Nazdravani de prin 2003 *6
Raspunsuri - Pagina 13
cristinamh spune:
am incercat... pedeapsa nu a fost data fara drept la recurs. si de 5 zile ma rog eu de el sa faca ce trebuie, ca sa mearga la serbare... si continuu, el ne minte...
de ex, i+am cerut sa urmeze un program... venit de la scoala, dezbracat, mancat, teme, somn, joaca. dupa ora 7 nu se mai fac teme.
ce face andrei? intra pe usa, si se joooaaaacaa... poti sa intrebi pana mori ce teme are, ca nu are nimic. dar seara la culcare isi aminteste subit. de vreo 2 ori l-am lasat sa faca seara. a treia oara l-am culcat, si l-am sculat la 6 de dim sa scrie. l-am avertizat ca, daca se mai intampla, nu mai are voie sa scrie dupa 7 seara si inainte de 7 dimineata...
ati zice ca a patra oara nu s-a intamplat, dar nu e asa. chiar in ziua urmatoare... nu l-am lasat seara, nu l-am sculat dimineata... s-a trezit la 7, a mancat repede, s-a imbracat si s-a apucat de teme. 15' pe ceas... ce era asa greu sa le faca la timp?! a plecat la scoala aproape la 8.
in weekend la fel, ne=a zis ca nu are teme pt luni. si-a adus aminte, normal, luni dimineata, cand isi facea ghiozdanul. l/am trimis la scoala, am inteles ca aavut timp sa si le faca inainte de ora...
si daca el nu a inteles ca fara un program respectat nu-l las la serbare... ce sa fac? stiu ca e obosit, nu mai cer nimic suplimentar, nu-l bat la cap... dar nu mai rezist. serbarea nu e moka, si trebuie sa inteleaga ca, daca eu fac un sacrifciu ca sa platesc la locul de joaca si toata tarasenia, trb sa aprecieze si sa faca si el macar efortul de a nu ma mai enerva in fiecare clipa.
si imi pare rau pt el... caci vor fi diplomele de la concursuri... si e "serbarea abecedarului", cred ca singura serbare botezata dintre toate. dar daca isi doreste atat de mult, sa-mi arate.
acum sa revin,
carmen, uite www.talentedenazdravani.ro/concurs28-2.htm#nazdravani" target="_blank"> aici la ce viseaza fi-mea de 1 iunie... avem o carte, cum sa desenezi diversi dinozauri, si exerseaza de zor, caci sigur alex va fi incantat.
dana, cred ca cel mai fain rol pe care l-am avut a fost unul de vrajitoare... clasa 2, chinuiam 2 copii care nu voiau sa invete literele. ce au rolurile negative?! sunt la fel de bune pentru oscar ca si celelalte... nu?
lili, ce tare cu micii einsteini
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinamh am incercat... pedeapsa nu a fost data fara drept la recurs. si de 5 zile ma rog eu de el sa faca ce trebuie, ca sa mearga la serbare... si continuu, el ne minte... de ex, i+am cerut sa urmeze un program... venit de la scoala, dezbracat, mancat, teme, somn, joaca. dupa ora 7 nu se mai fac teme. ce face andrei? intra pe usa, si se joooaaaacaa... poti sa intrebi pana mori ce teme are, ca nu are nimic. dar seara la culcare isi aminteste subit. de vreo 2 ori l-am lasat sa faca seara. a treia oara l-am culcat, si l-am sculat la 6 de dim sa scrie. l-am avertizat ca, daca se mai intampla, nu mai are voie sa scrie dupa 7 seara si inainte de 7 dimineata... ati zice ca a patra oara nu s-a intamplat, dar nu e asa. chiar in ziua urmatoare... nu l-am lasat seara, nu l-am sculat dimineata... s-a trezit la 7, a mancat repede, s-a imbracat si s-a apucat de teme. 15' pe ceas... ce era asa greu sa le faca la timp?! a plecat la scoala aproape la 8. in weekend la fel, ne=a zis ca nu are teme pt luni. si-a adus aminte, normal, luni dimineata, cand isi facea ghiozdanul. l/am trimis la scoala, am inteles ca aavut timp sa si le faca inainte de ora... si daca el nu a inteles ca fara un program respectat nu-l las la serbare... ce sa fac? stiu ca e obosit, nu mai cer nimic suplimentar, nu-l bat la cap... dar nu mai rezist. serbarea nu e moka, si trebuie sa inteleaga ca, daca eu fac un sacrifciu ca sa platesc la locul de joaca si toata tarasenia, trb sa aprecieze si sa faca si el macar efortul de a nu ma mai enerva in fiecare clipa. si imi pare rau pt el... caci vor fi diplomele de la concursuri... si e "serbarea abecedarului", cred ca singura serbare botezata dintre toate. dar daca isi doreste atat de mult, sa-mi arate. acum sa revin, carmen, uite www.talentedenazdravani.ro/concurs28-2.htm#nazdravani" target="_blank"> aici la ce viseaza fi-mea de 1 iunie... avem o carte, cum sa desenezi diversi dinozauri, si exerseaza de zor, caci sigur alex va fi incantat. dana, cred ca cel mai fain rol pe care l-am avut a fost unul de vrajitoare... clasa 2, chinuiam 2 copii care nu voiau sa invete literele. ce au rolurile negative?! sunt la fel de bune pentru oscar ca si celelalte... nu? lili, ce tare cu micii einsteini Cristina www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare |
nu inteleg de ce il intrebi ce teme are. tu ca parinte nu poti sa stii fara sa-l intrebi, nu are scris pe caiet sau undeva ce teme are?
