Nazdravani de prin 2003 *6

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Ce sa spun... A la scoala nu face sport... Nu au timp caci deja au inceput materia de clasa a doua... fac trecerea peste unitate... A, nu au manualele la dispozitie, doar le preda...
Scriu deja pe caiet tip 2, au deja 3 saptamani si scriu tata la texte, dictari, evaluari... la greu...
Cica e tare aglomerat materia de a II-a... Desi dupa capul meu tot nu pricep... au vacanta mare la mijloc, vor uita la greu... asta daca nu cumva vor avea teme kilometrice de vacanta... zilnice. Mai stii?

Nu stiu ce sa fac, zau. Am aflat ca asta e o practica obisnuita la noi, sa lucrezi in ritmul asta demential... Cica ii invata cu greul... L-as muta la alta scoala... dar ma gandesc sa nu imi para rau.
Cert e ca daca noi nu am insista cu sportul, copilul meu n-ar iesi de fel la alergat...

Va las, sunt suparata ca nu stiu ce e mai bine pentru el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

carmen, individa... caci invatatoare nu am cum sa-i spun ca e, e cu mult peste normele didactice. cum adica sa predai materia de anul urmator?! s-a ticnic???

eu zic sa vorbiti toti parintii, vezi daca toti sunt impotriva acestui sistem nebun de lucru - caci asta e, nu e un program normal de clasa 1.

vorbiti apoi cu dansa, ca vreti s-o lase mai moale si sa urmeze programa.
iar daca nu, reclamatie la inspectorat. sunt tare curioasa cum justifica materia din caietele copiilor.
apropo, temele de vacanta sunt ilegale... optionale daca vrei, ii spui lui alex sa nu faca nimic. si daca il cearta la scoala, sa te cheme pe tine.

cum adica sa fie practica obisnuita sa lucrezi asa?!?!

Cristina
Atelierul Nazdravanilor, 21 mai. www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hej si de la mine! Va scriu pe scurt, sunt prinsa cu scoala mea, am ultima materie pe sfarsite cu rapoarte de laborator si examen, teste practice si altele la rand. In plus am si probleme de sanatate, merg azi la analize, tineti pumnii .

Silvia a avut ieri serbarea de sfarsit de clasa intai, un muzical Alfabetul lui Maja. ea a fost litera L, de la lavanda si a fost imbracata in mov. Toti copiii au fost flori sau fructe de vara. Frumos, ca de obicei cand e vorba de copii. Cu scoala cum va spuneam, la noi e cel mai lejer din cate citesc eu de prin alte tari. Ma ingrijorez putin ca tot citesc si aud(chiar de la colegi de ai mei de la facultate am auzit asta) ca daca nu sunt obisnuiti de mici sa invete sistematic, nu prea pot tine ritmul mai departe la liceu si facultate, dar ma incurajez cand vad atatia in jurul meu si mai vine si Ovi cu povesti de la el de la spital, de medici care au facut facultatea dupa 30 de ani, dupa ce muncisera altceva pana atunci...deci se poate. In schimb vad intre colegii mei la facultate ca cei tineri, de 19-20 de ani pica examenele cel mai des. Mi-a si spus un coleg care repeta materia de acum ca nu a putut tine ritmul anul trecut ca nu mai putea la sfarsit de an sa mai invete, a facut o pauza si acum reia...In fine, povestile mele sunt putin SF probabil .

Dana, imi place la scoala, foarte mult. La inceput a fost mai greu cu limba, dara cum inteleg 100% si imi dau seama ca si eu vorbesc mai bine. Unde mai pui ca am scris deja o gramada de rapoarte si lucrari, deja scrisul e usor(si cat m-am chinuit la inceput...).
Cel mai greu e faptul ca trebuie sa fac atata drum si ca stau zile singura acolo, cand locul meu e aici(acasa adica). Nu ma simt deloc ca apartin acolo, zilele acelea le urasc dar trec ele, ce sa fac...Cat sunt la scoala e OK, dar apoi...ma inchid in camera si stau pe net si mai invat cat pot, apoi serile stau cu ai mei pe chat(cu Silvia scriu, cu Ovi si cu Diana vorbesc)...cam asta...Daca ar fi aici in oras nu as avea nici o problema. Dar si sa ne mutam pentru doi ani, nu putem...am ales sa ma sacrific eu si ar fi cazul sa nu ma mai plang :)).
Am o prietena romanca acolo, ne mai intalnim uneori dar nah, fiecare cu ale ei...

Spor la copilasi la scoli! In curand e vacanta! Eu una(pentru mine) o astept ca pe painea calda.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Si eu astept vacanta! M-am cam saturat si eu de stat in casa. Vreau pe-afara, sa alergam, sa facem picnic, sa ne distram. Si vremea a cam fost potrivnica. M-am cam saturat. Mereu am impresia ca vine toamna-iarna, nicidecum ca se apropie vara.

