Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(16)
Raspunsuri - Pagina 8
syl spune:
Eliza, bine ne "gasiram' draga de la tg-jiu. Asa ma trec fiorii cand aud de pamanturile natale....ehhh. Mi-e dor sa ma duc dar sa dau timpul inapoi sa mai fie tata....
Ana_o se referea la superstiile legate de datul de pomana inainte de a-l boteza pe bebe. Stii ca sambata asta este sambata mortilor la noi in zona si mama este acolo la Sadu sa dea de pomana pt tata.
Referitor la botez, eu il fac aici la bucuresti si nu ma abat de la tipar, adica o sa fie exact ca la Ati. La biserica respectam ce se face aici local, nu avem moasa- desi eu am avut- iar legat de petrecere facem mai mult ca o petrecere aniversara, fara tinuta de gala, fara huse pe scaune, fara dar...ne adunam sa bem si sa mancam iar copii sa fie in centru atentiei le-am luat o zapacita care sa-i picteze, deseneze sa le faca baloane sa le spuna poezii...bla bla. Vom face petrecerea la restaurantul Tratoria din Paradisul verde ca este langa casa iar neamuri nu am decat pe mama, soacra si socrul. Ca restul nu aveam cum sa-i aducem. In rest numai prieteni si colegi de serviciu cu copii.
lorin7774 spune:
am cautat si eu pe google despre schinduf si am gasit asta :
"Alaptarea - administrarea semintelor de schinduf īn perioada alaptarii este extrem de benefica. Pe lānga faptul ca ajuta la sporirea cantitatii de lapte, aceasta planta ajuta la mentinerea sanatatii mamei, īmbunatatindu-i apetitul si metabolismul. Se beau zilnic doua cani de lapte cald, īn care se pune cāte o jumatate de lingura de seminte de schinduf si de marar (semintele celor doua plante se asociaza adesea, avānd o actiune galactogoga extrem de puternica)."
a mai asociat cineva cu seminte de marar ?
oare ce inseamna "actiune extrem de puternica"?
danaint spune:
Lorin, dar ce o insemna "imbunatatirea apetitului"?
Oricum, tb sa caut si eu capsule de astea - fetele care ati luat capsule, de unde le-ati cumparat?
Si haideti sa imi laud sotul Deeeci, chiar pe cand am ramas insarcinata mi-a picat o pietricica de la inelul de logodna (care nu e nimic super mega valoros, niste zirconii micute, dar e cu valoare mare sentimentala, mi l-a luat la 19 ani, cand ne-am mutat impreuna). M-am dus trista la Cellini, le-am povestit cum am eu inelul de 10 ani, luat de la ei, si ce important e, si fetele de acolo au fost niste dragute si mi-au schimbat pietricica lipsa. O luna mai incolo, iar ma trezesc fara aceeasi pietricica. Iara ma duc la Cellini, le zic ca si contra cost, numa sa imi puna ceva acolo in locul lipsa, ca iar a picat Niste dragute iar, imi pun alta pietricica (tot gratis). Insa nu am mai avut curaj sa port inelul, si apoi oricum mi s-au umflat infiorator mainile, asa ca am ramas fara nimic
Insa acum de VDAY mi-a luat un nou inel cadou , si ieri de Dragobete a venit cu el acasa, ca a fost gata stramtatul Asa ca in sfarsit am si eu ce sa port din nou pe mana, ma simteam asa... golasa fara nimic (verigheta inca imi e stramta putin, si nu vreau sa risc sa o port si sa mi se umfle mai rau si sa nu mai pot sa o scot cumva). Inelul vechi o sa il pastrez sa il port doar la ocazii speciale! Me happy!
kamik spune:
anemona si heidy ati oservat ceva schimbari si daca da ,de care dupa ce ati administrata ala?
kamik spune:
ahh si nu stiu cum sa il dau ca cica trebuie pus pe san inainte de alaptata
nu stiu cat sa pun
voi cum ati facut?
m-ati scos din listuta?ca nu apar la sarbatorite...:(
heidy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kamik ahh si nu stiu cum sa il dau ca cica trebuie pus pe san inainte de alaptata nu stiu cat sa pun voi cum ati facut? m-ati scos din listuta?ca nu apar la sarbatorite...:( de Theodor-Matei 16 noiembrie 2010 |
Deci, pentru Baby Jaro eu ii administrez in mai multe feluri. Pun pe vf degetului un pic umezit un praf mic si ii dau degetelul in gurita sau ii scot suzeta din gura si ii pun vf in praf si apoi i-o bag din nou in gura pana ma pregatesc eu sa ii dau san sau metoda standard, storc putin sanul, pun un praf pe el si apoi iar strang un pic de san ca sa fixez praful..
