se putea sa fie fara peripetii, asa ca la 6 sapt au aparut hematomul si sangerarile...dar Dumnezeu a lasat bb-le cu noi.
Si ma rog si pentru tine, este cumplit prin ce ai trecut si te inteleg atat de bine...dar trebuie sa ai incredere, se poate!

Ma socheaza totusi cat de multi foliculi / ovocite ai avut de fiecare data!
Eu am avut 12-14 foliculi, 12 ovocite adunate pe ambele ovare, la fiecare FIV. S-au fertilizat aproape toate de fiecare data (fara 1 parca). Mai am 8 embrioni de 48 ore congelati, poate ma mai apuca la anul sau peste 2 ani sa fac si bb 3

Aristica, daca nu are cine sa te ajute cu merionalul si mi-l da de la farmacie, te ajut cu drag, ca stau in Bucuresti. Esti sigura ca-i nevoie de reteta? vrei sa intreb eu o farmacista care ma ajuta pe mine?

Bafta multa, multa!

Ingeras, mami de Maya
Maya va avea o surioara sau/si un fratior! cand va vrea Dumnezeu...
5 sarcini pierdute 5-8 sapt
1 extrauterina
1 FIV nereusit (6 blasto AA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

ingeras multumesc din suflet, dar n-am inteles eu bine? Stai in bucuresti si poti lua Merional? Ca eu stiam ca in tara se gaseste doar Menopur (m-am uitat pe lista medicamentelor admise de ministerul Sanatatii si nu-i nicaieri merionalul).

Imi trebuie reteta pentru el (MERIONAL) si o pot lua pe 9 martie, la ora 18:00, dar te rog s-o intrebi pe prietena ta care e farmacista.

Hai sa-ti mai spun odata cum sta treaba la mine, ca-i putin incalcita
1. miercurea viitoare, pe 9 martie, la ora 18 ma duc la eco si tot atunci pot cere reteta de Merional
2. joi seara, pe 10 martie, ar trebui sa incep injectarea cu Merional
3. ma intereseaza daca:
a - in Budapesta se poate elibera Merional fara reteta, ca sa mi-l cumpere cineva aflat deja in Budapesta si sa mi-l trimita pana pe 10 martie, cel mai tarziu la ora 20:00 (si pun banutii pe card, in contul persoanei, in avans)
b - are cineva Merional acasa, in Bucuresti, tinut in frigider, in garantie, pe care mi-l poate vinde.
c - e cineva in Budapesta care poate primi pe mail reteta mea pentru Merional, scanata, o printeaza (pe 10 martie dimineata, la ora 9:30), apoi se duce cu reteta scanata (deci nu in original) la o farmacie din Ungaria, cumpara Merionalul si ajunge in Bucuresti cu el, in aceeasi zi, pana la ora 20:00.

E greeeuuu...

...m-am trezit cam tarziu, stiu, dar daca ma poti ajuta, iti multumesc din suflet, altfel trebuie sa-mi iau Menopurul din Romania, deci voi plati circa 500 lei in plus, fata de Merionalul de la unguri.

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica

ingeras multumesc din suflet, dar n-am inteles eu bine? Stai in bucuresti si poti lua Merional? Ca eu stiam ca in tara se gaseste doar Menopur (m-am uitat pe lista medicamentelor admise de ministerul Sanatatii si nu-i nicaieri merionalul).

Imi trebuie reteta pentru el (MERIONAL) si o pot lua pe 9 martie, la ora 18:00, dar te rog s-o intrebi pe prietena ta care e farmacista.

Hai sa-ti mai spun odata cum sta treaba la mine, ca-i putin incalcita
1. miercurea viitoare, pe 9 martie, la ora 18 ma duc la eco si tot atunci pot cere reteta de Merional
2. joi seara, pe 10 martie, ar trebui sa incep injectarea cu Merional
3. ma intereseaza daca:
a - in Budapesta se poate elibera Merional fara reteta, ca sa mi-l cumpere cineva aflat deja in Budapesta si sa mi-l trimita pana pe 10 martie, cel mai tarziu la ora 20:00 (si pun banutii pe card, in contul persoanei, in avans)
b - are cineva Merional acasa, in Bucuresti, tinut in frigider, in garantie, pe care mi-l poate vinde.
c - e cineva in Budapesta care poate primi pe mail reteta mea pentru Merional, scanata, o printeaza (pe 10 martie dimineata, la ora 9:30), apoi se duce cu reteta scanata (deci nu in original) la o farmacie din Ungaria, cumpara Merionalul si ajunge in Bucuresti cu el, in aceeasi zi, pana la ora 20:00.

E greeeuuu...

...m-am trezit cam tarziu, stiu, dar daca ma poti ajuta, iti multumesc din suflet, altfel trebuie sa-mi iau Menopurul din Romania, deci voi plati circa 500 lei in plus, fata de Merionalul de la unguri.

Sunat acum si nu are, intr-adevar nu e pe lista.
Cred ca te-am inteles eu gresit, eu intelesesem ca ai nevoie din Buc si nu are cine sa-ti trimita, nu m-am gandit nicidecum ca nu se gaseste...
Scuze pt incurcatura

Ingeras, mami de Maya
Maya va avea o surioara sau/si un fratior! cand va vrea Dumnezeu...
5 sarcini pierdute 5-8 sapt
1 extrauterina
1 FIV nereusit (6 blasto AA)

Mergi la inceput