FIV in Ungaria 126
Raspunsuri - Pagina 16
cybele spune:
Tonirro,
atentie mare cu brinca ursului caci poate avea efecte negative asupra spermogramei. Noi ne confruntam cu infertilitate masculina - sotul OATS, eu sunt OK- si am citit destul de mult pe tema naturistelor / suplimentelor alimentare. Dupa ce am pus in balanta informatiile am ajuns la concluzia ca renuntam la branca ursului.
In momentul de fata ii dau suplimente minerale - Selezin ACE, L-Carnitin Complex si Omega 3 de la Doppel hertz cu B-uri. Am refacut spermograma si e mult mai buna decat cea facuta in decembrie - tot OATS dar deja avem 4.5 mil fata de 1 mil in dec.
Pt ca voi ati facut inseminari inseamna ca situatia nu este atat de severa ca in cazul nostru, totusi nu cred ca e cazul sa riscati o inrautatire.
cybele spune:
Alinuk - bafta multa!
Te rog mult daca ai informatii despre pretul medicamentelor la zi in HU sa le scrii pe forum. Inca nu m-am hotarat daca sa iau tratamentul din tara sau din Ungaria.
Deocamdata schema mea pentru primele 5 zile cuprinde doar Menopur , dr zicea ca preturile sunt similare in ro si hu, iar eu nu am mai verificat. Abia dupa aia mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa verific ce si cum daca tot eram acolo, dar...de...da-i romanului mintea de pe urma! M-am gandit si ca pana ajung eu la faza de stimulare poate se mai suceste cu schema si am zis ca n-are rost sa le iau, si uite asa...
cybele spune:
Samira, pana la urma a ramas ET-ul dupa Paste? stiu ca citisem in postarile tale mai vechi ca atunci ar pica fereastra de implantare. S-ar putea sa ne vedem in cazul asta. Doamne ajuta sa fie cu noroc !
aristica spune:
alinuk rezolvai. Nu-mi mai trebuie merional, ca nu mai fac IA,,,deh, intortocheate-s caile fiv-ului si nu-s nici gravida, doar ca-s putin mai realista.
samiruta am scris la putulici cu probleme, apoi m-am gandit ca tre' sa intru aici, ca mi-am amintit greu (sangele cu guguloaie-gandirea cu guguloaie) de rugamintea pentru alinuk.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
aristica spune:
fetelor: eu nu pricep o chestie si pace: Daca o persoana produce doar 3 foliculi maturi, care-s punctionati si vine si sotul cu OATS, se mai face si ICSI, de ce sunt lasati embrionii pana in stadiul de blastocit? Adica cel mai propice mediu de dezvoltare ar trebui sa fie al nostru, al uterului...deci, teoretic, s-ar dezvolta "mai" armonios in uter...atunci, de ce sunt lasati sa se dezvolte in mediul de laborator? Nu se risca pierderea lor?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
cybele spune:
aristica, din cate am inteles blastocistii au mai multe sanse sa se implanteze decat embrionii. desigur ca reversul medaliei e exact asta - ca e mai dificil sa ii aduci in stadiul de blastocist;
e un paradox intr-adevar, si in momentul in care si ouale-s putine exista un risc mai mare. insa un embriolog bun asta face, masoara realist sansele si ii lasa sa ajunga la stadiul de blastocist doar daca se dezvolta bine. probabil daca ar fi riscuri s-ar face ET la 3 zile
samira33 spune:
va pup unguroicelor
cybele,da,exact in saptamana de dupa Paste vom merge la Budapesta pentru FET.