Copilasii vostri fac serbarea abecedarului?? Noi inca nu stim nimic, nu s-a discutat nimic.

Mergi la inceput

ce linisteeee

da, noi facem serbarea abecedarului. suntem "mate". i-a parut un pic rau ca nu e si el o litera... oricum nu vor fi toate literele, sunt 23 in clasa, daca mai au si alte roluri, e clar.
la mine in clasa 1 am fost 41... , tot alfabetul plus o cohorta de zane si printi.

in schimb sa ne laudam, andrei a strans ieri la atelier cele mai multe puncte... n-am inteles de ce taman papusa lui a fost votata! puteti sa aruncati un ochi aici, e papusa "andrei(a)". e drept ca a fost altfel... si ne tot dadeam cu parerea adultii de-acolo, ca a fost preferata pentru ca era simpla. si extrem de clasica, alb cu negru...
dupa isprava de ieri, orgoliul lui a fost gadilat la maxim. a stat umflat ca un curcan toata ziua. ba devenise si un pic misogin, ca dintre toate fetele a castigat el! greu sa ai un leu in casa...
acum trebuie sa-i bag mintile in cap, si sa-l aduc cu picioarele pe pamant...

Cristina
Atelierul Nazdravanilor, 21 mai. www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Mergi la inceput

Felcitari Andrei! Bravo... un vot si de la noi pentru acea papusa, e altfel... arata bine.

Mai stiu eu pe unul care a s stat umflat si cu coada rotata sambata cand la engleza li s-au adus calificativele...

Citez:

Ce bine ar fi sa fim in Anglia sau America, sa studiez numai limba engleza si mate toata ziua... ar fi de ajuns!

Si crezi ca am avut inima sa nu il perii? Pai daca nu il periem noi, cine? Asa ca l-am periat si asa a descoperit ca mai sunt obiecte care lui ii palc si la care e bun... In mare, una peste alta e bine la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Buna, dragele mele!

Uite, asa dintr-o data mi s-a facut dor de voi si m-am gandit sa trec sa vad ce faceti voi si sa va mai spun cateva vorbe si despre frunzele mele.

Am vazut si intrebarile de la Carmen.Ma "bag" si eu cu ceva raspunsuri. Care va sa zica:

- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica?
Da. Se fac.
Sportul cu profesor de sport, Religia cu o profesoara de religie, Abilitatile Practice si Educatia Plastica le fac vinerea, cu invatatoarea, si e foarte bine pentru ca e o zi mai relaxanta si placuta.

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora?

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana?
Orele stabilite prin orar:
4 ore de matematica
8 ore de lb. romana (citire, scriere)
In plus, miercurea, de la ora 12:00 la 13:00 fac ceva suplimentar. De exemplu, cand se pregatesc pentru concursuri (Olimpiadele cunoasterii, Eurojunior, etc) fac teste. In plus i-a invatat mutari de sah. In alta zi i-a invatat sa dezlege rebusuri. Chestii de-astea. Copiilor le place.

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa?
Scriu aici cateva din temele pe care le are, insa intotdeauna numai una dintre acestea:
Lb romana - scriere
- de copiat un text din culegere /
- de scris o poezie (pe care eventual o pregatesc pentru autodictare)/
- de imaginat un dialog in functie de lectia din Abecedar /
- de povestit pe scurt (maxim o pagina) din perspectiva unui povestitor lectia din Abecedar
Lb romana - citire:
- de citit lectia din Abecedar
- de citit cate un text din culegere
Culegerea de lb. romana:
- subcapitolul literei curente din Abecedar. (deci, atunci cand li se preda o anumita litera, facem cu ei acasa exercitiile corespunzatoare din culegere. e obicei face toate exercitiile intr-o singura zi, pentru ca unele se rezolva direct pe culegere, altele sunt orale.
Matematica:
- 3-4 probleme din culegere, dar fara scrierea textului problemei, doar datele problemei si rezolvarea prin 2-3-4 metode, in functie de tipul ei

- cat va iau acum temele?
In jur de 2 ore. Uneori mai putin, alteori ceva mai mult, in functie de cat de obosdita este, pentru ca face si pauze.

- ati terminat materia de clasa intai?
Nu.
La Lb. romana au avut astazi deja a doua ora la litera K.
La matematica sunt la paginile de evaluari finale.

Si ei au trecut de aproape o luna la caietul tip 2 si, personal, prefer scrisul pe acest caiet. Mi se pare ca scrie mult mai frumos decat la cel tip 1.

----

In afara de scoala care, recunosc, ne consuma extrem de mult (timp, nervi, etc.) Oana mai merge o data pe saptamana la tenis de camp, iar Roxana, sambata si duminica la dansuri de societate.

Clasa I mi s-a parut grea. Nu ma asteptam sa fie chiar asa.
Oana face fata, la fel ca si copiii vostri. Nu asta e problema.
Dar, fetelor, materia predata la clasa I mi se pare o nebunie. Prea mult, chiar daca ei reusesc sa o depaseasca.
Pai si copilarie???

Ma gandesc cu groaza la faptul ca Roxana prinde "clasa pregatitoare" la scoala.
O idiotenie.
Nu mai comentez, fiindca deja sunt plina de nervi din cauza asta...

Incerc sa mai intru aici.

Va pup pe toate! Tare!

Mergi la inceput

Dana, eu ma abtin... Noi am facut deja din materia clasei a II-a trecerea peste unitate 0-30! Cica e foarte aglomerata materia de clasa a II-a si de asta...
Plus compuneri... zilnice.
Pentru ce?

No comments.

Problema nu e ca fac ori nu fata ci, ca e prea mult. Si daca in clasa intai e atat de mult in clasa a III-a ce vor face?

Mergi la inceput

eei, dana, ce ma bucur ca mai dati un semn!!

eu am hotarat sa nu mai stresez copilul cu suplimentare. il las sa leneveasca. il vad ca e obosit, de la o ora cat dormea la pranz la inceputul anului, acum ajunge lejer la 3 ore de somn.
recuperam noi in vacanta ce mai avem prin culegeri... ca sa nu uitam sa scriem. dar acum il las in pace, e sf de an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

De curiozitate, ateva intrebari:
- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica? la noi nu se fac... de fel...

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora? - da, exclusiv

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana? - 9 mate / 6 scriere / 3 citire

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise - ex ieri: 2 texte de copiat, de scris pluralul unor cuvinte, de unit pe carte cuvintele cu inteles opus; 5 probleme de felul: la triplul lui x aduna diferenta nr w si y, 6 ex de felul: aflati nr necunoscut si faceti si proba; si 4 probleme cu plan si rezolvare. La toate trebuia scris textul. In total la scriere 5 pagini si 9 pagini la mate!!!

- cat va iau acum temele? in conditiile in care cand ajung acasa copilul isi scrie deja o parte din tema si terminam in jurul ore 20.30... de 2 saptamani nici la tenis nu l-am mai dus...

- ati terminat materia de clasa intai? - noi da, la safarsitul lunii aprilie...

Multumesc mult de informatii...
Eu si un grup de cativa parinti adunam informatii ca sa stim ce e normal si ce nu... Daca mutam copiii sau nu...

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

Incerc sa raspund la intrebarile lui Carmen, desi aici nu au program/orar. Nu stim ce ore au zilnic si cat timp stim doar in general ce materii fac(mate, engleza,geografie, istorie).Ma pus pe ginduri si asa ca o sa intreb pe doamna ...macar acum la sfirsit.

Deci, clasa 1-a in USA
- la scoala, copiii vostri fac materii ca: sport, desen, muzica, ed. plastica?
1-2 ore /spatamana cu prof de educatie fizica, desen , muzica mai rar si fara instrumente, doar asculta la cd.

- daca nu, fac mate sau scriere/citire in timpul acestora? nu stim

- cate ore de mate si citire fac EFECTIV - pe numaratelea - copiii vostri pe saptamana? Nu stim exact mate si engleza.In total, toate materiile au 6 ore /zi- 1 ora in pauze cel putin, deci 25/saptamana

- cate probeleme/ ex au pe zi copiii vostri ca teme pentru acasa? - in numar si pagini scrise -
matematica caiet tip are 2 pagini /zi (aprox 12 probleme)fara scris enunt, doar pus raspunsul
1 cuvant /zi
1 fraza /zi

4 zile /saptamana teme pt acasa. Lunea primeste grila de teme pt saptamana respectiva si vinerea dimineata le aduce facute.

- cat va iau acum temele?
15 min/zi

- ati terminat materia de clasa intai? Baiatul meu a terminat-o de mult la matematica...aprox 2 luni

In general la scoala lui am observat ca:

Aici copii nu stau pe loc-la desck, o ora intreaga.La fiecare 15 minute Ii ridica in picioare, sar in sus, bat din palme,mai fac un joc, se misca prin clasa, se rotesc de la desk la computer sau la masa de activitati...nu stau pe loc.

Aproape in fiecare zi un parinte e voluntar la clasa pt 1-2 ore sa o ajute pe doamna la corectat teme, teste, citit, supravegheat..alte activitati

Cand le citeste o carte, doamna sta pe un scaunel mic si toti copii pe jos in fatza ei, asculta.

In fiecare zi unul din elevi este "star of the day"-un fel de sefu' clasei.

Pentru weekend nu au teme.

Vinerea dimineata ii scoate afara la plimbare pt 20-30 min, mers in jurul scolii.

pentru merite primesc recompense-jucarii micute, stickere

In fiecare zi au calificari de comportament(verde=cuminte pana la rosu=probleme).

Vinerea primim acasa toate hirtiile/testele din cursul sapamanii

michelle

Mergi la inceput