programul facut daca nu merge trebuie sa schimbi ceva la el. poate e prea obosit cand vine de la scoala. poate trebuie sa doarma un pic, poate trebuie sa-i faci mici concesii sa-l lasi sa se joace 10 min si apoi va apucati de lectii. facutul lectiilor nu trebuie sa para o povara.
problema mare e ca te minte.
eu zic ca e prea mic sa inteleaga de responsabilitati si importanta lor,dar suficient de mare sa fie tras la raspundere pentru faptul ca minte.
pedeapsa aleasa de tine, si eu zic ca e prea drastica si nici nu cred ca e eficienta.
crezi ca dupa ce va fi pedepsit asa se va schimba? la asta sa te gindesti cand il pedepsesti.
degeaba nu se duce la serbare daca sta acasa si se joaca...
michelle
cristinamh spune:
nu, nu stiu... pentru ca nu scriu intotdeauna care sunt temele. plus ca nu e treaba mea sa stiu, e responsabilitatea lui.
nu il controlez la teme, nu il ajut decat daca cere el. in rest, scoala este problema lui.
doamna este de acord cu mine, si andrei se descurca minunat. chiar am vb cu ea, si nici dansa nu are idee ce e cu andrei in ultimele doua saptamani de e atat de aerian, ca nu e stilul lui. mai mereu uita cateceva...
programul il poate schimba, de multe ori doarme inainte de teme. ideea e ca apoi nu revine la program... prefera sa se joace iar si iar...
dar i-am spus ca de-acum nu-l mai las sa faca teme seara, si daca se duce cu ele nefacute, sa stie de ce. spera si dansa sa-si revina, si sa mearga totusi la serbare...
mihaela_s spune:
Cristina, pedeapsa mai mare ar fi fost sa il lasi sa mearga cu temele nefacute. Cum ai si vb cu doamna, stie si ea motivul si sa il abtiguiasca ea cu note, cu vorbe, sa il faca sa fie constiincios.
Michelle are dreptate, nu stiu daca neparticiparea la serbare e o pedeapsa pe masura greselilor lui.
Dar eu nu sunt pro schimbat pedeapsa sau renuntat la ea. Adica nu sunt pro inconsecventa in ceea ce spune si face parintele...atata tot. Acum vezi tu cum rezolvi de data asta...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinamh nu, nu stiu... pentru ca nu scriu intotdeauna care sunt temele. plus ca nu e treaba mea sa stiu, e responsabilitatea lui. nu il controlez la teme, nu il ajut decat daca cere el. in rest, scoala este problema lui. doamna este de acord cu mine, si andrei se descurca minunat. chiar am vb cu ea, si nici dansa nu are idee ce e cu andrei in ultimele doua saptamani de e atat de aerian, ca nu e stilul lui. mai mereu uita cateceva... programul il poate schimba, de multe ori doarme inainte de teme. ideea e ca apoi nu revine la program... prefera sa se joace iar si iar... dar i-am spus ca de-acum nu-l mai las sa faca teme seara, si daca se duce cu ele nefacute, sa stie de ce. spera si dansa sa-si revina, si sa mearga totusi la serbare... Cristina www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare |
cristina,
scuza-ma ca-ti spun dar eu cred ca gresesti cand ai lasat aceasta grea responsabilitate pe umerii lui.
iar daca doamna e deacord cu aceasta metoda ca parintii sa nu se implici, iar cred ca e gresita.
