Prietenul meu a divortat, si fosta lui sotie a ramas in apartamentul lor comun. Ei doi s-au inteles de comun acord ca ea sa-i plateasca jumatate din valoarea apartamentului. Problema e ca ea nu are sa-i dea suma intreaga, ar mai ramane cu o datorie de vreo 10% din valoarea sumei pe care ar trebui s-o achite pt el.
Intrebarea mea este daca aceasta suma (nu foarte mare, dar totusi existenta) se poate trece in extrasul CF ca fiind datoria ei fata de el?
(ca si atunci cand iei credit ipotecar, si asta apare in cf)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Nu se poate. Extrasul CF arata cine sunt prorpietarii si daca proprietatea este grevata de datorii fata de terte institutii nu intre proprietari.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Citat: |
citat din mesajul lui marius Nu se poate. Extrasul CF arata cine sunt prorpietarii si daca proprietatea este grevata de datorii fata de terte institutii nu intre proprietari. www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0"> Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Se poate doar daca exista un act de vanzare-cumparare pentru cota de 40% considerand ca au detinut in mod egal la inceput.
Deci ex sotia vinde ex sotului o parte din imobil. Sau doneaza. Dupa inregistrare noul CF va avea tot doi proprietari insa cota detinuta de fiecare in proprietatea va fi 90% el si 10% ea.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa