Bebe deschide/inchide larg gura, privire fixa

Bebe deschide/inchide larg gura, privire fixa | Autor: luisa81

Link direct la acest mesaj

In seara asta e a doua oara in 24 de ore cand bebitza noastra de aproape 11 luni a facut o faza ce m-a trimis direct la urgente, dar fara a primi un raspuns concludent.

Precizez ca:
- de aprox. 3 zile are muculeti, fara tuse, fara temperatura.
- e inca alimentata la san
- azi a mancat extrem de putin mancare solida
- al 4-lea dintisor tocmai ce a perforat gingia

Iata ce s-a intamplat: dintr-o data, fara nici un avertisment, bebele a inceput sa deschida si sa inchida larg gura, ca si un peste pe uscat, cu privirea larg deschisa, aproape fixa/privind in gol, fara a tusi, fara a parea ca se sufoca.
Am scuturat-o de cateva ori, energic, dupa cateva secunde a inceput sa planga si totul pare ok din nou.
La urgente n-au reactionat la descrierea de mai sus ci au pus-o pe seama faptului ca are muci.
Sunt foarte stresata pentru ca nu inteleg ce s-a intamplat.
A mai patit cineva asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana971 spune:

cred ca ar fi bine sa mergi maine la un neurolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Poate fi criza de absenta intr-adevar, desi nu se pupa cu ideea de gura deschisa/ inchisa. De obicei in absente ramane fixat nu face si altceva. Pot fi ticuri , nu din acelea de care stikm cu totii , ticuri ale copiilor care imita exceptional crizele convuslive dar care nu sunt. Da, e nevoie de neurolog, maine este o alta zi , mergi la un spital care are neurologie pediatrica. Calmeaza-te , dupa parerea mea nu e criza convulsiva dar trebuie infirmata: EEG etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa81 spune:

Rememorand momentul, fiind prezenta si mama mea, mi-aduc aminte ca isi muta privirea de la mine catre mama mea, dar avea ochii larg deschisi.
Plus ca, repet, inchide si deschidea gura ca si cum nu ar fi avut aer, dar fara sa pare ca s-ar fi inecat (nu tusea).
Dupa cateva strigaturi de "mami, ce ai" si o scuturare, a inceput sa planga si parea ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa81

In seara asta e a doua oara in 24 de ore cand bebitza noastra de aproape 11 luni a facut o faza ce m-a trimis direct la urgente, dar fara a primi un raspuns concludent.

Precizez ca:
- de aprox. 3 zile are muculeti, fara tuse, fara temperatura.
- e inca alimentata la san
- azi a mancat extrem de putin mancare solida
- al 4-lea dintisor tocmai ce a perforat gingia

Iata ce s-a intamplat: dintr-o data, fara nici un avertisment, bebele a inceput sa deschida si sa inchida larg gura, ca si un peste pe uscat, cu privirea larg deschisa, aproape fixa/privind in gol, fara a tusi, fara a parea ca se sufoca.
Am scuturat-o de cateva ori, energic, dupa cateva secunde a inceput sa planga si totul pare ok din nou.
La urgente n-au reactionat la descrierea de mai sus ci au pus-o pe seama faptului ca are muci.
Sunt foarte stresata pentru ca nu inteleg ce s-a intamplat.
A mai patit cineva asa ceva?

de ce crezi ca scuturatul energic e un mijloc potrivit daca nu era inecata? mi se pare nesanatos si periculos sa scuturi energic un copil de 11 luni. Mie nici acu nu mi-ar placea sa fiu scuturata energic

poate fi ipsatie, poate ca are nasucul congestionat, aerul uscat in casa, i se usuca gurita daca respira pe gura, poate a regurgitat usor, insa cred ca e destul daca o iei in brate sau o ridici in fundulet, ii atragi atentia, ai grija sa respire bine pe nas...stiu ca te-ai speriat dar incearca sa n-o mai scuturi pe viitor ca sigur n-o ajuti
Daca dupa interventia ta a inceput sa planga nu inseamna ca era ok, ci ca ai speriat-o doar

Mergi la inceput

Nu am scuturat-o ca sa-i zgaltai capul.
Prima data cand am vazut ca face asa am intors-o pe burtica cu capsorul in jos si am batut-o pe spate, crezand ca se ineaca.
Ieri, a doua oara, am luat-o in brate de subrat si am "tremurat-o".
La 11 luni nu poate fi vorba de ipsatie, cu atat mai mult cu cat copilul este, sa nu zicem rasfatat, dar bagat in seama extrem de mult de noi toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

indraznesc si eu sa propun o ipoteza: e posibil ca secretiile nazale sa fi migrat catre ureche si bb facea asa fie pentru ca avea o usoara jena din cauza unui inceput de otita, fie pentru ca i s-au infundat urechile. si noi, adultii, procedam cam la fel cand vrem sa ne desfundam urechile atunci cand urcam/coboram de la munte, de exemplu; ni se infunda urechile din cauza diferentei de altitudine/presiune.

ai putea incerca sa afli si opinia unui ORL-ist. la varste mici, de la secretii nazale se poate ajunge foarte usor la otita.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
poate fi ipsatie, poate ca are nasucul congestionat, aerul uscat in casa, i se usuca gurita daca respira pe gura, poate a regurgitat usor, insa cred ca e destul daca o iei in brate sau o ridici in fundulet, ii atragi atentia, ai grija sa respire bine pe nas...stiu ca te-ai speriat dar incearca sa n-o mai scuturi pe viitor ca sigur n-o ajuti
Daca dupa interventia ta a inceput sa planga nu inseamna ca era ok, ci ca ai speriat-o doar

Simptomele ipsatiei sunt cu totul altele: copilul este agitat, transpirat, isi strange piciorusele, eventual strange intre picioare o jucarie, are pupilele dilatate si respiratia este rapida, neregulata. Prin metoda asta el cauta sa se linisteasca, sa se relaxeze.
Deci nu cred ca poate fi vorba de asta.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

CorinaDani: amandoua evenimente au aparut imediat, la cateva minute dupa ce i-am aspirat nasucul folosind batista bebelusului dar aspirand cu gura, nu cu aspiratorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

atunci e posibil ca asta sa fi fost cauza declansarii acestor manifestari. chiar daca ai aspirat cu gura, o fi fost destul de mare diferenta de presiune si i s-au infundat urechile bebitzei.
nu stiu, zic si eu, dar parca e prea mare coincidenta.
oricum, pentru linistea ta, ar fi bine sa o vada un ORL-ist.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Am fost la neurolog, la dr Bacos, care a concluzionat ca manifestarile ar fi fost de la infundarea urechilor din timpul aspiratiei nazale si ne-a recomandat urmarirea vigilenta.
Multumim lui Dumnezeu, de atunci nu a mai avut astfel de episoade.
Va multumesc si voua pentru sugestiile si sprijinul ce ni l-ati oferit.
Pupici

Mergi la inceput