Nazdravani de prin 2003 *6

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna fetelor! Imi iau putin timp sa va scriu, caci sunt intr-o perioada cam aglomerata.

Michelle bine ai venit, ma bucur sa te vad aici in grup!

Cristina iti spun de pe-acum La multi ani pt Iris de ziua Floriilor!
Asemeni tuturor celor care au nume de floricele

Eu am inceput un curs dat (bagat pe gat) de cei de la camera de munca unde m-am inscris ca si cautator de job. Mi-au pus acest curs in brate , e cam non-sens, coaching pt cautarea unui job...discutam despre chestii arhi-cunoscute de toti cei care vreodata si-au cautat serios job (adica motivatie, teluri, etc) fiecare isi mai povesteste experiente din job, viata...singurul lucru pozitiv este ca aud si vorbesc zilnic germana cateva ore. Am aproape zilnic pina la ora 15 sau chiar mai lung, drumul de si spre acasa e de peste o ora..ce sa mai comentez, am toata ziua full ca si un servici. Sotul meu face si misto, cica asta e de antrenament pt cand voi gasi job.
Intre timp am mai aplicat, am fost la vreo doua interviuri, sa vedem de unde sare iepurasul (ca e de sezon). Acum din cauza cursului nu prea am timp sa aplic decat in weekend si atunci la cate 4-5 joburi, deci sansele sunt mai reduse. Nu-mi pierd insa speranta. O veni soarele si pe la mine

Altfel, Raducu e bine, cu scoala, invata, ii place, ce sa zic, cum stiti si voi.
Avem si noi musafiri de luni pt 2 saptamani, mama si socrul meu, asa ca va fi o perioada plina. Eu ii voi vedea putin, doar seara, insa am noroc ca vine mama, caci altfel nu aveam cu cine sa il las pe Radu saptamana viitoare cand si la noi e vacanta de Pasti.
Iar cei de la camera de munca mi-au spus ca daca nu ma duc la curs, pot sa renunt la serviciile lor

Mihaela_s ce sunt aia crocusi? Mi-a spus si radu ceva de genul asta pe germana si nu prea am gasit sinonim in romana, insa semanau cu niste brinduse...daca intuiesc si mai tin minte numele din romana

Apropos, astea cu limba nu sunt fitze, probabil de asa concentrare pe germana ca trebuie s-o invatz odata cat mai bine, am inceput sa gasesc mai repede intr-o fraza unele cuvinte in romana, si am primit remarci de genul : suferi de sindrom raducioiu ceea ce nu pot sa sufar sa fac, doar nu sunt tembela sa uit limba materna vorbita aproape 40j de ani non stop, insa creieru lcred ca la un moment dat cand e asa incrincenat pe invatatul unei limbi, se relaxeaza cu privire la limba deja cunoscuta si inlocuieste....
Mihaela tie ti se intampla? Sau in general, fetelor care locuiti in strainatate??

LauraB ce frumos cu gradinaritul...cred ca e o relaxare...si Michelle la fel, succes

hai ca m-am lungit...va pup pe toate si mai citesc din cand in cand chit ca nu apuc sa scriu prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dana, multumim pentru urari!

apropo de scoala, vine andrei azi acasa, daca poate sa nu se duca maine. in final aflu si de ce. termina orele la 11, si doamna a decis sa faca 3 ore de abecedar, sa nu mai faca lucru manual, si nici desen...
iar in cele trei ore ar trb sa-l invete pe F, si sa dea si o dictare lunga... motivul de invoire: pe F il stiu, si dictari oricum imi dai tu...
haha, sa astepte el sa-l invoiesc eu pe motivul asta...
replica: de ce nu puteau fi trei ore de matematica!!?

michelle

Cristina
Atelierul de creatie 16 aprilie, ora 11: Atelierul Nazdravanilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

michelle, am vazut ca ai scris la subiectul cu cl.I, asa e si in Suedia scoala. Nu au ore strict delimitate in orar, dar fac de toate. In ghiozdan isi duce fructe sau sandwich(pranz primesc la scoala gratuit) si...jucarii :)). Ii lasa la programul de dupamasa sa se joace cu ce doresc ei, pana atunci jucariile stau in ghiozdan. Carti, caiete sunt toate la scoala, le primim cand sunt pline si le vedem la intalnirea particulara cu parintii. Teme au una pe saptamana, intr-un caiet tip. Si uneori au cate o saptamana sau doua de citit acasa, primesc carti de la scoala. Aici in plus nu sunt nici note, numai criterii de apreciere al nivelului de cunostinte, abilitati, etc. Le aflam la intalnirea particulara semestriala si stim la ce trebuie muncit cu copilul mai mult.
Si asa face si Silvia cu tabla inmultirii(ei sunt numai la adunari si scaderi) dar intelege de ex. ca 4x3=12 adunand repetat. Dar ea se plange ca nu e buna la mate si nu ii place. Si Silvia e la citit la nivel de cl.3-a iar in semestrul trecut invatatoarea ne-a propus sa o mutam in cl.2-a. Insa nu a vrut Silvia si nu am insistat. E mai bine sa se aseze lucrurile cu matematica la locul lor...apoi mai vedem.
Felicitari pentru Willy, s-a adaptat foarte repede. Copiii astia ne uimesc mereu, nu-i asa?

Dana, da...sunt branduse crocusii. Nu stiu daca ai vazut albumul de pe Facebook, am fotografiat crocusii din curtea mea. :)
Hmmm, patesc si eu ce spui tu. Si mi se pare normal. Dar mai ales la Silvia remarc asta, ea traduce din suedeza in romana foarte multe expresii si nu se potrivesc. Noi intelegem, ca stim in suedeza si ma prind ca traduce expresia...ii spunem cum e corect romaneste dar am observat ca tot la fel spune si data viitoare, tradus din suedeza. :) Un ex. simplu e "mama tu cand implinesti ani?" :)) Dar ma trezesc si eu ca spun tot felul...dar inca mie mi se intampla sa traduc expresii din romana in suedeza si nu suna bine. Fetelor insa nu li se mai intampa asta...
Apoi noi(eu si cu Ovi) de ex. de multe ori ne trezim ca povestim de serviciu si nu mai gasim cuvintele in romana, le amestecam pe cele sudeze cu cele romanesti, atunci cand nu ne vin(desi fetelor mereu le atragem atentia sa nu faca asta :))...sau eu daca il intreb ceva ce nu am inteles la cursuri, nu pot sa ii spun in romana, caci nu stiu. :) Sunt termeni pe care nu ii stiu in romana, nu am invatat materiile astea la scoala. Exact asta imi spunea prietena mea, profa de romana a fetelor. Cand invata ea suedeza, a luat si un curs de religie. Si imi povestea ca nu poate spune in romana ce a invatat la curs...

Bafta multa in gasirea unui job! Ma bucur ca esti optimista, e clar ca ce e pentru tine, e acolo, pus de o parte....

cris, ce de evenimente neplacute...imi pare rau ca ati trecut prin atatea. Multi ani Irisucei, sa creasca sanatoasa.

Carmen, multumesc. Da, ai intuit foarte bine.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

S-au mai animat lucrurile si la noi.

Dana mult succes in gasirea unui job.
Mihaela ce-mi place ca voi deja va faceti planuri de vacanta
Cris Doamne, parca s-au tinut lant la voi...dar o sa treaca. Trebuie sa vina si vremuri bune.
Laura Iti tin pumnii sa gasesti un nou job.
michelle bine ai venit la noi! Se par ca aparitia ta este de bun augur ca uite, s-a animat putin subiectul. Vb Cristinei...parca nu-mi venea sa cred ca este subiectuil nostru.

Noi suntem asa cum ne stiti, nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Ma gandeam la ce povesteati voi cu scoala si cu programul lor in cadrul scolii si incercam sa vad care este "problema" la noi. De fapt, daca as da-o la afterschool atunci si la noi lucrurile ar fi la fel de relaxate. Invatatoarea a vrut sa facem un dulap unde sa lasam cartile si caietele dar nu ar mai fi incaput bancutele ca spre norocul nostru avem o sala de clasa mai mica decat altele. Oricum, nu cara toate nebuniile acasa ci numai strictul necesar. De ex, manualul de matematica nu i-l mai pun de mult in ghiozdan, nici caietele speciale, nici cartea de lecturi suplimentare si nici caietul de dictare. Stau intr-un dulapior din clasa. Zilnic cara fisele, 2 caiete (scriere si matematica), abecedarul si penarul. Plus pachetelul si apa. Nici aici la clasele mici nu se pun calificative. Doamna noastra nu le spune calificativele in gura mare atunci cand le aduce lucrarile, fiecare este cu bucatica lui. Fii-mea nu stie de ex. ce calificativ a luat colegul decat daca acesta ii spune.
Caietul de dictare ni-l da acasa joia pentru luare la cunostinta si trebuie sa-l aduca lunea. In schimb dulapul respectiv ne trebuia pentru mapele de activitati practice si educatie plastica. Asa ca la noi vinerea este criminal ca trebuie sa care micul artist toate porcarelele dupa el (bloc desen+pensule+borcan de apa+paletarul+musama de pus pe banca+halatul+carpita de pensulici+foarfece+lipici+cartoane colorate+etc...). Daca as da-o la afterschool nici lectii nu as sti ce are.
Ritmul nostru a mai crescut, nu se mai moscaieste atat de tare.
Stam bine cu cititul, citeste aproape zilnic tot felul de carticele. Le ia din biblioteca si...se face liniste.
Stam bine si la matematica. Sunt lacune dar de neatentie...
A dat miercuri Cangurul Matematician si-a gresit 2 din neatentie. Nu-i bai, va sti de-acum cu ce se mananca astfel de concursuri si-o sa fie mai atenta. Ea nu prea stie sa se verifice la sfarsit...
La scoala se plictiseste la engleza teribil de tare si mai nou ii place f mult franceza.
Ca planuri de viitor...tot ma zapaceste ca vrea sa se faca arhitect. Iar daca tat-su butoneaza Autocadul de zor atunci ea sta in spatele lui si face tot felul de chestii de raman interzisa. Eu habar n-am de de-astea. Ei discuta inginereste

Hai ca m-am lungit o gramada! Va pupacesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Noi am intrat deja in vacanta de 2 zile. Sunt zilele scolii - ma rog azi se termina - si astia mici au mai venit miercuri pentru Cangur si pentru teme, care tot vin de 2 zile si pe mail.
Sunt cateva...

Si la noi ca si la voi Criss, mate sa fie, ca de scriere nici nu vrea sa auda! Nu ii place si pace. Scrie repede si urat sau incet si urat. Nu mai am ce ii face...
Nici Alex nu se verifica la sfarsit. Nu inca... Trebuie sa avem rabdare cu ei...
Vor intelege si ei ce si cum li se cere, nu imi fac griji pentru asta!

Liliana, la noi din pacate ghiozdanul e greu si plin de tot felul de carti si caiete iar joia e chiar jale... Asta e, de aia ii ducem noi ghiozdanul...

Alex vrea musai sa cante la pian si am sa il duc la niste ore si abia apoi am sa ii cumpar, daca va dori pe bune, pian... adica pianina, ca pianul nu imi incape inca in casa! Imi e ca e doar o toana si dupa ce ii trece sa nu sonstat ca i l-am luat degeaba.
De altfel, intentionez sa incepem in vacanta de vara dar el mai vrea si germana si pe asta as prefera-o sincer...

In rest, cu tenisul si engleza ne mai petrecem timpul, de o saptamana a reinceput inotul si e foarte incantat... duminica danseaza la un club de dans pentru copii - facem tot ce putem sa ii ocupam timpul cu ceva miscare, orice sport, caci acasa nu iese afara iar la scoala nu fac sport, fiindca fac altele, diverse - in special scriere si mate...

Si noi ne facem deja planuri de vacanta... Abia astept sa fiu sincera.

Cristina, cand vin vin toate, dar vor trece. Imi pare rau de durerea ta... Si sper sa treaca ca si norii dupa ploaie, sa se insenineze si pe strada ta. Si la multi ani pentru printesa mica!

