Nazdravani de prin 2003 *6

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

carmen imi pare extrem de rau ca nu va intelegeti cu Doamna. Sper sa gasiti un numitor comun, totusi, nu de alta dar mai este cale lunga impreuna.
Acum, am si eu o inrebare: nu stiai ca scoala se termina pe 17 iunie? De ce n-ati luat bilet de pe 18? sau 20?. Zic si eu...
Nu stiu cum este Alex dar eu ma gandesc la fii-mea ca ar fi in stare sa-mi propunsa sa ramana cu bunica-sa pana dupa serbare si dup-aia sa venim sa o luam.
Astept sa ne povestesti ce patanii aveti poate reusim sa te ajutam cu ceva.

Cris ce povestesti tu acolo nu este minciuna, fata mea. Pe cuvant ca toti fac la fel. Daca zice si Carmen, si Dana, intaresc si eu...trebuie sa te gandesti ca nu aveti niciun defect. Asa sunt ei, li se pare ca "merge si-asa". Am asa un sentiment ca ei au cam fluierat in clasa I, au observat ca pot sa-si faca din teme in pauza ca au timp si trateaza unele chestii mai cu superficialitate. Daca notiunile le stiau dinainte ei sunt plictisiti. Evident ca atunci cand Doamna da tema nu se scutura dintr-o data de plictis si devin dintr-o data extrem de "in mood". Eu am sentimentul ca or sa se mai dezmeticeasca ei pe parcurs.
Dar eu am convingerea ca totui asta nu-i minciuna.
Uite, cum spune Mihaela, poti sa imbraci povestea cu ridicatul pedepsie intr-o forma usoara, ca ar fi insistat Doamna, ca a dat telefoane...si nu pentru ca nu se poate fara el ci pentru ca Doamnei i-ar placea ca toti copiii sa-i fie alaturi in ultima zi impreuna din clasa I.
Si-a mea toata ziua s-ar juca. La fel am spus si eu ca dupa ora 8 seara nu mai scriem. Intr-o zi a considerat ca trebuie sa isi bata joc de tema ca sa o faca repede deci dupoa ce ca era scris urat, mai era si cu greseli, dat cu picul, deci o varza. A fost prima pagina rupta!!! Nu-mi venea nici mie sa cred ca am facut-o! A plans vreo jumate de ora si credeam ca a constientizat in cele din urma ca o face pe timpul ei alocat temelor. A doua zi a luat-o de la capat

Pe mine ma ucide altceva. Vorbesc cu ea, ma priveste in ochi, ma aproba, imi vorbeste ca un om mare. La sfarsitul conversatiei pot sa jur ca am avut cea mai inteligenta discutie din viata noastra si ca nu se va mai repeta in veci greseala cu pricina. Mai fetelor, nu clipeste, nu se abate, ba mai scoate si pilde din capul ei.
Dupa ce terminam conversatia, ne pupam si ne continuam ale noatre... in 2-3 minute a uitat tot!! Dar TOT!!! Pe mine asta ma scoate din minti. Iar daca ii spun ca IAR a gresit incepe cu "mami, te rog iarta-ma, nu mai fac, promit ca nu mai fac!" Spuneti-mi ca si-ai vostri au momente de-astea ca eu asta nu stiu sa o manageriez de niciun fel.

Hai ca m-am intins...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Pe mine ma ucide altceva. Vorbesc cu ea, ma priveste in ochi, ma aproba, imi vorbeste ca un om mare. La sfarsitul conversatiei pot sa jur ca am avut cea mai inteligenta discutie din viata noastra si ca nu se va mai repeta in veci greseala cu pricina. Mai fetelor, nu clipeste, nu se abate, ba mai scoate si pilde din capul ei.
Dupa ce terminam conversatia, ne pupam si ne continuam ale noatre... in 2-3 minute a uitat tot!! Dar TOT!!!

daaaa :))))) exact la fel!
dar, M s-a obisnuit sa-mi spuna la sfarsitul acestor minunate conversatii: "mami, te rog sa-mi mai amintesti tu ce am de facut, stii ca eu sunt cam uituc"

bai, mie mi se pare ca pe unele locuri se cere foarte multa seriozitate si responsabilitate de la un copil de 7 ani.
ei sunt totusi in floarea copilariei, fix acolo, chiar nu cred ca trebuie cerut asa mult de la ei.
nu stiu daca asta e cauza sau efect, dar si noi parintii, si invatatoarea lui Matei suntem foarte relaxati, nu facem nicio drama nici dintr-o tema uitata, nici dintr-un calificativ mai slab si totusi, tanarul da dovada de mai multa constiinta decat m-as astepta eu.

Mergi la inceput

ma rog, cam de asta nici nu prea m-am bagat pana acum in discutii, mi se pare ca noi suntem iesiti din trend de relaxati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

ma rog, cam de asta nici nu prea m-am bagat pana acum in discutii, mi se pare ca noi suntem iesiti din trend de relaxati

ba sa te bagi mai des ca avem nevoie sa vedem ca exista si chestii relaxante pe lumea asta.
Eu recunosc ca fii-mea e mai relaxata decat mine. Nu da doi bani pe nimic dar eu ma agit aiurea. Recunosc ca nu-mi place ca pierde timpul aiurea, ca nu se concentreaza suficient incat sa termine treaba rapid. Dar altele chiar nu i le reprosez, deocamdata.

Acum, ca sa zicem si noi ceva bun...am reusit sa ne stergem singuri la popon . Ne mai incurcam cand avem fustita dar in rest este chiar bine

Mergi la inceput

pai, nah, eu sunt de parere ca "trebuie" trebuie[sic!!] sa fie cat mai rar in vietile noastre. iar in copilarie spre deloc.
adica sa reusim sa facem ce avem de facut din si cu placere, nu din datorie si sa cautam solutii ca si pt copiii nostri, sau mai ales pentru ei, lucrurile sa fie in felul asta.

pentru ca, hai sa recunoastem noi aici, ca suntem intre noi, cand faci ceva cu drag si din proprie initiativa, iese usor, frumos si aproape perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Dragele mele, sa scriu si eu 2 cuvintele...asteptati-va la u roman:)).

Am terminat si eu scoala acum 2 saptamini cu 92%. Greu tare ca asa de mult a fost de invatat si mi-a fost greu cu fetele singura, dar a trecut si acum ma asteapta al 2-lea semestru care cica e de 2 ori mai greu decit primul:)).

In primele 2 luni a fost groaznic...nu mincam nimic, nu beam nimic, eram stresata la culme. In martie la spital la practica mi-am pierdut contiinta si am cazut pe hol. Asistentele care m-au gasit au crezut ca am facut epilepsie ca cica tremuram si m-au trezit greu. Eu am crezut ca eram hipoglicemica de buimaca ce eram cind mi-am revenit...deh, tocmai masurasem nivelul de glucoza in singe a unui pacient. Si ca sa fie si mai frumos, dupa ce au resusit sa ma trezeasca am tras o voma de toata frumusetea. In fine, m-au dus la parter la urgente unde m-au bagat pe perfuzii de hidratare, mi-au facut EKG si CT scan la cap ca au crezut ca m-am lovit cind am cazut. Totul a fost ok ca dupa 4 ore de stat la urgente si 2 litri de fluide in vene:)) mi-am revenit. Diagnosticul: deshidratare. Si de atunci m-am pus pe baut cel putin 2 litri de apa/ceai pe zi si am lasat cafeaua.

Lucrul bun e ca din ianuarie am slabit 6.5 kg.

Fetele sint bine, termina pe 10 scoala, iar pe 16 plecam in vacanta.

Apropos de scoala. Nu stiu cum sa spun, Emma e f. rsponsabila, stie ce teme are si si le face, dar si eu o controlez in fiecare zi. Ei au un planner unde scriu in fiecare zi ce teme au. Oricum, exact asa cum zicea si michelle, sint aceleasi: spelling (luni toate cuvintele, si in restul zilellor de rescris numai cuvintele pe care le-au gresit la testul de spelling in clasa), mate 2-4 pagini, si obligatoriu compunere in fiecare zi care mi-a mincat ficatii. In general compuneri cu subiect la alegere si am ajuns sa epuizam orice subiect posibil. Deci cum facem noi, Emma scrie ideile ei pe o foaie, apoi citesc eu, mai dau un sfat/idee, ea le pune in ordine, eu recitesc, facem planul final, ea scrie pe caiet si apoi eu corectez spellingul. Ieri a avut o compunere despre "trade", mama ei de viata, alta data despre soare, luna, despre shiftul continentelor etc.

Cit despre programul de scoala, nu stiu exact cite ore de engleza/mate/science are si nu ma intereseaza, atita timp cit vad ca copilul vine cu note bune si profa e f. multumita de ea. In schimb stiu ca luni are muzica, marti biblioteca, miercuri gardening, joi si vineri educatie fizica. La science fac o gramada de chestii interesante, analizeaza rocks, se duc la riu sa le studieze, modeleaza harti din aluat, cresc viermi care se trasforma in ginganii si multe multe alte chestii. La asta exceleaza sistemul american si imi place extrem de mult.

Fetele mai au teme (mate si engleza) si la Enopi, deci are un program destul de incarcat, dar nu am ce sa le fac. La Diana e mai usor ca ea primeste temele luni si trebuie sa si le termine pina vineri, dar ea si le termina in aceeasi zi. Diana e si mai responsabila decit era Emma la virsta ei. Stie exact cind are test la scoala din cartea pe care trebuie sa o citeasca, stie cind trebuie sa isi duca teme la scoala si nici nu trebuie sa citesc nici un fel de notite de la profa daca le trimite ca mi le spune ea inainte si chiar imi si aduce aminte, mai ales de cind si eu cu scoala mea.

Avind in vedere discutia voastra, eu corectez absolut toate temele ei si daca nu imi place cum e scris caligrafic, rup paginile, dar le rup, nu ma joc. O data i-am rupt paginile de 2 ori. A scris urit, am rupt, a rescris, nu m-a placut, am rupt din nou pina copilul a realizat ca nu ma joc si a scris frumos.

Cit despre timpul limita in care trebuie sa isi faca temele, ele nu au...pot sa se lalaie si pina la 8 daca trebuie, mai ales ca ele termina scoala la 3, mai stam la parc o juma de ora, venim acasa, maninca etc, se apuca de lectii. Mai iau pauze si citeodata se face 7-8 seara. Iar lunea si joia merg la Enopi unde mai stau acolo o ora. De ex, ieri am avut treaba si am ajuns acasa la 5, Emma isi facuse tema la mate si science, dar ramasese compunerea despre trading la care a fost f. clar ca avea nevoie de ajutor. Si l-a facut, dar aseara nu a mai avut putere sa si-l copie pe caiet asa ca si a facut-o acum dimineata. Ieri s-a intimplat la fel, dar asta numai pentru ca eu am lalalit-o cu alte chestii.

Liliacule, mindrele mele nu fac chestii din astea cu uitatul...si mai ales Emma nu isi cere scuze aporpae niciodata, dar in general asculta de ce spun. Cind ma uit la ea, o vad mica, dar e f. responsabila. Eu nu intirzii niciodata si nici nu am facut-o pina acum cind tre' sa le iau de la scoala, dar le-am zis ca daca intirzii, Emma (care vine la clasa Dianei si de acolo plecam impreuna)sa o ia pe sor-sa si sa se duca la parcul de linga scoala si sa ma astepte acolo, in caz de urgenta. Vineri, simbata si duminica am avut musafiri, si un prieten de-al lui Alex a ajuns la noi la 1.30, am mers la restaurant sa mincam ceva si am intirziat la scoala ca ceasul lui era in urma cu 5 minute. Ies din masina si dau sa fug repede sa iau fetele si cind ma uit, Emma venea de minuta cu sor-sa spre parc. Asa drag mi-a fost de ele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Citat:
Dupa ce terminam conversatia, ne pupam si ne continuam ale noatre... in 2-3 minute a uitat tot!! Dar TOT!!! Pe mine asta ma scoate din minti. Iar daca ii spun ca IAR a gresit incepe cu "mami, te rog iarta-ma, nu mai fac, promit ca nu mai fac!" Spuneti-mi ca si-ai vostri au momente de-astea ca eu asta nu stiu sa o manageriez de niciun fel.

Da. Confirm. Exact la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Neaparat trebuie sa ma laud ca imi sta inima sa imi crape de bucurie si mindrie. Emma a fost chemata azi in fata tuturor copiilor din scoala, dupa care directorul scolii i-a inminat personal o diploma pentru kindness ca "always offers a word of praise for a classmate", un gift card de 10$ la un magazin de carti si inca un certificat pentru un free hamburger. Cica ea a fost prima si apoi a mai fost o alta fetita din toata scoala. Mi-au si dat lacrimile de emotie.
http://family.webshots.com/photo/2860773560098079200EOfGxR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Citat:

... si ai nostri Am avut o perioada in care cam o data pe zi imi zicea Diana: "mami, please, give me one more chance" Pe de o parte, cum sa-i spun nu? Pe de alta parte, cate sanse intra intr-una?

Iuliana, pai ai motiv serios sa fii mandra! Bravo, Emma!
Felicitari si tie pentru rezultatele frumoase la scoala.

Eu am inceput de luni un serviciu nou si sunt nauca. Incerc sa citesc din urma si, daca nu adorm, revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

bravo emma!!

si...c as a ma laud, dupa cum unele dintre voi au aflat azi, cand eram in culmea disperarii, in seara asta am ajuns la spital cu bufnita mea. si nu e nume de alint pentru iris, ci e o bufnita in carne si oase. o specie mai mica din fericire, daca era de-aia de juma de metru ma manca pana acum.
am luat-o pe parbriz sambata noaptea... si acum imi sta in ochi imaginea aia cu niste aripi intinse cat era de lung parbrizul... ma rog, nu chiar asa, da' destul cat sa intepenesc cand zboara acum ceva pe langa masina.
si am oprit imediat, am luat-o... speram sa fie doar ametita, sa le-o arat copiilor si sa i dau drumul. cand am cautat-o mai bine, s-a dovedit ca are aripa rupta.
am venit cu ea acasa, si m-am pus pe dat telefoane... am plecat cu ea la spital, dar cum nu au radiologie la urgenta, a ramas sa ma duc maine si sa-i faca poza, apoi sa o opereze. partea nasoala e ca-i un os de-ala gol, imi scapa acum cum ii spune, si se va lipi greu. partea si mai nasoala e ca s-ar putea sa nu mai poata zbura. asa ca, daca nu mi-o primesc la zoo, sau sa gasesc alta solutie, m-am pricopsit cu animal de casa. copiii sunt incantati. incep sa cred ca o pisica era mai buna...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=215418631826121&set=a.215418628492788.59410.100000739571641&type=1&theater
aici gasiti o poza cu ea.
ma abtin sa-i pun nume... dar a botezat-o iris. semn rau, deja se ataseaza de ea...

Mergi la inceput