Nazdravani de prin 2003 *6

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sasha, te pune sa astepti cand e prea aglomerat... mai si astept, si merge. incearca ore mai peste zi, seara ai toate sansele sa astepti.
si au mai avut o promotie cu cont VIP, o saptamana vedeai cat voiai :D, la cele 7 conturi pe care le am numai eu... si inca pe atatea barbati-miu...

eu m-am dus azi la gradi, poate sunt eu nebuna.... si mi se pare... dar da lumea in paranoia! ok, au avut copiii streptococ. 15 din 17 care si-au facut analizele, au iesit pozitivi. au facut tratament, au refacut, sunt negativi...
ei bine, vor unii dintre parinti sa repetam saptamanal exudatele! ca daca revine... ma apuca nervii. le/am zis ca nu fac nimic. si cred ca la sedinta urmatoare ma duc cu un drob mare de sare, sa=l bata ei deasupra ceasului din clasa!
asa ca nu le-am lasat nicio hartie la gradi, in afara de avizul obligatoriu. si abia astept sa se ia cineva de mine, ca deja... asa am auzit teorii paranoice, cate "poti sa faci", numai pe cea ca sunt mari sanse sa nu faci nimic, sa fii doar purtator, nu o recunoaste nimeni...
partea buna e ca nu era de servici prietena mea asistenta, aia cu care m-am mai certat, ca probabil iesea cu scantei .
aaa, si nu v-am zis, ca avem unii, de-i numeri pe degete, care tin copiii acasa, sa nu ia streptococi . trebuie sa gasim niste baloane de sticla mobile... sa-i poata scoate si afara...

eu sunt curioasa, daca nu-i faceam eu lui iris exudatul, ca sa iasa pozitiv, ceilalti faceau vreun exudat?! si sunt in clasa streptococi din toate literele, de la A la D, deci clar nu au de la fi-mea...
abia astept sa vad ce urmeaza, ca saptamana asta au fost doar cate 5 la gradi...

Cristina
Atelierul de creatie www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

De curiozitate, ateva intrebari:
- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica? la noi nu se fac... de fel...

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora? - da, exclusiv

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana? - 9 mate / 6 scriere / 3 citire

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise - ex ieri: 2 texte de copiat, de scris pluralul unor cuvinte, de unit pe carte cuvintele cu inteles opus; 5 probleme de felul: la triplul lui x aduna diferenta nr w si y, 6 ex de felul: aflati nr necunoscut si faceti si proba; si 4 probleme cu plan si rezolvare. La toate trebuia scris textul. In total la scriere 5 pagini si 9 pagini la mate!!!

- cat va iau acum temele? in conditiile in care cand ajung acasa copilul isi scrie deja o parte din tema si terminam in jurul ore 20.30... de 2 saptamani nici la tenis nu l-am mai dus...

- ati terminat materia de clasa intai? - noi da, la safarsitul lunii aprilie...

Multumesc mult de informatii...
Eu si un grup de cativa parinti adunam informatii ca sa stim ce e normal si ce nu... Daca mutam copiii sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

wow Carmen! In clasa intai deja?

Eu nu are rost sa iti raspund...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

De curiozitate, cateva intrebari:
- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica?

da, le fac intotdeauna. sportul cu profesor "specializat" (aici ma indoiesc, dar oricum nu fac cu doamna). la muzica nu stiu exact, pregatesc serbarile, dar mai invata si un cantecel. abilitatile le fac mereu.

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora?

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana?

cele din orar.

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise -

la romana termina de completat pagina din caietul tip, si uneori mai au o pagina in caietul mic. la matematica mai primesc ceva exercitii pe culegere, care se rezolva acolo, nu se transcriu.

- cat va iau acum temele?

doua ore, dar cu lalaiala maxima... adica scriem un rand, mai aranjam cateva masini, mai scriem un cuvant, ne mai milogim 10 min sa ne uitam la tv...

- ati terminat materia de clasa intai? mai avem literele rare si ghe, ghi la romana, si la mate cred ca sunt la ultimul capitol.

asa, ca am terminat sondajul, sa va spun faza diminetii.

il cert pe andrei, ca a aruncat hainele pe el ca pe gard, ca trb sa invete sa fie ingrijit si ordonat, ca fetelor nu le plac baietii astia aiuriti si neglijenti...
la care ma lasa copilul ca la dentist...
"atunci tu de ce te-ai maritat cu tata?"

Cristina
Atelierul de creatie www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Ooooo, Carmen, ma ingrozesti putin!
Asa se face la voi?? Nu-mi vine sa cred! Noi daca am avea atata de scris probabil ca am scrie toata noaptea.

Hai sa-ti spun cum este la noi:

1. Da, la noi la scoala se respecta cu strictete orarul. La sport au profesor separat, engleza, religie si informatica, la fel. Fiecare profesor isi respecta macar ora lui.
Vinerea este zi de abilitati practice si educatie plastica asa ca vine manjita de acuarele si cu tot felul de chestiute dragute decupate, lipite...Saptamana asta (maine!) vor iesi in curtea scolii si vor planta flori, saptamana viitoare vor sa mearga la zoo in cadrul orei de cunoasterea mediului. Adica le va comasa in vreun fel.

2. nu este cazul

3. Orele de mate sunt 4/saptamana iar orele de scriere+citire sunt 8/sapt. Astea de la lb romana nu le-a separat ci ne-a explicat ca vor face in functie de lipsurile copiilor. Daca se impune sa ia o ora de scriere pt citire, atunci o va lua si invers. Nicio ora in plus.

4. hai sa insir temele pentru azi:
Lb romana: de scris/copiat un text cam de 10 randuri pe tip II, de bifat niste raspunsuri in culegere, de citit vreo 3 texte si de memorat o poezie. Au avut de citit "Sarea-n Bucate" (dar nu cred ca de la o zi la alta) pentru ca vor trebui sa stie sa o povesteasca.
Apoi pe caietul de lectura suplimentara au avut de scris sinonime pentru vreo 8 cuvinte, de facut 3 propozitii cu niste cuvinte si de gasit intrebarea din poezia "Ce te legeni?". Si de subliniat cine-i autorul poeziei. Dar asta cred ca era de mai demulta vreme data ca tema.
La matematica a avut 4 probleme. Nu se copie niciodata enuntul lor ci se scriu datele cu ........ si apoi Plan si rezolvare. Deci fii-mea a scris 2 pagini cu tot cu "data, tema" Problemele sunt din manualul ala de la Comper.
Pe manual a avut de completat vreo 2 pagini de exercitii cu adunari si scaderi.

5. Daca ar fi constiincioasa atunci ar termina temele cam intr-o ora jumate, maxim 2. Incercam sa acceleram ritmul si ii las la dispozitie cam 3 ore. Daca in astea 3 ore n-a reusit sa faca tot, atunci le strangem si le bagam in ghiozdan asa, nefacute (asa o amenint mereu dar nu m-a lasat inima sa o pun in practica)

6. Nu, n-am terminat materia la niciun obiect. La lb romana cred ca azi il fac pe z, Z si mai au grupuri de litere ghe, ghi, chi, si din litere cred ca mai sunt alea de final: k,w,y,q
La matematica sunt abia la adunarea in concentrul 1-100 cu numere de forma ZU+ZU. Nici macar n-au ajuns la forme geometrice si unitati de masura. Mai au pana acolo.

Si ca sa nu crezi ca suntem putin mai inceti ca nivel al clasei, iti pot spune ca mai multi de jumatate sunt performeri iar ceilalti vin puternic din spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinamh

"atunci tu de ce te-ai maritat cu tata?"

Cristina

hahaha, m-a dat gata!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

din pacate asa ma gandeam si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

La tatal lui Andrei sau la scoala??

Glumesc, evident!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

La tatal lui Andrei sau la scoala??
Glumesc, evident!

asta e si mai tare decat gluma ....