Menopur costa la fel si in Ungaria si in Romania....diferenta este la Merional-care este acelasi lucru cu Menopurul doar ca are un pret mult mai mic si se poate cumpara doar din Ungaria cu reteta.
ce schema de tratament ai primit?
arisitico,in literatura de specialitate scrie ca embrionii se lasa pana la blasto doar daca se indeplinesc anumite conditii:
1-in ziua administrarii HCG-ului sa fie minim 6 foliculi
2-in urma punctiei sa rezulte minim minim 6 ovocite mature
3-in ziua 3 de diviziune celulara sa fie minim 4 embrioni de cel mai bun grad.
ca medicii se abat de la regula asta este iarasi foarte adevarat...eu sunt unu dintre cazuri-la FIV2 am raspuns foarte prost la stimulare si am avut doar 3 ovocite din care am obtinut 2 blasto perfecti.
eu am fost cea care a insistat sa ii mai lasam pana la blasto-PK vroia sa mi-i transfere in ziua 3...insa eu nu si nu...s-a interesat omu la laborator si probabil ca cei de acolo i-au spus ca se prezinta bine embrionii si ii mai pot lasa la divizat...insa dupe regulile pe care le-am insirat mai sus eram clar de transfer de ziua 3.
si ca o parere personala...nu mai tanjiti atat fetelor dupa blastocisti...uitati-va la mine ca am deja 2 Fivuri cu blasto perfecti ...ambele nereusite...asa ca nu-i regula ca-s mai buni embrionii de ziua 5 fata de cei de ziua 3.
sa vedem ce branza fac la Fetu asta unde am congelati embrioni de ziua 6.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
cybele spune:
Samira - pai atunci e clar ca ne vedem!Aduc niste vin bun de tzara! Hai ca trebuie sa fie bine pana la urma! Te simt un pic mai rezervata acum - inteleg ca nu ai cum sa debordezi de optimism avand o istorie in spate- dar TREBUIE sa crezi in sansa ta. Stii vorba : "nu stii de unde sare iepurele"- e in ton cu sarbatorile pascale . stii cum e - teoria ca teoria- practica e mai importanta. Sa crezi in congelatii tai , da?
Pai schema mea e deocamdata "schematica" - atunci cand imi vine CM-ul inteleg ca va fi completa. Ea arata asa - ziua 1-----> 5 Menopur 3 amp/zi. O fi mult o fi putin , n-am mai comentat, deja eram in faza in care imi epuizasem intrebarile "grele".Din cate am inteles isi propune sa scoata din ovarele mele max 10 foliculi, deci nu cred ca e nici f agresiva stimularea, dar nici mild, pt ca am FSH 9. In rest probleme nu as avea, ovulatie prezenta, alea alea- inotatorii lu barbate-miu sunt singura problema
Oricum, am avut un feeling bun dupa consultatie - am facut si salinohisterograma acolo ca am vrut neaparat sa vada dr ce si cum cu ochii lui .
Si dupa toate astea eram f obedienta, practic ajunsesem la concluzia ca omu' stie el mai bine ce face si ma las pe mana lui. De felu meu sunt mai rezervata asa, dar acum am zis ca pana nu am motive sa ma indoiesc de dr fac exact cum zice.
alinuknuknuk spune:
dragele mele
pentru cele interesate de preturi:
-gonal F 450 (stilou)- 50174 FR
-gonapeptyl o cutie - 12250 FR
-merional 75UI - 1931 FR
astea sunt preturile cu care mi-am luat eu medicamantele.
apoi azi gyongyi mi-a dat o veste mare..dupa care mi-a confirmat-o si medicul: am si al doilea embrion, ieri a fost cu ? si azi avea déjà doua celule.
cel bun are 5 celule (stiu ca nu sunt foarte multe) dar dr. mi-a zis ca este ok, ca de ieri pana azi a trecut de la 2 la 5, ca avanseaza bine.
deci nu ajung in starea de BLASTO.
oricum ma rog sa fie lipiciosi amandoi!
Martinel poate ne vedem maine: eu vin pe la 13:30
celorlalte va multumesc pentru sustinere
IA nereusita nov.2010
sotul OATS moderata
urmeaza FIV martie 2011
samira33 spune:
cybele,nu as spune ca sunt pesimista...mai degraba as spune ca sunt optimista in limita bunului simt al unei femei trecuta deja prin 3 Fivuri si un FET...nu am cum sa mai fiu debordanta insa cred in sansa mea ca altfel nu as mai face FETul.
doza ta de tratament nu este mare...la fel am avut-o si eu la FIV3.
si asa este,ai dreptate,PK prefera sa obtina maxim 12 ovo.
deh...fiecare dr. cu metoda si preferintele personale.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2