e prea mic pentru asta. normal ca-i sta mintea la joaca are doar 7-8 ani.
trebuie sa gasesti rezolvari la probleme nu doar sa vezi problemele.trebuie un program in care tu sa te implici si sa-l ajuti sa-l respecte , nu doar sa dai ordine in singa si dreapta.
cauta si vorbeste cu el, vezi ce-l framanta sau poate nu e nimic deosebit, doar e obosit dupa atitea luni de scoala.
am inteles ca temele in Romania nu sunt chiar usoare si trebuie parintii sa ii mai si ajute pe cei mici.
cu atit mai mult ca un an s-a descurcat minunat, nu cred ca e cazul sa-l pedepsesti pentru ultimele 2 saptamini.
michelle
cristinamh spune:
miha, asta il asteapta. de bine de rau acum e si tati pe pozitie, chiar nu mai are voie sa faca teme in afara orelor stabilite. si, daca se mai intampla, va merge cu ele nefacute.
oricat de rau imi va parea, nu voi ridica pedeapsa decat daca se straduieste si el.
asta e, e un sistem crud, care nu tine cont de abilitati. si daca va vrea sa razbata prin jungla asta de invatamant romanesc, in care spaga si relatiile sunt la putere, nu o va face decat daca se va tine pe propriile-i picioare. nu am nici bani, si nici relatii. daca nu se descurca, va ramane pe-afara. si nu-mi permit sa-l "rasfat".
este copil destept, si nu as cere atat de la el daca as banui ca nu poate. dar nu va ajunge departe doar cu desteptaciunea. e nevoie si de munca. a simtit gustul succesului, si nu-l ajut deloc daca ii creez senzatia ca se obtine usor.
iar daca el nu poate tine cont de niste cerinte simple, care sunt necesare pentru un lucru pe care si-l doreste... atunci... inseamna ca nu are deloc vointa. daca vrei ceva cu adevarat, muncesti sa il ai. nu pica din cer, orice ai face.
dana_ene spune:
Cris, eu banuiesc ca e vorba de oboseala acumulata. Probabil ca nu se mai poate concentra.
Si Oana s-a intamplat sa uite de vreo 2 ori de teme sau sa duca cate ceva la scoala. S-a dus cu ele nefacute si doamna a ridicat-o in picioare cateva minute. Pentru ea a fost extrem de neplacut, dar tot s-a intamplat sa mai uite.
In privinta pedepsei, numai tu poti decide cum sa procedezi.
Daca ai pus un target pe care daca il atinge atunci poate depasi pedeapsa mi se pare super ok. Si sper sa se rezolve.
Dar eu cred ca e foarte obosit.
Carmen, dar ce ai patit?
l_carmen2003 spune:
Dana, nu m-am linistit inca suficient! Tot doamna ma scoate din minti! Am sa scriu mai tarziu aici...
Criss, Alex e atat de obosit ca uneori adoarme in fotoliu asteptand sa ii aduc masa sau mai stiu eu ce... Asadar, ca mai uita - si s-a mai intamplat - cate o parte din tema sau chiar tema... S-a intamplat destul de des sa dam telefon sa intrebam in ultimile 2 saptamani, cum spuneai si tu.
Sunt foarte obositi, si nu stiu voi cum sunteti, eu pic seara de oboseala. Adorm la ora 22,30 nu imi vine sa cred.
dana_ene spune:
Pentru ca se pliaza pe discutia anterioara:
Tocmai m-a sunat Oana sa ma anunte... cu glas mieros... ca nu mai stie ce tema le-a dat doamna la matematica. Ca... parca... le-a dat... parca... bla..bla...bla...
In schimb era fericita ca a castigat un concurs de alergare la scoala. (Timp de 2 ore s-au organizat tot felul de mici concursuri cu ocazia zilei de 1 iunie).
Carmen, oh, da. Si eu ma simt extrem de obosita. Numar fiecare zi ramasa pana la concediu. Si mai este...
michelle-usa spune:
nu stiu cum se dau temele in ROmania, incit copiii uita si parintii nu stiu.
aici ne da Luni o pagina pe care scrie:
Luni, mate: paginile 1 si 2...
spelling cuvintele...
etc...pagina...
citit cartea...
Marti
mate:paginile 3 si 4...
spelling cuvintele....
si tot asa pe fiecare zi...
Pun hirtia pe usa frigiderului si astfel toata lumea stie de teme.
Oare ar fi greu sa faca asa si in Romania?
michelle