Dana mult succes cu programul cel nou si mai ales cu job-ul.

Laura si tie bafta cu job-ul!

Un sfarsit de saptamana frumos, cald si insorit!

Mergi la inceput

Ooo, carmencita boala grea si cu pianul asta.
Ce sa zic ca si la noi a fost. Numai ca am testat mai inati terenul cu o orga. Acum, Doamna profesoara de pian ne zice sa vina sa o invete oricand, pentru ca are o ureche muzicala fantastica. Din pacate, daca la inceput se vedea mare rapso(a)d(a) acum i-a disparut elanul. Stie notele, citeste portativele, stie sa le cante...dar nu vrea si nu-i place.
Iar asta cu ghiozdanul, eu cred ca tine si de invatatoare.
Normal ca-s sarmanii copii cocosati. Fii-mea vrea sa plece singura la scoala ca n-are mare lucru de carat. De fapt ea isi cam duce singura ghiozdanul. Dar n-o lasam noi sa se duca de capul ei ca are de traversat niste strazi si nu mi-e frica de faptul ca ar fi ea cu capu'n traista ci ca sunt unii soferi idioti si nu se uita ca este trecere de pietoni. Era o data sa zbor eu si-s ditamai ca doar n-o fi chiar invizibila la 1,70.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Cris Doamne, parca s-au tinut lant la voi...dar o sa treaca. Trebuie sa vina si vremuri bune.
michelle bine ai venit la noi! Se par ca aparitia ta este de bun augur ca uite, s-a animat putin subiectul. Vb Cristinei...parca nu-mi venea sa cred ca este subiectuil nostru.
Asa ca la noi vinerea este criminal ca trebuie sa care micul artist toate porcarelele dupa el (bloc desen+pensule+borcan de apa+paletarul+musama de pus pe banca+halatul+carpita de pensulici+foarfece+lipici+cartoane colorate+etc...).

eu tot nu inteleg de ce treb sa care tot dulapul dupa ea, vinerea???
si le aduce inapoi lunea???

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Asa ca la noi vinerea este criminal ca trebuie sa care micul artist toate porcarelele dupa el (bloc desen+pensule+borcan de apa+paletarul+musama de pus pe banca+halatul+carpita de pensulici+foarfece+lipici+cartoane colorate+etc...).

michelle

Hai ca esti simpatica tare de tot.
Pai tocmai ce-am explicat ca nu au avut loc in clasa sa mai faca inca un dulap pentru ca este sala mai mica iar dulapioarele care le au le folosesc pentru carti si caiete. Astea de abilitati fiind voluminoase nu are unde sa le pastreze la scoala si de-aia trebuie sa le caram.
Si nu, nu le ducem vinerea si le luam lunea...le ducem vinerea si le aducem tot vinerea...si pana vinerea viitoare cara doar fisele, adica 2-3 max 4 foi, 1 caiet de tip 1, un caiet de matematica, abecedarul si penarul. Tocmai spuneam ca la noi lucrurile sunt total relaxate fata de ce aud/vad in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

michelle

Hai ca esti simpatica tare de tot.
Pai tocmai ce-am explicat ca nu au avut loc in clasa sa mai faca inca un dulap pentru ca este sala mai mica iar dulapioarele care le au le folosesc pentru carti si caiete. Astea de abilitati fiind voluminoase nu are unde sa le pastreze la scoala si de-aia trebuie sa le caram.
Si nu, nu le ducem vinerea si le luam lunea...le ducem vinerea si le aducem tot vinerea...si pana vinerea viitoare cara doar fisele, adica 2-3 max 4 foi, 1 caiet de tip 1, un caiet de matematica, abecedarul si penarul. Tocmai spuneam ca la noi lucrurile sunt total relaxate fata de ce aud/vad in alte parti.

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

„ Am învatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru si pot vedea ceva total diferit”. (Octavian Paler)

gata m-am luminat!

michelle

Mergi la inceput

Sa traiti cu numele toti cei ce purtati nume de floare.
Un special si-o imbratisare puternica pentru cele doua Iris! Sa cresteti mari dragelor si sa fiti sanatoase.

Mergi la inceput