Dovleceii cresc cu spor!(sept-oct 2009) *10*
Raspunsuri - Pagina 8

monikus spune:
Cata eu stiam ca ar trebui sa invatam copilasii sa manance mai mult la cele 3 mese principale si nu sa le indesim. Ba mai mult, ar trebui sa le bagam 2 feluri de mancare la pranz. Acum cred ca depinde de fiecare copil. Poate ca al tau e mai mancacios si atunci e ok asa. Oricum a luat foarte bine in greutate.
Noi ne zbatem undeva pe la 11 kg si cum indraznim sa depasim greutatea asta mai racim, mai facem cate ceva ca sa ajungem tot la 11.
O sa incerc si eu ridichea asta candva. Acum nici nu ma gandesc sa ies din casa.

x_ggg spune:
Da, Monica ai dreptate, Rares al meu nu mananca mult la o masa, se plictiseste, se agita. Initial, iaurtul si branza erau la aceeasi masa, 1 zi una, a 2a zi alta, dar tot putin, niciodata mai mult de 150 de gr cat are un paharel din ala de iaurt. La pranz, sincer,mi-ar fi mie greu sa gatesc 2 feluri, asa ca momentan tot numai cu ciorbitza pasata gros ca un piure mergem. As vrea totusi, cat de curand, sa incerc sa ii bag micul dejun: ou fiert, paine cu crema de branza cu verdeata, cu unt si cascaval, asa ceva. Dupa 2 ore o gustare de fructe, la amiaza pranzul, dupa amiaza o gustare cu iaurt si seara cereale. Asa mi s-ar parea ok.
Sanatate multa!
La noi sunt -7 grade, e soare, poate poate maine e de iesit din casa.

monikus spune:
Cata te inteleg. Si Rares al meu e dificil. De cand a racit nu mai vrea lapte. Daca inaintea bea si cate 240ml dimineata si seara acum ne chinuim cu 150ml. Fructele a inceput sa le mai vomite. Masa de pranz ramane baza. Mananca un bol intreg de vreo 300gr de ciorbita cu carnita si paine sau felul doi dar mai putin. Seara e cam jale pt ca la pranz doarme si consuma mai greu ce mananca la pranz. Mai mult de 150ml de iaurt cu biscuiti sau 150ml de cereale cu lapte nu vrea. E adevarat ca el ciuguleste paine la greu, pufuleti cel putin 20 pe zi, covrigi de buzau cel putin 2 pe zi.
Eu nu sunt multumita de cum mananca dar asta e. Ne vom face noi mari si atunci vom fi si mai mofturosi.
Cata bravo ca mergi la sala. Bine ca ti-ai facut timp. Si eu mai merg la electro-stimulare dar in ultima vreme, de cand cu raceala asta m-am cam lasat pagubasa. Oricum, am nevoie si de niste impachetari pt ca sportul nu se leaga de mine. Poate doar cand o veni vara sa alerg dupa Rares prin parc.

Ioanna81 spune:
holaaa fetele
Carol intra incet-incet in randul oamenilor mari cu mesele. adica suge la trezire apoi pe la 9-9.30 micul dejun compus din paine cu unt si branza de vaci/cascaval de vaci/pate de casa si dulceata/gem de casa plus o ceasca de suc de portocale, la 12.30 e pranzul format preponderent din ciorba acra si mai ia si doua inghitituri din felul 2 apoi la 16.30 masa de seara iaurt cu un biscuitel/mamaliga cu branza si smantana/diverse budinci si la 20.30 cina care este gris cu lapte/tapioca cu lapte, la 21.30 suge si gata intre mese mai mananca o banana, mar, portocala, kiwi, orez/grau expandat.
cred ca si el are undeva in jur de 11 kg dar nu ma mir. alearga mai mult decat mine. cred ca el consuma mai multe calorii decat mine, om mare. de exemplu de la trezire si pana la somnul de pranz nu sta deloc-deloc. dar deloc. si nu merge prin casa... nuuuuuuuu! alearga prin casa, sus-jos... si afara la fel

monikus spune:
Bravo Carol.
Al meu nu mananca fructele decat pasate altfel nu pune gura pe ele. AAA si daca incerc sa-i dau dimineata paine cu unt sau cascaval o scuipa. Paine goala vrea dar daca are ceva pe ea...e cah rau. Mai avem pana sa fim baieti mari.

Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monikus Bravo Carol. Al meu nu mananca fructele decat pasate altfel nu pune gura pe ele. AAA si daca incerc sa-i dau dimineata paine cu unt sau cascaval o scuipa. Paine goala vrea dar daca are ceva pe ea...e cah rau. Mai avem pana sa fim baieti mari. Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009) Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind. Raisa are nevoie de ajutorul nostru! |

monikus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ioanna81
![]() ![]() Sa o ajutam pe Raisa ****************************************************************** Ioana si Carol Ioan fac ![]() ![]() |
Abia astept. Mai slabesc si eu 10 gr.

Danuta1979 spune:
Buna fetelor
A mea a trecut deja de 13 kg.
Mananca asa:
la trezire 07.30-08.00 suge tzitzi
la 10.30-11.00 mananca cereale cu fructe Humana si fructe pasate de mami incluse
Uneori, in weekend, ii inlocuiesc cu omleta cu branza si cascaval
la 14 sau daca adoarme la 16.00 cand se trezeste papa supa/ciorba groasa gen sos gros de legume si pui si snitzel de pui/vita sau ce mai e de mancare si se poate da la copil. A mea nu mananca supa subtire, vrea consistent
seara pe la 19-20 ii dau branzica de casa sau iaurturi sau iaurturi Humana sau paine cu pate de pui si cu unt sau banana.
iNTRE MESE II MAI DAU LA CERERE TZITZI. Vine si ma ia de mana, imi arata canapeaua si zice: tzi tzi :))
Intre mese rareori ii mai dau vreo rondea de orez sau altceva. Bea multa apa din canuta ei cu pai si face mult pipi si caca inim de 2 ori pe zi. Asa e a mea, mai kakacioasa:))

Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danuta1979 Buna fetelor A mea a trecut deja de 13 kg. Mananca asa: la trezire 07.30-08.00 suge tzitzi la 10.30-11.00 mananca cereale cu fructe Humana si fructe pasate de mami incluse Uneori, in weekend, ii inlocuiesc cu omleta cu branza si cascaval la 14 sau daca adoarme la 16.00 cand se trezeste papa supa/ciorba groasa gen sos gros de legume si pui si snitzel de pui/vita sau ce mai e de mancare si se poate da la copil. A mea nu mananca supa subtire, vrea consistent seara pe la 19-20 ii dau branzica de casa sau iaurturi sau iaurturi Humana sau paine cu pate de pui si cu unt sau banana. iNTRE MESE II MAI DAU LA CERERE TZITZI. Vine si ma ia de mana, imi arata canapeaua si zice: tzi tzi :)) Intre mese rareori ii mai dau vreo rondea de orez sau altceva. Bea multa apa din canuta ei cu pai si face mult pipi si caca inim de 2 ori pe zi. Asa e a mea, mai kakacioasa:)) Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009) |
corect! ciorba neaparat groasa. zeama lunga este cah