Nazdravani de prin 2003 *6
Raspunsuri - Pagina 12
liliac1 spune:
Aaaa, voi faceti serbarea Abecedarului???
Noi vom face o serbare de final dar nu va fi nicicum legata de Abecedar. Cica va scoate in evidenta calitatile lor artistice.
Eu recunosc ca parca nu-i sfarsit de clasa I fara "Serbarea Abecedarului" dar daca n-a spus nimeni nimic am tacut si eu.
dana_ene spune:
Da, Liliacule, cica facem "Serbarea Abecedarului". Chiar sunt curioasa ce va fi, fiindca Oana nu povesteste mare chestii. Oricum, sunt sigura ca vor fi ceva gen poezii si cantecele. Eventual si-un dans, ceva.
Facem serbarea joi seara (16 iunie) si tot atunci le va da si premiile, iar vineri nu mai dam pe la scoala.
Pentru vacanta, invatatoarea le-a comandat o "carte de literatura" (din care ne-a precizat ca nu va trebui sa citeasca decat cateva povesti) si un "caiet de vacanta" pe care n-am idee ce vor trebui sa faca. Banuiala mea este ca vor fi teste.
Oricum, in prima parte a vacantei cu siguranta o voi lasa pe Oana sa nu faca nimic altceva decat SA SE JOACE.
Maine pleaca in excursie. Abia asteapta. Si ea... si eu.
La Roxana se fac serbari spectaculoase, ca de fiecare data. Doamnele educatoare sunt minunate. Mare noroc am avut cu ele.
Roxanica are un rol destul de greu, este un fel de personaj cheie care prezinta celelalte personaje. Ca urmare are 26 de roluri, 26 de intrari, pe care trebuie sa le stie. Educatoarele zic ca se descurca. Sper sa fie asa.
Laura, mie mi se pare excelent sistemul canadian de invatamant.
La noi e asa o mare harababura...
cristinamh spune:
eu tocmai am taiat serbarea abecedarului de pe lista... pur si simplu m-a scos din minti, m-am saturat sa ma minta si sa creada ca nu va primi decat pedepse usoare.
acum am o alta intrebare...
se da urmatoarea situatie: serbare de sfarsit de an, gradinita. doamna imparte rolurile. copiii care au lipsit in ziua respectiva, au ales din ce a ramas.
ca parinte, nu-ti convine rolul (desi copilul e ok), te duci la doamna, faci scandal, arunci cu rolul pe jos, si ceri sa i se dea rolul altei fetite, altfel nu aduci copilul la serbare.
ce ati dace in locul doamnei?
ca sa comentez prima, mi se pare un tupeu fantastic sa contesti deciziile cadrului didactic. mi se pare nesimtire crunta sa-i arunci hartiile in fata. si in locul doamnei i-as trimite la plimbare...
eu inca sunt socata...
liliac1 spune:
Cris situatia mi se pare stupida. Acum sa nu fim ipocrite si sa nu ne inchipuim ca la gradi sunt niste micuti Einsteini care merita cine stie ce chestii..dar trecand peste asta, ce as face eu in locul Daomnei?? I-as spune zambind ca este decizia ei ca parinte daca isi aduce sau nu copilul la serbare. Daca nu-l aduce atunci ea, Doamna, va incerca sa suplineasca lipsa acelui copil. Dar i-as spune mamei in fata ca pierderea este numai si numai a copilului. M-as apleca, as culege hartiile de pe jos si i le-as inmana inca o data.
Dar stiu ca este usor de spun ceva din exterior...
dana_ene noi tot pe 16 iunie avem serbarea si tot atunci se vor decerna si premiile. O sa vedem cum va fi. Oricum la noi deja miroase a vacanta!
liliac1 spune:
stai ca am recitit. Cum adica, Cris, ai taiat serbarea de pe lista? Adica nu-l lasi pe Andrei sa participe??
cristinamh spune:
da, lili... nu il las.
daca el nu poate intelege cand vorbesc serios si cand nu... o sa invete pe pielea lui.
a avut grija in ultima saptamana sa pina si picaturile care lipseau din pahar, pur si simplu nu mai pot sa vorbesc mereu cu peretii...
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinamh da, lili... nu il las. daca el nu poate intelege cand vorbesc serios si cand nu... o sa invete pe pielea lui. a avut grija in ultima saptamana sa pina si picaturile care lipseau din pahar, pur si simplu nu mai pot sa vorbesc mereu cu peretii... Cristina www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare |
Hai, mai, nu fi chiar asa. Adica i-ai cadoul de 1 iunie, nu-l lasa in excursie cu colegii dar lasa-l la serbare. Mi se pare o pedeapsa din urma careia nu va trage invataminte.
Gandeste-te ca de fiecare data cand va avea de participat pe undeva si ori va avea trac ori nu va vrea pur si simplu, o sa faca o boacana extrem de mare pentru ca deja stie ca mama nu-l lasa sa participe la serbare. Intelegi tu ce vreau sa zic.