Legat de listuta, eu am facut-o. Cred ca nu aveai data de nastere in capitolele de la gravidute, sau eu te-am omis din greseala. Imi cer scuze. Poti sa imi dai un PM (ca nu cumva sa uit) cu data ta de nastere si eu am sa te adaug.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
heidy spune:
Am uitat sa precizez, ca si reactii la Baby Jarro... nu stiu ce sa zic, bb este mai linistit, are scaun in fiecare zi, cand papa cand e mofturos...eu nu i l-am dat la fiecare masa, mai ales noaptea, nu ii dau pt ca trebuie sa ma duc pana la frigider (se tine la rece) si imi e leneeee..Nu i-a facut rau, dar, nu pot sa zic ca imbunatatirile observate sunt din cauza de probiotic, mai repede cred ca bb creste si se obisnuieste cu noua lume si isi face un program, se regleaza. Zic si eu.. nu sunt expert si sunt si la primul bb.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
lorin7774 spune:
Danaint, daca vom combina "imbunatatirea apetitului" cu "actiune extrem de puternica" , oare ce va iesi ?
poate ne lamuresc fetele care iau deja
amelia_ilie spune:
Bine v-am gasit!
Beatrice, sanatate multa puiului! Abia astept sa citesc vesti bune despre voi!
Vorbiti de cura de slabire, eu am dat jos deja 20 de kg, as mai avea vreo ... pana in 8-9 kg ca sa ajung cum eram cand eram studinte, si cum mi-ar si placea sa ajung. Oricum, sunt mai slaba decat eram cand am ramas insarcinata, deci nu-i rau. Nasa bebnei mi-a zis ca-mi priesc (din punctul asta de vedere) noptile nedormite.
Mami de Cristiana (29.12.2010)
adipapazi spune:
Hellou,
Scriu tarziu ca am fost very busy. Ne-am dragalit de aniversarea noastra, am fost in oras sa le iau cadouri, am cumparat prajituri pt tot neamu (io salivez ca nu ma lasa montignac, dar am dublat portia de ciocolata neagra).
heidy, danaint, andreeac, multumim de urari! Chimen si anason au primit cadouri: ana o bluza pe care scrie big sister, ca a iesit prima, iar ioachim un hanorac. Le-am luat si castronele pt diversificare, plus anei niste strampi superbi cu inimioare.
Sugu, nu iau schinduf, e prea puternic.nu vreau absolut deloc estrogeni. Fibroame, endometrioze, cancere au la baza excesul estrogenic.mi-ajung hormonii luati in fertlizare.
Beatrice, ce citesc aici! Imi pare tare rau. Aveti grija, ne gandim la voi. Si noi luam protectis la greu.asa ne-a dat din maternitate.ana avea problema cu papica.
joann, bafta cu sucurile. Te urmam in curand.
Ana o si danaint, sa petreceti frumos La botez!
Ma bucur ca bebeii care au fct vaccinuri se simt bine.
Felicitari celor care ati slabit si sunteti ca inainte de sarcina. Eu am luat vreo 35 de kg. mereu glumesc zicand ca daca nasteam la termen bateam suta. Acum sunt la 75., mai am de dat jos 13 ca sa revin la 62, dare u vreau 60. Am 1,75.
Si ai mei au avut greva nemancarii o perioada, dar au luat in greutate cam 1200 in fiecare luna. Dar ai mei au fost prematuri, e normal sa fi luat mai mult.
La ce nutritionista mergeti? Vreau si eu sa merg sa vad daca fac bine ce fac.