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna fetelor! Dat fiind ca m-am sculat cu noaptea in cap cand imi propusesem sa imi permit si eu luxul de a dormi peste ora 7 dimineata....apuc si eu sa mai scriu cate ceva.

Carmen mi se pare enorm si complicat ce face frumuselul tau la scoala in (doar) clasa I!! Nici nu are rost sa-ti scriu ce face Radu comparativ... in plus, doar ca idee, temele lui R iau maxim 45 minute, cand se lalaie sau greseste. Se pune accent pe mate si germana (scriere, dictare, citire), dar au si ore de atelier manual, religie, sport (de vreo 4 ori), engleza.

Cristina mi-a placut mult faza cu Andrei si remarca la adrresa lui tacsu ca sa ii vezi ce legaturi fac... in rest, apropos de streptococ, am citit undeva mai demult ca 75% din populatie trece prin episioade de streptococeala in viata si unii ramin cu el latent, altii scapa...important e sa nu fie lasat la voia intamplarii ca poate da mai tarziu probleme in organism, stii si tu asta.

Sashap deja 2 ani?! Wow! Cum trece de repede parsivul asta de timp Spor la terminat apartamentul la timp. Poate apuci sa-ti mai tragi un pic sufletul pina sa incepi serviciul.

Liliacule am citit ce face si Andra la soala si bineinteles, tot mult si complicat imi pare M-am concentrat un pic sa pricep ce sunt alea adunari de forma ZU+ZU, dar m-am prins
Mi-am dat seama ca si la Radu scriu unitatile cu creion normal si zecile cu rosu. Prima data am crezut ca e corectura de la invatatoare
Ce mai face micul printz?

Iuliana felicitari pt nepotul tau!! Moaaa, e tare de tot!! Sa mai scrii pe aici, succes in continuare cu scoala!

Mihaela_s pe tine doar te pup, ca sunt la curent cu voi de pe fb Ma bucur ca ai avut o zi de nastere frumoasa... a mea a fost cam agitata, nu pot sa zic ca ma simt deosebit de ziua mea , cel putin in ultimii 3-4 ani... parca mai bine mi-e n alte zile.
Cum mai merge scoala? Iti place?

Si acum un pic despre noi: Radu are saptamana viitoare ora de discutie cu parintii - vorba vine ora...pt ca sunt 3 ore destinate acestei chestii, in care toti cei aproape 30 parinti au cate 5 min de discutie face-to-face cu invatatoarea. Deci, te duci punctual cu ce vrei sa intrebi, ea iti face o scurta povestire despre copil (majoritar pozitiva ). Sunt curioasa ce noutati voi afla. Deocamdata, ceea ce stiu este numai ce imi povesteste el, adica f putin, si ce vad din ce lucreaza in caiete.
Abordarea aici este sa nu te ambalezi prea tare in prima clasa, se considera mai mult de acomodare cu invatatul, cu rigoarea unei scoli, cu programul fix, etc. Chiar directoarea scolii (care pare desprinsa din Harry Potter si ne facea impresia de duritate ) ne-a spus sa avem ingaduinta cu cei mici in primul an (si ceva din al doilea) pentru ca sunt inca f mici . Pentru mine e important ca Radu se duce cu drag la scoala, nu atit pt colegi si amici, ci pt ce se face acolo.

Eu mai am o saptamana de curs, nu simt ca m-a ajutat la ceva legat de job, ba din pacate, am avut mai putin timp sa trimit aplicatii, insa m-am mai familiarizat cu limba, in sensul "reactivarii" ei. (apropos de familiarizat, cred ca germana asta are nevoie de multi ani pt familiarizare cu ea). Contactele si vorbitul sunt cheia numai ca e mai dificil de pus in practica ... nu stiu ce voi face dupa ce se incheie cursul ca sa imi mentin activa vorbirea.

Cam asta despre noi. Va pupam si va dorim numai bine tuturor!

Mergi la inceput