Tu ai sa-l trimiti la competitii si el n-o sa vrea sa participe si in loc sa-ti spuna in fata se va apuca de trasnai pentru ca va sti ca pedeapsa capitala va fi sa...nu-l mai lasi
Asta este parerea mai. Nu mai bine nu-l lasi in vacanta pe nicaieri?
mihaela_s spune:
cris, acuma ca ai apucat sa ii spui pedeapsa, dupa mine faci mai rau daca o retragi. Dar si parerea mea este ca e o pedeapsa prea mare. Chestia cu minciuna am avut-o si noi cu Diana si era mai mare, poate iti amintesti, era cl.4-a si ne-a mintit si pe mine si pe doamna, pentru acelasi motiv. Am pedepsit-o atunci o saptamana fara joaca cu prietene, dar stiu ca morala ce i-am tinut-o si faptul ca i-am spus ca ne-am pierdut increderea in ea, a insemnat mult mai mult decat pedeapsa. De atunci chiar a fost OK si acum ca adolescenta ma mir si ma mir ca e tare cuminte...sper sa nu o apuce nabadaile mai incolo, ca inca nu am trecut greul si nu zic hop. :)
Acuma tu stii cum e Andrei, nu la toti copiii merg aceleasi metode...
Apropo de serbari. Aici rolurile se impart numai si numai la dorintele copiilor. Acum cand au avut muzicalul, Silvia a ales trei roluri. Numai unul l-a interpretat, sigur...dar primele doua i s-au parut prea simple, ii placusera insa florile(ei au fost flori, a fost cu alfabet, dar cu flori), apoi a zis ca a ales un rol mai greu putin si singura. Puteau alege duet sau chiar trio, ea a vrut singura :). Desi avea emotii cred ca a vrut sa isi demonstreze ca poate si singura sa cante :). Parintii nu se implica la serbari, nu au de ce...nici macar nu stim ce interpreteaza copiii, nu primim acasa cantecelele sau textele, repeta numai la scoala si e secret, noi parintii suntem spectatori. La sfarsit am dat bani, fiecare cat a vrut(nu va imaginati averi, ceva de genul 2-5 euro), la iesirea din sala stateau copii cu cosulete, iar azi merg in oras, la zidurile vechi unde sunt si locuri de joaca si de picnic si primesc pizza si suc de acei bani.
Iar la sfarsitul serbarii fiecare copil a primit un trandafir, de la profesoare(au fost doua clase care au facut muzicalul impreuna).
si serbari frumoase!
PS Daca aveti un pumn liber vineri, sa-l tineti. Am ultimul examen pe anul asta si e tare greu...Multzam!
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
dana_ene spune:
'Neatza, fetele!
Tocmai am venit la birou dupa ce am asteptat sa plece autocarul.
Asadar, pana deseara la ora 19:00 Oana e in excursie.
Cris, si eu am aceeasi opinie ca si Lili. Nu stiu daca neparticiparea la serbare e chiar cea mai potrivita pedeapsa. Pana la urma este, totusi, prima serbare din scoala. Poate chiar singura, dupa cum am vazut ca "se poarta" acum. Insa este vorba de decernarea diplomelor. Eu cred ca ar fi bine sa participe. Eventual, sa strecori intre cartile pe care le va da doamna invatatoare, o atentionare pentru comportament, ceva. Poate ca asta va "durea" chiar mai mult.
De exemplu, la clasa Oanei, nu merg astazi in excursie copiii care au creat probleme. Astfel au ales parintii sa ii pedepseasca. Si chiar e o pedeapsa usturatoare pentru ei sa nu fie alaturi de colegi.
Acum, depinde de discutia pe care ai avut-o cu Andrei.
Despre chestia cu serbarea sa incerc sa imi dau si eu cu parerea.
In locul doamnei i-as spune verde-n fata parintelui ca poate sa faca cum considera ca e mai potrivit. Pacat ca va suferi copilul.
La Roxana, cum spuneam, e vorba de o serbare gen teatru.
Sunt aduse la un carnaval al Imparatului Negru tot felul de personaje din povesti pentru a-l inveseli pe imparat.
Ei bine, normal ca in povesti sunt si personaje negative.
Inainte de distribuirea rolurilor, chiar am fost sunata de educatoare care erau foarte ingrijorate ca le este teama de reactiile parintilor ai caror copii vor primi rolurile de genul "fata babei", "mama Albei ca Zapada" etc.
Si, din cate am auzit ulterior, chiar au fost comentarii din partea unora.
In ceea ce ma priveste nu mi se pare normal, mai ales ca rolurile sunt distribuite in functie de personalitatea copiilor, de energia lor, etc.
Mihaela, cam asa ceva am vazut ca va fi si la serbarea Oanei. Adica fiecare copil a fost incurajat sa vina cu propiile lor roluri.
Unii au ales sa faca "cuplete", atii sa interpreteze pe roluri niste poezioare. Oana a vrut sa recite singura o poezie greuta, dar care i-a placut ei.
In plus, ii mai invata ceva cantecele si un dans "de vacanta" cu profesoara de dansuri.
Deci, ceva extrem de lejer.
Acum de dimineata, discutau parintii despre ideea de a le face un tort sub forma de Abecedar. Sa vedem.
Hai, ca am amestecat ideile teribil.
Ma apuc de treaba...
Va pup pe toate!
l_carmen2003 spune:
Noi nu participam la serbare pt ca asa a pus madam serbarea, desi stia ca pe 15 iunie plecam...
Sunt suparata pe ea nu din cauza serbarii de aia putin imi pasa.. ma mai linistesc si va spun...
Criss, eu nu i-as lua serbarea... dar daca tot ai apucat sa ii spui, pune-i un barem sa il indeplineasca, caci "Doamna inv a insistat sa te aduc la serbare si te aduc doar daca faci asta si asta" si in plus arata-i ce inseamna sa fie mintit.
Nu ii va placea si va intelege...
In ce priveste cealalta problema... stii si tu cum e... unii nu au cei 7 ani de acasa si nici nu au auzit de bunacuviinta...